Laguna Seca

Pista Të dhëna teknike
Vend: Shtetet e Bashkuara Forcë: 11
Data: Dje Trajtimi: 8
Gjatesia e garës: 284.5Km Akselërim: 7
Xhiro: 79 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 3.601 Km Tejkalim: lehtë
Shpejtësia mesatare: 185.46 km/h ngurtësia e Pezullimit: Goma te buta
Grand Prix të mbajtura: 26 Konsumi i karburantit: Shumë i lartë
Numri i qosheve: 11 Nxemja e gomave: I lartë
Koha brenda / jashtë piteve: 16.7s Gjendja ferkimit: Shume e ulet
Kategoria: Jo në F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S43, R11
16 Shtator, 2014
Toygun Senler6 1:10.781s
Sezoni Master
S15, R14
31 Korrik, 2009
Anton Kuznetsov 1:11.426s
Sezoni Pro
S41, R4
11 Prill, 2014
Kirill Sikachyov 1:12.726s
Sezoni Amateur
S15, R14
31 Korrik, 2009
Alex Tkachenko 1:14.346s
Sezoni Rookie
S79, R16
12 Janar, 2021
Otto Porsanger 1:16.763s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S79, R16
12 Janar, 2021
Toni Söyrinki 1:09.906s
Sezoni Master
S63, R1
2 Shkurt, 2018
Rui Silva 1:11.151s
Sezoni Pro
S63, R1
2 Shkurt, 2018
Gabor Csizmadia 1:12.409s
Sezoni Amateur
S54, R6
2 Gusht, 2016
Alexei Malkin 1:13.721s
Sezoni Rookie
S79, R16
12 Janar, 2021
Sven Müller 1:15.032s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S27, R14
18 Tetor, 2011
Wojciech Uzikowski 1:21.603s
Sezoni Master
S68, R1
14 Dhjetor, 2018
Abdullah Kasapoglu 1:23.258s
Sezoni Pro
S27, R14
18 Tetor, 2011
Gino Zernani 1:24.404s
Sezoni Amateur
S27, R14
18 Tetor, 2011
Vlado Berg 1:26.586s
Sezoni Rookie
S27, R14
18 Tetor, 2011
Daniel Irimia 1:29.717s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S23, R16
1 Shkurt, 2011
Zdenek Hladik1 1:22.519s
Sezoni Master
S23, R16
1 Shkurt, 2011
Marius Slavinskas 1:23.349s
Sezoni Pro
S23, R16
1 Shkurt, 2011
Fabricio Camargos 1:24.151s
Sezoni Amateur
S32, R5
14 Gusht, 2012
Nebojsa Radaljac 1:26.469s
Sezoni Rookie
S27, R14
18 Tetor, 2011
Joshua Schönberger 1:28.972s
Përshkrimi

I njohur si Raceway Laguna Seca Mazda pas sponsor kryesor të saj e korporatave, ky qark 2,2 milje filloi jetën në vitin 1957 dhe është e vendosur pranë Monterey në Kaliforni. Ajo është ndërtuar në tokën amerikane ushtrisë me një kosto prej $ 1.500.000 pas Roadraces pranë guralec plazhi ishin braktisur gjatë shqetësimeve të sigurisë. Edhe pse ai kurrë nuk e ka pritur një ngjarje F1, pista mbajtur një garë Car Champ çdo vit në mes të 1983 dhe 2004, dhe është përdorur aktualisht për serinë e Le Mans amerikan si dhe seri A1 dhe Moto GP. Ana e saj famëkeq 'tapash' është konsideruar si një nga qoshet botëve më sfiduese, për shkak të rënie në lartësi, si dhe kulmin e saj të verbër. Gjatë garës 1996 Champ Car, Alex Zanardi kaluar Bryan Herta në brendësi të 'tapash' në xhiron e fundit për të marrë një fitore të paharrueshme. Disa seksione të pista janë riemëruar pas mëdhenjtë garash amerikane - formë u-je Andretti, Rahal drejtë dhe kurba Rainey. Menaxhimi Track dhe promovimi i ngjarjeve gara të mëdha është trajtuar nga SCRAMP (Racing Car Sport Shoqata e Gadishullit Monterey), një organizatë jo-fitimprurëse, e cila redistributes fitimet udhë garë për të bamirësive lokale. Ndryshime të rëndësishme janë bërë për të përmirësuar sigurinë si dhe të objekteve gjatë viteve, duke përfshirë shtimin e seksionit tokë e punueshme në vitin 1988 dhe zgjerimi i zhavorrit shumë ik fusha.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 17 Cristian Iorga
1h41:55.400s
Petar Totev
2:33.014s
Cristian Iorga
1:15.690s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
2 8 Mariano Torregomez
1h42:45.256s
Mariano Torregomez
2:32.304s
Petar Totev
1:16.150s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
5 13 Petar Totev2
1h42:50.547s
Vladimir Islentiev
2:42.026s
Vladimir Islentiev
1:16.468s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
7 10 Cristian Iorga1
1h39:07.939s
Maxim Kotov
2:26.778s
Cristian Iorga1
1:13.353s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
10 11 Martynas Molneris
1h38:25.319s
Martynas Molneris
2:37.065s
Martynas Molneris
1:12.609s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
13 3 Heidi Aareskoski
1h46:23.553s
Edijs Putniņš
2:49.854s
Heidi Aareskoski
1:13.218s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
15 14 Jari Aareskoski2
1h37:05.084s
Vladimir Islentiev2
2:21.937s
Jari Aareskoski2
1:11.746s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 16 Toygun Senler
1h44:49.752s
Tomasz Wypych
2:24.181s
Toygun Senler
1:12.985s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
20 Pist Testi Total test laps: 974595
Your test laps: ???
- Marek Marchewka
1:11.582s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
21 5 Edvinas Pranculevicius
1h38:24.285s
Edvinas Pranculevicius
2:27.158s
Edvinas Pranculevicius
1:13.039s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
23 16 Leandro Sereno2
1h48:10.239s
Zdenek Hladik1
2:34.610s
Nuno Vicente
1:13.212s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 14 Justinas Smyšliajevas1
1h39:25.935s
Justinas Smyšliajevas1
2:44.207s
Zdenek Hladik3
1:12.271s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
30 12 Atis Praudins
1h38:27.467s
Toygun Senler3
2:26.586s
Alexey Domarev
1:12.565s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
32 5 Sergey Tuzhilov
1h51:43.261s
Tomasz Kaminski
2:36.172s
Evaldas Okriemas
1:22.862s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
34 16 Leandro Sereno4
1h37:44.387s
Wojciech Uzikowski
2:25.814s
Wojciech Uzikowski
1:12.605s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 4 Nikolay Borzenkov
1h38:13.672s
Denis Grahov
2:23.179s
Nikolay Borzenkov
1:11.973s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
43 11 Roland Postle
1h37:26.763s
João Monteiro1
2:22.210s
João Monteiro1
1:11.857s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
47 Pist Testi Total test laps: 1589713
Your test laps: ???
- Ricardo Vidal
1:11.225s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
51 13 Yuriy Timchenko
1h38:01.857s
Vsevolod Demydov2
2:24.454s
Sergey Seravin
1:12.266s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
54 6 Danny Bayliss
1h37:43.050s
Danny Bayliss
2:23.802s
Danny Bayliss
1:11.488s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
57 8 Rimantas Sagatas2
1h37:52.395s
Rimantas Sagatas2
2:24.321s
Rimantas Sagatas2
1:10.742s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
63 1 Radek Czech
1h36:28.542s
Theodosis Vogiatzis
2:23.164s
Jakab Zoltan
1:10.670s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
68 1 Alpo Kaakinen
1h36:28.198s
Mika Pekkarinen
2:34.949s
Max Watson
1:10.607s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
71 12 Gonzalo Alvarez
1h36:53.857s
Christos Bobolis4
2:23.235s
Gonzalo Alvarez
1:10.508s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
74 Pist Testi Total test laps: 1317492
Your test laps: ???
- Kristoffer Johnsson
1:11.363s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
75 12 Andreas Ramann
1h38:11.374s
Roland Postle8
2:36.518s
Andreas Ramann
1:10.156s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
79 16 George Slater
1h36:32.355s
Toni Söyrinki
2:23.060s
Toni Söyrinki
1:09.906s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
81 9 Josh Clark
1h36:49.468s
Josh Clark
2:23.246s
Joachim Rang1
1:10.586s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
88 3 Mihail Morozov
1h38:05.268s
Bert Huylebroeck
2:48.480s
Bert Huylebroeck
1:10.523s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës