Montreal

Pista Të dhëna teknike
Vend: Kanadë Forcë: 12
Data: 17 Qershor, 2022 Trajtimi: 7
Gjatesia e garës: 305Km Akselërim: 13
Xhiro: 69 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 4.42 Km Tejkalim: Medium
Shpejtësia mesatare: 215.72 km/h ngurtësia e Pezullimit: Goma te buta
Grand Prix të mbajtura: 38 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 12 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 16.5s Gjendja ferkimit: Shume e ulet
Kategoria: F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S88, R1
16 Qershor, 2022
Rimantas Sagatas3 1:15.217s
Sezoni Master
S55, R12
25 Tetor, 2016
Edson Tirelli 1:16.989s
Sezoni Pro
S88, R1
15 Qershor, 2022
Gyuri Székely 1:17.969s
Sezoni Amateur
S79, R15
8 Janar, 2021
Simone Pasqualoni 1:19.467s
Sezoni Rookie
S36, R12
7 Qershor, 2013
Roberto Milite 1:22.217s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S88, R1
17 Qershor, 2022
Mihail Morozov 1:13.768s
Sezoni Master
S68, R17
15 Shkurt, 2019
András Bozóti 1:15.307s
Sezoni Pro
S70, R13
7 Qershor, 2019
Joelson Gonçalves 1:16.302s
Sezoni Amateur
S79, R15
8 Janar, 2021
Onur Guardian 1:18.302s
Sezoni Rookie
S53, R9
10 Qershor, 2016
Konrad Filipowicz 1:20.190s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S29, R4
24 Janar, 2012
Atis Praudins 1:26.972s
Sezoni Master
S86, R4
20 Shkurt, 2022
Eduard Gindullin 1:29.504s
Sezoni Pro
S86, R4
22 Shkurt, 2022
Patryk Godowski 1:30.774s
Sezoni Amateur
S35, R14
9 Prill, 2013
Juha Korhonen 1:32.995s
Sezoni Rookie
S86, R4
18 Shkurt, 2022
Firuza Mamajanova 1:37.080s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S25, R15
10 Qershor, 2011
Zdenek Hladik2 1:26.579s
Sezoni Master
S25, R15
10 Qershor, 2011
Dan-Radu Hadarean 1:28.694s
Sezoni Pro
S25, R15
10 Qershor, 2011
Christian Beaulieu 1:29.685s
Sezoni Amateur
S25, R15
10 Qershor, 2011
Henry Hinde 1:32.202s
Sezoni Rookie
S25, R15
10 Qershor, 2011
Lukasz Gdaniec 1:34.233s
Përshkrimi

Qark Montreal është emëruar pas biri më i famshëm Kanada gara, Gilles Villeneuve, i cili tragjikisht humbi jetën në një aksident praktikë në Zolder. Ajo ishte ngritja e yllit francez kanadez (i cili nënshkruan për Ferrari në 1978), e cila krijoi një shtysë për një qark të ri në Quebec, dhe një largim nga qark Park Mosport e cila kishte inskenuar GP kanadeze deri atëherë. Ndërtimi i një krejtësisht strukturë të re u vlerësua shumë e shtrenjtë dhe shumë e gjatë projekt një, kështu që u vendos për të zgjidhur problemin duke i lidhur deri rrugëve në Notre Dame Ile për të formuar një udhë garë. Ishulli kishte qenë ndërtuar në vitin 1967 në mes të lumit Shën Lorenc dhe Shën Lorenc lëvizje e anijes përpara (një kanal anije) dhe siguron një mjedis të shkëlqyer për një qark gara. Gara e parë F1 në qarkun e ri Montrealit u bë në 1978, Villeneuve trashëguar beqare fitoren e tij të GP kur Lotus Jarier-së në pension, duke e 73.000 tifozëve në zhurmë. Alan Jones fitoi për Williams vitin e ardhshëm dhe një vit pas kësaj, ai shkoi më të mirë, duke marrë si garë dhe kampionatin. 1981 garë ishte e drejtuar në një rrebesh, Jacques Laffite fitues për në sajë të gomave Michelin Ligier e tij lagësht dhe motori V12 Matra. Villeneuve mbajtur turmat e argëtuan, duke marrë vendin e tretë me një Ferrari jo konkurruese, pas një seri incidentesh. 1995 garë shënoi fitoren e vetëm të karrierës për Alesi francez Jean luftarake sicilian, në Ferrari e tij. Duke folur me gazetarët pas, ai tregoi se ai ishte aq i kapërcyer me emocion kur kryesor xhiro e fundit që ai filloi të qajë, dhe mezi të shohin rrugën përpara! Jacques Villeneuve, i biri ishte burimi i zemërim për garën e 1996 si ai nënshkroi për Williams, por ai u rrah në ditën nga shoku i ekipit Hil Damon

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 5 Cristian Iorga
1h36:37.935s
Manuel Gonzalez
2:42.057s
Hans Barf
1:21.302s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
2 2 Cristian Iorga
1h33:42.997s
Manuel Gonzalez1
2:40.113s
Manuel Gonzalez1
1:19.198s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
3 Pist Testi Total test laps: 90236
Your test laps: ???
- Michael Fletcher
1:15.860s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
4 14 Petar Totev1
1h32:50.484s
Edvinas Pranculevicius
2:35.590s
Petar Totev1
1:18.859s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
7 12 Maxim Kotov
1h32:55.984s
Mariano Torregomez
2:38.204s
Cristian Iorga1
1:19.057s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 16 Maxim Kotov1
1h30:40.259s
Maxim Kotov1
2:34.301s
Edvinas Pranculevicius
1:16.772s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
9 12 Maxim Kotov2
1h32:59.965s
Martynas Molneris
2:39.647s
Maxim Kotov2
1:19.189s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
11 15 Leandro Sereno
1h30:18.969s
Leandro Sereno
2:33.207s
Jari Aareskoski
1:16.331s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
13 4 Jari Aareskoski1
1h38:06.512s
Jari Aareskoski1
2:48.824s
Jari Aareskoski1
1:18.636s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
15 15 Heidi Aareskoski1
1h29:58.882s
Jari Aareskoski2
2:45.430s
Heidi Aareskoski1
1:16.304s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
17 17 Leandro Sereno1
1h30:36.253s
Tomasz Wypych
2:34.379s
Jari Aareskoski3
1:17.025s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
20 8 Toygun Senler2
1h30:17.633s
Edvinas Pranculevicius
2:34.061s
João Monteiro
1:16.727s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
23 17 Leandro Sereno2
1h32:24.115s
Edvinas Pranculevicius1
2:46.565s
Leandro Sereno2
1:17.466s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
24 7 Zdenek Hladik1
1h30:25.885s
Edvinas Pranculevicius2
2:34.477s
Leandro Sereno2
1:16.984s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
25 15 Zdenek Hladik2
1h36:52.162s
Zdenek Hladik2
2:44.556s
Mindaugas Sarocka
1:16.739s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
28 8 Mindaugas Sarocka
1h30:24.070s
Toygun Senler3
2:34.510s
Toygun Senler3
1:16.540s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
29 4 Mindaugas Sarocka
1h31:34.289s
Atis Praudins
2:43.820s
Mindaugas Sarocka
1:16.559s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
31 5 Rimantas Sagatas
1h30:51.029s
Daneks Britāls
2:35.333s
Evaldas Okriemas
1:17.068s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
35 14 João Monteiro
1h39:44.661s
João Monteiro
2:47.431s
Oleg Yakovlev
1:17.801s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
36 12 Vsevolod Demydov
1h37:03.378s
João Monteiro
2:33.319s
Wojciech Uzikowski
1:17.166s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
39 2 João Monteiro1
1h29:40.502s
João Monteiro1
2:31.380s
João Monteiro1
1:15.793s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
42 1 Vsevolod Demydov2
1h30:19.549s
Leandro Sereno6
2:33.158s
Toygun Senler6
1:16.596s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
45 11 Roland Postle1
1h30:28.823s
Roland Postle1
2:33.654s
Roland Postle1
1:16.927s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
47 13 Leandro Sereno6
1h30:39.035s
Christos Bobolis
2:34.060s
Zdenek Hladik3
1:16.451s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
51 16 Roland Postle4
1h30:52.253s
José Abi Jaudi
2:33.734s
Paulo Pinto
1:16.718s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
53 9 Mihail Morozov
1h30:34.209s
Mihail Morozov
2:32.948s
Danny Bayliss
1:15.390s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
55 12 José Abi Jaudi
1h29:17.949s
Aleksey Odegov
2:33.929s
José Abi Jaudi
1:14.219s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
59 5 Jukka Sireni1
1h30:23.482s
Christos Bobolis4
2:33.916s
Jukka Sireni1
1:15.891s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
61 8 Roland Postle4
1h31:21.958s
Christos Bobolis4
2:34.480s
Roland Postle4
1:15.563s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
65 1 Róbert László1
1h28:13.750s
Róbert László1
2:35.033s
Róbert László1
1:14.404s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
68 17 Ioannis Dimitroglou4
1h30:05.300s
Roland Postle6
2:34.527s
Ioannis Dimitroglou4
1:15.001s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
70 13 Yug Desai
1h29:20.238s
Yug Desai
2:33.141s
Hauke Johannsen
1:15.021s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
73 6 Nevzat Kasapoglu
1h29:46.683s
Božidar Topčić
2:34.278s
Sam Norris
1:15.712s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
76 10 Joachim Rang
1h30:57.164s
Joachim Rang
2:46.167s
Andreas Ramann
1:14.441s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
79 15 Klas Britse
1h29:15.882s
Ethan Littlejohns
2:33.053s
Klas Britse
1:14.395s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
82 5 Jan Velske2
1h40:30.669s
Jasper Coosemans1
2:33.111s
Jan Velske2
1:16.249s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
84 8 Daniele Bontempo
1h29:40.038s
Daniele Bontempo
2:32.489s
Daniele Bontempo
1:14.570s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
86 4 Brad Marshall
1h28:58.911s
Sergio Fanelli
2:45.270s
Rafal Celejewski
1:13.794s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
88 1 Bert Huylebroeck
1h33:33.735s
Rimantas Sagatas3
2:31.336s
Mihail Morozov
1:13.768s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës