Fuji

Pista Të dhëna teknike
Vend: Japoni Forcë: 13
Data: 21 Nëntor, 2023 Trajtimi: 11
Gjatesia e garës: 305.4Km Akselërim: 8
Xhiro: 67 Forca shtytëse: Ulët
Gjatesia e turit: 4.558 Km Tejkalim: lehtë
Shpejtësia mesatare: 199.75 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 36 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 16 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 18.5s Gjendja ferkimit: Normale
Kategoria: ish F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S93, R4
9 Maj, 2023
Martino Colombo 1:24.089s
Sezoni Master
S78, R11
23 Tetor, 2020
Alessandro Casagrande 1:25.698s
Sezoni Pro
S88, R16
9 Gusht, 2022
Gyuri Székely 1:26.958s
Sezoni Amateur
S88, R16
6 Gusht, 2022
Mike Kreisz 1:28.182s
Sezoni Rookie
S88, R16
9 Gusht, 2022
Ilmārs Līcītis 1:32.010s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S96, R6
21 Nëntor, 2023
Wouter Teuwen2 1:22.150s
Sezoni Master
S96, R6
21 Nëntor, 2023
Viktor Dyankov 1:24.386s
Sezoni Pro
S56, R2
22 Nëntor, 2016
Paulo Neves 1:26.000s
Sezoni Amateur
S53, R13
24 Qershor, 2016
Kolya Tarantin 1:27.469s
Sezoni Rookie
S53, R13
24 Qershor, 2016
Yann Lebelanger 1:29.271s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S39, R15
7 Janar, 2014
Toygun Senler4 1:37.499s
Sezoni Master
S74, R14
25 Shkurt, 2020
Martino Colombo 1:38.961s
Sezoni Pro
S39, R15
7 Janar, 2014
David Rolleston 1:40.281s
Sezoni Amateur
S39, R15
7 Janar, 2014
Andrei Galusca 1:42.538s
Sezoni Rookie
S62, R10
2 Janar, 2018
Veres Tamás 1:46.119s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S90, R8
15 Nëntor, 2022
Mika Pekkarinen 1:36.504s
Sezoni Master
S90, R8
15 Nëntor, 2022
Romain Lebreton 1:37.714s
Sezoni Pro
S90, R8
15 Nëntor, 2022
Guilherme Oliveira 1:40.010s
Sezoni Amateur
S47, R10
26 Maj, 2015
Maxim Pugovok 1:41.727s
Sezoni Rookie
S17, R14
11 Dhjetor, 2009
Pontus Henriksson 1:44.676s
Përshkrimi

Zëvendësimi qark legjendar Suzuka për 2007 Prix Grand (Japanese ambientet do alternativ nga viti 2009), Fuji Speedway kishte një akt të vështirë për t'u ndjekur. Por me malin Fuji si një sfond, një multimillion-dollar renovimin nga Design pista Tilke guru Hermann dhe një parakalimi-miqësore 1.5 kilometrash drejtë, i ri i Japonisë Grand Prix qark provuar më shumë se i gatshëm për të marrë në sfidën. Fillimisht e ndërtuar në stilin e një Speedway amerikan në vitin 1966, Fuji kujtohet mirë për hosting e parë japonez Grand Prix në vitin 1976.Gara përuruese ishte për një vendosjen e showdowns afërt Formula Një gara për titull, mes James Hunt dhe Niki Lauda. Edhe pse ngjarja provuar popullore, 1977 gara do të jetë paraqitja e fundit e qark në Formula One World Championship kalendarin për 30 vjet. Në vitin 2000, Toyota bleu një aksioneve 93 për qind në udhë dhe tre vjet më vonë Fuji është mbyllur për rinovim, para se të rihapjes në shkurt 2005. Matja 4,5 kilometra në gjatësi, rezultatet e renovimit Tilke ishin të konsiderueshme. Kombinuar qark origjinal është festoi drejt me twists dhe kthehet e tij karakteristike, dizajn të ri mjaft i impresionuar për të siguruar garën japoneze për vitin 2007. Përditësuar dhe të modernizuar, udhë me lehtësi rivalët e qarqeve të tjera të reja në Bahrein, Shangai dhe Stamboll. Zgjeruar pistë të kandidojë-off zona janë përmirësuar sigurinë shofer, ndërsa infrastruktura zgjeruara dhe objekteve moderne të kënaqur kërkesat e të dy shesh stërvitjeje për kuajt dhe të spektatorëve. E vendosur në Prefekturën e populluar Shizuoka të Japonisë dhe vetëm 62 kilometra nga Tokio, organizatorët presin për të tërhequr deri në 220.000 spektatorë në Fuji gjatë fundjavës racës, me 110.000 në ditën garë vetëm. Për të akomoduar turmat, qark krenohet me disa nga grandstands mira kalendarit, duke përfshirë shtrojë për 24.000 kundërt gropa. Burimi: http://www.formula1.com [/ i]

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
12 14 Jari Aareskoski
1h38:18.817s
Gatis Laugalis1
2:51.945s
Jari Aareskoski
1:25.778s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
13 15 Leandro Sereno1
1h39:27.801s
Heidi Aareskoski
2:54.804s
Heidi Aareskoski
1:27.261s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
15 17 Jari Aareskoski2
1h39:11.893s
Jari Aareskoski2
2:53.912s
Vaidotas Valiukas
1:26.737s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
17 14 Vladimir Islentiev2
1h52:23.761s
Vladimir Islentiev2
3:19.324s
Rui Fonseca
1:34.262s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
19 15 Toygun Senler1
1h38:18.583s
Toygun Senler1
3:06.077s
Toygun Senler1
1:26.104s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
21 9 Toygun Senler3
1h40:27.754s
Edvinas Pranculevicius
3:07.688s
Toygun Senler3
1:26.351s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
25 2 Zdenek Hladik2
1h38:33.322s
Zdenek Hladik2
2:54.801s
Zdenek Hladik2
1:25.981s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
26 7 Justinas Smyšliajevas
1h38:36.099s
Zdenek Hladik3
2:52.559s
Zdenek Hladik3
1:26.428s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 Pist Testi Total test laps: 972319
Your test laps: ???
- Laila Britāle
1:24.781s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
28 5 Evaldas Ruseckas
1h38:09.220s
Evaldas Ruseckas
2:50.417s
Evaldas Ruseckas
1:25.471s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
30 1 Mark Webster
1h38:29.449s
Tomasz Kaminski
2:52.289s
Tomasz Kaminski
1:25.984s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
34 10 Ioannis Dimitroglou
1h50:58.600s
Vsevolod Demydov
3:05.790s
Ilya Medvedev
1:28.801s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
39 15 Toygun Senler4
1h46:57.984s
Sion Francis
3:16.525s
Vsevolod Demydov1
1:27.588s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 3 Leandro Sereno6
1h38:24.804s
Vsevolod Demydov2
2:51.840s
Leandro Sereno6
1:25.653s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
44 17 Leandro Sereno6
1h37:43.378s
Leandro Sereno6
2:49.357s
Leandro Sereno6
1:24.912s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
47 10 Leandro Sereno6
1h52:20.735s
Leandro Sereno6
2:50.851s
Damian Zglinicki
1:27.366s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
48 10 Leandro Sereno7
1h38:52.275s
Nikolay Borzenkov
2:53.569s
Damian Zglinicki
1:25.986s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
50 4 Roland Postle3
1h38:10.531s
Roland Postle3
2:51.715s
Jani Syrjäläinen
1:26.050s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
52 1 Christos Bobolis2
1h37:41.819s
Zdenek Hladik3
2:51.127s
Andrian Naidenov
1:25.221s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
53 13 Christos Bobolis2
1h41:42.988s
Christos Bobolis2
3:03.279s
Christos Bobolis2
1:25.310s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
54 8 Christos Bobolis2
1h43:03.840s
Evaldas Ruseckas
2:51.456s
Nikolai Egorov
1:25.451s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
56 2 Ioannis Dimitroglou2
1h37:42.331s
Justinas Smyšliajevas4
2:52.458s
Ioannis Dimitroglou2
1:23.808s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
58 8 Florencia Caro
1h37:39.021s
Florencia Caro
2:50.558s
Rimantas Sagatas2
1:24.525s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
60 14 Paulo Pinto
1h37:35.487s
Atis Praudins
2:52.868s
Róbert László
1:23.580s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
62 10 Róbert László
1h37:43.204s
Jakab Zoltan
3:05.368s
Róbert László
1:23.887s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
64 5 Łukasz Dudek
1h42:10.661s
Łukasz Dudek
3:04.584s
Łukasz Dudek
1:24.125s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
69 12 Alpo Kaakinen
1h37:19.016s
Yug Desai
2:51.417s
Alpo Kaakinen
1:23.617s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
70 Pist Testi Total test laps: 1264460
Your test laps: ???
- Jean-françois Charbinat
1:25.788s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
71 15 Nevzat Kasapoglu
1h37:16.799s
Ioannis Dimitroglou4
2:50.970s
Roland Postle6
1:23.907s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
73 10 Toni Söyrinki
1h39:12.023s
Ahmet Sonverdi
3:04.959s
Jan Velske1
1:24.494s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
74 14 Toni Söyrinki
1h37:36.139s
George Slater
3:04.634s
Robin Goodey
1:24.222s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
78 11 Jasper Coosemans1
1h37:07.412s
Jasper Coosemans1
2:50.740s
Jasper Coosemans1
1:23.437s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
81 4 Joachim Rang1
1h37:53.650s
Ania Piekarska
2:52.311s
Joachim Rang1
1:24.310s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
85 5 George Slater1
1h37:19.853s
Roland Postle9
2:50.964s
George Slater1
1:23.336s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
88 16 Bert Huylebroeck
1h36:49.298s
Bert Huylebroeck
2:50.336s
Brad Marshall1
1:24.035s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
90 8 Mika Pekkarinen
1h47:08.600s
Bert Huylebroeck1
2:49.895s
Lee Harding
1:25.624s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
93 4 Martino Colombo
1h36:07.330s
Martino Colombo
2:48.850s
Martino Colombo
1:22.516s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
96 6 Wouter Teuwen2
1h35:53.323s
Wouter Teuwen2
2:48.785s
Wouter Teuwen2
1:22.150s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës