Valencia

Pista Të dhëna teknike
Vend: Spanjë Forcë: 11
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 12
Gjatesia e garës: 310.1Km Akselërim: 16
Xhiro: 57 Forca shtytëse: I lartë
Gjatesia e turit: 5.44 Km Tejkalim: Fortë
Shpejtësia mesatare: 219.68 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 24 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 25 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 14.5s Gjendja ferkimit: E ulet
Kategoria: ish F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S89, R6
5 Shtator, 2022
Dominiek Van West 1:30.024s
Sezoni Master
S89, R6
2 Shtator, 2022
Mark Webster 1:32.007s
Sezoni Pro
S89, R6
3 Shtator, 2022
Rodrigo Velasco 1:33.082s
Sezoni Amateur
S69, R16
13 Prill, 2019
Aleksey Odegov 1:34.898s
Sezoni Rookie
S69, R16
12 Prill, 2019
Nicolás Soto 1:37.650s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S80, R3
29 Janar, 2021
Rimantas Sagatas2 1:29.155s
Sezoni Master
S55, R15
4 Nëntor, 2016
Ayman Daher 1:30.834s
Sezoni Pro
S59, R14
11 Korrik, 2017
Tim Wagner 1:32.093s
Sezoni Amateur
S85, R16
1 Shkurt, 2022
Marco Domingos 1:33.566s
Sezoni Rookie
S69, R16
16 Prill, 2019
Nicolás Soto 1:35.604s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S97, R9
2 Shkurt, 2024
Diogo Abdalla 1:45.605s
Sezoni Master
S51, R11
9 Shkurt, 2016
Evaldas Ruseckas 1:47.129s
Sezoni Pro
S59, R14
11 Korrik, 2017
Roger Bergman 1:47.993s
Sezoni Amateur
S51, R11
9 Shkurt, 2016
Atis Praudiņš 1:49.912s
Sezoni Rookie
S59, R14
11 Korrik, 2017
Niko Jošić 1:54.401s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S97, R9
2 Shkurt, 2024
Toni Söyrinki 1:43.193s
Sezoni Master
S51, R11
9 Shkurt, 2016
Carlo Merli 1:45.399s
Sezoni Pro
S51, R11
9 Shkurt, 2016
Mike Leone 1:46.493s
Sezoni Amateur
S51, R11
9 Shkurt, 2016
Ayman Daher 1:48.427s
Sezoni Rookie
S85, R16
1 Shkurt, 2022
Firuza Mamajanova 1:50.741s
Përshkrimi

Cirkuiti rrugor Valencia eshte pjeserisht rruge qyteti i perhershem ne Valencia,Spanje. Cirkuiti përdor rrugët e skajshme rreth portit të qytetit dhe zonën e portit në "Kupa e Amerikës" , duke përfshirë edhe një seksion mbi 140 metra të gjatë urë , dhe gjithashtu përfshin disa rrugë të dizajnuara ekskluzivisht për qëllimet garë nga arkitekti gjerman Hermann Tilke i cili gjithashtu i projektuar infrastrukturen e ndertesave per cirkuitin Pista është e gjate 5.419 kilometra ( 3.367 milje) dhe përfshin një total prej 25 kthesash - 11 kkthesa jane djathas dhe 14 kthesa jane majtas. Është vlerësuar se pista ka një shpejtësi maksimale prej rreth 323 kilometra në orë ( 201 mph) . Valencia nuk është aq e ngushtë sa Cikuiti i Monakos , por mundësitë e parakalimeve mbeten ende relativisht të pakta , për shkak se pjeset e drejta nuk jane tamam te drejta gjithashtu ajo qe e veshtireson eshte pelhuri i trajektores. Disa kthesa kane shume drejtime jashte zone dhe tërheqje të mirë dhe stabiliteti ne frenim eshte vendimtare për të fituar në këtë cirkuit për shkak se ka shumë pjese të gjata te drejta duke perfunduar ne fund me nje frenim të fortë . Cirkuiti eshte kritikuar nga pilotet per mungesen e mundesive te parakilimit. aty jane regjistruar vetem 4 parakalime qe nga gara e pare qe u mbajt aty ne 2008 nderkoh qe ne 2009 nuk u regjistrua asnje parakalim. Ka hapsire per te permiresuar cirkuitin per ti dhene zgjidhje ketij problemi

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
15 3 Vladimir Islentiev2
1h30:38.824s
Heidi Aareskoski1
3:08.501s
Heidi Aareskoski1
1:33.604s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 1 Jari Aareskoski2
1h29:10.418s
Jari Aareskoski2
3:03.664s
Jari Aareskoski2
1:31.347s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 13 Vladimir Islentiev2
1h29:22.171s
Vladimir Islentiev2
3:06.677s
Toygun Senler
1:32.356s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
20 12 Toygun Senler2
1h28:57.426s
Toygun Senler2
3:05.912s
Toygun Senler2
1:31.494s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
25 Pist Testi Total test laps: 954888
Your test laps: ???
- Jani Syrjäläinen
1:31.604s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
26 1 Justinas Smyšliajevas
1h28:43.001s
Zdenek Hladik3
3:04.278s
Justinas Smyšliajevas
1:31.658s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
29 5 Justinas Smyšliajevas3
1h40:15.569s
Justinas Smyšliajevas3
3:04.166s
Justinas Smyšliajevas3
1:31.594s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
31 9 Toygun Senler3
1h29:55.570s
Toygun Senler3
3:07.790s
Rimantas Sagatas
1:32.658s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
34 8 Atis Praudins
1h29:53.564s
Atis Praudins
3:08.341s
Vladislav Erokhin
1:31.934s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
38 2 Toygun Senler4
1h28:43.054s
Toygun Senler4
3:04.242s
Toygun Senler4
1:31.155s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
39 12 João Monteiro1
1h29:17.290s
Christos Bobolis
3:02.986s
Toygun Senler4
1:31.270s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
44 9 Leandro Sereno6
1h29:37.789s
Roland Postle
3:04.241s
Leandro Sereno6
1:31.702s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
46 10 Leandro Sereno6
1h29:35.114s
Daniel Comalada
3:04.323s
Leandro Sereno6
1:32.024s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
51 11 Zdenek Hladik3
1h41:19.574s
Jan Pavlicek
3:32.802s
Paulo Pinto
1:44.323s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
55 15 Aleksey Odegov
1h29:06.864s
Aleksey Odegov
3:04.281s
José Abi Jaudi
1:30.148s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
59 14 Jukka Sireni1
1h30:00.775s
Roland Postle4
3:18.406s
Niklas Sörén
1:31.054s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
65 6 Radek Czech1
1h29:08.105s
Mark Wright
3:06.040s
Roland Postle6
1:30.910s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
69 16 Yug Desai
1h33:27.879s
Yug Desai
3:05.416s
Róbert László2
1:30.909s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
74 8 Roland Postle7
1h28:40.888s
Daniel Comalada
3:04.849s
Paweł Zaburski
1:29.892s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
77 Pist Testi Total test laps: 1260849
Your test laps: ???
- Ioannis Kalogirou
1:31.995s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
80 3 Rimantas Sagatas2
1h28:28.500s
Ville Pohjanen
3:02.616s
Rimantas Sagatas2
1:29.155s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
82 10 Roland Postle9
1h29:17.969s
Jasper Coosemans1
3:03.489s
Ignacio Belatti
1:29.993s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
85 16 Rimantas Sagatas2
1h29:58.437s
Rafal Celejewski
3:35.956s
Rimantas Sagatas2
1:29.457s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
89 6 Rimantas Sagatas3
1h28:58.414s
Dominiek Van West
3:01.285s
Rimantas Sagatas3
1:29.743s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
94 2 Kai Wen Chew
1h28:14.846s
Alexei Malkin
3:02.231s
George Slater3
1:29.522s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
97 9 Toni Söyrinki
1h40:17.399s
Toni Söyrinki
3:32.077s
Toni Söyrinki
1:43.193s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës