Mexico City

Pista Të dhëna teknike
Vend: Meksikë Forcë: 13
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 12
Gjatesia e garës: 305Km Akselërim: 7
Xhiro: 69 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 4.42 Km Tejkalim: Fortë
Shpejtësia mesatare: 231.36 km/h ngurtësia e Pezullimit: Goma te buta
Grand Prix të mbajtura: 37 Konsumi i karburantit: Ulët
Numri i qosheve: 9 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 24s Gjendja ferkimit: Normale
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S79, R17
15 Janar, 2021
Roland Postle9 1:09.863s
Sezoni Master
S79, R17
12 Janar, 2021
Bert Huylebroeck 1:11.139s
Sezoni Pro
S30, R11
24 Prill, 2012
Christer Andersson 1:12.886s
Sezoni Amateur
S72, R17
24 Tetor, 2019
Jason Claydon 1:13.734s
Sezoni Rookie
S14, R17
5 Qershor, 2009
Chris Williams 1:16.138s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S74, R11
14 Shkurt, 2020
George Slater 1:08.780s
Sezoni Master
S55, R13
28 Tetor, 2016
Juan Carlos Romero 1:11.118s
Sezoni Pro
S63, R3
9 Shkurt, 2018
Rodrigo Velasco 1:11.795s
Sezoni Amateur
S72, R17
25 Tetor, 2019
Jason Claydon 1:12.094s
Sezoni Rookie
S72, R17
25 Tetor, 2019
Florin Cehan 1:14.864s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S41, R5
15 Prill, 2014
Toygun Senler5 1:21.285s
Sezoni Master
S75, R14
28 Prill, 2020
Paul Williams 1:22.165s
Sezoni Pro
S75, R14
28 Prill, 2020
Sam Wainwright 1:23.512s
Sezoni Amateur
S75, R14
28 Prill, 2020
Piotr Lorenc 1:26.042s
Sezoni Rookie
S75, R14
28 Prill, 2020
Bartosz Szymczak 1:29.443s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S75, R14
28 Prill, 2020
Jasper Coosemans 1:19.647s
Sezoni Master
S79, R17
15 Janar, 2021
Dominique Jean 1:21.629s
Sezoni Pro
S79, R17
15 Janar, 2021
Sébastien Boulanger 1:22.893s
Sezoni Amateur
S53, R8
7 Qershor, 2016
Kolya Tarantin 1:24.798s
Sezoni Rookie
S53, R8
7 Qershor, 2016
Radomir Eric 1:27.265s
Përshkrimi

Vendosur brenda bazë të një park, këtë qark është emëruar pas Meksikës Pedro famshme vëllezërit gara dhe Ricardo, të cilëve kishte sukses shumë të bëjë me tërheqjen në cirk F1 këtu për herë të parë në 1963. Garë u fitua atë vit nga Jim Clark në Lotus, por ka pasur një ndjenjë e trishtim shumë për Ricardo Rodriguez, i cili kishte humbur tragjikisht jetën e tij në qark të vitit të kaluar në një ngjarje jo të kampionatit. Qark u bë i njohur për sipërfaqe të saj tepër me gunga, ndoshta për shkak të tërmeteve që shpesh goditi zonën. Lartësi të larta (ajri i hollë në 7.500 metra), gjithashtu ka shkaktuar probleme për të dy makina dhe shoferë. Këndin e fundit (Peralta) u drejtua dhe u dërguan me shpejtësi të frikshme. Mansell kaluar Berger atje gjatë garës 1990 për të përfunduar pas 2 Prost dhe Ferrari fitojnë një fund 1-2. Pas turmës probleme serioze gjatë garës 1970, Meksikë humbi vendin e saj në kalendar F1 dhe nuk do të kthehen deri në 1986. Udhë ishte e ndryshuar dhe uprated për kthimin e saj në F1 dhe gjithashtu u mburr një kompleks të ri gropë. 1992 garë, e fundit që do të vënë në skenë në qark Mexico City, pa Mansell dominojnë në aktiv Williams e tij të pezullimit që cushioned gunga superbly. Problemet financiare kanë qenë kontribuesi më i madh për të dytë mërgim F1 qark-së, dhe deri tani ai nuk ka kthyer

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
5 14 Gatis Laugalis
1h27:46.543s
Maxim Kotov
2:25.134s
Cristian Iorga1
1:14.193s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
7 8 Maxim Kotov
1h28:00.990s
Edvinas Pranculevicius
2:29.750s
Maxim Kotov
1:14.838s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 17 Gatis Laugalis1
1h27:08.345s
Maxim Kotov1
2:39.032s
Rui Fonseca
1:14.040s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
10 10 Martynas Molneris
1h25:50.565s
Martynas Molneris
2:25.829s
Martynas Molneris
1:12.889s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
11 2 Edijs Putniņš
1h25:41.034s
Leandro Sereno
2:37.679s
Jari Aareskoski
1:12.669s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
12 17 Jari Aareskoski
1h26:06.861s
Gatis Laugalis1
2:25.148s
Jari Aareskoski
1:12.844s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
14 17 Vladimir Islentiev2
1h23:46.113s
Vladimir Islentiev2
2:21.080s
Heidi Aareskoski
1:10.786s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
17 15 Tomasz Wypych
1h25:41.057s
Toygun Senler
2:24.409s
Jari Aareskoski3
1:12.504s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 Pist Testi Total test laps: 980478
Your test laps: ???
- João Monteiro
1:11.368s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
21 6 João Monteiro
1h25:58.563s
Toygun Senler3
2:35.372s
Toygun Senler3
1:12.244s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
25 12 Zdenek Hladik2
1h24:22.080s
Edvinas Pranculevicius2
2:25.523s
Edvinas Pranculevicius2
1:11.763s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 15 Wojciech Uzikowski
1h26:38.524s
Justinas Smyšliajevas1
2:32.267s
Justinas Smyšliajevas1
1:11.167s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
30 11 Leandro Sereno2
1h25:07.818s
Tomasz Kaminski
2:24.684s
Tomasz Kaminski
1:12.311s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
34 3 Toygun Senler4
1h31:07.687s
Toygun Senler4
2:24.519s
Toygun Senler4
1:12.852s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
36 11 Toygun Senler4
1h37:35.768s
João Monteiro
2:45.110s
Alex Tkachenko
1:22.841s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
37 Pist Testi Total test laps: 1697719
Your test laps: ???
- Christer Andersson
1:11.230s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
39 4 Toygun Senler4
1h25:07.468s
Leandro Sereno6
2:22.475s
Vsevolod Demydov1
1:11.709s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 5 Toygun Senler5
1h36:52.705s
Toygun Senler5
2:44.045s
Rimantas Sagatas2
1:22.379s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
43 9 Nikolay Borzenkov
1h33:18.260s
Bastian Tubagus Renaldy
2:23.467s
Bastian Tubagus Renaldy
1:12.120s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
45 12 Maja Soren
1h26:22.846s
Leandro Sereno6
2:34.910s
Maja Soren
1:11.881s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
48 2 Christos Bobolis
1h24:35.664s
Vsevolod Demydov2
2:23.391s
Zdenek Hladik3
1:11.984s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
50 2 Roland Postle3
1h24:36.222s
Jan Pavlicek
2:33.868s
Vsevolod Demydov2
1:11.299s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
53 8 Jan Pavlicek1
1h36:16.214s
Jan Pavlicek1
2:44.136s
Jan Pavlicek1
1:21.222s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
55 13 Ioannis Dimitroglou1
1h23:46.755s
Ioannis Dimitroglou1
2:23.290s
Ioannis Dimitroglou1
1:09.843s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
58 3 Jarosław Nowacki
1h23:42.258s
Jarosław Nowacki
2:24.668s
Jarosław Nowacki
1:09.903s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
61 9 Róbert László
1h23:50.527s
Jakab Zoltan
2:24.916s
Róbert László
1:10.356s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
62 Pist Testi Total test laps: 1454982
Your test laps: ???
- Luca Molendi
1:11.340s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
63 3 Theodosis Vogiatzis
1h24:50.073s
Radek Sus
2:23.927s
Vsevolod Demydov2
1:10.793s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
65 3 Radek Czech1
1h27:25.555s
Christos Bobolis4
2:24.222s
Michal Szopinski
1:11.232s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
67 5 Ioannis Dimitroglou3
1h25:57.931s
Ioannis Dimitroglou3
2:35.233s
Radek Sus
1:10.764s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
69 9 David Jones-Winkley
1h23:56.350s
Yug Desai
2:23.167s
Alpo Kaakinen
1:09.769s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
72 17 Ivan Lukovkin
1h24:34.378s
Jan Velske
2:23.772s
Ivan Lukovkin
1:10.592s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
74 11 George Slater
1h23:40.511s
George Slater
2:21.072s
George Slater
1:08.780s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
75 14 Jasper Coosemans
1h34:52.565s
Jasper Coosemans
2:44.335s
Jasper Coosemans
1:19.647s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
78 9 Jasper Coosemans1
1h23:30.311s
Roland Postle9
2:22.876s
Jasper Coosemans1
1:09.799s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
79 17 Pablo Fernandez
1h35:36.023s
Joachim Rang
2:34.433s
George Slater
1:11.751s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
80 11 Rimantas Sagatas2
1h23:39.353s
Ignacio Belatti
2:22.508s
Rimantas Sagatas2
1:09.847s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
83 2 Ania Piekarska
1h24:25.798s
Roland Postle9
2:23.954s
Ania Piekarska
1:09.953s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
84 9 David Rolleston
1h27:56.793s
David Rolleston
2:24.129s
Miel Soeterbroek
1:10.839s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
85 8 Pablo Fernandez
1h24:00.620s
George Slater1
2:22.389s
George Slater1
1:09.921s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës