Bucharest Ring

Pista Të dhëna teknike
Vend: Rumani Forcë: 8
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 6
Gjatesia e garës: 245.7Km Akselërim: 8
Xhiro: 80 Forca shtytëse: Ulët
Gjatesia e turit: 3.071 Km Tejkalim: lehtë
Shpejtësia mesatare: 150.5 km/h ngurtësia e Pezullimit: Fortë
Grand Prix të mbajtura: 16 Konsumi i karburantit: Shumë i lartë
Numri i qosheve: 14 Nxemja e gomave: Ulët
Koha brenda / jashtë piteve: 24s Gjendja ferkimit: Normale
Kategoria: Jo në F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S62, R1
29 Nëntor, 2017
Bráulio Monteiro 1:13.971s
Sezoni Master
S62, R1
1 Dhjetor, 2017
Márton Martin Safranyik 1:14.727s
Sezoni Pro
S38, R11
15 Tetor, 2013
Viktor Dyankov 1:15.859s
Sezoni Amateur
S70, R7
17 Maj, 2019
Andris Ceruss 1:17.853s
Sezoni Rookie
S38, R11
15 Tetor, 2013
Anestis Mamplekos 1:20.496s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S90, R10
22 Nëntor, 2022
Bruno Caseiro 1:13.464s
Sezoni Master
S62, R1
1 Dhjetor, 2017
Rui Silva 1:14.614s
Sezoni Pro
S90, R10
22 Nëntor, 2022
Gonçalo Fernandes 1:15.175s
Sezoni Amateur
S74, R5
24 Janar, 2020
Oliver Martinez 1:17.030s
Sezoni Rookie
S90, R10
22 Nëntor, 2022
Laurent Kurz 1:18.946s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S27, R1
2 Shtator, 2011
Justinas Smyšliajevas1 1:25.095s
Sezoni Master
S32, R6
17 Gusht, 2012
Ashwin Mijar 1:26.868s
Sezoni Pro
S32, R6
17 Gusht, 2012
Alex Herban 1:28.032s
Sezoni Amateur
S27, R1
2 Shtator, 2011
Patrick Hautekeete 1:30.310s
Sezoni Rookie
S32, R6
17 Gusht, 2012
Laurie Light 1:33.785s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S79, R13
2 Janar, 2021
Ignacio Belatti 1:25.066s
Sezoni Master
S79, R13
2 Janar, 2021
Laurent Quinet 1:25.392s
Sezoni Pro
S79, R13
2 Janar, 2021
Nicolás Mondino 1:26.570s
Sezoni Amateur
S85, R12
18 Janar, 2022
Jánosné Tóth 1:29.380s
Sezoni Rookie
S79, R13
2 Janar, 2021
Mihail Horvath 1:31.116s
Përshkrimi

Unaza e Bukureshtit është një qark rrugë në kryeqytetin rumun të Bukureshtit. Projektuar nga projektuesi Tilke rrugën e famshme Hermann, qark është në qendër të qytetit, dhe ka në Pallatin e Parlamentit në tokë e punueshme e saj. Ajo u njoftua në shtator të vitit 2010 që e qark do të presë një raund të kampionatit GP Auto në korrik 2011, me ngjarje u bërë i njohur si GP Bukureshtit. Unaza e Bukureshtit është mikpritëse e shumë gara, duke përfshirë në kampionatin GT të FIA, Formula britanik Tre kampionatin, GT3 FIA Kampionatit Europian dhe "Dacia Logan Cup". Udhë ka 7 majtë dhe të 7 qoshet e drejtë dhe një gjatësi prej 3,071 km.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
23 12 Zdenek Hladik1
1h46:43.700s
Edvinas Pranculevicius1
2:30.867s
Edvinas Pranculevicius1
1:16.319s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 1 Justinas Smyšliajevas1
1h43:20.201s
Justinas Smyšliajevas1
2:40.058s
Justinas Smyšliajevas1
1:15.551s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
32 6 Sergey Lyogky
1h56:58.092s
Sergey Lyogky
2:53.273s
Sergey Lyogky
1:26.255s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
33 17 Leandro Sereno3
1h44:31.720s
Toygun Senler4
2:33.028s
Nathan Skelly
1:15.939s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
38 11 Aleksej Sutkin
1h57:03.369s
Sion Francis
2:30.215s
Joao Barbosa
1:17.147s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
45 4 Nikolay Borzenkov
1h59:27.902s
Roland Postle1
2:31.586s
Maja Soren
1:17.133s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
48 7 Nikolay Borzenkov
1h43:59.151s
Nikolay Borzenkov
2:31.237s
Nikolay Borzenkov
1:16.029s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
52 4 Ioannis Dimitroglou
1h43:51.604s
Mark Webster
2:31.166s
Ioannis Dimitroglou
1:15.010s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
56 9 Roland Postle4
1h43:18.441s
Pavel Buhharin
2:30.509s
Vsevolod Demydov2
1:14.320s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
62 1 Sam Wainwright
1h42:35.153s
Bráulio Monteiro
2:29.450s
David Rolleston
1:13.889s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
67 14 Radek Sus
1h51:18.154s
Yug Desai
2:42.384s
Martin Bedoya
1:14.700s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
70 7 Ugnius Sagatas
1h43:04.075s
Christos Bobolis4
2:30.917s
Ugnius Sagatas
1:14.513s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
74 5 Róbert László2
1h43:03.922s
Paweł Zaburski
2:44.008s
Róbert László2
1:14.053s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
79 13 Josh Clark
1h57:25.063s
Gustavo Bellotto
2:42.315s
Gustavo Bellotto
1:17.344s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
85 12 Pablo Fernandez
1h57:22.801s
David Rolleston1
2:41.978s
Rimantas Sagatas2
1:15.840s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
90 10 Dominiek Van West
1h42:18.938s
George Slater1
2:29.482s
Bruno Caseiro
1:13.464s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës