Hockenheim

Pista Të dhëna teknike
Vend: Gjermani Forcë: 12
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 9
Gjatesia e garës: 306.4Km Akselërim: 11
Xhiro: 67 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 4.573 Km Tejkalim: Medium
Shpejtësia mesatare: 246.04 km/h ngurtësia e Pezullimit: Goma te buta
Grand Prix të mbajtura: 24 Konsumi i karburantit: I lartë
Numri i qosheve: 12 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 16.5s Gjendja ferkimit: E larte
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S65, R13
20 Korrik, 2018
Theodosis Vogiatzis 1:08.035s
Sezoni Master
S65, R13
19 Korrik, 2018
Janne Väänänen 1:09.515s
Sezoni Pro
S65, R13
19 Korrik, 2018
Garry Wedlock 1:10.508s
Sezoni Amateur
S48, R16
18 Gusht, 2015
Farcy Génel 1:11.616s
Sezoni Rookie
S48, R16
18 Gusht, 2015
Mateusz Zaborny 1:14.212s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S87, R5
29 Prill, 2022
Rimantas Sagatas2 1:06.914s
Sezoni Master
S87, R5
29 Prill, 2022
Onur Guardian 1:08.975s
Sezoni Pro
S54, R5
29 Korrik, 2016
Carlos Esparza 1:09.864s
Sezoni Amateur
S71, R9
26 Korrik, 2019
Antonio Gattulli 1:11.440s
Sezoni Rookie
S28, R17
3 Janar, 2012
Jaanus Liit 1:12.828s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S38, R5
24 Shtator, 2013
Rimantas Sagatas2 1:18.991s
Sezoni Master
S31, R17
20 Korrik, 2012
Dan Neumann 1:20.082s
Sezoni Pro
S31, R17
20 Korrik, 2012
Ivan Krapka 1:21.300s
Sezoni Amateur
S38, R5
24 Shtator, 2013
Mark Jeacock 1:23.837s
Sezoni Rookie
S31, R17
20 Korrik, 2012
Joan Centellas 1:26.580s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S48, R16
18 Gusht, 2015
Zdenek Hladik3 1:19.883s
Sezoni Master
S48, R16
18 Gusht, 2015
Ajinkya Gokhale 1:21.364s
Sezoni Pro
S48, R16
18 Gusht, 2015
Kovacs Andras 1:22.439s
Sezoni Amateur
S48, R16
18 Gusht, 2015
Pedro Correia 1:23.410s
Sezoni Rookie
S48, R16
18 Gusht, 2015
Aziz Can Yücel 1:26.507s
Përshkrimi

Qark Hockenheim u ndërtua në vitin 1939 nga Mercedes-Benz si një udhë test. Dominohet nga dy Straights të gjatë gjithëpërfshirës, vrapoi nëpër udhë të ngushtë pyjore të lumit Rhein.Qeveria gjermane financoi një përmirësim udhë në 1960, holandisht qark projektuesi John Hugenholz vjen me paraqitjen ndryshuar i cili inkorporuar 'seksionin e stadiumit' gjarpërues.Qark bëri bujë trishtuar në vitin 1968, me aksident pashpjegueshme dhe vdekja e mëvonshme e Jim Clark gjatë rrjedhës së një garë F2. Kujtimet e lumtur e ndjekur dy vite më vonë si udhë priti saj të parë F1 GP, të fituara nga Jochen Rindt, me Nürburgring po konsiderohet shumë e pasigurt për përdorim. Pasi Nürburgring ishte modernizuar megjithatë, raca u kthye atje, duke e lënë të mbajë Hockenheim Formula 2 dhe racave gjermane kombëtare. Aksidenti Niki Lauda-së në Nürburgring në vitin 1976 shkaktoi një kthim në Hockenheim, përsëri për shkaqe të sigurisë, dhe këtë herë GP gjermane do të mbeten atje. Ironikisht, ai ishte Lauda cili fitoi prapa 1 garë në Hockenheim në vitin 1977. 1980 panë vdekjen e trishtuar Patrick Depailler gjatë testimit në rrugën e duhur, duke çuar në shtimin e një chikanen në Ostkurve parë sfiduese. Pironi pësoi një aksident të rëndë në shi në vitin 1982, kur Ferrari i tij goditi një tjetër makinë me një re e llak. Rritja e Michael Schumacher në famë të garantuar një atmosferë partisë çdo vit për tifozët në shtëpi, sidomos në vitin 1995 kur ai fitoi garën. Një rindërtim i madh u zhvillua në vitin 2000 për të zgjidhur problemet e kapacitetit të turmës dhe shpenzimet garë.Karakteri udhë ndryshuar plotësisht me largimin e tij gjatë seksioneve me shpejtësi të lartë, por ajo ishte një sukses i gjykuar nga shumica, kur ai mbajti e saj të parë F1 GP në vitin 2002.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
2 5 Cristian Iorga
1h29:04.161s
Cristian Iorga
2:39.411s
Cristian Iorga
1:13.617s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
4 9 Petar Totev1
1h21:11.425s
Petar Totev1
2:19.642s
Petar Totev1
1:11.125s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
6 13 Maxim Kotov
1h31:28.149s
Maxim Kotov
2:39.500s
Edvinas Pranculevicius
1:15.434s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
7 6 Maxim Kotov
1h24:39.147s
Ivan Mishinev
2:22.179s
Maxim Kotov
1:12.453s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
9 4 Vladimir Islentiev
1h21:11.661s
Jos Roestenberg
2:22.151s
Jari Aareskoski
1:10.678s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
10 5 Martynas Molneris
1h20:41.234s
Gatis Laugalis1
2:19.660s
Martynas Molneris
1:10.511s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
12 9 Heidi Aareskoski
1h20:25.687s
Heidi Aareskoski
2:19.427s
Heidi Aareskoski
1:09.957s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
14 12 Heidi Aareskoski
1h19:35.795s
Heidi Aareskoski
2:18.446s
Heidi Aareskoski
1:09.110s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 8 Leandro Sereno1
1h21:53.462s
Heidi Aareskoski2
2:22.049s
Robertas Petniūnas
1:11.147s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 12 Vladimir Islentiev2
1h19:51.066s
Toygun Senler
2:18.059s
Toygun Senler
1:09.464s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
21 1 Toygun Senler3
1h19:50.078s
Toygun Senler3
2:19.876s
Toygun Senler3
1:09.696s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
23 Pist Testi Total test laps: 759974
Your test laps: ???
- Andrey Ermishin
1:08.680s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
24 10 Zdenek Hladik1
1h19:50.005s
Zdenek Hladik1
2:19.541s
Zdenek Hladik1
1:09.859s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
28 17 Toygun Senler3
1h19:25.834s
Justinas Smyšliajevas2
2:18.388s
Wojciech Uzikowski
1:09.418s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
31 17 Bartosz Sutkowski
1h20:44.054s
Toygun Senler3
2:30.034s
Atis Praudins
1:09.959s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
38 5 Rimantas Sagatas2
1h19:41.043s
Rimantas Sagatas2
2:29.244s
Toygun Senler4
1:09.911s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
42 13 Leandro Sereno6
1h20:12.862s
João Monteiro1
2:18.157s
João Monteiro1
1:09.476s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
48 16 Zdenek Hladik3
1h31:26.917s
Christos Bobolis
2:17.861s
Roland Postle3
1:10.020s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
54 5 Paweł Zaburski
1h19:43.315s
Danny Bayliss
2:18.592s
Danny Bayliss
1:08.493s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
59 2 Rimantas Sagatas2
1h19:07.885s
Sam Wainwright
2:19.397s
Rimantas Sagatas2
1:08.035s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
65 13 Theodosis Vogiatzis
1h19:48.637s
Theodosis Vogiatzis
2:17.183s
Paweł Zaburski
1:08.086s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
71 9 Jan Velske
1h19:00.416s
Wouter Teuwen
2:19.840s
Jan Velske
1:07.931s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
78 2 Jasper Coosemans1
1h18:59.826s
Harsh Sheth
2:18.112s
Harsh Sheth
1:07.564s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
83 8 Ania Piekarska
1h21:11.241s
Roland Postle9
2:30.930s
Pablo Fernandez
1:08.108s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
87 5 Rimantas Sagatas2
1h18:22.754s
Rafal Celejewski
2:18.640s
Rimantas Sagatas2
1:06.914s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës