Interlagos

Pista Të dhëna teknike
Vend: Brazil Forcë: 12
Data: 21 Qershor, 2022 Trajtimi: 9
Gjatesia e garës: 305.9Km Akselërim: 10
Xhiro: 71 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 4.308 Km Tejkalim: Medium
Shpejtësia mesatare: 220.36 km/h ngurtësia e Pezullimit: Goma te buta
Grand Prix të mbajtura: 30 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 14 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 18s Gjendja ferkimit: E larte
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S88, R2
18 Qershor, 2022
Kristijan Mihovic 1:10.886s
Sezoni Master
S16, R17
16 Tetor, 2009
João Monteiro 1:12.088s
Sezoni Pro
S88, R2
17 Qershor, 2022
Gyuri Székely 1:12.147s
Sezoni Amateur
S70, R11
31 Maj, 2019
Andris Ceruss 1:14.600s
Sezoni Rookie
S45, R13
30 Janar, 2015
Fanel Secara 1:17.291s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S78, R10
20 Tetor, 2020
Jasper Coosemans1 1:10.386s
Sezoni Master
S78, R10
20 Tetor, 2020
Gary Mullins 1:11.708s
Sezoni Pro
S88, R2
21 Qershor, 2022
Gyuri Székely 1:11.659s
Sezoni Amateur
S61, R13
10 Nëntor, 2017
Nikolay Borzenkov 1:14.093s
Sezoni Rookie
S16, R17
16 Tetor, 2009
Marek Welik 1:15.150s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S18, R17
2 Mars, 2010
Tomasz Wypych 1:23.170s
Sezoni Master
S18, R17
2 Mars, 2010
Wagner Souza 1:24.385s
Sezoni Pro
S81, R10
27 Prill, 2021
Bartek Nowak 1:25.049s
Sezoni Amateur
S81, R10
27 Prill, 2021
Simon Marks 1:27.934s
Sezoni Rookie
S18, R17
2 Mars, 2010
Xavier První 1:31.056s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S18, R17
2 Mars, 2010
Toygun Senler 1:24.688s
Sezoni Master
S18, R17
2 Mars, 2010
Nuno Santos 1:25.386s
Sezoni Pro
S18, R17
2 Mars, 2010
Ilda Vicente 1:25.986s
Sezoni Amateur
S18, R17
2 Mars, 2010
Jimmy De Roy 1:27.004s
Sezoni Rookie
S18, R17
2 Mars, 2010
Sam Durrant 1:28.467s
Përshkrimi

E vendosur në São Paulo, historia e kësaj piste fillon në 1938, si dy zhvillues të pasurive të patundshme blene vendin, me shpresë se garimi mund të tërhiqte blerësit për strehim pasurish të planifikuara ne rajon.Gara e parë u mbajt në 1940 ne nje piste me balte me shume pak spektatore,objekte osegarazhe Me një kampion Brazilian Botërore në Fittipaldi,vendi kerkonte F1 GP e ture.PISTA të parë organizuan GP F1 në vitin 1972, një ngjarje jo të kampionatit, dhe Fittipaldi gezoi tifozet me një fitore edhe vitin tjeter gjithashtu,si gara e pare zyrtare. Cirkuiti është quajtur sipas brazilian Carlos Pace shofer, që çuan në fitoren e tij F1 vajzë atje në vitin 1975. Mjerisht, Pace kurrë nuk do të fitojë një tjetër cmim te madh sepse ai do të vdes në një aksident ajror ne mars 1977.GP braziliane mbetur në Interlagos deri në 1981, kur kushtet e përkeqësuar bëri transferimin në rrugën Jacarepagua në Rio de Janeiro. Gara u kthye në rrugën e Interlagos në 1990, për të gjetur një piste modernizuar shumë dhe shkurtuar ndjeshëm qark, duke përfshirë kthesen e ndërlikuar 'S' në fund të pjeses se drejtë kryesore, e quajtur sipas pilotit me te famshem te garave ne qytet Senna. Dhjetë viter e fundit kane parë përparimin e mëtejshëm të bërë në dy pista dhe objekteve, dhe perspektivat janë të mira për një afat të qëndrueshme në F1 si aktualisht nuk ka asnjë vend real alternative në Amerikën e Jugut. Sipas mendimit të më piloteve me me shume gara Interlagos është ende një nga Layouts më sfiduese, dhe tifozët jashtëzakonisht entuziast lokale e bejne Grand Prix një eksperiencë të paharrueshme.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 16 Cristian Iorga
1h49:36.230s
Manuel Gonzalez
2:49.259s
Manuel Gonzalez
1:17.145s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
3 1 Petar Totev
1h30:46.317s
Mariano Torregomez
2:28.432s
Petar Totev
1:14.383s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
4 2 Mariano Torregomez
1h33:54.542s
Maxim Kotov
2:45.636s
Mariano Torregomez
1:17.692s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
5 16 Gatis Laugalis
1h30:50.828s
Vladimir Islentiev
2:27.487s
Cristian Iorga1
1:15.093s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
6 7 Peter Helcmanovsky
1h32:40.982s
Leandro Sereno
2:29.485s
Maxim Kotov
1:16.082s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 12 Maxim Kotov1
1h39:38.662s
Maxim Kotov1
2:26.591s
Vladimir Islentiev
1:13.856s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
10 12 Vladimir Islentiev1
1h29:54.781s
Martynas Molneris
2:29.464s
Martynas Molneris
1:14.169s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
12 1 Jari Aareskoski
1h29:27.445s
Gatis Laugalis1
2:27.167s
Jari Aareskoski
1:13.561s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
14 5 Vladimir Islentiev2
1h28:28.780s
Heidi Aareskoski
2:25.430s
Heidi Aareskoski
1:12.521s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 17 Vladimir Islentiev2
1h27:16.749s
Tomasz Wypych
2:22.113s
Jari Aareskoski2
1:11.317s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 17 Toygun Senler
1h41:21.391s
Toygun Senler
2:48.134s
Toygun Senler
1:24.688s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
20 9 Edvinas Pranculevicius
1h28:30.147s
Edvinas Pranculevicius
2:26.242s
Toygun Senler2
1:12.747s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
22 11 Edvinas Pranculevicius1
1h28:06.490s
Edvinas Pranculevicius1
2:26.101s
Edvinas Pranculevicius1
1:12.456s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
24 2 Edvinas Pranculevicius2
1h27:53.158s
Edvinas Pranculevicius2
2:25.185s
Edvinas Pranculevicius2
1:12.633s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 16 Zdenek Hladik3
1h26:55.575s
Toygun Senler3
2:23.045s
Zdenek Hladik3
1:11.572s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
28 6 Zdenek Hladik3
1h26:58.565s
Toygun Senler3
2:23.907s
Zdenek Hladik3
1:11.842s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
31 3 Justinas Smyšliajevas4
1h28:43.495s
Rimantas Sagatas
2:26.044s
Justinas Smyšliajevas4
1:12.776s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
33 15 Toygun Senler4
1h28:49.797s
Wojciech Uzikowski
2:26.124s
Nathan Skelly
1:12.874s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
39 3 Vsevolod Demydov1
1h28:42.040s
Vsevolod Demydov1
2:25.807s
João Monteiro1
1:13.150s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
45 13 Leandro Sereno6
1h33:28.592s
Evgeny Tkachenko
2:25.050s
Damian Zglinicki
1:12.993s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
50 5 Christos Bobolis2
1h29:12.560s
Vsevolod Demydov2
2:26.611s
Joaquín Quintana
1:12.763s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
55 17 Jan Pavlicek2
1h27:02.265s
Justinas Smyšliajevas4
2:24.215s
Justinas Smyšliajevas4
1:10.853s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
61 13 Roland Postle4
1h27:06.062s
Jakab Zoltan
2:24.829s
Róbert László
1:10.706s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
67 9 Mateusz Oleś
1h27:47.211s
Maxim Kotov2
2:24.778s
Mateusz Oleś
1:11.502s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
70 11 Łukasz Dudek1
1h27:47.010s
Tomek Kiełpiński
2:26.335s
Cédrick Flament
1:11.563s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
73 5 Jan Velske1
1h27:07.461s
Jasper Coosemans
2:25.674s
Peter Both
1:11.629s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
78 10 Yug Desai2
1h26:48.175s
Yug Desai2
2:23.946s
Jasper Coosemans1
1:10.386s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
81 10 Roland Postle9
1h29:06.104s
Ania Piekarska
2:36.520s
Ania Piekarska
1:11.502s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
84 11 Twig Fahaji
1h27:21.664s
Twig Fahaji
2:23.563s
Twig Fahaji
1:10.634s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
88 2 Dominiek Van West
1h27:13.228s
Kristijan Mihovic
2:22.361s
Ania Piekarska
1:10.762s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës