Avus

Pista Të dhëna teknike
Vend: Gjermani Forcë: 22
Data: Sot Trajtimi: 3
Gjatesia e garës: 312.3Km Akselërim: 9
Xhiro: 64 Forca shtytëse: Ulët
Gjatesia e turit: 4.88 Km Tejkalim: lehtë
Shpejtësia mesatare: 314.23 km/h ngurtësia e Pezullimit: Fortë
Grand Prix të mbajtura: 7 Konsumi i karburantit: Shumë i lartë
Numri i qosheve: 4 Nxemja e gomave: Ulët
Koha brenda / jashtë piteve: 13s Gjendja ferkimit: Normale
Kategoria: ish F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S79, R11
25 Dhjetor, 2020
Jan Velske2 55.957s
Sezoni Master
S85, R9
5 Janar, 2022
Pieterjan Staessen 58.523s
Sezoni Pro
S90, R12
Dje
Roland Postle9 59.809s
Sezoni Amateur
S85, R9
7 Janar, 2022
Alihan Zor 1:01.683s
Sezoni Rookie
S75, R7
31 Mars, 2020
Yann Lebelanger 1:05.240s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S79, R11
26 Dhjetor, 2020
Jan Velske2 55.904s
Sezoni Master
S85, R9
7 Janar, 2022
Pieterjan Staessen 57.570s
Sezoni Pro
S75, R7
3 Prill, 2020
Rich Nicholls 59.405s
Sezoni Amateur
S67, R17
7 Dhjetor, 2018
Jose Alvarez 1:01.180s
Sezoni Rookie
S67, R17
7 Dhjetor, 2018
Martin Short 1:02.340s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S75, R7
3 Prill, 2020
Dmitry Nechitailo 1:06.368s
Sezoni Master
S75, R7
3 Prill, 2020
Paul Williams 1:09.604s
Sezoni Pro
S75, R7
3 Prill, 2020
Mike Bennett 1:09.810s
Sezoni Amateur
S75, R7
3 Prill, 2020
Alen Bat 1:14.441s
Sezoni Rookie
S75, R7
3 Prill, 2020
Yann Lebelanger 1:17.868s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S75, R7
3 Prill, 2020
Róbert László2 1:07.774s
Sezoni Master
S56, R5
2 Dhjetor, 2016
Andrew King 1:10.328s
Sezoni Pro
S56, R5
2 Dhjetor, 2016
Daneks Britāls 1:10.934s
Sezoni Amateur
S56, R5
2 Dhjetor, 2016
Lázsló Mizse 1:13.949s
Sezoni Rookie
S56, R5
2 Dhjetor, 2016
Graeme Cuthbert 1:16.488s
Përshkrimi

Automobile-Verkehrs- und Übungsstraße (trafiku rrugor Automobile dhe i trajnimit), i njohur më mirë si Avus, është një rrugë publike në Berlin, Gjermani. U hap në vitin 1921, ai është më e vjetëra autostrada kontrolluar-akses në Europë. Deri në vitin 1998 ajo është përdorur edhe si një pist garash me motor. Ndërsa perdoret normal për një rrugë, ajo është jashtëzakonisht në formë për një rrugë gare siç është në thelb vetëm dy linja të drejta të gjata në formën e një trase të dyfishtë, me një qoshe formë u-je në çdo fund. Kurba veri paraqiti një pushim të madhe nga 1937 deri 1967. Ndërsa paraqitjen origjinale ishte 19 km (12 mi) gjatë, radha jugore u zhvendos disa herë, për të shkurtuar rrugën për 8.3 km (5.2 mi), atëherë 8.1 km (5.0 mi) pa pushim, 4.8 km (3.0 mi) dhe përfundimisht 2.6 km (1.6 mi). Avus priti vetme World Championship Formula Një garë me 1959 gjerman Grand Prix më 2 gusht, fituar nga Tony Brooks.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
50 17 Jan Pavlicek
1h7:18.325s
Roland Postle3
2:03.384s
Leandro Sereno7
1:01.447s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
56 5 Jarosław Nowacki
1h15:26.774s
Christos Bobolis3
2:01.652s
Justinas Smyšliajevas4
1:02.122s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
61 5 Roland Postle4
1h5:00.288s
Róbert László
2:02.533s
Róbert László
58.810s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
67 17 Roland Postle6
1h4:02.728s
Toni Söyrinki
2:00.044s
Jens Frostrup
57.947s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
75 7 Andreas Ramann
1h6:48.461s
Andreas Ramann
2:03.830s
Andreas Ramann
56.177s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
79 11 Jan Velske2
1h2:28.813s
Jan Velske2
2:04.643s
Jan Velske2
55.904s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
85 9 Ania Piekarska
1h3:25.439s
Ania Piekarska
1:54.865s
Ania Piekarska
56.371s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës