Shanghai

Pista Të dhëna teknike
Vend: Kinë Forcë: 9
Data: Dje Trajtimi: 16
Gjatesia e garës: 305.2Km Akselërim: 15
Xhiro: 56 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 5.45 Km Tejkalim: Medium
Shpejtësia mesatare: 221.93 km/h ngurtësia e Pezullimit: Goma te buta
Grand Prix të mbajtura: 37 Konsumi i karburantit: Shumë i lartë
Numri i qosheve: 10 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 24s Gjendja ferkimit: E larte
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S92, R5
10 Mars, 2023
Ilya Vedenikov 1:29.964s
Sezoni Master
S96, R8
27 Nëntor, 2023
Stephane Verly 1:31.237s
Sezoni Pro
S96, R8
25 Nëntor, 2023
Hakan Yildirim 1:32.161s
Sezoni Amateur
S10, R13
15 Gusht, 2008
Andre Ravlinski 1:34.439s
Sezoni Rookie
S32, R17
25 Shtator, 2012
Mateusz Zaborny 1:37.863s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S69, R15
12 Prill, 2019
Yug Desai 1:28.405s
Sezoni Master
S58, R5
7 Prill, 2017
Emmanuel Manfre 1:30.232s
Sezoni Pro
S96, R8
28 Nëntor, 2023
Hakan Yildirim 1:30.664s
Sezoni Amateur
S10, R13
15 Gusht, 2008
Daneks Britāls 1:32.962s
Sezoni Rookie
S32, R17
25 Shtator, 2012
Tamás Szabó 1:34.741s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S69, R15
12 Prill, 2019
Alpo Kaakinen 1:44.516s
Sezoni Master
S69, R15
12 Prill, 2019
Dmitry Nechitailo 1:46.062s
Sezoni Pro
S69, R15
12 Prill, 2019
Jean-françois Charbinat 1:47.287s
Sezoni Amateur
S69, R15
12 Prill, 2019
Aleksey Odegov 1:49.419s
Sezoni Rookie
S69, R15
12 Prill, 2019
Richard Molyneaux 1:54.086s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S52, R11
15 Prill, 2016
Vsevolod Demydov2 1:44.739s
Sezoni Master
S32, R17
25 Shtator, 2012
João Monteiro 1:46.338s
Sezoni Pro
S52, R11
15 Prill, 2016
Mert Büyükakar 1:47.194s
Sezoni Amateur
S52, R11
15 Prill, 2016
Manuel João 1:48.341s
Sezoni Rookie
S32, R17
25 Shtator, 2012
Joel Makko 1:51.464s
Përshkrimi

Duke pasur një Grand Prix në Kinë është një ëndërr vijnë e vërtetë për Bernie dhe Max. E njëjta gjë mund të thuhet edhe për Kinën, e cila ka shpenzuar mbi nëntë vjet duke u përpjekur për të marrë në kalendarin e F1. Ashtu si qark të ri Bahrein, udhë në Shangai ka qenë e ndërtuar nga zeroja. Kjo nuk ka qenë një udhëtim i lehtë pse. Designer Hermann Tilke u përball me një vend që ishte një 300-thellë moçal dhe shumë të sheshtë.Ngarkesës në tokë do të jetë shumë e rëndë për të marrë në mënyrë themeli tërë pista është bërë nga plastik dhe e ndërtuar mbi 40.000 shtyllave të thellë në 40m 80m. Ashtu si shumica e harton Tilke së, gjermane përpiqet për të inkorporuar karakteristika dhe simbolika e vendit - në këtë rast pista në vetvete është formuar si shenjë e 'Shang', që do të thotë 'rritje'. Tifozët do të jetë i kënaqur për të dëgjuar udhë ka disa mundësi parakalimi, kjo është pikëpamja e Jenson Button, i cili ka vizituar rrugën në ndërtim e sipër.Dyshim vetëm në mesin e disa është infrastruktura në dhe rreth Shanghai dhe tronditje kulturore për ekipet e vendit vetë.Biznesi ajo do të gjenerojë edhe pse është i sigurt për të peshoj më shumë se çdo vështirësi.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 10 Manuel Gonzalez
1h40:37.638s
Manuel Gonzalez
3:33.414s
Manuel Gonzalez
1:36.397s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
3 3 Petar Totev
1h31:25.017s
Mariano Torregomez
3:09.828s
Mariano Torregomez
1:35.063s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
4 17 Petar Totev1
1h38:12.982s
Petar Totev1
3:24.478s
Martin Narusk
1:34.966s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
5 7 Petar Totev2
1h31:41.058s
Petar Totev2
3:11.932s
Petar Totev2
1:36.671s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
6 3 Gatis Laugalis
1h32:04.298s
Cristian Iorga1
3:12.334s
Gatis Laugalis
1:36.786s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 10 Maxim Kotov1
1h43:16.426s
Edvinas Pranculevicius
3:10.970s
Maxim Kotov1
1:34.876s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
10 13 Martynas Molneris
1h26:14.126s
Martynas Molneris
3:02.084s
Martynas Molneris
1:30.415s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
12 16 Jari Aareskoski
1h28:19.361s
Edijs Putniņš
3:04.842s
Heidi Aareskoski
1:31.989s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
14 3 Jari Aareskoski2
1h26:23.057s
Jari Aareskoski2
3:01.407s
Jari Aareskoski2
1:30.339s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 10 Vladimir Islentiev2
1h28:18.840s
Jari Aareskoski2
3:05.496s
Jari Aareskoski2
1:32.901s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
19 11 Edvinas Pranculevicius
1h32:50.186s
Toygun Senler1
3:04.769s
Edvinas Pranculevicius
1:32.252s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
22 4 Edvinas Pranculevicius1
1h37:02.650s
João Monteiro
3:04.484s
João Monteiro
1:32.347s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
25 1 Leandro Sereno2
1h38:12.128s
Edvinas Pranculevicius2
3:03.864s
Zdenek Hladik2
1:31.611s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 12 Justinas Smyšliajevas1
1h32:07.047s
Leandro Sereno2
3:04.509s
Toygun Senler3
1:32.319s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
30 8 Leandro Sereno2
1h27:41.609s
Leandro Sereno2
3:17.637s
Leandro Sereno2
1:31.653s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
32 17 Vsevolod Demydov
1h38:45.286s
Vsevolod Demydov
3:04.843s
Atis Praudins
1:32.792s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
35 15 Rimantas Sagatas1
1h27:29.767s
Rimantas Sagatas1
3:03.787s
Rimantas Sagatas1
1:31.397s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
38 9 Rimantas Sagatas2
1h27:07.152s
Vsevolod Demydov
3:04.540s
Rimantas Sagatas2
1:31.601s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 6 Toygun Senler5
1h27:24.391s
Rimantas Sagatas2
3:03.866s
Rimantas Sagatas2
1:31.465s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
43 15 Toygun Senler6
1h32:45.896s
João Monteiro1
3:03.570s
Toygun Senler6
1:32.111s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
46 15 Leandro Sereno6
1h27:48.769s
Leandro Sereno6
3:04.777s
Junior Almeida
1:32.226s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
47 11 Leandro Sereno6
1h30:01.317s
Zdenek Hladik3
3:17.899s
Vsevolod Demydov2
1:31.289s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
52 11 Vsevolod Demydov2
1h35:24.209s
Roland Postle4
3:16.330s
Vsevolod Demydov2
1:30.775s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
56 1 Ioannis Dimitroglou2
1h26:02.770s
Ioannis Dimitroglou2
3:02.895s
Ioannis Dimitroglou2
1:28.417s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
58 5 Toni Söyrinki
1h26:57.405s
Max Watson
3:03.226s
Toni Söyrinki
1:29.047s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
62 11 Róbert László
1h26:24.375s
Jakab Zoltan
3:04.521s
Radek Czech
1:29.436s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
64 3 Rui Silva
1h28:02.273s
Renato Chichi
3:18.383s
Łukasz Dudek
1:30.229s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
67 6 Ioannis Dimitroglou3
1h26:49.006s
Ioannis Dimitroglou3
3:03.512s
Toni Söyrinki
1:30.226s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
69 15 Alpo Kaakinen
1h25:41.757s
Alpo Kaakinen
3:16.563s
Yug Desai
1:28.405s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
73 11 Jan Velske1
1h25:56.107s
Nevzat Kasapoglu
3:02.115s
Jan Velske1
1:29.057s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
75 11 Roland Postle8
1h26:38.042s
George Slater
3:03.550s
Jan Velske2
1:29.666s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
77 8 Yug Desai1
1h25:49.244s
Yug Desai1
3:02.090s
Yug Desai1
1:28.504s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
81 2 Roland Postle9
1h26:52.648s
Roland Postle9
3:03.211s
Roland Postle9
1:30.091s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
87 16 Jasper Coosemans1
1h26:32.859s
Leandro Sereno7
3:02.216s
Ania Piekarska
1:29.407s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
92 5 George Slater2
1h26:21.576s
Ilya Vedenikov
3:01.177s
Ilya Vedenikov
1:28.477s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
96 8 Dominiek Van West
1h26:19.586s
Roland Postle9
3:04.783s
Dominiek Van West
1:29.521s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
98 13 Harsh Sheth
1h26:25.116s
Lorenzo Di Buono
3:01.586s
Daniele Bontempo
1:28.811s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës