Spa

Pista Të dhëna teknike
Vend: Belgjikë Forcë: 18
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 16
Gjatesia e garës: 306.6Km Akselërim: 13
Xhiro: 44 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 6.968 Km Tejkalim: Medium
Shpejtësia mesatare: 241.1 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 29 Konsumi i karburantit: I lartë
Numri i qosheve: 22 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 13.5s Gjendja ferkimit: Normale
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S14, R9
5 Maj, 2009
Jari Aareskoski2 1:45.213s
Sezoni Master
S83, R9
27 Gusht, 2021
Kamal Naoui 1:47.307s
Sezoni Pro
S12, R7
12 Dhjetor, 2008
Ludwig Henry 1:48.351s
Sezoni Amateur
S60, R9
24 Gusht, 2017
Maxim Stroganoff 1:50.710s
Sezoni Rookie
S14, R9
5 Maj, 2009
Andy Lewis 1:54.352s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S60, R9
25 Gusht, 2017
Róbert László 1:44.044s
Sezoni Master
S54, R13
26 Gusht, 2016
Jesus Brea 1:45.453s
Sezoni Pro
S54, R13
26 Gusht, 2016
Stefan Gommans 1:46.255s
Sezoni Amateur
S54, R13
26 Gusht, 2016
Nikolay Borzenkov 1:48.099s
Sezoni Rookie
S54, R13
26 Gusht, 2016
Mike Kreisz 1:50.414s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S11, R4
23 Shtator, 2008
Leandro Sereno 2:05.391s
Sezoni Master
S18, R6
22 Janar, 2010
Jan Zaluski 2:06.928s
Sezoni Pro
S11, R4
23 Shtator, 2008
Jan Zaluski 2:09.734s
Sezoni Amateur
S3, R16
6 Prill, 2007
Jarmo Habakuk 2:10.905s
Sezoni Rookie
S2, R9
29 Dhjetor, 2006
Mariq Dimitrova 2:16.234s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S83, R9
27 Gusht, 2021
Rimantas Sagatas2 2:01.250s
Sezoni Master
S83, R9
27 Gusht, 2021
Paul Williams 2:01.442s
Sezoni Pro
S83, R9
27 Gusht, 2021
Patrick Hertach 2:04.700s
Sezoni Amateur
S83, R9
27 Gusht, 2021
Simone Scarpa 2:07.742s
Sezoni Rookie
S83, R9
27 Gusht, 2021
Oscar Elias 2:11.082s
Përshkrimi

Qyteti i Spa e mer emrin nga uji mineral qe u zbulua ne adrennes nga romaket.rethi ishte ishe idea e jules disa njerz mbajne emrat e fshatrave apo disa monumenteve.Eau Rouge e mer emrin e vet nga nje lum qe ishte aty prane ndersa stavelot ,blanchimont dhe malmedy jane qytet te vegjel.si ne fillim te viti 1925 rugen e priti GP si fitues te hershem perfshinin ascari dhe nuvolari.racing ndaloji luften e dyte botrore me reth ne pjesen e betejes. Ne vitin 1960 pane 4fitore te njepasnjeshme per clark jim si edhe per shfaqejne e nje ngjarje tjeter.1000km spa do te ishte e fituar pese here nga lokali I jack ickx. Shpejtesia elart nga spa shkaktoi shum shqetesime te sigurise.stirling moss dhe Jackie stewart kishin pesuar dy aksindenete te kqija aty dhe tre shofer e kishin humbur jeten gjate drejtimit 1973 e 24orve ne spa.GP I belgjikes ishte I vendodosur aty ne reth prane bruksleit.f1 u kthye ne spa ne 1983 dhe ue be dhe nje her pjes e kamponatit boteror. Ka pasur ende aksidente ne rezimin e maknivate te sportiti ne Eau Ronge ne vitin 1985 mori jeten ne ritje ylli I gjermaneve Stefan befoll. Ayrton senna ishte ne pjesen e pes fitueesve gjate vitit 1980 ndersa shumaker mori 4fitore ne gjashte gara gjate vitit 1990.Normat e gjermaneve’’ pa dyshime ne rethe te mirr botes.’’ ‘’Lloj atmosphere qe jut e merni pjes ne spa eshte gjithqka e ngjashme me nurburingin e vjeter’’ thoshte ai. Eau rouge eshte I njohur nga drejtuesit dhe tifozet e njejt si ne nje qoshe ne f1.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 13 Petar Totev
1h23:33.237s
Petar Totev
4:03.323s
Manuel Gonzalez
1:51.034s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
2 9 Cristian Iorga
1h23:21.869s
Cristian Iorga
4:02.717s
Cristian Iorga
1:50.841s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
3 16 Petar Totev
1h22:09.610s
Petar Totev
3:56.989s
Petar Totev
1:49.990s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
5 17 Maxim Kotov
1h23:23.269s
Petar Totev2
3:42.308s
Vladimir Islentiev
1:51.661s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
6 4 Vladimir Islentiev
1h22:35.185s
Leandro Sereno
3:39.988s
Vladimir Islentiev
1:50.422s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
7 16 Jari Aareskoski
1h21:34.335s
Gatis Laugalis1
3:41.307s
Jari Aareskoski
1:48.946s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
9 Pist Testi Total test laps: 159233
Your test laps: ???
- Jari Aareskoski
1:46.232s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
11 4 Leandro Sereno
1h32:15.419s
Leandro Sereno
3:54.586s
Jari Aareskoski
1:48.280s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
12 7 Jari Aareskoski
1h19:06.731s
Gatis Laugalis1
3:33.266s
Jari Aareskoski
1:45.004s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
14 9 Heidi Aareskoski
1h18:49.448s
Heidi Aareskoski
3:32.671s
Jari Aareskoski2
1:45.341s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 3 Jari Aareskoski2
1h19:03.690s
Jari Aareskoski2
3:32.449s
Jari Aareskoski2
1:45.275s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 6 Vladimir Islentiev2
1h22:08.599s
Vladimir Islentiev2
3:54.485s
Toygun Senler
1:47.219s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
20 3 Toygun Senler2
1h20:11.423s
Toygun Senler2
3:38.177s
Toygun Senler2
1:46.888s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
21 10 Edvinas Pranculevicius
1h19:12.939s
Edvinas Pranculevicius
3:33.995s
Edvinas Pranculevicius
1:45.545s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
23 4 Edvinas Pranculevicius1
1h19:37.163s
Edvinas Pranculevicius1
3:34.093s
Leandro Sereno2
1:45.995s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
24 12 Edvinas Pranculevicius2
1h19:48.976s
Edvinas Pranculevicius2
3:34.656s
Zdenek Hladik1
1:46.030s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
26 17 Zdenek Hladik3
1h19:28.060s
Zdenek Hladik3
3:34.418s
Zdenek Hladik3
1:45.584s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
28 11 Zdenek Hladik3
1h18:47.760s
Leandro Sereno2
3:33.890s
Leandro Sereno2
1:44.959s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
32 10 Wojciech Uzikowski
1h19:56.162s
Tomasz Kaminski
3:35.160s
Wojciech Uzikowski
1:46.464s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
35 13 Rimantas Sagatas1
1h19:38.828s
Rimantas Sagatas1
3:33.281s
Nico Zou
1:46.184s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
37 15 Toygun Senler4
1h19:51.386s
Sion Francis
3:34.946s
Nico Zou
1:46.287s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
43 4 João Monteiro1
1h19:59.639s
Leandro Sereno6
3:33.586s
Victor Chernyshev
1:46.241s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
48 17 Roland Postle3
1h20:05.162s
Nikolay Borzenkov
3:35.476s
Nikolay Borzenkov
1:46.792s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
54 13 Christos Bobolis2
1h19:46.537s
Alexey Manukalov
3:34.794s
Jan Pavlicek2
1:45.501s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
60 9 Rodrigo Velasco
1h18:22.203s
Alex Holland
3:34.922s
Róbert László
1:44.044s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
66 5 Radek Sus
1h19:44.321s
Ioannis Dimitroglou3
3:35.056s
Marek Hajnrych
1:44.978s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
72 1 Nevzat Kasapoglu
1h18:47.340s
Nevzat Kasapoglu
3:34.735s
Nevzat Kasapoglu
1:44.542s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
76 5 Roland Postle9
1h19:54.773s
Jasper Coosemans
3:38.500s
Róbert László2
1:45.151s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
77 13 Roland Postle9
1h19:13.732s
Andreas Ramann
3:33.760s
Roland Postle9
1:44.050s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
83 9 Miel Soeterbroek
1h30:47.144s
Pablo Fernandez
3:33.984s
Lee Harding
1:46.803s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës