Portimao

Pista Të dhëna teknike
Vend: Portugali Forcë: 9
Data: 23 Gusht, 2022 Trajtimi: 14
Gjatesia e garës: 309.7Km Akselërim: 11
Xhiro: 66 Forca shtytëse: I lartë
Gjatesia e turit: 4.692 Km Tejkalim: lehtë
Shpejtësia mesatare: 207.9 km/h ngurtësia e Pezullimit: Goma te buta
Grand Prix të mbajtura: 21 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 18 Nxemja e gomave: I lartë
Koha brenda / jashtë piteve: 15.5s Gjendja ferkimit: E ulet
Kategoria: Jo në F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S79, R14
5 Janar, 2021
Rimantas Sagatas2 1:23.513s
Sezoni Master
S67, R15
28 Nëntor, 2018
Joss Giraud 1:24.596s
Sezoni Pro
S89, R2
20 Gusht, 2022
Filip Dimitrov 1:25.594s
Sezoni Amateur
S89, R2
21 Gusht, 2022
Mike Kreisz 1:27.138s
Sezoni Rookie
S63, R12
10 Mars, 2018
Rares Bogdan 1:31.088s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S85, R13
21 Janar, 2022
Pablo Fernandez 1:21.255s
Sezoni Master
S74, R9
7 Shkurt, 2020
Ayman Daher 1:23.613s
Sezoni Pro
S67, R15
30 Nëntor, 2018
Nikolay Borzenkov 1:24.980s
Sezoni Amateur
S67, R15
30 Nëntor, 2018
Sergei Gordov 1:26.643s
Sezoni Rookie
S67, R15
30 Nëntor, 2018
Jason Claydon 1:28.255s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S85, R13
21 Janar, 2022
Antonio Gattulli 1:36.952s
Sezoni Master
S85, R13
21 Janar, 2022
Andrea Iacoponi 1:38.168s
Sezoni Pro
S77, R14
1 Shtator, 2020
Joachim Vaes 1:39.103s
Sezoni Amateur
S51, R12
12 Shkurt, 2016
Javier Caceres 1:41.705s
Sezoni Rookie
S77, R14
1 Shtator, 2020
Stefano Costalunga 1:45.478s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S77, R14
1 Shtator, 2020
Yug Desai1 1:35.439s
Sezoni Master
S77, R14
1 Shtator, 2020
Laurent Quinet 1:36.542s
Sezoni Pro
S77, R14
1 Shtator, 2020
Joachim Vaes 1:37.889s
Sezoni Amateur
S77, R14
1 Shtator, 2020
Argiris Mamplekos 1:40.443s
Sezoni Rookie
S77, R14
1 Shtator, 2020
Nicolás Soto 1:43.151s
Përshkrimi

Internacional Autódromo nuk Algarve zakonisht të referuara si Portimão qark është një qark 4,692 km (2,915 mi) raca e vendosur në Portimão, Portugali. Me një kosto totale prej 195.000.000 € (afërsisht $ 250 milion), projekti përfshin një udhë Karting, Teknologjisë Park, hotel me pesë yje, sporte komplekse dhe apartamente. Më 4 prill 2009 Max Mosley deklaroi se bazuar në cilësinë e qark mund të integrohen një kampionat Formula nën maskën e Grand Prix portugez, për aq kohë sa një marrëveshje tregtare me One Formula Menaxhimit është arritur. Në tetor 2010, ekipet ranë dakord për të shtuar qark Portimão në listën One Formula testimi së bashku me Bahrein. Ndeshja qark Nürburgring vjetër dhe Spa Francorchamps-për shkak të natyrës së tij të vazhdueshme valëzuar. Shoferi Filipe A1 ekipit Portugalisë Albuquerque vërejtur se nuk janë të mëdha zbritje shpatet dhe të djathtë kthen pas drejt kryesor. Ai gjithashtu komentoi se pista është e mirë për parakalim, sepse qark duket gjerë. Shoferi Earl A1 ekipi i ri Zelandës së Bamber vërejtur se ka shumë kthesa të veçanta me personalitet. Ai komentoi se qarku i ri është pak e rrezikshme si qarqet shkollës së vjetër me një udhëtim slitë rul. Shoferi Nicolas A1 Team France së Prost komentoi se asfaltit është e re dhe qark ka grip pak.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
30 15 Vsevolod Demydov
1h36:08.576s
Toygun Senler3
2:51.966s
Vsevolod Demydov
1:25.213s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
31 Pist Testi Total test laps: 1281640
Your test laps: ???
- Rimantas Sagatas
1:24.204s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
32 7 Toygun Senler3
1h43:28.842s
Atis Praudins
2:50.755s
Atis Praudins
1:25.538s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
36 9 Vsevolod Demydov
1h36:03.639s
João Monteiro
2:50.063s
Leandro Sereno5
1:25.308s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
39 Pist Testi Total test laps: 1775400
Your test laps: ???
- Luiz Oliveira
1:24.505s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
40 4 Leandro Sereno6
1h35:52.604s
Rimantas Sagatas2
2:51.161s
Toygun Senler5
1:24.672s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
43 7 João Monteiro1
1h44:21.436s
João Monteiro1
2:50.890s
Tomek Kiełpiński
1:25.896s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
44 16 Roland Postle
1h35:21.451s
Roland Postle
2:47.901s
Roland Postle
1:24.597s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
46 4 Roland Postle2
1h35:23.716s
Roland Postle2
3:02.293s
Roland Postle2
1:24.411s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
49 4 Christos Bobolis1
1h35:26.448s
Jan Pavlicek
2:50.112s
Vsevolod Demydov2
1:24.962s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
51 12 Jan Pavlicek
1h49:07.394s
Zdenek Hladik3
3:16.349s
Jan Pavlicek
1:37.475s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
54 1 Evaldas Ruseckas
1h35:13.225s
Evaldas Ruseckas
2:47.780s
Evaldas Ruseckas
1:23.064s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
57 15 Florencia Caro
1h40:48.720s
Ayman Daher
2:48.819s
Ayman Daher
1:23.363s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
61 6 Roland Postle4
1h34:47.356s
Roland Postle4
2:51.033s
Alexei Malkin
1:23.599s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
63 12 Alpo Kaakinen
1h48:07.985s
Roland Postle5
2:48.705s
Miel Soeterbroek
1:24.173s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
65 Pist Testi Total test laps: 1256149
Your test laps: ???
- Mark Wright
1:24.220s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
67 15 Rafal Celejewski
1h34:46.259s
Ioannis Dimitroglou3
2:48.840s
Rafal Celejewski
1:22.681s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
71 4 Roland Postle6
1h34:27.371s
Ioannis Dimitroglou4
2:48.907s
Ioannis Dimitroglou4
1:22.456s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
74 9 George Slater
1h34:55.735s
George Slater
2:48.899s
George Slater
1:22.684s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
77 14 Rimantas Sagatas2
1h47:49.383s
Joachim Rang
3:16.986s
Yug Desai1
1:35.439s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
79 14 Rimantas Sagatas2
1h34:01.611s
Rimantas Sagatas2
2:47.155s
Pablo Fernandez
1:22.020s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
81 11 Wouter Teuwen
1h38:48.938s
Yug Desai3
2:48.899s
Wouter Teuwen
1:24.329s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
85 13 Pablo Fernandez
1h33:48.702s
Antonio Gattulli
3:02.232s
Pablo Fernandez
1:21.255s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
89 2 Kristijan Mihovic
1h33:35.055s
Brad Marshall1
2:50.055s
Kristijan Mihovic
1:23.003s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës