Istanbul

Pista Të dhëna teknike
Vend: Turqi Forcë: 13
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 10
Gjatesia e garës: 309.4Km Akselërim: 14
Xhiro: 58 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 5.334 Km Tejkalim: Medium
Shpejtësia mesatare: 232.56 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 33 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 14 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 16s Gjendja ferkimit: E larte
Kategoria: ish F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S87, R14
30 Maj, 2022
Bert Huylebroeck 1:23.852s
Sezoni Master
S87, R14
27 Maj, 2022
Pieterjan Staessen 1:25.616s
Sezoni Pro
S87, R14
31 Maj, 2022
Victor Brezhnev 1:26.336s
Sezoni Amateur
S76, R7
3 Qershor, 2020
Fotios Bakas 1:28.058s
Sezoni Rookie
S78, R14
2 Nëntor, 2020
Patrik Lauterkrantz 1:31.299s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S76, R7
5 Qershor, 2020
Gonzalo Alvarez 1:22.578s
Sezoni Master
S57, R14
7 Mars, 2017
Patryk Janczak 1:23.469s
Sezoni Pro
S84, R1
1 Tetor, 2021
Zoltán Zelei 1:25.379s
Sezoni Amateur
S58, R12
2 Maj, 2017
Yaropolk Tirolsky 1:27.264s
Sezoni Rookie
S78, R14
3 Nëntor, 2020
Andreas Vigil 1:29.082s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S29, R9
10 Shkurt, 2012
Justinas Smyšliajevas3 1:35.978s
Sezoni Master
S29, R9
10 Shkurt, 2012
Martynas Atkočius 1:39.089s
Sezoni Pro
S29, R9
10 Shkurt, 2012
Mert Büyükakar 1:40.401s
Sezoni Amateur
S29, R9
10 Shkurt, 2012
Ulf Gunnarsson 1:42.726s
Sezoni Rookie
S29, R9
10 Shkurt, 2012
Łukasz Jaworski 1:46.426s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S34, R6
4 Janar, 2013
Vsevolod Demydov 1:38.308s
Sezoni Master
S27, R8
27 Shtator, 2011
Michal Bocon 1:39.384s
Sezoni Pro
S27, R8
27 Shtator, 2011
Andrius Talandzevicius 1:40.469s
Sezoni Amateur
S27, R8
27 Shtator, 2011
Wagner Souza 1:42.294s
Sezoni Rookie
S34, R6
4 Janar, 2013
Piero Pastore 1:44.657s
Përshkrimi

Vendi i Prix Grand turke është e vendosur në Pendik në anën aziatike të Stambollit, në afërsi të kryqëzimit të Kurtköy në anën veriore të autostradës TEM, që lidh Stambollin me Ankaranë. Ajo është ngjitur me ndërtuar rishtas Sabiha Aeroportit Ndërkombëtar Gokcen dhe është e rrethuar me pyje dhe fusha. Qark është 5,338 km e gjatë, me një gjerësi mesatare prej 15 m variojnë 14-21,5 m dhe mbulon mbi 2.215.000 m². Me një total prej 16, qoshet të mprehta me një rreze prej 15 m thjesht, qark shkon në katër nivele të ndryshme me një terren fillim / përfundojë direkt mbi 650 m në gjatësi.Distanca e përgjithshme gara e Prix Grand turke është 309,356 km mbi 58 xhiro. Kthejeni 8 veçanërisht kapur imagjinatën.Qoshe është një shpejtë, qoshe papermbajtshme me katër apexes, të ngjashme tek një prej multi-Apex seksionet e Nürburgring vjetër. Spektatorët dhe shoferët raved njësoj në lidhje drejtimit të 8, duke e krahasuar atë me qoshet legjendar të tilla si Eau Rouge dhe 130R.Qark vetë tashmë është në krahasim me Circuit de Spa Francorchamps-. Një tjetër qoshe dukshëm është Kthejeni 1, një zbritje të mprehtë goditje me të majtën menjëherë pas para drejtë. Kjo qoshe ka qenë mbiquajtur nga disa si "turke" në nxjerrëse tapash ju referuar famshme "nxjerrëse tapash" në Laguna Seca. Dy F1 2006 dhe MotoGP gara në qark paraqitur incidente të shumta në këtë qoshe. Një zonë e tretë i rëndësishëm është ves përpjetë në mes të kthehet drejt, për shkak të ngjashmërisë saj për Ujë Rouge, ajo ka qenë e përmendur me shaka si "faux Rouge".

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
11 7 Leandro Sereno
1h35:45.152s
Leandro Sereno
2:53.997s
Leandro Sereno
1:27.171s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
12 12 Martynas Molneris
1h26:14.160s
Jari Aareskoski
3:09.171s
Jari Aareskoski
1:27.362s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
13 14 Jari Aareskoski1
1h23:51.554s
Leandro Sereno1
2:50.102s
Jari Aareskoski1
1:24.490s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
15 9 Heidi Aareskoski1
1h35:30.861s
Heidi Aareskoski1
2:53.290s
Heidi Aareskoski1
1:27.648s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
17 6 Jari Aareskoski3
1h24:53.834s
Tomasz Wypych
2:53.118s
Tomasz Wypych
1:25.890s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
19 13 Toygun Senler1
1h24:41.811s
Edvinas Pranculevicius
2:53.414s
Toygun Senler1
1:26.073s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
20 4 Toygun Senler2
1h24:21.767s
Toygun Senler2
2:53.424s
Toygun Senler2
1:25.873s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
21 12 João Monteiro
1h30:16.530s
Nuno Vicente
2:53.901s
Laila Britāle
1:26.071s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
22 Pist Testi Total test laps: 913029
Your test laps: ???
- Laila Britāle
1:24.659s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
25 5 Zdenek Hladik2
1h24:21.450s
Edvinas Pranculevicius2
2:52.450s
Zdenek Hladik2
1:25.194s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 8 Justinas Smyšliajevas1
1h29:47.942s
Toygun Senler3
3:04.143s
Wojciech Uzikowski
1:25.685s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
29 9 Toygun Senler3
1h23:39.821s
Justinas Smyšliajevas3
3:01.553s
Vsevolod Demydov
1:24.604s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
32 11 Atis Praudins
1h36:26.658s
Atis Praudins
2:50.357s
Atis Praudins
1:26.062s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
34 6 Leandro Sereno4
1h33:33.767s
Leandro Sereno4
3:04.068s
Leandro Sereno4
1:26.586s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
36 3 Wojciech Uzikowski
1h30:08.293s
Vsevolod Demydov
2:52.200s
Wojciech Uzikowski
1:25.345s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
39 9 Toygun Senler4
1h24:36.285s
Rafael Mantovani
2:50.887s
Toygun Senler4
1:25.612s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 11 Rimantas Sagatas2
1h24:21.476s
Rimantas Sagatas2
2:50.292s
Rimantas Sagatas2
1:25.298s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
43 Pist Testi Total test laps: 1621737
Your test laps: ???
- David Rolleston
1:24.602s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
45 5 Leandro Sereno6
1h23:54.064s
João Monteiro2
2:48.957s
Leandro Sereno6
1:24.614s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
47 2 Vsevolod Demydov2
1h24:24.953s
Vsevolod Demydov2
2:51.061s
Vsevolod Demydov2
1:25.314s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
48 6 Christos Bobolis
1h24:22.423s
Christos Bobolis
3:04.681s
Christos Bobolis
1:25.295s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
51 9 Vsevolod Demydov2
1h24:55.510s
Vsevolod Demydov2
3:04.391s
Jani Syrjäläinen
1:25.824s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
54 16 Dmitri Nadkho
1h24:26.698s
Dmitri Nadkho
2:50.478s
Dmitri Nadkho
1:24.158s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
57 14 Justinas Smyšliajevas4
1h23:50.106s
Pavel Buhharin
2:50.332s
Rimantas Sagatas2
1:22.946s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
58 12 Jarosław Nowacki
1h23:09.267s
Jukka Sireni
2:51.186s
Jarosław Nowacki
1:22.955s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
61 11 Christos Bobolis4
1h23:56.396s
Christos Bobolis4
2:50.509s
Christos Bobolis4
1:23.589s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
65 12 Roland Postle6
1h24:12.162s
Theodosis Vogiatzis
2:51.731s
Roland Postle6
1:23.306s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
67 Pist Testi Total test laps: 1304811
Your test laps: ???
- Cesar Núñez
1:25.232s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
68 6 Jens Frostrup
1h23:09.974s
Patryk Janczak
2:51.266s
Jens Frostrup
1:23.816s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
71 7 Christos Bobolis4
1h23:33.490s
Ioannis Dimitroglou4
2:50.480s
Christos Bobolis4
1:23.265s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
72 10 Nevzat Kasapoglu
1h23:03.659s
Nevzat Kasapoglu
2:50.526s
Nevzat Kasapoglu
1:22.882s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
76 7 Gonzalo Alvarez
1h22:49.217s
Jasper Coosemans
2:51.491s
Gonzalo Alvarez
1:22.578s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
78 14 Yug Desai2
1h23:27.032s
Rimantas Sagatas2
2:52.222s
Jasper Coosemans1
1:23.463s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
81 3 Yug Desai3
1h24:23.724s
Jan Velske2
2:51.529s
Yug Desai3
1:23.615s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
84 1 Andrea Squizzato1
1h23:33.302s
George Slater1
2:50.472s
Daniele Bontempo
1:23.635s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
87 14 Rafal Celejewski
1h23:25.674s
Bert Huylebroeck
2:49.040s
Rafal Celejewski
1:22.638s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës