Baku City

Pista Të dhëna teknike
Vend: Azerbaixhan Forcë: 18
Data: 2 Gusht, 2022 Trajtimi: 8
Gjatesia e garës: 306.3Km Akselërim: 16
Xhiro: 51 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 6.006 Km Tejkalim: lehtë
Shpejtësia mesatare: 215.88 km/h ngurtësia e Pezullimit: Fortë
Grand Prix të mbajtura: 14 Konsumi i karburantit: I lartë
Numri i qosheve: 20 Nxemja e gomave: Shume i lartë
Koha brenda / jashtë piteve: 17s Gjendja ferkimit: E larte
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S87, R17
9 Qershor, 2022
Bert Huylebroeck 1:40.916s
Sezoni Master
S87, R17
7 Qershor, 2022
Pieterjan Staessen 1:42.264s
Sezoni Pro
S87, R17
10 Qershor, 2022
Sonia Pavesi 1:44.634s
Sezoni Amateur
S72, R8
24 Shtator, 2019
Jason Claydon 1:46.640s
Sezoni Rookie
S53, R11
14 Qershor, 2016
Brian Lockwood 1:49.457s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S87, R17
10 Qershor, 2022
Bert Huylebroeck 1:40.155s
Sezoni Master
S87, R17
10 Qershor, 2022
Pieterjan Staessen 1:42.212s
Sezoni Pro
S84, R16
23 Nëntor, 2021
Santiago Chaher 1:43.921s
Sezoni Amateur
S53, R11
17 Qershor, 2016
Gino Bernardello 1:44.940s
Sezoni Rookie
S53, R11
17 Qershor, 2016
Luca Bertani 1:46.567s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
Asnjë
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S82, R3
4 Qershor, 2021
Bruno Congiu 2:08.547s
Sezoni Master
S82, R3
4 Qershor, 2021
Andrew Massey 2:13.455s
Sezoni Pro
S82, R3
4 Qershor, 2021
Sergei Mitrahovich 2:08.871s
Sezoni Amateur
S82, R3
4 Qershor, 2021
Bruno Congiu 2:08.547s
Sezoni Rookie
S82, R3
4 Qershor, 2021
Benjamin Sanderson 2:12.082s
Përshkrimi

Pjesa e ndërtuar posaçërisht për qytetin e Baku do te shoh për herë të parë makinat e Formula 1 të garojn rreth rrugëve piktoreske në Qershor 2016. Shpejtësi,sfidë,bukuri - këto 3 fjalë simbolizojnë pistën qytetase te Baku. 6 Kilometrat në drejtimin kundër akrepave të orës si dhe planifikimi i pistës u dizenjua nga arkitekti i pistabe Hermann Tilke. Pista u planifikua që të fillonte në afërsi të Azadliq Square, më pas në formë laku rreth shtëpis së qeveris përpara se të ngrihej kulla Maiden. Këtu,pista është planifikuar te ketënjë mbikalim te ngushtë dhe më pas te kalojë nje rreth në qytetin e vjeter pëprarja hapjes që shtrihet në nje gjatësi prej 2.2 km përgjat Neftchilar Avenue dhe më pas kthehet ne linjen e startit. Pista është projektuar që të jetë pista më e shpejtë me rrugë qyteti në botë

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
53 11 Jan Pavlicek1
1h29:35.270s
Jan Pavlicek1
3:28.030s
Jan Pavlicek1
1:42.252s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
55 2 Marcin Żak
1h29:52.839s
Marcin Żak
3:28.868s
Marcin Żak
1:42.814s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
57 1 Rimantas Sagatas2
1h30:28.229s
Erwin Verkade
3:28.406s
Krisztián Veinperl
1:42.380s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
59 9 Pavel Buhharin
1h31:09.090s
Roland Postle4
3:28.052s
Paulo Pinto
1:42.527s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
60 17 Vladimir Islentiev2
1h30:10.313s
Ioannis Dimitroglou3
3:27.083s
Vladimir Islentiev2
1:42.225s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
64 7 Roland Postle5
1h30:16.718s
Renato Chichi
3:28.235s
Roland Postle5
1:42.213s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
68 5 Róbert László1
1h29:21.075s
Martin Bedoya
3:27.719s
Róbert László1
1:41.060s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
70 1 Alpo Kaakinen1
1h29:18.919s
David Jones-Winkley
3:27.383s
David Jones-Winkley
1:41.741s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
72 8 Nevzat Kasapoglu
1h28:34.034s
Nevzat Kasapoglu
3:26.817s
Dmitry Nechitailo
1:40.664s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
76 8 Jasper Coosemans
1h29:19.569s
Andreas Ramann
3:28.041s
Jasper Coosemans
1:41.576s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
78 13 Rowie Halcon
1h28:45.958s
Jasper Coosemans1
3:26.985s
Gyuri Székely
1:41.090s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
82 3 Jan Velske2
1h30:15.577s
Jasper Coosemans1
3:27.027s
Bruno Caseiro
1:41.272s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
84 16 Rimantas Sagatas2
1h29:32.458s
Daniele Bontempo
3:27.137s
Rimantas Sagatas2
1:40.958s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
87 17 Bert Huylebroeck
1h28:57.466s
Bert Huylebroeck
3:22.550s
Bert Huylebroeck
1:40.155s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës