Monza

Pista Të dhëna teknike
Vend: Itali Forcë: 17
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 12
Gjatesia e garës: 306.7Km Akselërim: 9
Xhiro: 53 Forca shtytëse: Ulët
Gjatesia e turit: 5.787 Km Tejkalim: lehtë
Shpejtësia mesatare: 266.4 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 26 Konsumi i karburantit: Shumë i lartë
Numri i qosheve: 13 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 25.5s Gjendja ferkimit: Shume e ulet
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S72, R3
5 Shtator, 2019
Jan Velske 1:19.368s
Sezoni Master
S7, R11
18 Janar, 2008
Sjaak Lagewaard 1:21.650s
Sezoni Pro
S83, R13
10 Shtator, 2021
Guillaume Delamarre 1:22.725s
Sezoni Amateur
S58, R13
4 Maj, 2017
Andrea Marra 1:24.008s
Sezoni Rookie
S41, R17
27 Maj, 2014
Daniel Blakewood 1:27.042s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S77, R15
4 Shtator, 2020
George Slater 1:18.199s
Sezoni Master
S54, R15
2 Shtator, 2016
Marcin Żak 1:20.195s
Sezoni Pro
S54, R15
2 Shtator, 2016
Stefan Gommans 1:20.958s
Sezoni Amateur
S77, R15
4 Shtator, 2020
Jason Claydon 1:22.435s
Sezoni Rookie
S41, R17
27 Maj, 2014
Rumen Atanasov 1:24.315s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S49, R3
4 Shtator, 2015
Jan Pavlicek 1:34.129s
Sezoni Master
S49, R3
4 Shtator, 2015
Ioannis Dimitroglou 1:35.599s
Sezoni Pro
S49, R3
4 Shtator, 2015
Jaime Elizondo 1:37.348s
Sezoni Amateur
S49, R3
4 Shtator, 2015
Jens Frostrup 1:39.160s
Sezoni Rookie
S49, R3
4 Shtator, 2015
Gary Mullins 1:44.155s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S72, R3
6 Shtator, 2019
Jan Velske 1:31.787s
Sezoni Master
S58, R13
5 Maj, 2017
Balázs Dömötör 1:32.707s
Sezoni Pro
S58, R13
5 Maj, 2017
Leonardo Cañas 1:34.098s
Sezoni Amateur
S58, R13
5 Maj, 2017
Mikołaj Przybylski 1:36.443s
Sezoni Rookie
S58, R13
5 Maj, 2017
Paulo Morgado 1:40.183s
Përshkrimi

Autodromo Nazionale Monza është një garë motorsporti pranë qytetit Monza në veri të Milanos se İtalise. Kjo është një nga garat më historike motoristike në botë. Kjo eshte ndërtuar në veri te Monzes ne Villa Realle Park, ne nje mjedis pyjor , i cili ka tre pista : pista Grand Prix me 5,793 kilometra (3,600 mi) , pista Junior me 2,405 kilometra (1,494 mi) , dhe pista e trete eshte një kallbur me 4,250 kilometra (2,641 mi) duke percjellur me shpjetsi te larte neper kthesa te pjerrta. Pjesen me kryesore te pistes e perfshijne keto karakteristika ''Curva di Lesmo'','' the Curva Parabolica'', dhe ''the Variante Ascari''. Lakorja e shpejtësises së lartë, Curva Grande, është vendosur pas një këndi të ngadalshëm, por zakonisht makinat e Grand prix-it merren nga banesa. Qarku ‘’ Formula One İtalian Grand Prix ‘’eshte me i njohuri qe pret garruesit me nje shpejtesi te plote per nje mesatare te larte gjat stazeses se gjate dhe keto renditen sipas te aftesise se vozitjes se makines F1. Fuqia maksimale, dhe terhiqja minimale jane çelës për shpejtësi ,dhe vetëm konkurrentët me dizpozicion të mjaftueshem ne fuqi janë në gjendje për të sfiduar për vende të lartë Qarku ‘’The Monza’’ ka qenë arena e ngjarjeve tragjike ne episodet e viteve te para te kampionatit boteror ne garrat Formula One. Që nga ato kohë, jane bere përmirësime modifikuese per sigurinë e spektaklit , dhe për të zvogëluar shpejtësin ne kthesa , por ende ajo kritikohet nga drejtuesit aktual për mungesën e balotazhit te zonave. Ky qark eshte i njohur si shtepi shpirterore e Scuderia Ferrari-t dhe per Tifozet perkrahesit pasionante te tyre . Source: Wikipedia

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 4 Cristian Iorga
1h19:13.868s
Manuel Gonzalez
2:55.087s
Petar Totev
1:27.146s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
2 3 Petar Totev
1h17:42.167s
Mariano Torregomez
2:49.059s
Manuel Gonzalez1
1:24.843s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
7 11 Maxim Kotov
1h16:46.171s
Vladimir Petrov
3:00.660s
Maxim Kotov
1:22.281s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
9 6 Maxim Kotov2
1h15:41.683s
Maxim Kotov2
3:02.909s
Maxim Kotov2
1:23.509s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
15 4 Edvinas Pranculevicius
1h13:27.093s
Adam Wierzba
2:41.900s
Gunter Bosman
1:20.487s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 7 Jari Aareskoski2
1h13:39.700s
Heidi Aareskoski2
2:42.464s
Jari Aareskoski2
1:21.612s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
19 10 Toygun Senler1
1h13:29.304s
Toygun Senler1
2:43.104s
Jari Aareskoski3
1:21.018s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
21 14 João Monteiro
1h13:52.763s
Edvinas Pranculevicius
2:44.003s
Paul Lynch
1:21.423s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
24 13 Zdenek Hladik1
1h13:36.523s
Edvinas Pranculevicius2
2:43.610s
Zdenek Hladik1
1:21.156s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
26 15 Justinas Smyšliajevas
1h13:56.200s
Zdenek Hladik3
2:41.360s
Zdenek Hladik3
1:20.677s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 3 Evaldas Ruseckas
1h14:15.243s
Laila Britāle
2:42.801s
Laila Britāle
1:21.166s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
30 5 Keri Lovell
1h14:04.608s
Rimantas Sagatas
2:45.696s
Keri Lovell
1:21.434s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
32 12 Atis Praudins
1h13:27.692s
Atis Praudins
2:44.801s
Wojciech Uzikowski
1:21.463s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
36 2 João Monteiro
1h13:39.509s
João Monteiro
2:42.350s
João Monteiro
1:20.982s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
38 1 Toygun Senler4
1h13:33.451s
Toygun Senler4
2:41.742s
Toygun Senler4
1:20.873s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 17 Toygun Senler5
1h13:29.111s
Nikolay Borzenkov
2:43.077s
Christos Bobolis
1:21.033s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
43 8 João Monteiro1
1h13:40.180s
Leandro Sereno6
2:40.471s
David Rolleston
1:20.545s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
49 3 Vsevolod Demydov2
1h17:05.412s
Jan Pavlicek
2:55.501s
Jan Pavlicek
1:21.087s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
54 15 István Farkas
1h13:36.701s
Tomasz Kaminski
2:42.347s
Roland Postle4
1:20.406s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
58 13 Niklas Sörén
1h23:42.607s
Rimantas Sagatas2
2:42.281s
Max Watson
1:21.485s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
60 11 Paulo Pinto
1h13:20.636s
Christos Bobolis4
2:43.283s
Rimantas Sagatas2
1:19.568s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
63 10 Radek Czech
1h12:11.072s
Radek Czech
2:44.379s
Radek Czech
1:19.009s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
66 7 Radek Sus
1h12:38.551s
Ioannis Dimitroglou3
2:44.553s
Łukasz Dudek
1:19.452s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
72 3 Jan Velske
1h22:50.076s
Jan Velske
2:39.610s
Nevzat Kasapoglu
1:19.358s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
77 15 George Slater
1h11:50.080s
Andreas Ramann
2:43.167s
George Slater
1:18.199s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
83 13 George Slater
1h12:52.067s
Pablo Fernandez
2:41.083s
George Slater
1:18.517s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës