Imola

Pista Të dhëna teknike
Vend: San Marino Forcë: 12
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 13
Gjatesia e garës: 305.6Km Akselërim: 9
Xhiro: 62 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 4.929 Km Tejkalim: Fortë
Shpejtësia mesatare: 221.81 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 30 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 16 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 12s Gjendja ferkimit: E ulet
Kategoria: ish F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S16, R9
18 Shtator, 2009
Leandro Sereno1 1:21.164s
Sezoni Master
S16, R9
18 Shtator, 2009
Sion Francis 1:22.822s
Sezoni Pro
S90, R16
12 Dhjetor, 2022
Nuno Vicente 1:23.728s
Sezoni Amateur
S90, R16
11 Dhjetor, 2022
Nicholas Tsagarakis 1:25.626s
Sezoni Rookie
S90, R16
12 Dhjetor, 2022
Teo Rovaldi 1:28.198s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S87, R3
22 Prill, 2022
Jasper Coosemans1 1:20.000s
Sezoni Master
S93, R7
19 Maj, 2023
Aleksandr Gerassimtsik 1:21.920s
Sezoni Pro
S90, R16
13 Dhjetor, 2022
Andrian Naidenov 1:23.062s
Sezoni Amateur
S53, R4
24 Maj, 2016
Peter Alan 1:24.071s
Sezoni Rookie
S73, R17
3 Janar, 2020
Yann Lebelanger 1:25.588s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S87, R3
20 Prill, 2022
Bert Huylebroeck 1:34.190s
Sezoni Master
S87, R3
22 Prill, 2022
Pieterjan Staessen 1:35.834s
Sezoni Pro
S60, R5
11 Gusht, 2017
Roger Bergman 1:36.843s
Sezoni Amateur
S60, R5
11 Gusht, 2017
Balogh Zsolt 1:38.757s
Sezoni Rookie
S73, R17
3 Janar, 2020
Yann Lebelanger 1:42.500s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S60, R5
11 Gusht, 2017
Sam Wainwright 1:33.767s
Sezoni Master
S60, R5
11 Gusht, 2017
Janne Väänänen 1:35.396s
Sezoni Pro
S60, R5
11 Gusht, 2017
Yasin Yazici 1:36.214s
Sezoni Amateur
S50, R6
17 Nëntor, 2015
Dávid Kaposi 1:38.550s
Sezoni Rookie
S42, R10
8 Korrik, 2014
Valery Grigorev 1:41.332s
Përshkrimi

Zona përreth qytetit të Imola është një çerdhe e pasion garash. Ai është rajoni i Ferrari, Lamborghini dhe Maserati, si dhe qytetin e Maranello, bërë e famshme nga objekti testit Ferrari ndodhet atje. Gara Imola udhë ka lindur në fillim të viteve 1950, frymëzim që vjen nga një grup entuziastësh gara motorike. Ideja ishte për të lidhur rrugët ekzistuese publike për të formuar një qark gara në të cilën prodhuesit vendor mund të provuar prodhimet e tyre. Ferrari ishin ndër të parët për të provuar atje dhe në vitin 1954, udhë organizuan ngjarjen e saj të parë sportscar. 1963 panë fazën e parë të ndjekur garën e F1, një organizatë jo-kampionat ngjarje dominuar nga Jim Clark në një Lotus. Udhë u emërua pas Dino birit Enzo Ferrari (i cili kishte vdekur nga leuçemia në 1956) për të siguruar mbështetjen plaku në ngritjen e fondeve të nevojshme për të krijuar një qark të mbyllur. F1 arriti në qark rishikuar në vitin 1979 për një tjetër garë jo-kampionatit, fitoi nga Brabham e Niki Lauda. Brabham fitoi përsëri vitin e ardhshëm, si Imola priti GP Monza italiane me sy të keq, Nelson Piquet këtë herë duke marrë fitore. GP italiane u kthye në Monza për vitin 1981, por autoritetet, të etur për të ndërtuar në garat e suksesshme në Imola, prezantoi vendi me GP Marino San, republikën e vogël duke u vendosur rreth 50 kilometra larg. Piquet përsëritur feat tij të vitit të kaluar duke marrë fitore. Gara e vitit 1982 pati një fund të hidhur për ekipin Ferrari, Villeneuve refuzuar të flasë për Pironi, duke pretenduar se francezi kishte thyer urdhërat e ekipit në miratimin e tij në fund. Në vitet që pasuan, ka pasur shqetësime në rritje të sigurisë, sidomos në lidhje me zonat e balotazhit në disa pika në qark. Mjerisht, ajo mori vdekjen e dy shoferët, Ratzenberger dhe Senna, gjatë një fundjavë tragjike 1994 garë për të bindur autoritetet për të përmirësuar sigurinë, punën duke u përfunduar në kohë për garën 1995. Qark ishte riemëruar 'Autodromo Enzo Ferrari Dino &', pas vdekjes plaku-së në vitin 1988, dhe 1999 dhe 2000 gara pa popullore Ferrari fiton për Schumacher. Me ardhjen e këngë të reja dhe moderne, objektit Imola tani ka nevojë për përmirësimin në qoftë se ajo është që të mbajë vendin e saj në kalendarin e F1.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
2 14 Mariano Torregomez
1h31:50.087s
Mariano Torregomez
2:51.959s
Mariano Torregomez
1:26.723s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
3 14 Mariano Torregomez
1h29:33.393s
Mariano Torregomez
2:47.565s
Mariano Torregomez
1:24.969s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
5 Pist Testi Total test laps: 90045
Your test laps: ???
- Petar Totev2
1:21.598s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
6 5 Gatis Laugalis
1h32:20.713s
Cristian Iorga1
2:53.301s
Gatis Laugalis
1:27.782s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
7 17 Maxim Kotov
1h27:49.688s
Maxim Kotov
2:45.804s
Edijs Putniņš
1:22.991s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 5 Maxim Kotov1
1h28:36.848s
Peter Helcmanovsky
2:46.768s
Maxim Kotov1
1:23.724s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
10 3 Gatis Laugalis1
1h28:42.315s
Gatis Laugalis1
2:48.048s
Gatis Laugalis1
1:23.751s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
12 6 Jari Aareskoski
1h28:26.746s
Jari Aareskoski
2:49.013s
Jari Aareskoski
1:23.832s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
14 8 Vladimir Islentiev2
1h31:29.879s
Jari Aareskoski2
3:14.739s
Gatis Laugalis1
1:24.142s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 9 Jari Aareskoski2
1h31:17.894s
Jari Aareskoski2
2:57.704s
Jari Aareskoski2
1:22.377s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 11 Vladimir Islentiev2
1h27:07.491s
Toygun Senler
2:45.328s
Vladimir Islentiev2
1:22.687s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
22 15 Edvinas Pranculevicius1
1h27:42.053s
Edvinas Pranculevicius1
2:46.980s
Edvinas Pranculevicius1
1:23.469s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
24 4 Edvinas Pranculevicius2
1h27:20.397s
Edvinas Pranculevicius2
2:58.285s
Edvinas Pranculevicius2
1:22.701s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
31 11 Vsevolod Demydov
1h27:33.869s
Toygun Senler3
2:47.695s
Vsevolod Demydov
1:22.838s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
35 2 Wojciech Uzikowski
1h27:16.064s
Wojciech Uzikowski
2:47.000s
Wojciech Uzikowski
1:22.778s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
42 10 Alexey Manukalov
1h28:43.699s
João Monteiro1
2:58.487s
David Rolleston
1:22.985s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
45 7 Leandro Sereno6
1h27:19.673s
Roland Postle1
2:43.498s
Roland Postle1
1:22.439s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
50 6 Roland Postle3
1h39:52.172s
Roland Postle3
3:10.516s
Paulo Pinto
1:35.156s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
53 4 Jan Pavlicek1
1h26:38.041s
Christos Bobolis2
2:46.048s
Jan Pavlicek1
1:21.098s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
57 2 Florencia Caro
1h28:31.018s
Florencia Caro
3:09.370s
Grzesiek Jakubiak
1:22.294s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
60 5 Ilkka Moisio
1h32:59.429s
Ilkka Moisio
3:10.774s
Aleksey Odegov
1:22.676s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
62 3 Bráulio Monteiro
1h27:20.666s
Christos Bobolis4
2:44.925s
Ľubomír Štec
1:21.558s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
66 4 Radek Sus
1h26:39.563s
Maxim Kotov2
2:45.927s
Rafal Celejewski
1:21.081s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
70 10 Jens Frostrup
1h26:48.373s
Tomek Kiełpiński
2:46.124s
Tomek Kiełpiński
1:21.028s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
73 17 Dmitry Nechitailo
1h26:52.151s
Theodosis Vogiatzis
3:00.238s
Ilya Vedenikov
1:21.487s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
79 6 Roland Postle9
1h32:16.264s
Ethan Littlejohns
2:44.645s
Kuba Szajbel
1:21.097s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
81 7 Yug Desai3
1h26:48.551s
Roland Postle9
2:45.221s
Yug Desai3
1:20.740s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
87 3 Rimantas Sagatas2
1h28:46.282s
Bert Huylebroeck
2:56.466s
Jasper Coosemans1
1:20.000s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
90 16 Bert Huylebroeck1
1h26:22.368s
Bert Huylebroeck1
2:43.722s
Paweł Zaburski
1:20.392s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
93 7 Wouter Teuwen
1h26:47.509s
George Slater3
2:44.014s
Wouter Teuwen
1:20.586s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
95 3 Wouter Teuwen1
1h38:26.346s
André de Carvalho
2:44.417s
André de Carvalho
1:22.299s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës