Anderstorp

Pista Të dhëna teknike
Vend: Suedi Forcë: 9
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 11
Gjatesia e garës: 281.8Km Akselërim: 9
Xhiro: 70 Forca shtytëse: Ulët
Gjatesia e turit: 4.026 Km Tejkalim: Shumë i vështirë
Shpejtësia mesatare: 210.26 km/h ngurtësia e Pezullimit: Goma te buta
Grand Prix të mbajtura: 29 Konsumi i karburantit: I lartë
Numri i qosheve: 10 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 13.5s Gjendja ferkimit: E ulet
Kategoria: ish F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S85, R15
25 Janar, 2022
Chris Adnams 1:09.608s
Sezoni Master
S85, R15
25 Janar, 2022
Ferenc Koncz 1:11.148s
Sezoni Pro
S41, R15
20 Maj, 2014
Kirill Sikachyov 1:12.077s
Sezoni Amateur
S7, R15
1 Shkurt, 2008
Marco Terrao 1:13.903s
Sezoni Rookie
S7, R15
1 Shkurt, 2008
Ricardas Nesavas 1:16.387s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S71, R3
5 Korrik, 2019
Gonzalo Alvarez 1:08.928s
Sezoni Master
S85, R15
28 Janar, 2022
Krisztián Veinperl 1:10.695s
Sezoni Pro
S54, R4
26 Korrik, 2016
Marius Slavinskas 1:11.547s
Sezoni Amateur
S73, R16
27 Dhjetor, 2019
Anestis Mamplekos 1:13.252s
Sezoni Rookie
S62, R13
12 Janar, 2018
Nicolás Soto 1:15.171s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S73, R16
27 Dhjetor, 2019
Paweł Zaburski 1:21.112s
Sezoni Master
S73, R16
27 Dhjetor, 2019
Nagyházi Sándor 1:21.943s
Sezoni Pro
S73, R16
27 Dhjetor, 2019
Brice Meyer 1:23.548s
Sezoni Amateur
S65, R10
10 Korrik, 2018
Ahmet Sonverdi 1:25.430s
Sezoni Rookie
S73, R16
27 Dhjetor, 2019
Mattia Gastaldello 1:28.577s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S65, R10
10 Korrik, 2018
Ioannis Dimitroglou3 1:21.564s
Sezoni Master
S65, R10
10 Korrik, 2018
Paulo Soares 1:22.250s
Sezoni Pro
S65, R10
10 Korrik, 2018
Joaquín Quintana 1:23.659s
Sezoni Amateur
S65, R10
10 Korrik, 2018
Jánosné Horvath 1:25.239s
Sezoni Rookie
S65, R10
10 Korrik, 2018
Stephen Hinde 1:28.043s
Përshkrimi

U hap në vitin 1968, 2.5 milje "Raceway skandinave" është projektuar nga Sven "Smokey" Åsberg dhe u riemërua menjëherë pas qytetin e vogël e afërt të Anderstorp. Ndërtuar në moçalishte, qark u bë një vend popullor në vitin 1970, dalja e saj përkon me karrierën lulëzim e Ronnie Peterson suedez. Të Straights gjatë (një nga të cilat është dyfishuar si një pistë avioni!) Dhe prania e disa qoshet drejtua bërë ngritjen e makinave deri një kompromis ndërlikuar. Anderstorp priti e saj të parë Grand Prix F1 në vitin 1973, Peterson delighting turmën në shtëpi me një shtyllë në Lotus tij. Ai erdhi afër për të fituar garën shumë, por pësoi gomave veshin vonë dhe u miratua në xhiron e parafundit nga raca Hulme fitues Denny. Ajo ishte aq afër si çdo suedez erdhi në një fitore në shtëpi. Qark u bë një ndalesë të rregullt për cirk F1 në vitin 1970, por prania e tij në kalendarin e F1 ishte për të provuar të shkurtër jetuar.1978 racës, e fundit F1 GP të vënë në skenë në qark, pa fitore dominuese e Lauda në 'fan' makinë Brabham e diskutueshme, e përdorur për të krijuar sasi të mëdha të Forca shtytëse. Shqetësimet mbi çështjet e sigurisë në rrugë, së bashku me vdekjet e trishtuar gjatë sezonit 1978 të dy Peterson dhe Gunnar Nilsson, çoi në një rënie të konsiderueshme në mbështetje për garën dhe në fund të përfshirjes së saj me F1. Ajo mbetet një vend popullor për makinën turne dhe gara sportscar.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 7 Manuel Gonzalez
1h30:27.653s
Manuel Gonzalez
2:29.101s
Manuel Gonzalez
1:14.617s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
2 Pist Testi Total test laps: 63697
Your test laps: ???
- Mariano Sabanes
1:12.469s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
3 8 Mariano Torregomez
1h30:49.654s
Mariano Torregomez
2:40.009s
Petar Totev
1:13.786s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
4 13 Vaidotas Valiukas
1h27:14.545s
Vaidotas Valiukas
2:24.813s
Leandro Sereno
1:13.054s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
5 12 Maxim Kotov
1h30:17.671s
Petar Totev2
2:29.666s
Vladimir Islentiev
1:16.001s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
7 15 Maxim Kotov
1h26:49.758s
Maxim Kotov
2:23.020s
Cristian Iorga1
1:12.543s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
9 10 Vladimir Islentiev
1h26:43.652s
Maxim Kotov2
2:24.815s
Vladimir Islentiev
1:12.211s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
11 11 Leandro Sereno
1h26:17.992s
Leandro Sereno
2:22.777s
Jari Aareskoski
1:12.260s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
13 9 Heidi Aareskoski
1h26:03.063s
Heidi Aareskoski
2:23.484s
Heidi Aareskoski
1:11.749s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
15 7 Heidi Aareskoski1
1h26:35.206s
Heidi Aareskoski1
2:24.763s
Heidi Aareskoski1
1:12.949s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
17 10 Vladimir Islentiev2
1h36:57.228s
Jari Aareskoski3
2:23.011s
Tomasz Wypych
1:12.773s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
20 5 Toygun Senler2
1h27:30.735s
Toygun Senler2
2:21.461s
Toygun Senler2
1:11.347s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 4 Justinas Smyšliajevas1
1h25:29.085s
Justinas Smyšliajevas1
2:21.918s
Justinas Smyšliajevas1
1:11.221s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
29 11 Justinas Smyšliajevas3
1h25:46.538s
Marek Marchewka
2:22.479s
Mindaugas Sarocka
1:11.776s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
32 8 Toygun Senler3
1h26:07.379s
Tomasz Kaminski
2:24.979s
Atis Praudins
1:11.960s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
34 7 Leandro Sereno4
1h27:58.167s
Ioannis Dimitroglou
2:24.075s
Lukas Jonaitis
1:11.739s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
35 5 Wojciech Uzikowski
1h26:30.683s
Gary Mullins
2:23.989s
Gary Mullins
1:11.815s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
36 7 Vsevolod Demydov
1h25:48.292s
Vsevolod Demydov
2:22.499s
Vsevolod Demydov
1:11.863s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
40 3 Rafael Mantovani
1h25:40.933s
Christos Bobolis
2:22.911s
Toygun Senler5
1:11.671s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 15 João Monteiro1
1h26:25.865s
João Monteiro1
2:31.966s
Vsevolod Demydov2
1:10.768s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
45 3 Leandro Sereno6
1h25:17.905s
Roland Postle1
2:20.631s
Roland Postle1
1:10.995s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
48 5 Christos Bobolis
1h25:20.539s
Jan Pavlicek
2:23.511s
Eric Bolder
1:11.207s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
54 4 Rafal Kowalski
1h25:39.459s
Tomasz Kaminski
2:21.674s
Michael Keeney
1:10.960s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
58 16 Toni Söyrinki
1h26:40.420s
Roland Postle4
2:32.157s
Justinas Smyšliajevas4
1:09.928s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
62 13 Alpo Kaakinen
1h25:08.137s
Alpo Kaakinen
2:23.302s
Sam Wainwright
1:10.146s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
65 10 Mateusz Oleś
1h37:53.686s
Theodosis Vogiatzis
2:45.504s
Ioannis Dimitroglou3
1:21.564s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
71 3 Gonzalo Alvarez
1h24:13.995s
Christos Bobolis4
2:21.984s
Gonzalo Alvarez
1:08.928s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
73 16 Nevzat Kasapoglu
1h25:01.800s
Ahmet Sonverdi
2:34.473s
Carlos Esparza
1:10.078s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
76 Pist Testi Total test laps: 1413420
Your test laps: ???
- Thanos Tsial
1:10.990s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
78 15 Rimantas Sagatas2
1h30:48.678s
George Slater
2:34.483s
Rimantas Sagatas2
1:09.810s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
85 15 George Slater1
1h24:27.993s
Chris Adnams
2:20.380s
Ania Piekarska
1:09.444s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës