Paul Ricard

Pista Të dhëna teknike
Vend: Francë Forcë: 9
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 11
Gjatesia e garës: 305Km Akselërim: 8
Xhiro: 79 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 3.861 Km Tejkalim: lehtë
Shpejtësia mesatare: 234.02 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 33 Konsumi i karburantit: I lartë
Numri i qosheve: 11 Nxemja e gomave: Shume i lartë
Koha brenda / jashtë piteve: 19.5s Gjendja ferkimit: Shume e larte
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S93, R13
9 Qershor, 2023
Wouter Teuwen 1:00.654s
Sezoni Master
S62, R15
18 Janar, 2018
Diogo Schwinn 1:01.642s
Sezoni Pro
S93, R13
7 Qershor, 2023
Ethan Littlejohns 1:02.210s
Sezoni Amateur
S93, R13
7 Qershor, 2023
Julien Pontet 1:03.591s
Sezoni Rookie
S62, R15
18 Janar, 2018
Nicolás Soto 1:05.856s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S93, R13
9 Qershor, 2023
Lorenzo Di Buono 59.392s
Sezoni Master
S70, R17
21 Qershor, 2019
Farcy Génel 1:01.170s
Sezoni Pro
S54, R2
19 Korrik, 2016
Karl-Martin Müür 1:01.853s
Sezoni Amateur
S95, R4
12 Shtator, 2023
Ville Pohjanen 1:02.923s
Sezoni Rookie
S62, R15
19 Janar, 2018
Nicolás Soto 1:04.357s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S88, R11
20 Korrik, 2022
Kuba Szajbel 1:09.092s
Sezoni Master
S88, R11
21 Korrik, 2022
Mehdi El Fathy 1:10.299s
Sezoni Pro
S88, R11
21 Korrik, 2022
Sergey Sergeev 1:11.577s
Sezoni Amateur
S88, R11
21 Korrik, 2022
Geir Pukk 1:13.682s
Sezoni Rookie
S88, R11
20 Korrik, 2022
Deno Pruuli 1:16.670s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S88, R11
22 Korrik, 2022
Bert Huylebroeck 1:09.069s
Sezoni Master
S88, R11
22 Korrik, 2022
Quentin Levasseur 1:10.941s
Sezoni Pro
S88, R11
22 Korrik, 2022
Tomas Zukauskas 1:12.278s
Sezoni Amateur
S88, R11
22 Korrik, 2022
Josep Meyer 1:14.186s
Sezoni Rookie
S88, R11
22 Korrik, 2022
Tikhon Bardin 1:16.306s
Përshkrimi

Kjo udhë është ndërtuar në vitin 1969, financuar nga Paul Ricard, manjatin pije, të cilët jetonin aty pranë. Qark është e vendosur rreth 10 km në veri të fshatit Le Castellet dhe kishte objekte të cilat ishin vite përpara kohës së vet. Udhë ishte e dominuar nga Drejt milje të gjatë Mistral e cila u pasua nga qoshe pa ndërprerje Signes. Francez Patrick Tambay regjistruar një shpejtësi prej 225 MPH poshtë Mistral në 1983, në timonin e një Ferrari turbo. Përkundër shpejtësi të frikshme, për shumë vite këtë udhë është konsideruar të jetë e objektit më të sigurta motor racing në botë. Paul Ricard mbajtur të parë e tij në frëngjisht Grand Prix në 1971, një garë e dominuar nga Jackie Stewart. 1980 rezultoi në dy fitore të njohura franceze, duke triumfuar Arnoux në 1982 dhe Prost vitin e ardhshëm, si në Renaults. Udhë ishte në shtëpinë e një Winfield Racing School që prodhoi disa nga drejtuesit më të mira franceze të kohës, duke përfshirë Tambay, Pironi, dhe Prost. Vdekjes tragjike të Elio De Angelis në vitin 1986 siguroi një justifikim për të lëvizur frëngjisht Grand Prix në Magny Cours, një vendim që e kishte shumë të bëjë me politikën franceze provinciale dhe pak të bëjnë me sigurinë. Pas vdekjes së De Angelis ', gjatësia e qark u shkurtuar në mënyrë të konsiderueshme, me kthen shtesë shtuar për të zvogëluar shpejtësi. E fundit përdoret për F1 në vitin 1990, udhë u shit maj 1999 për Bernie Ecclestone pas vdekjes së Palit Ricard-së. Qark ka qenë që plotësisht rindërtuar dhe është duke u përdorur si një test track F1. Rrugën e pret edhe ndërkombëtar "Bol d'Or" race motor.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 14 Vaidotas Valiukas
1h30:32.699s
Manuel Gonzalez
2:11.926s
Manuel Gonzalez
1:06.136s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
2 11 Mariano Torregomez
1h30:29.742s
Mariano Torregomez
2:11.312s
Mariano Torregomez
1:06.906s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
3 5 Petar Totev
1h27:59.832s
Petar Totev
2:08.324s
Petar Totev
1:04.928s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
4 12 Petar Totev1
1h29:56.086s
Petar Totev1
2:18.402s
Petar Totev1
1:04.675s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
6 11 Gatis Laugalis
1h27:43.335s
Peter Helcmanovsky
2:07.170s
Cristian Iorga1
1:04.609s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
7 13 Leandro Sereno
1h44:20.473s
Gatis Laugalis1
2:19.567s
Jari Aareskoski
1:16.465s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 Pist Testi Total test laps: 182823
Your test laps: ???
- Edvinas Pranculevicius
1:01.536s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
9 7 Maxim Kotov2
1h24:50.621s
Vladimir Islentiev
2:04.386s
Maxim Kotov2
1:02.018s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
10 4 Vladimir Islentiev1
1h35:59.134s
Gatis Laugalis1
2:05.290s
Edijs Putniņš
1:03.112s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
12 3 Jari Aareskoski
1h25:42.616s
Jari Aareskoski
2:03.244s
Jari Aareskoski
1:02.985s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
15 6 Heidi Aareskoski1
1h28:11.843s
Heidi Aareskoski1
2:26.312s
Heidi Aareskoski1
1:04.262s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 5 Vladimir Islentiev2
1h24:45.762s
Toygun Senler
2:13.644s
Laila Britāle
1:02.100s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
20 13 Edvinas Pranculevicius
1h24:45.444s
Toygun Senler2
2:03.949s
Edvinas Pranculevicius
1:02.220s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
23 5 Leandro Sereno2
1h35:38.776s
Edvinas Pranculevicius1
2:03.653s
Zdenek Hladik1
1:03.308s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 5 Justinas Smyšliajevas1
1h35:18.053s
Justinas Smyšliajevas1
2:20.148s
Justinas Smyšliajevas1
1:10.935s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
29 8 Atis Praudins
1h23:48.479s
Atis Praudins
2:02.608s
Atis Praudins
1:01.567s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
31 14 Tomasz Kaminski
1h24:38.165s
Tomasz Kaminski
2:03.812s
Tomasz Kaminski
1:02.484s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
34 2 Leandro Sereno4
1h25:04.722s
Vsevolod Demydov
2:03.621s
Vsevolod Demydov
1:02.248s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
37 2 João Monteiro1
1h27:16.649s
Vsevolod Demydov
2:20.225s
João Monteiro1
1:02.611s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
39 5 Paulo Pinto
1h24:37.227s
Vsevolod Demydov1
2:03.028s
Christos Bobolis
1:02.073s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 Pist Testi Total test laps: 1614599
Your test laps: ???
- Alexander Ilyin
1:00.606s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
43 6 Tomek Kiełpiński
1h24:24.414s
Ian Lynch
2:04.232s
Tomek Kiełpiński
1:02.116s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
48 4 Andrian Naidenov
1h35:11.673s
Christos Bobolis
2:12.130s
Philipp Oiseau
1:03.175s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
50 10 Jukka Sireni
1h24:34.896s
Roland Postle3
2:11.739s
Jukka Sireni
1:01.845s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
54 2 Christos Bobolis2
1h25:02.909s
Ioannis Dimitroglou1
2:02.518s
Julien Prado
1:01.535s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
57 17 Florencia Caro
1h23:55.219s
Nikolay Ivanov
2:03.772s
Florencia Caro
1:00.616s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
62 15 Rafal Celejewski
1h23:08.083s
Rafal Celejewski
2:03.519s
Róbert László
1:00.090s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
65 5 Martin Britain
1h23:41.392s
Martin Britain
2:12.546s
Martin Britain
1:00.809s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
70 17 Gonzalo Alvarez
1h24:32.779s
Tomek Kiełpiński
2:03.292s
Róbert László2
1:00.877s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
76 13 Roland Postle9
1h22:58.365s
Roland Postle9
2:03.040s
Gonzalo Alvarez
1:00.480s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
80 2 Rimantas Sagatas2
1h23:11.138s
Rimantas Sagatas2
2:02.523s
Rimantas Sagatas2
59.846s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
82 9 Jasper Coosemans1
1h23:24.111s
Jasper Coosemans1
2:03.357s
Jasper Coosemans1
59.977s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
85 Pist Testi Total test laps: 1282610
Your test laps: ???
- Max Watson
1:01.244s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
88 11 Bert Huylebroeck
1h34:23.152s
Kuba Szajbel
2:19.252s
Bert Huylebroeck
1:09.069s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
93 13 Lorenzo Di Buono
1h22:51.167s
Wouter Teuwen
2:02.197s
Lorenzo Di Buono
59.392s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
95 4 André de Carvalho
1h23:05.273s
Gonzalo Alvarez
2:20.343s
André de Carvalho
59.407s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës