Rregullat e lojës
Përditësimi i fundit: 28 Mars 2021, 12:35:01 (aktualisht jashtë shërbimi!)


1. Vështrim i Përgjithshëm

Grand Prix Racing Online është një loje e bazuar ne garim me motora sportive, ku ti krijon dhe menaxhon nje skuader krejt tënden. Nënshruaj me shofer, me Drejtorë teknik apo me stafin tend te ri. Negocio me sponsora, dhe me menaxhere te tjere per te krijuar një skuadër. Bëj gati makinen per kualifikimet dhe garën, dhe vendos strategjine me te mire qe ne te ardhmen te jesh kampioni i Grupit Elite.

1.1 Format

Niveli më i lartë i kësaj loje është Elita, poshtë këtij ka 4 grupe Master, i ndjekur nga 16 grupe Pro, 64 grupe Amator dhe 256 grupe filiestar. Të gjitha grupet nga një piramidë me 5 nivele ku cdo nivel i korrespondon respektivisht me Elitën në majë,e ndjekur nga Master,Pro,Amator dhe filestar. Kur një menaxher futet në lojë, ai futet në grupin më të ulët, në atë Filestar dhe synimi i tij është të ecë deri në Elite dhe të marrë titullin kampion!

1.2 Gara

Çdo javë, të martën dhe të premten në mbrëmje në orën 20:00 CET (Ora e Europes qendrore = GMT +1) ne simulojme një garë, të cilën ju mund të shikoni direkt në internet ndërsa ju mund të bisedoni me menaxherët rivalë në forumin tonë ose chat.

1.3 Duke u bërë një Manager

Detyra juaj e parë është që të regjistrohen në llogarinë tuaj. Gjatë procesit të regjistrimit ju duhet të jepni emrin tuaj të vërtetë, një adresë të vlefshme e-mail dhe zgjidhni një fjalëkalim për llogarinë tuaj. Pasi të keni përfunduar regjistrimin, ju do të vendosen në një grup Rookie dhe ju do të jetë gati për të filluar karrierën tuaj menaxher. Nëse ju ndodh që të regjistroheni kur ka një garë në progres apo gjatë pushimit të shkurtër në mes të stinëve, llogaria juaj do të vendoset në "listën e pritjes" derisa gara apo sezonin përditësim është e përfunduar. Lutemi kini parasysh se regjistrimi juaj mund të jetë subjekt i verifikimit në një fazë të mëvonshme.

1.4 Fazat e fillimit

Do të fillosh në klasen Rookie, që është klasa më e ulët në lojë. Do te kesh $30,000,000, nje shofer standard(mjaft i keq), dhe makinë level 1 nëse regjistrohesh para garës së parë të sezonit, përndryshe shuma e parave do të zvogëlohet në vartësi të garave që ke humbur. Mundohu qe ti shpenzosh kto para ne mënyrë sa më të kujdesshme pasi më s'do të japim, krejt varet nga ato që ti do mbledhësh.

1.5 Sistemi i Pikëve

Ne perdorim sitestemin e vjeter te pikve te Formula 1 ku menaxheret ne vendet 1-8 marrin 10-8-6-5-4-3-2-1 pike.

2. Përgatitja për garë

Para se të mund të marrësh pjesë në një garë, ka një numër të gjërave që ju duhet të bëni për të siguruar që jeni të përgatitur dhe për ti dhënë vetes shansin më të mirë të dalë mirë.

2.1 Ndreq makinën

Ketu mund te shpenzosh leke per te permiresuar gjendjen e makines suaj. Se c'fare do te beni eshte ne doren tuaj. Ne figure tregohen karaksteristikat e makines suaj, nivelet e pjeseve dhe nxehmja e pjeseve. Ju mund te performoni njeren nga keto mundesi:

• Lejeni pjeset sic jane.
• Blej pjese te reja (Nxehmja bie ne 0)
• Blej pjese te reja me nivel me te lart (Nxehmja bie ne 0)
• Uluni nivelin e pjeseve (Nxehmja do te tregohet ne ekran)

Ne maje kutia "Shpenzimet Totale" do te mbaje shenim te gjitha shpenzimet qe ju do beni. Gjithashtu mund te shikoni gjendjen aktuale tuaj te lekeve.

Note: Pasi ju te keni klikuar ne butonin e permiresimit te makines ju nuk mund te bleni apo te uluni nivelin e pjese deri ne garen tjeter.

2.2 Praktika & Kualifikimi

Kur ju jeni të kënaqur me përgatitjen e makinës suaj për garën e ardhshme, ju mund të vazhdoni në piste Në krye të ekranit jane të gjitha xhirot që keni përfunduar, me parametrat që ju perdoret xhiron kohore, dhe sasinë e kohës që shoferi humbi për shkak të gabimeve.

Anën e majtë të ekranit tregon pisten qe kjo garë do të mbahet dhe karakteristikat e tij. Ajo gjithashtu tregon kohet kualifikuese më të mira, dhe xhirot me te mira te garës.

Ne te poshte te ekranit tregon motin e javes dhe gares, gje e cila ju ndihmon te pergatitni strategjite dhe pitet.

Ne praktike ju keni 8 gjiro ne dispozicion dhe mundohuni te gjeni setup me te mire. Ju duhet te futni setupin, dhe te zgjidhni nje gome per gjiron. Efekti riskor ka efekt vetem ne kualifikim. Zgjigh vetem "Kualifiko" n.q.s je i bindur per setupin tuaj.

Per cdo gjiro piloti juaj do ju japi nje feedback. Disa pilote jane me te afte teknikisht per gjetur setupin e duhur, ju duhet te eksperimentoni per te gjetur setupin me te mire.

Pasi te keni perdorur te gjitha gjirot ne praktike ju duhet te zgjidhni gjiron kualifikuese. Zgjidh gomat me kujdes, [asi ajo eshte goma qe do perdoresh gjithe garen. Efekti i risqeve do kete efekt ne kete gjiro kualifikuese, eksperimento qe te gjesh te dhenat e sakta.

Tashi ju duhet te kompletoni gjiron Kualifikim 2 , por kjo eshte ndryshe, ju beni gjiron me sasine e karburantit qe do te nisni garen (natyralisht koha juaj do jete me e ngadalte). Kjo kohe kombinohet me ate te paren per te dhene nje kohe ekzakte. Nuk ka me mundesi per ty te besh praktike. Ju mund te perdorni te dhenat nga gjirot e kalueshme duke klikuar ne butonin “Te dhenat e Kualifikimit 1” , ose mund te perdoresh te dhena te reja n.q.s. ti ke me te mira. Zgjidh sasine e karburantit dhe bej gjiron.

Mund te kontrollosh pozicionin tend ne faqen “Startimi”.

Note: Cdo gjiro praktike kushton $50.000 dhe cdo gjiro kualifikuese $100.000.

2.3 Driver race risks and driver energy level

Every driver has a special attribute called driver energy. It defines the condition of the driver and is directly related to how hard the driver can afford to push the car in the next race. The higher risks you take in the race, the faster the driver energy will drop during the race. If your driver energy drops to 0%, your driver will complete the remaining laps of the race with no risks at a slower pace. Depending on their skills, some drivers may be better at preserving their energy during a race. On the other hand some tracks may be more demanding than others for the drivers. It is important to note that very few drivers can drive a whole race with maximum risks! In between races, your driver will slowly recover energy. It is very important for you to estimate how fast his energy will recover between races and what risks he will be capable of taking in the next race without running out of energy. The energy level will not affect the driver pace in practice, qualifying and testing, however your driver will lose some energy during his qualifying laps.

2.4 Setupi garës & strategjia

Ketu konfirmon setupin tend per garen dhe strategjine. Mund te perdoresh setupin e Kualifikimit 1 ose Kualifikimit 2 ose mund te vendosesh nje te ri. Gjithashtu duhet mbushni sasine e piteve me sa litra karburant do te dalin nga piti dhe gjithashtu te kontrollosh gomat. Gjithashtu duhet te vendosni se si piloti juaj do e nis startin e gares dhe sa shume do doni ju qe ai te shtyje perpara.

Pasi te jeni te lumtur me ndryshimet qe bete ju duhet te konfirmoni ate, dhe duhet ta beni perpara gares qe fillon 1 ore e 30 minuta perpara.

Mos harroni se sasine e karburantit nises e vendosni ne Kualifikimin 2, prandaj nuk mund ta ndryshoni, dhe gomat e zgjedhura ne Kualifikimin 1, nuk nderrohen prandaj ju keni vetem nje zgjdhje per gomat e thata dhe gomat e shiut.

2.5 Goma

Çdo sezon ju mund të nënshkruani një kontratë per goma me një nga gjashtë furnizuesit gomave të ndryshme: Pipirelli, Yokomama, Dunnolop, Badyear, Michelini dhe Bridgerock. Menaxherët në Rookie dhe Amator mund të përdorin vetëm gomat e Pipirelli (furnizuesi më i lirë) dhe kontrata do të nënshkruhet automatikisht për ata në fillim të sezonit. Pasi kontrata është nënshkruar, ajo nuk mund të anulohet ose të ndryshohet deri në fund të sezonit në vazhdim. Secili nga furnizuesit e gomave do të japë katër komponime të ndryshme gomave të thata për çdo garë: Shumë të buta, të buta, të mesme dhe forta, si dhe një kompleks i lagësht gomave. Sa me të butë ta keni kompleksin gomat më shpejt ajo do të shkojë, por në distancë më pak ajo do të mbulojë para se të vjetrohet pra do prishet shpejt. Ju duhet për të mësuar për vetë se cila nga gomat reziston më gjatë.

2.6 Karburanti

Jo çdo makinë konsumon karburant njësoj, dhe jo çdo pilot përdor tē njëjtën sasi karburanti, varet nga stili i tyre I garimit, ju duhet ta gjeni se sa litra piloti dhe makina juaj përdorin për të gjetur strategjinë më të mirë të mundshme , sa me shumë litra të keni aq më e ngadaltë do të jetë makina juaj.

2.7 Shënime per strategji

• N.q.s po bie shi ne hamendojme sikur e gjithe pista eshte e lagesht.
• Natyrisht marka gomash te ndryshme performojne ndryshe ne temperatura te ndryshme.
• Disa pilote nuk mund te rrezikojne me risqet as sa rrezikojne ca pilote te tjere.
• Sasia e nivelit te karburantit qe ti vendos, esht sasia me te cilin makina juaj do dali pas pitit.
• Ne rast se makina ka me shume karburant se sasia e vendosur ne serbator,kur shkoni ne Pitstop asnje sasi karburanti nuk do shtohet ose do nxirret
• Ne rast se ke kompletuar kualifikimin 1, por nuk arritet te kompletoni kualifikimin 2, ju akoma mund te beni pjese ne gare,por do te filloni ne fund,duke perdorus setapin nga kualifikimi 1 dhe nje sasi karburanti prej 80 litrash ne pitstopin e pare

2.8 Afati i fundit për kualifikim dhe rregullimin e setupit tuaj për garë dhe strategjinë

Afati i fundit për kualifikim dhe rregullimin e setup dhe strategjisë së garës është 1 orë e 30 minuta përpara fillimit të garës. Ju nuk mund të bëni asnjë ndryshim pas ketij afatit të fundit.

2.9 Disponueshmërina E Serverit dhe shtyrja e gares

N.q.s ka nje problem me serverin ose ngadalesim te tij atehere kualifikimet dhe gara mund te shtyhen me aprovimin e administratoreve te GPRO. Adminat do te bejne vleresimin e gares ne menyre inviduale. Arsyet se perse nje gare mund te shtyhet dhe sa mund te jete ne opsionet e mposhtme:

• Kualifikimi shtyhet me 2 ore po ashtu dhe gara
• Gara shtyhet me 24 ore
• Gara behet ne ditet e tjera normale (Marte ose Premte)

3. Stafi

Para çdo garë që ju keni mundësinë për të nënshkruar një shofer i ri, ose Drejtor Teknik. Shoferët dhe Drejtoret Teknik marrin vendimet e tyre 19:00-21:00 CET të hënave dhe të enjteve. Kjo do t'ju kushtojë 500.000 dollarë për të bërë një ofertë publike për një shofer, dhe kushdo mund të bëjë një ofertë për çdo anëtar të personelit për aq kohë sa mesatarja nuk është shumë e lartë për grupin që ata janë futur Kini kujdes, sepse një herë të bëni ju ofrojmë do të paguar 500.000 $ dhe kjo nuk do të kthehet nëse ju hiqni ofertë. Pasi afati i fundit për të bërë oferta e mbyll stafi do të shikojmë në të gjitha ofertat, dhe të vendosë në bazë të një numri faktorësh të (të cilat përsëri janë deri tek ju për të zbuluar) se cila ofertë është më e mira. Nëse jeni të suksesshëm në nënshkrimin e një shoferi apo drejtori teknike, do të paguani të shoferit të tanishëm ose drejtor teknik një shpërblim të barabartë me gjysmën e rrogës së tyre, për garat megjithatë shumë kanë mbetur nga kontrata e tyre aktuale.

3.1 Shofer

Shoferi juaj ka një vlerësim të quajtur "mesatarja", e cila është e bazuar mbi një kombinim i aftësive të tij. Këto aftësi të përcaktojë një numër të faktorëve të ndryshëm në lojë.Më i dukshëm është se sa shpejt ata mund të ngasin makinën. Megjithatë, shpejtësia me të cilën një shofer mund të shkojnë nuk është e njëjtë në çdo situatë, dhe disa shoferët mund të jetë më mirë se të tjerët në varësi të kushteve. Një shofer është gjithashtu jo vetëm për atë që ndodh në rrugën e duhur, disa shoferë kanë aftësi të tjera të cilat e bëjnë ata një investim i mirë. Kjo varet nga ju për të përcaktuar se çfarë lloji të shoferit doni, dhe sa të ndryshme ndikojnë aftësitë dhe se çfarë ndodh gjatë rrjedhës së një sezoni. Keto jane limitet e piloteve:

• Menaxherët Master në grupe nuk mund të ofrojnë kontrata për shoferët me mesatare më të larta se 160
• Menaxherët në grupe Pro nuk nuk do mund ofrojnë kontrata për shoferët me mesatare më të larta se 135
• Menaxherët në grupe Amatorë nuk mund të ofrojnë kontrata për shoferët me mesatare më të larta se 110
• Menaxherët në grupe Rookie nuk mund të ofrojnë kontrata për shoferët me mesatare më të larta se 85


Nëse gjatë resetimit te sezonit (menjëherë pas promovimit / heqje) shoferi i një menaxheri te rene nga kategoria në një klasë më të ulët i tejkalon limitet e mësipërme, atëherë shofer do të lërë atë (nuk ka rëndësi se çfarë mesatare shoferit do të ketë kur te perfundoje sezoni ). E njëjta gjë vlen edhe për menaxherët Rookie te cilet humbasin pilotin n.q.s mesatarja e tyre eshte siper 85.

Nëse e lini kontratën shoferit tuaj për të mbaruar dhe nuk rimerrni nje te ri atehere ju mund te humbisni garen!

Pilotet fillojne te humbin aftesite ne moshen 35. Sa me shume vjeteresohen aq me shpejt i humbasin. Shume pilote me eksperience ne moshe pas moshes 38 mund te lene garimin dhe te terhiqen nga garat. Vendimi i tyre do behet zyrtar ne faqen e tyre te profilit.

3.2 Drejtori teknik

Drejtori teknik është një pjesë e rëndësishme e setup e ekipit tuaj. Përsëri, ata kanë një të atribut "pergjithshem" ose mesatarja i cili i jep një ide të përgjithshme të aftësisë së tyre. R&D aftësitë të ndikojnë në konfigurimin e makinës suaj, por me sa duket ata të gjithë kanë efekte të ndryshme në zona të ndryshme të makinave.Koordinimi Pit ndikon në kohën që duhet për stafin tuaj ti sherbeje makinës tuaj kur ajo ben Pit-stop. Opsionet për nënshkrimin e një Drejtor Teknik janë të njëjta si ato për nënshkrimin e një shofer, i vetmi ndryshim është se ajo nuk është e mundur që të rinovojë kontratën e drejtorit teknik. Kjo është për shkak se ata nuk janë te trajnueshem kështu që do të ishte e padrejtë për një menaxher të lidhë një kontrate me nje TD për një periudhë të gjatë kohore.

Drejtorët teknike gjithashtu kanë një atribut moshe por ndryshe nga shoferët ata nuk humbasin ndonjë aftësi.Në fillim të çdo sezoni drejtoret teknik me shumë gara prapa dhe teknik të vjetër se mosha 70 vjec do të marrë një vendim nëse ata do të dalin në pension në fund të sezonit. Vendimi i tyre të dalin në pension në fund të sezonit do të shfaqet në profilin e tyre..

The following limits for technical directors apply for the different classes:

• Menaxheret ne Master nuk mund te ofrojne kontrata TD me mesatare siper 120
• Menaxheret ne Pro nuk mund te ofrojne kontrata TD me mesatare siper 90
• Menaxheret ne Amateur dhe Rookie nuk kane drejtor teknik fare

Ne fillim te sezonit kur nje menaxher bie nga grupi ne Pro ose Master dhe mesatarja e TD eshte me e larte se limiti atehere ti e humbet ate. E njejta gje vlen dhe per ato qe bien ne Amator.

3.3 Ben oferta stafit dhe vendimet e personelit (tregjet)

Kur keni nevojë për një shofer i ri apo dëshironi për të zëvendësuar një tuaj të vjetër ju do të keni për të bërë një ofertë për të njërit prej shoferëve në dispozicion në treg. E njëjta gjë vlen edhe për drejtorët e teknike.

Ju mund të bëni deri në 4 oferta para secilit vendim të stafit, por mbani në mend çdo ofertë kushton të paktën $ 500,000 (në varësi të llojit të ofertës) dhe për të ndryshuar një ofertë ju do të duhet për të hequr një të vjetër dhe të bëjë një të ri ju kushton para shtesë . Kjo nuk ka rëndësi se për çfarë stafi ofertat janë të drejtuara, ju mund të bëni 3 oferta për shoferët dhe një në një drejtori drejtoret teknik, ose 2 ofron për shoferët dhe 2 teknike. Shpërblimet maksimale që mund të ju ofroni shoferëve dhe drejtuesve, drejtoreve teknik varet në bilancin tuaj të tanishem të parave. Në qoftë se bilanci juaj është negative, ju nuk do të jeni në gjendje të ofroni ndonjë bonuse.

Kur bën një ofertë Tarifa e nënshkrimi nuk mund të tejkalojë 300% të pagës në ofertën tuaj. Nëse ju jeni të suksesshëm në ofertat tuaja me të për shembull 2 shoferë, ju do të merrni shofer me oferten me prioritet të lartë dhe tjetra do të anulohet automatikisht.

Shoferët dhe drejtuesit teknike do të marrë një vendim të hënën dhe të enjten (1 ditë para çdo garë) 19:00-21:00 CET dhe asnje ofert nuk do mund të bëhen gjatë asaj kohe. Për më shumë detaje, kur vendimi i ardhshëm stafi do të ndodhë ju lutem kontrolloni faqen "Ofertat tuaja".

3.4 Stafi i objekteve

Afer nje piloti dhe drejtori teknik ty te duhet edhe nje staf teknik dhe qender teknike. Stafi nuk perbehet nga numri, por nga aftesi e niveleve te tyre. Disa aftesi te stafit jane te ndryshme nga eventet e ndryshme, gjera qe ben (ose jo).Aftesite e tjera jane te trajnueshme. Sa me i mire te jete stafi, sa me shume rroge paguan. Stafi trajnohet vetem nje here ne gare, por trajnimi eshte i limituar nga niveli i qendres teknike. Mesatarja e Qendres Teknike determinon se sa mund te trajnosh ti. Kjo do thote se n.q.s ti ke trajnuar stafin ne nje nivel te caktueshem , por ul nivelin e nje qendre teknike (te ulesh nivelin poshte mesatares) aftesite e stafit do bien deri sa te arrihet mesatarja. Stafi eshte i nevojshem per piket e makines gjate testimeve apo edhe pit stopeve.

Ti fillon pa qender teknike fare. Sa me te zhvilluar te kesh qendren teknike aq me shume paguan. Mund te rrisesh ose ulesh nivelin nje here per gare. N.q.s kerkon te besh shume ndryshime njeheresh duhet ta besh njeheresh (sic eshte me rinovimin e makines). Qendra mund te ndihmoje me aftesite inxhinierike ose pit-stop ose negociata me sponsor,comerciali. Me kalimin e kohes aftesite e qendres do te bien dhe n.q.s kerkon te kesh te njejtin nivel duhet ti rinovosh ato.

Keta jane limitet e lejuar per grupe:

• Menaxheret ne Master nuk lejohen te kene nivele siper 80
• Menaxheret ne Pro nuk lejohen te kene nivele siper 60
• Menaxheret ne Amator nuk lejohen te kene nivele siper 40
• Menaxheret ne Rookie nuk lejohen te kene nivele siper 20

N.q.s nje menaxhere bie nga grupi dhe ka nivele siper normales se lejuar te grupit atehere ato do te shiten me gjysem cmimi.

4. Kerkime & zhvillimë, lehtësira dhe testim.

4.1 Karakteri i makinës

Makina juaj karakterizohet nga e vlera: fuqia (P), manovrimi (H) dhe nxitimi (A). Pistat gjithashtu janë të karakterizuara në të njëjtën mënyrë. Një makinë me të njëjtin karakter do të performojë më mirë në një pistë të të njëjtit lloj. Pjesët e makinës bëjnë karakterin e makinës. P.sh., sa më e mirë makina, aq më shumë pikë të fuqisë do të merrni. 11 pjesët e ndryshme të makinës japin pikë të ndryshme të makinës. Nëse të gjitha pjesët kanë të njëjtin nivel, atëherë makina juaj është e balancuar (B) në karakter. Nëpërmjet testimeve dhe R&D ju mund t'i jepni pikë shtesë makinës tauj.

4.2 Testime

Ndermjet garave mund te testosh. Testimet behen per 2 arsye. E para eshte te mesosh disa gjera rreth lojes. Tjetra eshte se mund te permiresosh makinen. Testimet te japin pike testimi. Keto pike kthehen ne pike makine pas nje procesi qe behet normalisht. Keto pike i shtohen makines duke e bere ate me te shpejte. Testimet ndikojne disa aftesi teknike te pilotit dhe te stafit teknik. Testimet mund te behen disa here rreth garave. P.sh mund te testosh, pastaj te rregullosh makinen , pastaj te testosh prap. Testimi kushton $1.000.000 per nje sesion me 100 xjiro dhe pjeset e makines nxehen gjate testimeve! Ti nuk mund te testosh me nje makine kur nje pjese eshte 90% ose kur je ne bilanc negativ.

4.3 Sesioni i testimit

Kur testoni ju mund ta konfiguroni makinen tuaj njelloj si ne praktike. Mund te vendosni nje prioritet, qe do fokusohet ne fitimin e pikeve qe ju doni per makinen. Fokusi "Testo ne limite" nuk do jo japi ndonje pike por do ju japi nje gjiro te shpejte. Fokusi ‘regullimi setupit’ do ju japi nje feedback per konfigurimin e makines suaj. Mund te beni 100 gjiro maksimumi dhe minimumi keni te drejte te beni 10 stinte. Ju duhet te zgjidhni (numrin e gjirove) per stintin tuaj, minumi eshte 5 gjiro maksimumi 50 gjiro. Gjirot e pabera nuk llogariten. N.q.s juve ju mbaron benzina apo gomat nuk rezistojne mjaftueshem gjirot e pabera nuk do futin ne llogari si te bera, keshtu ju du i humbni ato.

4.4 Rikerkim dhe zhvillim

Kur ben testime ti merr njohuri ne tre zona: fuqia, mbajtja dhe akselerimi. Keto njohuri tregohen ne piket e testeve. Piket e testimeve varen nga fokusi ne te cilin ti teston, nga gjirot e bera, piloti yt, nga drejtori teknik dhe stafi. Pastaj nje progres automatik i kthen keto pike ne pike makine. Ne me shume detaje funksionon keshtu. Ti teston dhe merr pike. Pastaj ti garon dhe piket automatikisht kthehen ne dije te konvertuara nga ide te reja (R&D pike). Ky konvertim varet nga drejtori teknik dhe stafi juaj. Ti nuk ke nevoje pse te kesh nje TD ose fabrike per te bere kete proces Kerkime & Zhvillime. Pas cdo gare, idete tuaja (R&D pike) jane kthyer ne produksion (piket inxhinierike). Suksesi i kesaj (automatikisht) konvertimi varet ne stafin tuaj dje drejtorin teknik n.q.s. keni nje. Dhe keshtu me rradhe vazdhon per cdo pjese mekanike pas cdo gare dhe cdo pjese e fabrikes punon per ti kthyer keto pike ne konvertim pikesh per makinen tuaj.

Eshte e nevojshme te dini se keta pike qe fitoni me kalimin e kohes bien gradualisht dhe mund te bijne deri ne 0. Sigurisht qe pjeset e makines nuk ndikohen nga kjo por vetem piket e fituara gjate testimeve. Nuk ka limit se sa shume pike mund te marresh gjate konvertimeve per aq kohe sa ti teston vazhimisht, R-D do vazhdoje te konvertoje pike.

5. Financa

Ka disa mënyra se si të bëni para në këtë lojë, dhe ne ju rekomandojmë të mundoheni të mbani sa më shumë para të jetë e mundur.

5.1 Sponsoret

Sponsoret do t'iu paguajne nje shume te pre-determinuar cdo gare. Eshte ne doren tuaj te negocioni me sponsorin. Ne menyren se si negocion dhe me ke negocion do determinojne negociatat tuaja, keshtu qe nese ata pyesin dicka rreth planeve tuaja mendohu para se te pergjigesh. Cdo sponsor ka atributet e veta:

• Finance: Fuqia financiare e sponsorit.
• Pritjet: Rezultatet qe sponsori pret nga ty.
• Durimi: Tregon durimin e sponsorit. Sa me durim te kete aq me shume do thote te kete durim per negociatat ne vazhdim me ty.
• Reputacioni: Tregon reputacionin e sponsorit. Sa me te larte ta kete aq me mire eshte pasi nuk mund te bej ndonje surprize ty pra te leri dhe te ike.
• Imazhi: Tregon imazhin mesatar te kompanise ne tregun e sponsorave.
• Negociata: Kjo tregon se si negociatat mund te shkojne pra sa shpejt.

N.q.s nje sponsor ju le pasi te kete firmosur me ju ose ju le gjate negociatave ka te beje me afsine tuaj te negocimit me sponsorin. Pas cdo gare sponsori do ju jape leket, por bazuar ne rezultatet qe merrni mund edhe te ju surprizoje!

5.2 Shpenzimet e garës

Çdo garë, do të paguani një rrogë për shofer tuaj, drejtor teknik dhe personelit, si dhe shpenzimet e mirëmbajtjes për objektet e tuaj, përveç ndonjë kosto keni paguar nga përditësimin makinën tuaj. Detajet e pagesave mund të gjenden në faqen e analizës garë dhe historinë e ekonomisë.

5.3 Të ardhurat e garës

Pas çdo garë ju do të shpërbleheni me para për pozicionin tuaj në start dhe përfundimtar në varësi të grupit që ju po garoni.Sa më mirë që dilni aq më shumë paguheni. Të ardhurat për pozicionin tuaj fillestar është si në tabelën e mëposhtme:

PozEliteMasterProAmateurRookie
01.$2.500.000$2.000.000$1.500.000$1.000.000$500.000
02.$2.250.000$1.800.000$1.350.000$900.000$450.000
03.$2.000.000$1.600.000$1.200.000$800.000$400.000
04.$1.850.000$1.480.000$1.110.000$740.000$370.000
05.$1.800.000$1.440.000$1.080.000$720.000$360.000
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •
36.$250.000$200.000$150.000$100.000$50.000
37.$200.000$160.000$120.000$80.000$40.000
38.$150.000$120.000$90.000$60.000$30.000
39.$100.000$80.000$60.000$40.000$20.000
40.$50.000$40.000$30.000$20.000$10.000
Të ardhurat e gares jane llogaritur sipas sundimit 90% distancës ne gare(shpjegohet më poshtë) dhe tabelën e mëposhtme:

PozEliteMasterProAmateurRookie
01.$22.000.000$18.000.000$15.000.000$12.000.000$8.000.000
02.$21.620.513$17.671.795$14.710.256$11.748.718$7.800.000
03.$21.341.026$17.443.590$14.520.513$11.597.436$7.700.000
04.$21.061.538$17.215.385$14.330.769$11.446.154$7.600.000
05.$20.782.051$16.987.179$14.141.026$11.294.872$7.500.000
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •
36.$12.117.949$9.912.821$8.258.974$6.605.128$4.400.000
37.$11.838.462$9.684.615$8.069.231$6.453.846$4.300.000
38.$11.558.974$9.456.410$7.879.487$6.302.564$4.200.000
39.$11.279.487$9.228.205$7.689.744$6.151.282$4.100.000
40.$11.000.000$9.000.000$7.500.000$6.000.000$4.000.000

90% rregull distancë garë : Në qoftë se ju nuk mbuloni 90% të distancës te garës (siç është përcaktuar në përmbledhjen e garës) ju do të merrni vetëm 50% të të ardhurave për garë në përputhje me tabelën e mësipërme.

Vini re se distanca 90% e garës llogaritet në numrin e përgjithshëm të xhirove për një garë dhe pastaj rrumbullakuar deri në një numër të tërë xhirove. Nëse gara është për shembull 55 xhiro të gjatë, pika prerë llogaritet si më poshtë: 55 * 0,9 = 49,5 ~ 49 xhiro, do të thotë që ju duhet të plotësoni 49 xhiro në këtë garë të jenë brenda sundimit të distancë 90%.

Shembull: Nëse ju përfundoi në pozitën e 40 në Elite dhe nuk mbulojnë 90% të distancës garë ju do të merrni vetëm $ 5.500.000 për pozicionin tuaj garë. Ky rregull nuk zbatohet për grupin Fillestar.

Ekziston edhe një bonus shtesë prej $ 1.000.000 në dispozicion për xhiron më të shpejtë në garë.

5.4 Renditja përfundimtare

Në fund të sezonit (pas garës se fundit), Top-10 menaxherëve tëparë në renditje do të shpërblehen me shpërblim të holla të tjera (në varësi të klasës që ata janë të gara në), sipas tabelës së mëposhtme:

PozEliteMasterProAmateurRookie
01.$30.000.000$24.000.000$18.000.000$12.000.000$6.000.000
02.$22.000.000$17.600.000$13.200.000$8.800.000$4.400.000
03.$18.000.000$14.400.000$10.800.000$7.200.000$3.600.000
04.$15.000.000$12.000.000$9.000.000$6.000.000$3.000.000
05.$12.000.000$9.600.000$7.200.000$4.800.000$2.400.000
06.$10.000.000$8.000.000$6.000.000$4.000.000$2.000.000
07.$8.000.000$6.400.000$4.800.000$3.200.000$1.600.000
08.$6.000.000$4.800.000$3.600.000$2.400.000$1.200.000
09.$4.000.000$3.200.000$2.400.000$1.600.000$800.000
10.$2.000.000$1.600.000$1.200.000$800.000$400.000

5.5 Balanci negativ

Kur ke bilanc negativ ju vuani nga disa gjera. Ju nuk do jeni ne gjendje te:

• rinovoni makinen pra bleni pjese te reja
• trajnoni pilotin
• beni testime
• trajnoni stafin ose te rritni nivelin e fabrikes (Qendres teknike)
• zgjasni kontraten e pilotit
• te besh oferta piloteve bazuar ne grupin ne te cilin jeni:

• N.q.s jeni ne Elite ju nuk do mund ti beni oferte piloteve me mesatare me te larte se 110
• N.q.s jeni ne Master ju nuk do mund ti beni oferte piloteve me mesatare me te larte se 100
• N.q.s jeni ne Pro ju nuk do mund ti beni oferte piloteve me mesatare me te larte se 90
• N.q.s jeni ne Amator ju nuk do mund ti beni oferte piloteve me mesatare me te larte se 80
• N.q.s jeni ne Rookie ju nuk do mund ti beni oferte piloteve me mesatare me te larte se 70
• beni oferta drejtoreve teknike
• ofroni bonuse pilotit

Me teper, kur bilanci juaj eshte $-15.000.000:

• Drejtori teknik do te lere direkt
• Motivacioni pilotit dhe stafit do bie ne 0
• Ju nuk do të mund t'i bëni oferta pilotit, me një pagesë më të madhe se ajo që kërkon ai.

5.6 Kompeticioni kupës & bonuset

Kompeticioni kupes eshte i bazuar ne 17 gara te sezonit dhe eshte i ndare ne 7 faza,nga i cili mund te fitoni nje bonus financiar to vogel. Kupa punon si me poshte:

• 32 menaxheret me te mire do marrin pjese pas gares se 2 (Faza 1). Ndarja do behet si me poshte: 8shja e pare e sezonit pas gares 2 do te kene perballe rastesisht njerin nga menaxheret.
• Cdo faze perbehet nga 3 faza: 1/16 (garat 3-5), 1/8 (garat 6-8), 1/4 (garat 9-11), 1/2 (garat 12-14), finalja e kupes (garat 15-17). Te fitosh fazen duhet te mundesh kundershtarin 2 nga 3 here qe do ndesheni per te kaluar ne fazen tjeter.
• N.q.s secili fiton 1 gare dhe pastaj secili harron te garoje atehere ai qe gjendet me larte ne renditjen sezonale do kaloje ne fazen tjeter.
• N.q.s secili nuk garon asnje nga garat atehere te dy eliminohen direkt.
• Per cdo kalimi te fazes ju do merrni nje bonus. Shumat jepen si me poshte bazuar ne grupe:

Elite: $1.000.000 per faze
Master: $900.000 per faze
Pro: $800.000 per faze
Amateur: $700.000 per faze
Rookie: $600.000 per faze

6. Ekipet

Nje Skuader eshte nje grup menaxheresh qe kane vendosur te garojn se bashku. Piket kombinohen sipas grupit,per tu mbledhur me pas dhe per te rivalizuar skuadrat tjera. Ju mund te bashkoheni me nje skuader ose te krijoni nje ose te merrni siper nje skuader inaktive.

6.1 Krijimi i nje skuadre

Vetem menaxheret ne Elite, Master, Pro dhe Amateur mund te krijojne skuader. Krijimi i skuadres kushton $5,000,000. Ti zgjedh nje emer dhe je pergjegjes per anetaret e skuadres tende. Menaxhere te ndryshem do te aplikojne tek skuadra jote dhe ti mund ti pranosh ose refuzosh. N.q.s i refuzon ate nuk do jene ne gjendje te aplikojne per 2 jave. N.q.s ti pranon atehere ato to mbushin nje vend bosh ne ekipin tend; ti ke gjithsej 9 vende bosh. Duhet te kesh bilanc positiv kur krijon ekipin.

Ekipi do ekzistoje per aq kohe sa ka nje menaxher ne ekip me e pakta. Kur lideri i nje skuadre te pranon ti do te marresh nje informim ne emailin tend. Emra ofensive apo te eger per nje skuader nuk do lejohen.Perpara se te krijoni nje skuader pyesni nje admin dhe fjala e tij eshte fjale e fundit

6.2 Ti bashkohesh një skuadre

Per t'ju bashkuar nje ekipi do t'ju kushoje 3.000.000$. Ju duhet të aplikoni për një ekip, ku udhëheqësi do ta pranoje apo refuzojë. Nëse aprovoheni do të merrni nje vend tjetër në dispozicion. Ju mund te aplikoni vetem tek 3 skuadra ne nje kohe. It is not allowed to join a team after Race 17 of the season, if your positive balance can't cover the cost for it.

6.3 Lënja e një ekipi

Një anëtar i ekipit vetëm mund të lënë një ekip në qoftë se ai jep dorëheqjen nga ekipi, ose në qoftë se udhëheqësi i ekipit përjashton atë për pasivitet (kjo është e mundur vetëm pas 4 garave të pasivitetit). Nëse një anëtar i grupit lë një ekip, ai/ajo nuk do të marrë përsëri paratë për t'u bashkuar me ekipin. Nëse një anëtar i grupit lë një ekip, të gjithë anëtarët e ekipit më poshtë tij/saj në regjistër do të lëvizë me një vend. Nëse një udhëheqës ekipi jep dorëheqje, anëtar i ekipit në pozicion #2 do të kalojnë në udhëheqje dhe emri i ekipit do të mbetet e njëjtë. Nder te tjera kur nje pjestar skuadre do te largohet nga skuadra per ndonje arsyje atehere skuadra do te humbase piket e bera nga ai pjestar per ate sezon.

6.4 Te Ardhurat E Skuadres

Në fund të sezonit (pas promovimet/largimet jane bërë) çdo ekip do të marri $40,000 për çdo pikë ekipit shënoi gjatë sezonit. Paratë e përgjithshme do të ndahen në mënyrë të barabartë në mes të anëtarëve të tanishëm të ekipit. Si anëtarë të ekipit të marrin pjesë në garat gjatë sezonit të ekipit, pikët e tyre shtohen në total ekipit. Ndryshe nga sistemi individual kampionatit, sistemi pikëve te ekipeve, jep pikë për të gjithë anëtarët e ekipit që përfundojnë gara mes pozitës 1 dhe 30 përfshirëse. Formula për ekipin e fituar pikë në një garë për një anëtar i grupit është: PiketSkuadres = (31-PozitaGares) / 3 * CilesiaGrupit, ku CilesiaGrupit është 1 për grupin e Elite, 0,8 për grupe Master, 0,6 për grupe Pro, 0.4 për grupet Amatore dhe 0,2 për grupet Rookie. E gjithë kjo sjell në ekip pikë fitimet si në tabelën e mëposhtme:

PozEliteMasterProAmateurRookie
01.10.0008.0006.0004.0002.000
02.9.6677.7335.8003.8671.933
03.9.3337.4675.6003.7331.867
04.9.0007.2005.4003.6001.800
05.8.6676.9335.2003.4671.733
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •
26.1.6671.3331.0000.6670.333
27.1.3331.0670.8000.5330.267
28.1.0000.8000.6000.4000.200
29.0.6670.5330.4000.2670.133
30.0.3330.2670.2000.1330.067
Neqoftese nje menaxher vendos qe te ktheje llogarine e tij ne Rookie dhe ai ka shenuar disa pike per skuadren e tij,pas gares se fundit te sezonit skuadres do ti zbriten piket qe menaxheri ka shenuar ne sezon Per me shume, vetem anetaret besnik te ekipit me me shume se (ekuevalisht) 3 sezone te plota (51 gara) ne ekip do shenojne pike te plota.N.q.s ka 17 gara shenon 25%, 50% per 34 gara, dhe 75% me nje seri prej 51 garash. Kjo eshte per te kurajuar menaxheret te bejne marrje te reja ne skuader dhe menagjeret ne Rookie dhe Amateur do shenojne gjithmone pike te plota. Kini parasysh se skuadrat me vetëm një lojtar( lideri I skuadrës ) nuk do të konsiderohen skuadra të vërteta prandaj ato skuadra nuk do të shënojnë asnjë pikë për kampionatin e skuadrave. Gjithashtu, në mënyrë që të marrin pikë këto skuadra, të paktën 2 pjesëtarë të skuadrës duhet të marrin pjesë në garë( në rast se vetëm njëri merr pjesë në garë skuadra nuk merr asnjë pikë)

6.5 Pasiviteti në ekipe

N.q.s ti humbet 4 gara rresht atehere ti do te shperngulesh pas cdo gare nje vend me poshte ne ekip. Kjo vlen per te gjithe ne ekip perfshi dhe liderin pavaresisht ne cilin grup je. P.sh n.q.s je ne vend #4 ne skuader dhe humber 6 gara rradhazi atehere ti do zbresesh ne vendin #6, si rezultat menaxheri me #5 do zhvendoset ne #4 dhe menaxheri qe ishte ne vendin #6 do zhvendoset ne #5.

6.6 Votimi i ekipit nga

Ne raste kur lideri skuadres nuk bindet se nje anetar nuk i permbush dot vlerat, ai mund te filloje nje votim "vote out" kunder nje anetari. Nje votim i nisur i kushton liderit $3.000.000 , dhe nje shtese prej $1.000.000 do te paguhet nga cdo anetar per cdo votim (perfshi liderin). Vetem ne rast se 8 anetar votojne, liderit i jepet e drejta ta perjashtoje ate nga ekipi. Votimi zgjat 2 jave qe nga dita e nisur dhe vetem nje votim mund te behet brenda kesaj 2 javesh. Note that team members who joined the team less than 17 races ago cannot participate in vote outs.

7. Fundi i sezonit

Pas garës së fundit të sezonit në krye të 10 bonus është duke u dhënë në krye 10 menaxherëve në çdo grup (shikoni në pikën 5.4 më sipër), pas të cilit kemi hyrë një pushim të vogël, zakonisht disa ditë, por ndonjëherë ndoshta pak më shumë. Gjatë kësaj kohe, të gjitha faqet të setup garë do të mbyllen dhe nuk ka vendime të mëtejshme të ekipit që mund të bëhet, por ju ende mund të shikoni renditjen, nivelin e makinës dhe të dhënat financiare. Në disa pika në vijim, në fund të sezonit të shkrimit do të hidhen, të cilat do të kryejnë detyrat e mëposhtme.

7.1 Promovimi / Dëbim

4 menaxherët e parë të çdo grupi(përveç elitës) promotohen në një grup të rastësishëm, një nivel më të lartë se niveli ku është momentalisht. 16 menaxherët e fundit të çdo grupi(përveç Fillestar) do të zbresë në nivelin më të ulët. Cdo menaxher, që del në 4 të parët, por me balancë negative, nuk do të promovohet, dhe menaxheri më poshtë do të promovohet në vend të tij/saj. Cdo menaxher që përfundon me balancë negative duhet të zbresë në nivelin poshtë nivelit momental. Menaxheri i parë në zonën e dëbimit do të rrijë në grup për këtë arsye. In the lower levels (Pro, Amateur and Rookie) extra promotion spots may occur if managers get retired, reset to Rookie, or deleted due to inactivity in the levels above. To make sure you are not in an additional promotion spot you can check the "All promotions" page at any time during the season.

Vini re se në raste kur struktura e grupit të lojës është në zgjerim të vazhdueshëm ose reduktimin, një numër i ndryshëm i menaxherëve mund të promovohen dhe të zbresë në klasa të ndryshme të lojës.To avoid any confusion, make sure you check the span of the promotion/relegation zone in the standings of your own group.

7.2 Çështje të tjera

Ne fund sezoni kur skripti fillon punon te gjitha pjeset e makines, nxehmja do bie ne 0% por pjeset do mbesin te te njetit nivel (me perjashtim ne Rookie). Cdo menaxher me bilanc negativ do shesi pjeset e makines me gjysem cmimi, duke filluar me nivelet me te larta, derisa te arrijne ne bilanc positiv. N.q.s edhe pas kesaj menaxheri eshte ne bilanc negativ atehere ai do marri nje donacion nga GPRO FIA e cila do mbuloje gjithe shpenziet e tij ose saj dhe do nisi sezonin me $0. Ne hapin tjeter menaxheri do marri nje takse sipas rregullit 7.3 qe eshte me poshte.

Per menaxheret ne Rookie makina,stafi,fabrika gjithcka do resetohet ne 0 komplet. E vetja gje qe ato do mabjne eshte piloti n.q.s mesatarja e tij nuk eshte siper 85.

Leket e fituar nga piket ose nga skuadra do tu jepen atyre ne fund te sezonit.

Adresa per te gjithe menaxheret ne Rookie do te resetohet.

Te gjithe menaxheret qe garojne te gjitha te 18 garat do marrin si shperblim $5.000.000 (perfshire dhe Rookie).

Çdo menaxher i cili shënoi më shumë se 50 pikë gjatë sezonit dhe fillon në fillestar nga ose përfunduar sezonin negativ në fillestar, të paturit e një fillim fillestar ose zbret në fillestar jashtë njollave apo dëbim do të fillojë sezonin e ardhshëm me një dënim financiar me vlerë $ 200,000 për çdo pikë ai shënoi mbi 50 pikë në sezonin e kaluar. Shuma do të zbritet nga bilanci i fillimit të sezonit të ri (pas rivendosur sezonit)

7.3 Taksa

7.3.1 Taksat e dëbimit

Menaxherët që relegohen në një nivel më të ulët do të paguajnë taksa si më poshtë:

Për një rënie nga Elita në Master 70% e parave mbi $50.000.000 do të paguhen si taksa

Për një rënie nga Master në Pro 70% e parave mbi $40.000.000 do të paguhen si taksa

Për një rënie nga Pro në Amator 70% e parave mbi $30.000.000 do të paguhen si taksa

Për shembull: nëse relegoheni me $100.000.000 nga Elita në Master, do të paguani 70% të $50.000.000 që është $35.000.000 si taksë relegimi.

Taksat 70% të menaxherëve që relegohen do të merren përpara taksave normale 25% ( të shpjeguara më poshtë ) të cilat janë për të gjithë menaxherët që kanë mbi $50.000.000 pas resetit sezonal.

7.3.2 Taksat e zakonshme

Menaxheret qe kane leke me shume se 50.000.000$ do te paguajne nje takse prej 25%.Per Shembull : Nese keni 65.000.000$ ju do te paguani :

$65.000.000 - $50.000.000 = $15.000.000

25% e $15.000.000 eshte $3.750.000.Menaxheri do te paguaje $3.750.000 ne fund te sezonit.

8. I llojllojshëm

8.1 Inaktive dhe të dalë nga loja

Menaxherët në fillestar që nuk marrin pjesë në 3 gara të njëpasnjëshme dhe kanë bërë gjithsej 0 gara në GPRO qëkur janë futur në lojë do të hiqen nga loja menjëherë, ose do të hiqen nëse humbin 5 gara të njëpasnjëshme dhe nëse ka menaxherë në listë e pritjeve qe janë duke pritur për një vend të lirë. Në fund të sezonit menaxherët në amator të cilët nuk kanë garuar 6 garat e fundit të sezonit, menaxherët në pro që nuk kanë garuar 9 garat e fundit të sezonit,menaxherët në master që nuk kanë garuar 12 garat e fundit të sezonit dhe menaxherët në elitë që nuk kanë garuar 15 garat e fundit të sezonit do të largohen nga loja përpara nisjes së sezonit tjetër. Në rast se ka nevojë, më shume menaxherë në pro,amator dhe fillestar do të promovohen ne mënyrë që të mbushen ato vende të lira në grupet e sipërme.

Eshtë gjithashtu e mundur për të kërkuar dhënien e dorëheqjes nga loja ne fund të sezonit. Kjo është e mundur vetëm nëse ju dërgoni një kërkesë tek një nga administratorët përpara garës së 15 të të sezonit.

8.2 Retimi i llogarisë suaj

Regullat e ristartimit te llogaris

8.3 Lëjoni një tjetër menaxher të kujdeset për llogarinë tuaj

Eshtë e mundur të lini një menaxher tjetër të merret me llogarinë tuaj (kur për shembull jeni me pushime), vetëm nëse e rregulloni periudhën e pushimeve dhe menaxherin përgjegjës t'u kujdesur për llogarinë tuaj në Faqen e pushimeve. Pasi të bëhet kjo gjë nuk ka nevojë pë detajet e hyrjes tuaj për menaxherin që do të kujdeset për llogarinë. Ai menaxher mund të futet në llogarinë tuaj nga faqja e pushimeve dersia të mbarojë periudha e pushimeve ose ju ta anulloni. çdo dhunim i rregullave të krijuara në faqen e pushimeve mund të ndëshkohet dhe të rezultojë në mbyllje të të gjitha llogarive të përfshira.

8.4 Adresa te shumta

Duhet të një llogari për lojtar, dhe një lojtar për kompjuter. Llogarit e shumëfishta nuk janë të lejuara. Nëse ne vërejme në çdo kohë këtë që një person ka më shumë se një llogari ose më shumë se një llogari qe përdoren në te njëjtin kompjuter (në përjashtim të rastit te pershkruar ne 8.3) atehere ne rezervojmë të drejtat tona për të kufizuar një ose dy llogari nga gara e ardshme pa paralajmërim paraprak dhe të aplikojnë dënime të mëtejshme , duke përfshirë por jo i limituar në një ndalim nga garami , rivendosje e detyreshme e fillestareve , në lojë nje penalitet financiar , apo në raste ekstreme mbylljen e llogaris

9. Komuniteti

Komuniteti është pjesë e rëndësishme e GPRO, ne duam të kemi një komunitet të gezueshëm dhe kumbues dhe kemi krijuar tre mënyra komunikimi, me ju menaxherë të dashur.

9.1 Forumet

Cdo perdorues, i cili eshte i rregjistruar dhe i aprovuar nga administratoret

9.2 Dhoma e chatit

Gjuha zyrtare e dhomës chat është gjuha angleze. Nuk duhen te perdoren gjuhe te tjera ne dhomen publike te chatit. Eshtë rreptësisht e ndaluar që të bëhesh si një anëtar i stafit GPRO në dhomën e chatit. Rregullat për dhomën e chatit janë të njëjta si ato për forumet.

9.3 Mesazhet private (Kutia Postare)

Ju mund të dërgoni mesazhe private tek të gjithë menaxherët, moderatorët dhe administratorët nëpërmjet posyës së brendshme. Rregullat të cilave duhet tu bindeni janë:

• Jo gjuhë ofenduese apo e rëndë
• Jo fyerje e personave të tjerë
• Asnje reklamë e çfarëdo lloji

Nëse e keq përdorni postën në çdo lloj mënyre, do te ju ndalohet përdorimi i saj.

Rregullat e lojës
Përditësimi i fundit: 28 Mars 2021, 12:35:01 (aktualisht jashtë shërbimi!)