Suzuka

Pista Të dhëna teknike
Vend: Japoni Forcë: 11
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 18
Gjatesia e garës: 310.6Km Akselërim: 13
Xhiro: 53 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 5.86 Km Tejkalim: Fortë
Shpejtësia mesatare: 240.02 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 40 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 14 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 15s Gjendja ferkimit: Shume e larte
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S95, R7
22 Shtator, 2023
André de Carvalho 1:28.713s
Sezoni Master
S95, R7
22 Shtator, 2023
Juan Diego Milán 1:30.212s
Sezoni Pro
S86, R12
22 Mars, 2022
Andreas Ramann 1:31.950s
Sezoni Amateur
S95, R7
22 Shtator, 2023
Ville Pohjanen 1:33.368s
Sezoni Rookie
S45, R16
10 Shkurt, 2015
Helonaki Segamisi 1:37.764s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S82, R1
28 Maj, 2021
Julien Prado 1:27.898s
Sezoni Master
S82, R1
28 Maj, 2021
Brad Marshall 1:30.044s
Sezoni Pro
S82, R1
28 Maj, 2021
Łukasz Ryś 1:31.707s
Sezoni Amateur
S80, R13
5 Mars, 2021
Sam Norris 1:32.815s
Sezoni Rookie
S45, R16
10 Shkurt, 2015
Jeisiel Rodrigues 1:34.885s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S49, R10
29 Shtator, 2015
Vsevolod Demydov2 1:44.093s
Sezoni Master
S43, R16
3 Tetor, 2014
Piotr Wechterowicz 1:45.460s
Sezoni Pro
S43, R16
3 Tetor, 2014
Marjo Rautamies 1:47.037s
Sezoni Amateur
S49, R10
29 Shtator, 2015
Neyko Ivanov 1:49.265s
Sezoni Rookie
S49, R10
29 Shtator, 2015
Kristof Aelbrecht 1:53.381s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S86, R12
22 Mars, 2022
Jani Syrjäläinen 1:43.661s
Sezoni Master
S86, R12
22 Mars, 2022
Simone Scarpa 1:45.328s
Sezoni Pro
S86, R12
22 Mars, 2022
Mario Hernandez 1:46.272s
Sezoni Amateur
S49, R10
29 Shtator, 2015
Lakatos Zoltán 1:48.844s
Sezoni Rookie
S49, R10
29 Shtator, 2015
Alexandru Morcov 1:51.889s
Përshkrimi

Ky qark filloi jetën në vitin 1962 si një udhë test Honda dhe është projektuar nga holandezi John Hugenholz. Ndodhet rreth 30 milje në jug-perëndim të Nagoya, të pista ishte pjesë e një parku me temë motor, në afërsi të fabrikës pranë Honda. zgjerimin e parkut pasqyruar se e Honda, në rritje në një kompleks të madh të hoteleve, kurse golfi dhe ekspozitat e automjeteve. Suzuka GP organizuan e saj të parë në 1963, një garë të makinave sportive të fituara nga British Warr shofer Pjetri, i cili ishte më pas për të parë suksesin në krye të ekipit Lotus. Qark organizuan sportive GP makinë upto 1969, me Formula 2 gara pas 1971-1975, por ka pasur zhgënjim në 1976 si cirk F1 favorizuar qark Fuji Mount për ardhjen e tij në Japoni. Ajo ishte në vitin 1987, dhjetë vjet pas GP te fundit japoneze në malin Fuji, që F1 fund arriti në Suzuka. Megjithëse ndryshimet e sigurisë e kishte reduktuar shpejtësi prehër, të pista ende përbën një sfidë interesante për shoferët - dhe mbetet në këtë një ditë të qarqeve 'figura-e-tetë "pak. Garat 1989 dhe 1990 provuar subjekt i një debati shumë, si rivalët e hidhur Senna dhe Prost u përplasën në të dy garat, çdo herë në mënyrë efektive të vendoset titulli, Prost fituar në vitin 1989, me Senna duke pretenduar hakmarrje një vit më vonë. Vitet e fundit kanë parë investimet thelbësore në objektet, si Honda parashikon një ofertë nga rivalët e Toyota për kthimin e GP japonisht në rrugën e rishikuar e tyre malin Fuji.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 12 Manuel Gonzalez
1h28:36.848s
Manuel Gonzalez
3:17.345s
Alvydas Subacius
1:37.447s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
2 7 Cristian Iorga
1h25:38.506s
Mariano Torregomez
3:09.591s
Cristian Iorga
1:34.651s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
4 16 Gatis Laugalis
1h25:39.858s
Maxim Kotov
3:06.777s
Cristian Iorga1
1:34.798s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
5 6 Petar Totev2
1h26:03.694s
Cristian Iorga1
3:09.251s
Cristian Iorga1
1:35.895s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
6 1 Edvinas Pranculevicius
1h26:38.737s
Edvinas Pranculevicius
3:09.935s
Edvinas Pranculevicius
1:36.302s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 15 Maxim Kotov1
1h37:23.659s
Edvinas Pranculevicius
3:38.792s
Maxim Kotov1
1:48.920s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
10 16 Leandro Sereno
1h21:54.038s
Leandro Sereno
3:01.919s
Martynas Molneris
1:30.445s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
13 Pist Testi Total test laps: 447782
Your test laps: ???
- Jari Aareskoski1
1:30.235s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
14 2 Jari Aareskoski2
1h21:59.817s
Jari Aareskoski2
3:01.981s
Heidi Aareskoski
1:30.438s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 13 Vladimir Islentiev2
1h23:08.854s
Jari Aareskoski2
3:05.408s
Vladimir Islentiev2
1:32.212s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 3 Toygun Senler
1h22:37.454s
Toygun Senler
3:05.270s
Toygun Senler
1:31.184s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
20 7 Toygun Senler2
1h22:16.706s
Toygun Senler2
3:04.171s
Toygun Senler2
1:30.938s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
22 3 João Monteiro
1h22:49.589s
João Monteiro
3:05.114s
Leandro Sereno2
1:31.677s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
23 2 Zdenek Hladik1
1h25:40.522s
Edvinas Pranculevicius1
3:03.573s
Leandro Sereno2
1:31.248s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
24 15 Zdenek Hladik1
1h21:57.732s
Zdenek Hladik1
3:03.291s
Zdenek Hladik1
1:31.081s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 11 Justinas Smyšliajevas1
1h22:12.988s
Laila Britāle
3:02.635s
Justinas Smyšliajevas1
1:30.766s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
29 16 Justinas Smyšliajevas3
1h21:41.046s
Mindaugas Sarocka
3:02.353s
Justinas Smyšliajevas3
1:30.660s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
31 10 Atis Praudins
1h22:05.902s
Atis Praudins
3:02.977s
Atis Praudins
1:31.069s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
33 1 Atis Praudins
1h22:10.511s
Atis Praudins
3:02.146s
Atis Praudins
1:30.922s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
37 11 Leandro Sereno5
1h22:08.388s
Leandro Sereno5
3:03.022s
Leandro Sereno5
1:31.490s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
38 10 Vsevolod Demydov
1h22:41.663s
Sion Francis
3:04.253s
Roman Maksimenkov
1:30.934s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
40 1 Christos Bobolis
1h22:01.033s
Sion Francis
3:01.784s
Apostolis Goutzos
1:30.476s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
43 16 Roland Postle
1h22:44.526s
João Monteiro1
3:16.361s
João Monteiro1
1:30.621s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
45 16 Roland Postle1
1h22:27.366s
Roland Postle1
3:03.462s
Roland Postle1
1:31.462s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
49 10 Christos Bobolis1
1h34:21.373s
Vsevolod Demydov2
3:30.473s
Jukka Sireni
1:45.291s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
50 Pist Testi Total test laps: 1294770
Your test laps: ???
- Marc De Jong
1:31.602s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
51 17 Ioannis Dimitroglou
1h22:15.301s
Jukka Sireni
3:02.313s
Ioannis Dimitroglou
1:30.818s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
55 7 Ioannis Dimitroglou1
1h21:39.548s
Ioannis Dimitroglou1
3:03.116s
Ioannis Dimitroglou1
1:29.729s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
57 12 Nikolay Ivanov
1h22:18.867s
Rafael Mantovani
3:02.229s
Jan Velske
1:29.258s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
61 3 Paulo Pinto1
1h22:52.169s
Vladimir Islentiev2
3:02.787s
David Rolleston
1:30.151s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
66 17 Łukasz Dudek
1h22:57.787s
Toni Söyrinki
3:04.881s
Rafal Celejewski
1:30.994s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
68 4 Róbert László1
1h21:41.979s
Martin Bedoya
3:02.401s
Róbert László1
1:29.081s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
70 3 Gonzalo Alvarez
1h21:52.070s
Gonzalo Alvarez
3:02.840s
Alpo Kaakinen1
1:29.258s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
72 13 Jan Velske
1h21:29.394s
Jan Velske
3:02.641s
George Slater
1:29.191s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
75 2 Roland Postle8
1h21:09.490s
Roland Postle8
3:03.561s
Gonzalo Alvarez
1:28.907s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
80 13 Rimantas Sagatas2
1h20:56.238s
Rimantas Sagatas2
2:59.721s
Rimantas Sagatas2
1:28.330s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
82 1 Julien Prado
1h20:40.673s
Julien Prado
3:00.990s
Julien Prado
1:27.898s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
84 3 Brad Marshall
1h21:35.168s
Roland Postle9
3:03.742s
Brad Marshall
1:29.378s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
86 12 Brad Marshall
1h32:35.380s
Brad Marshall
2:59.745s
Brad Marshall
1:30.255s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
89 15 Kristijan Mihovic
1h27:28.352s
Bert Huylebroeck1
3:15.593s
Bruno Caseiro
1:28.442s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
92 4 Dominiek Van West
1h21:29.439s
Dominiek Van West
3:15.002s
Dominiek Van West
1:29.064s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
95 7 André de Carvalho
1h21:00.174s
André de Carvalho
2:59.220s
André de Carvalho
1:28.867s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës