Melbourne

Pista Të dhëna teknike
Vend: Australi Forcë: 12
Data: 12 Korrik, 2024 Trajtimi: 15
Gjatesia e garës: 307.6Km Akselërim: 10
Xhiro: 58 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 5.303 Km Tejkalim: Fortë
Shpejtësia mesatare: 226.07 km/h ngurtësia e Pezullimit: Goma te buta
Grand Prix të mbajtura: 35 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 17 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 16.5s Gjendja ferkimit: E ulet
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S98, R5
22 Mars, 2024
Lorenzo Di Buono 1:25.081s
Sezoni Master
S98, R5
21 Mars, 2024
Alexander Michaels 1:27.592s
Sezoni Pro
S86, R17
8 Prill, 2022
Andreas Ramann 1:28.928s
Sezoni Amateur
S86, R17
7 Prill, 2022
Dave Hawkes 1:30.405s
Sezoni Rookie
S86, R17
8 Prill, 2022
Firuza Mamajanova 1:33.791s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S100, R1
12 Korrik, 2024
Harsh Sheth 1:24.455s
Sezoni Master
S98, R5
22 Mars, 2024
Alexander Michaels 1:26.787s
Sezoni Pro
S79, R1
20 Nëntor, 2020
Nevzat Kasapoglu 1:27.811s
Sezoni Amateur
S72, R15
18 Tetor, 2019
Sylvain Elsass 1:29.388s
Sezoni Rookie
S89, R17
14 Tetor, 2022
Dawid Janczak 1:31.574s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S79, R1
20 Nëntor, 2020
Yug Desai3 1:40.082s
Sezoni Master
S80, R17
19 Mars, 2021
Lee Harding 1:41.920s
Sezoni Pro
S80, R17
19 Mars, 2021
Jason Claydon 1:43.146s
Sezoni Amateur
S80, R17
19 Mars, 2021
Witek Dzideczek 1:45.407s
Sezoni Rookie
S80, R17
19 Mars, 2021
Erika Morganti 1:49.367s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S80, R17
19 Mars, 2021
Alessandro Casagrande 1:39.490s
Sezoni Master
S80, R17
19 Mars, 2021
Mark Philips 1:40.343s
Sezoni Pro
S80, R17
19 Mars, 2021
Sébastien Boulanger 1:41.966s
Sezoni Amateur
S80, R17
19 Mars, 2021
Rory Collins 1:45.050s
Sezoni Rookie
S80, R17
19 Mars, 2021
Simonas Andriulis 1:47.207s
Përshkrimi

Grand Prix Australian u mbajt fillimisht në Adelaide me Keke Rosberg fituar garën inauguruese mbrapa në vitin 1985. Ndërsa në Adelaide gara ishte tradicionalisht sezonin afër dhe dëshmitar kështu disa climaxes emocionuese për luftën kampionatin botëror. Kush mund të harrojë gomë spektakolare Nigel Mansell e goditje-out në vitin 1986 ose Schumacher dhe përplasje diskutueshme Hill në '94?Gara finale shënoi gjithashtu Ayrton Senna e Grand Prix të fitojë përsëri në vitin 1993. Fundit Adelaide Australian Grand Prix u zhvillua në vitin 1995, edhe pse rasti u shënua me trishtim, pasi Mika Häkkinen u plagos rëndë në një aksident praktikë. Fatmirësisht, si ne të gjithë e dimë, Mika vazhdoi të bëjë një rikthim të plotë. Për 1996 GP Aussie lëvizur në lindje të Melburnit dhe një udhë të re fantastike në Albert Park.Gara është tani hapës sezonit dhe ka vazhduar të japë disa gara të madh. Jacques Villeneuve bëri një debutim mahnitëse GP atje në '96 kur ai mbërthyer Williams e tij në shtyllë dhe përfundoi e dyta. Në të njëjtin vit, Brundle Martin ITV ishte tepër me fat për të shpëtuar një përplasje masive parë xhiro në të cilën Jordan tij fluturoi në një sekuencë të tmerrshme e rrotullon fuçi.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 1 Nikolay Ivanov
1h33:07.388s
Chris Whiting
3:09.221s
Nikolay Ivanov
1:33.490s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
3 10 Mariano Torregomez
1h29:16.772s
Mariano Torregomez
2:59.628s
Mariano Torregomez
1:30.210s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 7 Maxim Kotov1
1h27:11.222s
Edvinas Pranculevicius
2:59.587s
Maxim Kotov1
1:27.983s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
10 15 Vladimir Islentiev1
1h28:10.916s
Vladimir Islentiev1
3:00.119s
Martynas Molneris
1:29.429s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
12 13 Heidi Aareskoski
1h26:11.801s
Gatis Laugalis1
2:54.674s
Heidi Aareskoski
1:26.687s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
13 17 Heidi Aareskoski
1h27:48.857s
Heidi Aareskoski
2:58.979s
Heidi Aareskoski
1:29.048s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 14 Vladimir Islentiev2
1h27:49.980s
Vladimir Islentiev2
2:58.755s
Vladimir Islentiev2
1:29.120s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 1 Toygun Senler
1h27:05.169s
Tomasz Wypych
2:56.148s
Tomasz Wypych
1:28.308s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
19 5 Toygun Senler1
1h27:11.836s
Toygun Senler1
2:57.210s
Toygun Senler1
1:27.932s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
22 17 Edvinas Pranculevicius1
1h28:38.434s
Edvinas Pranculevicius1
3:23.207s
Zdenek Hladik
1:28.821s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
24 1 Edvinas Pranculevicius2
1h26:48.897s
Edvinas Pranculevicius2
2:56.122s
Edvinas Pranculevicius2
1:27.556s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 10 Zdenek Hladik3
1h26:58.207s
Justinas Smyšliajevas1
2:56.112s
Justinas Smyšliajevas1
1:27.995s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
29 17 Justinas Smyšliajevas3
1h26:54.540s
Justinas Smyšliajevas3
2:57.824s
Justinas Smyšliajevas3
1:27.536s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
30 Pist Testi Total test laps: 1041772
Your test laps: ???
- Rimantas Sagatas
1:27.297s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
32 13 Atis Praudins
1h26:58.271s
Atis Praudins
2:58.145s
Atis Praudins
1:28.097s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
35 7 Leandro Sereno5
1h27:41.269s
Rimantas Sagatas1
3:11.687s
Wojciech Uzikowski
1:28.808s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
37 9 João Monteiro1
1h38:54.668s
João Monteiro1
2:55.479s
Toygun Senler4
1:29.250s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
40 15 Toygun Senler5
1h27:25.689s
Apostolis Goutzos
2:56.399s
Nikolay Borzenkov
1:28.171s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
43 1 Florencia Caro
1h26:41.710s
Florencia Caro
2:53.449s
Florencia Caro
1:26.871s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
46 7 Leandro Sereno6
1h27:18.805s
Leandro Sereno6
3:09.324s
Leandro Sereno6
1:27.967s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
49 11 Roland Postle3
1h27:17.990s
Roland Postle3
2:57.153s
Jukka Sireni
1:27.781s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
52 3 Roland Postle4
1h26:52.217s
Christos Bobolis2
2:57.363s
Krzysztof Malik
1:26.791s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
58 1 Florencia Caro
1h26:40.955s
Florencia Caro
2:55.131s
Max Watson
1:26.295s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
63 15 Radek Czech
1h25:47.497s
Radek Czech
2:57.859s
Christos Bobolis4
1:26.056s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
69 7 Róbert László2
1h26:02.018s
Alpo Kaakinen
2:55.307s
Yug Desai
1:26.093s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
72 15 Jan Velske
1h25:29.659s
Jan Velske
2:56.464s
Jan Velske
1:26.060s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
73 8 Toni Söyrinki
1h25:40.894s
Jan Velske1
2:56.838s
Toni Söyrinki
1:25.603s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
75 1 Roland Postle8
1h28:27.343s
Roland Postle8
2:56.257s
Christos Bobolis4
1:25.439s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
79 1 George Slater
1h25:55.104s
Jasper Coosemans1
3:08.501s
George Slater
1:25.211s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
80 17 Alessandro Casagrande
1h33:27.792s
Alessandro Casagrande
3:23.680s
Ville Pohjanen
1:28.278s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
81 Pist Testi Total test laps: 1233326
Your test laps: ???
- Rémy Pointet
1:27.799s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
86 17 Bert Huylebroeck
1h25:05.662s
Brad Marshall
2:55.265s
Antonio Gattulli
1:25.575s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
89 17 Bert Huylebroeck1
1h26:00.561s
Dominiek Van West
2:55.254s
Bert Huylebroeck1
1:25.725s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
92 11 Wouter Teuwen
1h25:53.330s
Jasper Coosemans1
2:53.445s
Bruno Caseiro1
1:25.568s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
96 2 Lorenzo Di Buono
1h25:22.253s
Lorenzo Di Buono
2:53.180s
Wouter Teuwen2
1:24.690s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
98 5 Harsh Sheth
1h25:56.224s
Lorenzo Di Buono
2:51.528s
Harsh Sheth
1:25.258s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
100 1 Harsh Sheth
1h24:10.352s
Harsh Sheth
2:53.323s
Harsh Sheth
1:24.455s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës