Yas Marina

Pista Të dhëna teknike
Vend: Emiratet E Bashkuara Arabe Forcë: 12
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 10
Gjatesia e garës: 305.5Km Akselërim: 17
Xhiro: 55 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 5.555 Km Tejkalim: Fortë
Shpejtësia mesatare: 221.24 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 37 Konsumi i karburantit: Ulët
Numri i qosheve: 21 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 18.5s Gjendja ferkimit: E larte
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S88, R15
5 Gusht, 2022
Aigars Vitolins 1:31.616s
Sezoni Master
S80, R16
16 Mars, 2021
Pedro Moura 1:34.141s
Sezoni Pro
S88, R15
2 Gusht, 2022
Gyuri Székely 1:34.196s
Sezoni Amateur
S80, R16
16 Mars, 2021
Sam Norris 1:35.681s
Sezoni Rookie
S38, R16
1 Nëntor, 2013
Anestis Mamplekos 1:39.880s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S88, R15
5 Gusht, 2022
Aigars Vitolins 1:30.383s
Sezoni Master
S52, R10
12 Prill, 2016
Igor Pererva 1:33.241s
Sezoni Pro
S52, R10
12 Prill, 2016
Michał Wilczyński 1:33.936s
Sezoni Amateur
S80, R16
16 Mars, 2021
Sam Norris 1:34.143s
Sezoni Rookie
S61, R17
24 Nëntor, 2017
Nicolás Soto 1:36.966s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S48, R13
7 Gusht, 2015
Christos Bobolis 1:47.639s
Sezoni Master
S68, R7
11 Janar, 2019
Frederico Neves1 1:48.911s
Sezoni Pro
S42, R16
29 Korrik, 2014
Maxim Titkov 1:50.061s
Sezoni Amateur
S48, R13
7 Gusht, 2015
Jed Lilly 1:52.722s
Sezoni Rookie
S42, R16
29 Korrik, 2014
Kiril Penkov 1:56.455s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S77, R9
14 Gusht, 2020
Jasper Coosemans1 1:46.186s
Sezoni Master
S77, R9
14 Gusht, 2020
Laurent Quinet 1:47.962s
Sezoni Pro
S77, R9
14 Gusht, 2020
Piotr Szmit 1:49.193s
Sezoni Amateur
S71, R17
23 Gusht, 2019
Pablo Borges 1:51.651s
Sezoni Rookie
S71, R17
23 Gusht, 2019
Nicolás Soto 1:52.735s
Përshkrimi

Marina Yas qark është vendi per cmimin e Abu Dhabi Grand. Qark është projektuar nga Hermann Tilke, dhe është vendosur në Yas Island, rreth 30 minuta larg kryeqytetit Emiratet e Bashkuara Arabe, Abu Dabi. Yas Marina është e dytë Formula Një udhë në Lindjen e Mesme, me të parë, duke qenë në Bahrein. Projektuar si një version arab e Monakos, 2001 qoshet twists përmes njeriu ishull në brigjet Ebu Dabi, duke kaluar nga Marina dhe përmes Marina Yas Hotel dhe dredha-dredha rrugën e tij përmes dunat ranore, me disa Straights të gjatë dhe qoshet e ngushtë . Qark ka disa pika të mundshme tejkalime. Gropë drejt poshtë për të kthyer 1 është e mirë për një makinë KERS. Nga kthen 2, 3, 4 deri në 5 do të jetë një vend i mirë si një makinë e cila ka shpejtësi të mirë nga Turn 4 mund të marrë pranë një shofer shokët dhe outbrake tyre. Pas të kthehet gjatë 7 drejt në kalendarin e Formula Një është mbyllur me një hile të rëndë nga ana e frenimit në 8. Së fundi kurbë të gjatë deri në 11 të kthehet si potencial për parakalimi sidomos për një makinë KERS. Dalje gropë e qark shkon në rrugën e vërtetë nëpërmjet një tuneli. Gjithashtu, pjesë e udhë kalon nëpër një nga hotelet në vend. Source: Wikipedia

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
17 2 Tomasz Wypych
1h28:32.659s
Tomasz Wypych
3:06.708s
Tomasz Wypych
1:33.971s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 14 Toygun Senler
1h28:46.792s
Tomasz Wypych
3:12.358s
Vladimir Islentiev2
1:34.745s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
20 6 Toygun Senler2
1h28:16.843s
Toygun Senler2
3:10.834s
Toygun Senler2
1:34.398s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
22 13 Zdenek Hladik
1h32:46.456s
Toygun Senler3
3:10.479s
Toygun Senler3
1:34.930s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
23 8 Edvinas Pranculevicius1
1h28:28.637s
Edvinas Pranculevicius1
3:09.022s
Zdenek Hladik1
1:34.062s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
26 12 Zdenek Hladik3
1h34:11.006s
Zdenek Hladik3
3:37.834s
Zdenek Hladik3
1:34.158s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
28 2 Toygun Senler3
1h27:47.881s
Leandro Sereno2
3:08.852s
Toygun Senler3
1:33.267s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
29 12 Atis Praudins
1h28:28.062s
Marek Marchewka
3:10.268s
Atis Praudins
1:34.152s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
30 3 Leandro Sereno2
1h28:32.791s
Mark Webster
3:10.710s
Denis Grahov
1:34.422s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
31 8 Rimantas Sagatas
1h40:29.525s
Justinas Smyšliajevas4
3:08.182s
Daneks Britāls
1:35.181s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
32 Pist Testi Total test laps: 1080050
Your test laps: ???
- Tomasz Petryk
1:33.524s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
33 9 Rimantas Sagatas1
1h27:57.461s
Atis Praudins
3:07.935s
Atis Praudins
1:33.360s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
34 13 Leandro Sereno4
1h28:05.927s
Toygun Senler4
3:07.478s
Toygun Senler4
1:33.541s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
35 6 Rimantas Sagatas1
1h27:45.158s
Rimantas Sagatas1
3:07.864s
Rimantas Sagatas1
1:33.134s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
38 16 Rimantas Sagatas2
1h28:05.156s
Rimantas Sagatas2
3:06.732s
Rimantas Sagatas2
1:33.164s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
40 2 Apostolis Goutzos
1h28:43.075s
Apostolis Goutzos
3:08.747s
Nikolay Borzenkov
1:33.688s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
42 16 Frederico Neves
1h41:35.852s
Frederico Neves
3:38.156s
Alexey Manukalov
1:48.829s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
45 1 Leandro Sereno6
1h30:04.609s
Roland Postle1
3:20.980s
Leandro Sereno6
1:33.043s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
48 13 Roland Postle3
1h37:52.062s
Christos Bobolis
3:37.110s
Christos Bobolis
1:34.233s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
50 9 Roland Postle3
1h28:14.324s
Ioannis Dimitroglou
3:09.170s
Roland Postle3
1:33.936s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
51 4 Jan Pavlicek
1h28:10.369s
Jan Pavlicek
3:07.624s
Roland Postle4
1:33.676s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
52 10 Ioannis Dimitroglou
1h28:15.028s
Christos Bobolis2
3:09.088s
Roland Postle4
1:32.993s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
54 10 Christos Bobolis2
1h28:13.989s
Jan Pavlicek2
3:06.908s
Roland Postle4
1:32.961s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
56 3 Vsevolod Demydov2
1h28:38.074s
Christos Bobolis3
3:23.348s
Vsevolod Demydov2
1:33.241s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
57 13 Christos Bobolis3
1h28:15.484s
Christos Bobolis3
3:08.559s
Justinas Smyšliajevas4
1:32.651s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
59 Pist Testi Total test laps: 1192738
Your test laps: ???
- Janne Väänänen
1:33.602s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
61 17 Roland Postle4
1h27:38.648s
Róbert László
3:08.570s
Roland Postle4
1:32.758s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
64 2 Łukasz Dudek
1h28:13.197s
Christos Bobolis4
3:09.185s
Theodosis Vogiatzis
1:32.863s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
67 13 Geoff Atkin
1h29:57.726s
Ioannis Dimitroglou3
3:22.891s
Michael Keeney
1:32.412s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
68 7 Róbert László1
1h28:51.518s
Rafal Celejewski
3:22.322s
Róbert László1
1:31.390s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
71 17 Paweł Zaburski
1h40:42.463s
Ioannis Dimitroglou4
3:25.098s
Carlos Esparza
1:46.693s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
73 9 Jan Velske1
1h27:41.819s
Nevzat Kasapoglu
3:09.967s
Jan Velske1
1:32.358s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
77 9 Rimantas Sagatas2
1h40:34.457s
Andreas Ramann
3:39.506s
Jasper Coosemans1
1:46.186s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
79 3 Andrea Squizzato
1h27:38.520s
Gyuri Székely
3:09.005s
Andrea Squizzato
1:32.142s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
80 16 Pablo Fernandez
1h37:19.379s
Pablo Fernandez
3:07.752s
Pablo Fernandez
1:32.869s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
83 16 Ania Piekarska
1h27:20.428s
Ania Piekarska
3:07.694s
Ania Piekarska
1:31.623s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
85 3 Twig Fahaji
1h28:06.514s
Antonio Gattulli
3:07.812s
Roland Postle9
1:31.785s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
88 15 Aigars Vitolins
1h26:19.423s
Kristijan Mihovic
3:04.777s
Aigars Vitolins
1:30.383s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
89 Pist Testi Total test laps: 1315972
Your test laps: ???
- Terence Carneiro
1:33.645s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
90 9 Bruno Caseiro
1h27:31.351s
Dominiek Van West
3:06.741s
Bruno Caseiro
1:31.454s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës