Barcelona

Pista Të dhëna teknike
Vend: Spanjë Forcë: 11
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 13
Gjatesia e garës: 307.3Km Akselërim: 8
Xhiro: 65 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 4.728 Km Tejkalim: Fortë
Shpejtësia mesatare: 222.5 km/h ngurtësia e Pezullimit: Goma te buta
Grand Prix të mbajtura: 26 Konsumi i karburantit: I lartë
Numri i qosheve: 16 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 21s Gjendja ferkimit: E ulet
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S87, R11
18 Maj, 2022
Kristijan Mihovic 1:17.695s
Sezoni Master
S87, R11
19 Maj, 2022
Pieterjan Staessen 1:19.066s
Sezoni Pro
S87, R11
19 Maj, 2022
Alan Horsley 1:19.764s
Sezoni Amateur
S58, R15
11 Maj, 2017
Adir Babaros 1:21.744s
Sezoni Rookie
S81, R13
4 Maj, 2021
Mike Kreisz 1:24.298s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S93, R11
2 Qershor, 2023
Wouter Teuwen 1:16.493s
Sezoni Master
S53, R1
13 Maj, 2016
Maxim Pugovok 1:18.045s
Sezoni Pro
S93, R11
2 Qershor, 2023
Ethan Littlejohns 1:18.896s
Sezoni Amateur
S58, R15
12 Maj, 2017
Yaropolk Tirolsky 1:20.490s
Sezoni Rookie
S75, R17
8 Maj, 2020
Brian Windell 1:22.086s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S91, R15
10 Shkurt, 2023
George Slater1 1:29.501s
Sezoni Master
S91, R15
9 Shkurt, 2023
Christer Andersson 1:30.966s
Sezoni Pro
S91, R15
10 Shkurt, 2023
Pablo Fernandez1 1:32.664s
Sezoni Amateur
S91, R15
10 Shkurt, 2023
Ilmārs Līcītis 1:34.500s
Sezoni Rookie
S91, R15
8 Shkurt, 2023
Dawid Janczak 1:38.106s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S91, R15
10 Shkurt, 2023
Gonzalo Alvarez 1:28.020s
Sezoni Master
S91, R15
10 Shkurt, 2023
Mehdi El Fathy 1:30.163s
Sezoni Pro
S91, R15
10 Shkurt, 2023
Svajūnas Mikšta 1:30.883s
Sezoni Amateur
S91, R15
10 Shkurt, 2023
Kahiro Jiroenji 1:34.025s
Sezoni Rookie
S91, R15
10 Shkurt, 2023
Eduardo Hoepers 1:36.481s
Përshkrimi

Garat motorrike në Katalonia mund të ndjekim rrugët e saj kthehet në fillim të viteve 1900, e cila pa në skenë e "Copa Catalunya" rreth një seksion 17 milje e rrugëve publike. 1930 fillim sinjalizoi ardhjen e qark Park Montjuich, me pamje nga qyteti i Barcelonës. Montjuich Park ishte modernizuar në vitin 1966 në një përpjekje për të joshur cirkut F1 larg nga qark Jarama pranë Madridit. Pas tre të suksesshme në garat e Formula 2 Montjuic Park, u arrit një marrëveshje të alternativ GP spanjisht në mes Montjuic Park dhe Jarama për vitet që pasuan. Kjo situatë vazhdoi deri në 1975 GP në Montjuic Park, i cili shënoi fundin tragjik të gara në qark, si një makinë e mori veten mbi barrierat e sigurisë ndërtuar keq dhe të vrarë katër spektatorë. F1 nuk do të kthehen në rajon deri në Circuit de Catalunya i ri ishte e gatshme në vitin 1991, Jerez humbur nga pas aksident i tmerrshëm Martin Donelly atje gjatë garës 1990. Gara e parë në Circuit de Catalunya i ri pa Mansell të fitojë për Williams, përpara Ferrari Prost-së. Standardet e sigurisë dhe të objekteve të mirë në vendin e bëri qark shumë popullor me F1 ekipe. Ajo ka bërë që një strukturë e rëndësishme F1 testimit, si dhe shtëpi të GP spanjoll.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
2 10 Cristian Iorga
1h32:04.090s
Mariano Torregomez
2:42.536s
Cristian Iorga
1:22.475s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
3 9 Petar Totev
1h31:37.617s
Mariano Torregomez
2:42.233s
Cristian Iorga1
1:22.135s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
4 6 Petar Totev1
1h31:55.106s
Petar Totev1
2:43.955s
Cristian Iorga1
1:23.015s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
6 Pist Testi Total test laps: 110289
Your test laps: ???
- Gatis Laugalis
1:18.708s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
8 3 Maxim Kotov1
1h27:41.291s
Edvinas Pranculevicius
2:39.282s
Maxim Kotov1
1:18.591s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
9 1 Gatis Laugalis1
1h29:49.287s
Gatis Laugalis1
2:43.653s
Gatis Laugalis1
1:21.099s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
11 8 Leandro Sereno
1h30:15.227s
Leandro Sereno
2:43.813s
Jari Aareskoski
1:21.606s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
13 8 Heidi Aareskoski
1h39:44.132s
Jari Aareskoski1
2:52.232s
Jari Aareskoski1
1:20.272s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
14 10 Heidi Aareskoski
1h27:45.393s
Vladimir Islentiev2
2:37.698s
Heidi Aareskoski
1:18.426s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
19 17 Toygun Senler1
1h28:09.776s
Toygun Senler1
2:39.726s
Toygun Senler1
1:19.518s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
22 9 Zdenek Hladik
1h40:55.229s
João Monteiro
3:03.109s
Zdenek Hladik
1:31.614s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
24 6 Zdenek Hladik1
1h28:13.545s
Edvinas Pranculevicius2
2:39.407s
Zdenek Hladik1
1:19.415s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
27 9 Justinas Smyšliajevas1
1h28:00.935s
Laila Britāle
2:38.462s
Laila Britāle
1:19.527s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
30 16 Justinas Smyšliajevas4
1h28:32.530s
Mark Webster
2:40.613s
Justinas Smyšliajevas4
1:19.606s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
33 5 Vsevolod Demydov
1h28:22.704s
Vsevolod Demydov
2:40.407s
Atis Praudins
1:19.197s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
36 4 Vsevolod Demydov
1h28:11.025s
João Monteiro
2:38.717s
João Monteiro
1:19.148s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 12 Alexey Manukalov
1h28:14.218s
Vsevolod Demydov2
2:39.408s
Alexey Manukalov
1:19.528s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
47 5 Vsevolod Demydov2
1h27:37.895s
Vsevolod Demydov2
2:39.549s
Vsevolod Demydov2
1:19.241s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
53 1 Danny Bayliss
1h27:51.280s
Danny Bayliss
2:36.970s
Kaur Kuus
1:18.070s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
58 15 Jukka Sireni
1h26:23.385s
Jukka Sireni
2:38.786s
Jukka Sireni
1:17.272s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
64 11 Alpo Kaakinen
1h26:13.954s
Alpo Kaakinen
2:39.140s
Łukasz Dudek
1:16.915s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
70 5 Tomek Kiełpiński
1h26:59.400s
David Jones-Winkley
2:38.745s
Max Watson
1:17.306s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
75 17 George Slater
1h27:07.477s
George Slater
2:36.688s
George Slater
1:16.564s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
81 13 Alessandro Casagrande
1h35:38.933s
Luca Molendi
2:52.344s
Jasper Coosemans1
1:17.867s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
87 11 Roland Postle9
1h26:56.449s
Kristijan Mihovic
2:35.808s
Roland Postle9
1:16.547s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
91 15 Gonzalo Alvarez
1h37:50.029s
George Slater1
3:00.556s
Pieterjan Staessen
1:19.019s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
93 11 Lorenzo Di Buono
1h26:00.157s
Ilya Vedenikov
2:36.677s
Wouter Teuwen
1:16.493s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës