Zandvoort

Pista Të dhëna teknike
Vend: Holandë Forcë: 9
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 13
Gjatesia e garës: 301.8Km Akselërim: 9
Xhiro: 71 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 4.251 Km Tejkalim: Medium
Shpejtësia mesatare: 239.92 km/h ngurtësia e Pezullimit: Fortë
Grand Prix të mbajtura: 25 Konsumi i karburantit: Ulët
Numri i qosheve: 14 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 22.5s Gjendja ferkimit: E larte
Kategoria: ish F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S83, R11
3 Shtator, 2021
George Slater 1:04.705s
Sezoni Master
S94, R17
24 Gusht, 2023
Bert Huylebroeck1 1:05.675s
Sezoni Pro
S94, R17
25 Gusht, 2023
Bartlomiej Kozak 1:07.170s
Sezoni Amateur
S78, R17
12 Nëntor, 2020
Wayne Laundon 1:08.113s
Sezoni Rookie
S78, R17
10 Nëntor, 2020
Stefan Leinsinger 1:10.673s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S75, R15
1 Maj, 2020
George Slater 1:03.781s
Sezoni Master
S94, R17
25 Gusht, 2023
Bert Huylebroeck1 1:05.329s
Sezoni Pro
S78, R17
13 Nëntor, 2020
Rodrigo Velasco 1:05.755s
Sezoni Amateur
S78, R17
13 Nëntor, 2020
Zoltán Zelei 1:08.019s
Sezoni Rookie
S94, R17
25 Gusht, 2023
Stephane Kurz 1:09.316s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S25, R7
13 Maj, 2011
Zdenek Hladik2 1:15.019s
Sezoni Master
S36, R1
30 Prill, 2013
Paulo Pinto 1:16.933s
Sezoni Pro
S36, R1
30 Prill, 2013
Vitor Masiero 1:17.901s
Sezoni Amateur
S36, R1
30 Prill, 2013
Tomek Kiełpiński 1:19.925s
Sezoni Rookie
S25, R7
13 Maj, 2011
Wouter Kirstein 1:23.315s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S25, R7
13 Maj, 2011
Zdenek Hladik2 1:15.014s
Sezoni Master
S25, R7
13 Maj, 2011
Hauke Johannsen 1:16.299s
Sezoni Pro
S25, R7
13 Maj, 2011
Ben Smallegange 1:17.733s
Sezoni Amateur
S25, R7
13 Maj, 2011
Hamizan Azmee 1:20.269s
Sezoni Rookie
S25, R7
13 Maj, 2011
Juan Espinola 1:21.973s
Përshkrimi

Zandvoort vetvete është një nga vendpushimet plazh më të njohura në Holandë, pjesërisht për shkak të afërsisë së saj në Amsterdam. Ka shumë hotele të shumta plazh ushqyer shijet e shumë të larmishme. Terreni është dune rërë, me pemë pak. Kjo karakteristikë e bëri atë një nga objektet më të mirë shikimin në Formula Një. Duke qenë në vend dune, Zandvoort ishte pak undulating dhe paraqiti disa ndryshime lartësi, veçanërisht qoshe famshëm Scheivlak, i cili shkoi poshtë dhe në të djathtë. Qoshet ishin cambers të ndryshme dhe kënde. Furqetë Tarzan në fund të gropë-drejt, ishte një nga qoshet më të famshme në gara. Deri Formula One shkoi hile-lumtur dhe instaluar një në Zandvoort, ka pasur një backstretch shumë shpejt. Kur frynë erërat, rërë do të jetë një rrezik shtesë. Zandvoort u hap në vitin 1948 dhe priti disa jo-kampionat ngjarjet deri në 1952, kur ajo organizoi holandez Grand Prix. Për dhjetë vitet e para, Grand Prix caktimin ishte sporadike. Nga viti 1970 deri në vitin 1985, pothuajse çdo vit një Grand Prix u prit në Zandvoort. Të garat në Zandvoort pa disa beteja të paharrueshme. Shoferët britanikë dhe Ndërtuesve dominuar kryesisht vitet '60. Në garën e 1970, Trimëria Piers, një trashëgimtar i britanik Kurajo gjigande, pirja, u rrëzua, u kthye mbi dhe djegur. Kurajo nuk ka mbijetuar. Shumë nën-vlerësuarat dhe e harruar Jackie Ickx kthye Ferrari në fitore në vitin 1971, pas një duel të vërtetë madhështore, të zgjatur në shi me Pedro Rodriguez. Jackie Stewart ishte atëherë kreu i Shoqatës Grand Prix Drivers (GPDA). Ndër konsiderata të tjera të sigurisë, ky grup bëri fushatë për përmirësime qark. Pas mungon 1972 pasi pista u vlerësua e pasigurt, gara u kthye në Zandvoort në vitin 1973, pas një milion dollarë vlerë përmirësime janë bërë. Roger Williamson pasur fatkeqësi e testimit një prej pengesave të reja ARMCO. Kjo pjesërisht shembur dhe ka vepruar si një raketë, duke dërguar makinën Williamson së në ajër. Ajo zbriti në rrugën e duhur, me kokë poshtë dhe në flakë. Në një skenar eerily kujton Indy 1955, David Purley, mik i ngushtë Williamson, duke ndalur makinën e tij dhe u përpoq më kot për të liruar Uilliamson bllokuar, ndërsa marshals pista shikoi me radhë, duke ofruar asnjë ndihmë. Kur kamion zjarr në fund arriti, ai ishte tepër vonë. 1974 panë Ferrari kthehet në lavdinë Niki Lauda çuar me Clay Regazzoni në një spastrim të një-dy. Në 1975 James Hunt dhe ekipi fitoi garën Hesketh e tyre të parë duke parë outsmarting në fushë për një ndryshim lagësht-to-thatë gomave dhe pastaj zmbrapsen Ferrari aftësi më të fuqishme Lauda-së në xhiro e mbylljes. Alan Jones Australisë fitoi në vitin 1979, duke përfunduar një hat-trick që kishte filluar në Hockenheim dhe vazhdoi në Osterreicchring. Ferrari ishte kthyer në rrethin e fituesit në vitin 1982 si Didier Pironi, më pak se dy muaj pas vdekjes tragjike të skuadrës Villeneuve Zolder në Belgjikë, dhe një muaj larg dëmtimeve katastrofike veten në Hockenheim, mundi Nelson Piquet. Rene Arnoux dhe Patrick Tambay udhëhoqi një Ferrari një-dy në vitin 1983. Kjo feat ishte dublohet nga Alain Prost dhe Niki Lauda në vitin 1984 në McLaren-Porsches. Për finalen Zandvoort një vit më vonë, Prost dhe Lauda do të ndryshojë gjërat, me Lauda superbly fituar garën. Ashtu si pista Zandvoort, ajo ishte vitin e kaluar Lauda si një shofer. Shkrimtari i respektuar britanik, Nigel Roebuck, i quajtur Zandvoort "qark i madh për gara se F1 ka njohur ndonjëherë". Megjithë këtë atribut, Zandvoort zhduk nga kalendari Formula One në vitin 1986 dhe ka kurrë nuk u kthye. Ajo u mungon në gjërat që me të vërtetë rëndësi, si suita dhe objekteve adekuate për elitës së korporatave. Mos u mërzit se vetëm për të gjithë konsideruar atë një qark i madh për gara. Ndoshta ka disa shpresa, megjithatë, se Zandvoort do të riinstaluar në vend që të shkojnë në një tjetër F1 mizorisë hile e mbushur. Qark ka pësuar ndryshime të mëdha dhe përmirësime, duke e bërë atë deri-to-moderne standardet. [I] (Adaptuar nga Formula 1 Histori nga Jerry Dorich; www.circuit-zandvoort.nl) [/ i]

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 2 Vladimir Islentiev
1h43:11.889s
Manuel Gonzalez
2:25.936s
Chris Whiting
1:13.005s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
2 15 Marcos Malfatti
1h36:01.827s
Giedrius Butkus
2:35.694s
Cristian Iorga
1:11.303s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
5 4 Petar Totev2
1h23:47.882s
Petar Totev2
2:14.343s
Maxim Kotov
1:08.728s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
6 17 Peter Helcmanovsky
1h23:39.993s
Peter Helcmanovsky
2:13.705s
Vladimir Islentiev
1:08.356s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
7 7 Maxim Kotov
1h22:04.313s
Maxim Kotov
2:12.066s
Harri Pakosta
1:07.311s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
9 17 Maxim Kotov2
1h31:20.517s
Gatis Laugalis1
2:27.425s
Gatis Laugalis1
1:06.945s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
12 4 Edijs Putniņš
1h22:08.285s
Edijs Putniņš
2:14.793s
Jari Aareskoski
1:07.692s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
15 11 Vladimir Islentiev2
1h21:29.646s
Vladimir Islentiev2
2:12.559s
Vladimir Islentiev2
1:06.555s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 8 Vladimir Islentiev2
1h21:05.095s
Vladimir Islentiev2
2:14.237s
Vladimir Islentiev2
1:06.389s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
25 7 Zdenek Hladik2
1h26:50.646s
Zdenek Hladik2
2:30.549s
Zdenek Hladik2
1:06.877s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
30 14 Justinas Smyšliajevas4
1h21:10.931s
Toygun Senler3
2:14.166s
Justinas Smyšliajevas4
1:06.552s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
33 4 João Monteiro
1h21:49.109s
Atis Praudins
2:14.384s
Jan Pavlicek
1:07.300s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
36 1 Toygun Senler4
1h23:22.261s
Toygun Senler4
2:32.518s
Wojciech Uzikowski
1:06.417s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 8 Toygun Senler5
1h25:31.259s
Rimantas Sagatas2
2:12.238s
Toygun Senler5
1:06.597s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
44 15 Maja Soren
1h20:54.907s
Roland Postle
2:13.061s
Maja Soren
1:06.517s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
51 10 Jan Pavlicek
1h20:23.106s
Jukka Sireni
2:10.709s
Jukka Sireni
1:06.182s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
57 3 Christos Bobolis3
1h20:40.443s
Christos Bobolis3
2:10.761s
Justinas Smyšliajevas4
1:05.098s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
63 6 Radek Sus
1h20:20.268s
Radek Sus
2:10.890s
Miel Soeterbroek
1:04.982s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
68 9 Ioannis Dimitroglou4
1h20:41.778s
Ioannis Dimitroglou4
2:11.796s
Christos Bobolis4
1:05.582s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
74 7 Peter Both
1h19:42.764s
George Slater
2:10.895s
Carlos Esparza
1:04.451s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
75 15 George Slater
1h19:45.555s
George Slater
2:10.675s
George Slater
1:03.781s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
78 17 Yug Desai2
1h19:50.286s
Yug Desai2
2:11.736s
Rimantas Sagatas2
1:04.606s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
83 11 George Slater
1h19:04.962s
George Slater
2:10.987s
Giovanni Orecchioni
1:04.790s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
89 5 Bert Huylebroeck1
1h19:17.079s
Kristijan Mihovic
2:11.208s
Bert Huylebroeck1
1:04.205s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
94 17 George Slater3
1h19:46.650s
Alexei Malkin
2:10.662s
George Slater3
1:05.035s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës