Slovakiaring

Pista Të dhëna teknike
Vend: Sllovakia Forcë: 17
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 10
Gjatesia e garës: 313.9Km Akselërim: 15
Xhiro: 53 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 5.923 Km Tejkalim: Fortë
Shpejtësia mesatare: 228.25 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 15 Konsumi i karburantit: I lartë
Numri i qosheve: 14 Nxemja e gomave: I lartë
Koha brenda / jashtë piteve: 19.5s Gjendja ferkimit: E larte
Kategoria: Jo në F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S71, R6
16 Korrik, 2019
Ioannis Dimitroglou4 1:35.359s
Sezoni Master
S75, R6
28 Mars, 2020
Andrea Squizzato 1:37.062s
Sezoni Pro
S68, R10
19 Janar, 2019
Tomek Miszczak 1:37.746s
Sezoni Amateur
S89, R1
16 Gusht, 2022
Mike Kreisz 1:38.452s
Sezoni Rookie
S41, R14
16 Maj, 2014
Putri Alexandra Sartika 1:44.186s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S89, R1
19 Gusht, 2022
Bruno Caseiro 1:33.415s
Sezoni Master
S56, R17
13 Janar, 2017
Krisztián Veinperl 1:35.770s
Sezoni Pro
S68, R10
22 Janar, 2019
Tomek Miszczak 1:36.757s
Sezoni Amateur
S89, R1
19 Gusht, 2022
Luceyoko Ferin 1:38.779s
Sezoni Rookie
S85, R17
4 Shkurt, 2022
Firuza Mamajanova 1:40.573s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S34, R9
15 Janar, 2013
Wojciech Uzikowski 1:51.349s
Sezoni Master
S75, R6
31 Mars, 2020
Rimantas Sagatas2 1:52.838s
Sezoni Pro
S75, R6
31 Mars, 2020
Bronek Obarewicz 1:53.609s
Sezoni Amateur
S34, R9
15 Janar, 2013
Sam Brierley 1:56.943s
Sezoni Rookie
S34, R9
15 Janar, 2013
Hubert Lasota 2:00.829s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S64, R12
15 Maj, 2018
Lorenzo Bongi 1:48.834s
Sezoni Master
S64, R12
15 Maj, 2018
Martin Bedoya 1:49.799s
Sezoni Pro
S64, R12
15 Maj, 2018
Julien Prado 1:51.631s
Sezoni Amateur
S64, R12
15 Maj, 2018
Onur Guardian 1:54.343s
Sezoni Rookie
S64, R12
15 Maj, 2018
Valeria Caballero 1:58.193s
Përshkrimi

Automotodróm Ring Sllovakia është një gare motorrash piste ne Orechová Potôň, përafërsisht Dunajska Streda Qarkut në Sllovaki,. 30 km larg nga Bratislava. Ajo është ndërtuar në vitin 2008-2009.Projekti është autor nga Hans Roth, një përvojë të mirë arkitekti austriak, i cili ka hartuar edhe një numër të projekteve të tjera të ngjashme në Austri dhe Hungari. Parametrat e Unazës pista race Sllovaki radhisin atë ndër më të gjata gjurmët garën rrugore në Evropë. Është e mundur për të hipur në rrugën e racës në 6 variante të ndryshme në të dy drejtimet që do të thotë edhe 12 versione të ndryshme të pista race.Gjatësia e versionit udhë të gjatë i 5,923 metra e gjatë, 12 metra e gjerë dhe drejt në shtëpi është 20 metra e gjerë. Ka katër elevations krijuara artificialisht, horizontet e quajtur kështu në rrugën e të cilat e bëjnë udhë më të ndryshme dhe të garantojë një tjetër goditje të adrenalin të shoferëve. Vështirësia teknike e saj paraqet një sfidë të madhe edhe për ato më me përvojë dhe dimensioneve të largohem jashtë zonave sigurinë maksimale e garancisë. Gara përputhet me rregullat strikte të FIM dhe FIA për organizimin e ngjarjeve motorike prestigjioze ndërkombëtare. Më 21 gusht 2011, udhë priti raundin e pestë të sezonit 2011 FIA GT3 Kampionatin Europian. Më 29 prill 2012 Sllovakia Unaza priti garën e tij të parë të FIA WTCC. Më 10 qershor 2012, udhë priti raundin e katërt të sezonit 2012 FIA GT1 Kampionatit Botëror. Një prej qëllimeve të guximshëm për të ardhmen është që të presë gara Moto GP.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
34 9 Leandro Sereno4
1h34:07.782s
Leandro Sereno4
3:29.287s
Wojciech Uzikowski
1:36.939s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
38 6 Rimantas Sagatas2
1h38:16.551s
Rimantas Sagatas2
3:14.354s
Rimantas Sagatas2
1:37.370s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 14 Alexey Manukalov
1h27:51.425s
Leandro Sereno6
3:14.304s
Ian Lynch
1:37.103s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
44 3 Tomek Kiełpiński
1h27:59.300s
Roland Postle
3:16.200s
João Monteiro2
1:37.602s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
46 1 Roland Postle2
1h27:05.837s
Roland Postle2
3:12.203s
Roland Postle2
1:36.174s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
53 3 Danny Bayliss
1h27:34.929s
Danny Bayliss
3:12.841s
Danny Bayliss
1:35.253s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
56 17 Christos Bobolis3
1h26:49.086s
Christos Bobolis3
3:12.544s
Christos Bobolis3
1:35.050s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
60 8 Paulo Pinto
1h27:06.587s
Ioannis Dimitroglou3
3:12.593s
Paulo Pinto
1:35.110s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
64 12 Lorenzo Bongi
1h38:25.454s
Christos Bobolis4
3:29.038s
Lorenzo Bongi
1:48.834s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
68 10 Jens Frostrup
1h26:00.827s
Max Watson
3:13.235s
Max Watson
1:34.357s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
71 6 Roland Postle6
1h26:17.625s
Ioannis Dimitroglou4
3:11.649s
Roland Postle6
1:33.974s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
75 6 Christos Bobolis4
1h33:45.083s
Roland Postle8
3:28.358s
Joachim Rang
1:34.625s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
80 5 Joachim Rang
1h28:44.019s
Pablo Fernandez
3:45.927s
Joachim Rang
1:34.377s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
85 17 Pablo Fernandez
1h26:40.818s
Sergio Fanelli
3:13.260s
Ania Piekarska
1:34.525s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
89 1 Bert Huylebroeck1
1h25:12.483s
Kristijan Mihovic
3:13.001s
Bruno Caseiro
1:33.415s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës