Magny Cours

Pista Të dhëna teknike
Vend: Francë Forcë: 12
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 8
Gjatesia e garës: 305.8Km Akselërim: 11
Xhiro: 72 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 4.247 Km Tejkalim: Fortë
Shpejtësia mesatare: 213.14 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 24 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 14 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 18s Gjendja ferkimit: E larte
Kategoria: ish F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S86, R6
28 Shkurt, 2022
Rafal Celejewski 1:12.308s
Sezoni Master
S81, R16
18 Maj, 2021
Emmanuel Manfre 1:13.671s
Sezoni Pro
S64, R9
3 Maj, 2018
Nikolay Borzenkov 1:14.793s
Sezoni Amateur
S81, R16
17 Maj, 2021
Fabio Favi 1:16.294s
Sezoni Rookie
S81, R16
15 Maj, 2021
Mike Kreisz 1:18.334s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S86, R6
1 Mars, 2022
Pablo Fernandez1 1:11.736s
Sezoni Master
S52, R13
23 Prill, 2016
Roman Lizogub 1:13.319s
Sezoni Pro
S52, R13
23 Prill, 2016
Grzegorz Ogarek 1:13.833s
Sezoni Amateur
S52, R13
23 Prill, 2016
Sergey Galymov 1:15.700s
Sezoni Rookie
S81, R16
18 Maj, 2021
Mike Kreisz 1:16.808s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S24, R8
11 Mars, 2011
Zdenek Hladik1 1:24.114s
Sezoni Master
S24, R8
11 Mars, 2011
Sylvain Elsass 1:26.734s
Sezoni Pro
S60, R4
8 Gusht, 2017
Himank Bhutani 1:27.731s
Sezoni Amateur
S24, R8
11 Mars, 2011
Paul Whittle 1:29.627s
Sezoni Rookie
S24, R8
11 Mars, 2011
Daniel Homilius 1:32.738s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S60, R4
8 Gusht, 2017
Atis Praudins 1:24.409s
Sezoni Master
S60, R4
8 Gusht, 2017
Tomi Kaartinen 1:25.856s
Sezoni Pro
S60, R4
8 Gusht, 2017
László Kovácsi 1:26.340s
Sezoni Amateur
S60, R4
8 Gusht, 2017
Nikolay Borzenkov 1:28.109s
Sezoni Rookie
S26, R16
19 Gusht, 2011
Vince Filocamo 1:30.507s
Përshkrimi

Garimi këtu filloj në 1960, kur fermeri Jean Bernigaud ndërtoj një cirkuit garash në tokën e tij, në afërsi të fshatit e Magny Cours-. Fshati është gjashtë kilometra në jug-lindje të Nevers, një qytet i vogël 150 kilometra në jug të Parisit. Pavarësisht se ishte vetëm 1,21 milje gjatësi në fillim, reputacioni i pistë u rrit shpejt me vendosjen në 1963 të shkollës së garimit Winfield. Ky doli të jetë baza për një brez të talentuar francezesh në F1, të diplomuarit e hershme duke përfshirë Francois Cevert, Patrick Depailler, Jean-Pierre Jarier dhe Jacques Laffite. Dy pista u kombinuan në 1969, duke reflektuar nevojën për një qark më të gjatë, dhe një kompeticion ndërkombëtar arriti në fund të viteve 1970 në formën e Kampionatit Europian Formula 3. Në fund të 1980-së, me rrugën në gjendje të dobët, investime të konsiderueshme financuar nga qeveria sollen një rinovim total te pistes, si dhe një park te madh te ri industrial, Technopole, e ndërtuar për të tërhequr ekipet më të lartë të Francës garash. Ekipi Ligier ishin ndër të parët për të arritur dhe disa ekipe F3000 ndjekur shembullin. Rrugën e re e ndjekur rrugën themelore të 1971 layout Berignaud së, me të dhëna nga të dy Laffite Jacques dhe Rene Arnoux. Emrat e disa nga qoshet e pasqyrojnë faktin që ata ishin kopjuar nga qarqe të ndryshme nëpër botë. Shembujt janë të drejtën gjithëpërfshirës majtën e Estoril dhe formë u-je shtrënguar që është Adelaide. Rrugën e pa parë në garën e tij të F1 1991 dhe për tre vitet e para, gara u dominuar nga ekipi të fuqishëm Williams Renault, me Michael Schumacher marrjen e ardhshme dy garat në Benetton e tij.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
3 12 Petar Totev
1h33:24.822s
Mariano Torregomez
2:45.420s
Petar Totev
1:15.946s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
5 3 Petar Totev2
1h38:13.484s
Maxim Kotov
3:00.242s
Gatis Laugalis
1:19.093s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 8 Maxim Kotov1
1h47:20.434s
Mariano Torregomez
2:57.503s
Maxim Kotov1
1:28.118s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
9 16 Vladimir Islentiev
1h34:25.572s
Edvinas Pranculevicius
2:33.851s
Vladimir Islentiev
1:16.664s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
11 12 Leandro Sereno
1h31:47.980s
Vladimir Islentiev2
2:29.314s
Gatis Laugalis1
1:14.662s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
14 7 Jari Aareskoski2
1h32:00.787s
Vladimir Islentiev2
2:28.913s
Vladimir Islentiev2
1:14.633s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 4 Heidi Aareskoski2
1h31:20.647s
Tomasz Wypych
2:26.153s
Jari Aareskoski2
1:13.574s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
21 Pist Testi Total test laps: 808727
Your test laps: ???
- Edvinas Pranculevicius
1:13.387s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
22 2 Edvinas Pranculevicius1
1h38:49.119s
João Monteiro
2:40.720s
Edvinas Pranculevicius1
1:15.214s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
24 8 Zdenek Hladik1
1h43:36.309s
Zdenek Hladik1
2:49.239s
Zdenek Hladik1
1:24.882s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
25 8 Zdenek Hladik2
1h30:28.893s
Zdenek Hladik2
2:27.370s
Zdenek Hladik2
1:13.215s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
26 16 Justinas Smyšliajevas
1h32:53.232s
Zdenek Hladik3
2:37.653s
Justinas Smyšliajevas
1:14.611s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
28 13 Justinas Smyšliajevas2
1h30:31.423s
Justinas Smyšliajevas2
2:27.291s
Justinas Smyšliajevas2
1:13.707s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
33 11 Mindaugas Sarocka
1h31:27.027s
Mindaugas Sarocka
2:28.042s
Ioannis Dimitroglou
1:13.954s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
38 3 Rimantas Sagatas2
1h31:53.761s
João Monteiro1
2:28.128s
Vsevolod Demydov
1:14.368s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
42 7 Vsevolod Demydov2
1h31:39.353s
Frederico Neves
2:26.698s
Vsevolod Demydov2
1:14.186s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
47 4 Stefan Wenke
1h31:57.347s
Daniel Comalada
2:27.739s
Stefan Wenke
1:14.185s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
52 13 Ioannis Dimitroglou
1h31:48.852s
Dmitry Shevel
2:29.135s
Dmitry Shevel
1:13.015s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
60 4 Paulo Pinto
1h43:27.512s
Alex Holland
2:38.538s
Vladimir Islentiev2
1:12.360s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
64 9 Roland Postle5
1h30:06.181s
Roland Postle5
2:28.774s
Jesus Fernandez
1:13.093s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
66 9 Martin Bedoya
1h30:09.401s
Łukasz Dudek
2:27.962s
Martin Bedoya
1:12.305s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
71 2 Ioannis Dimitroglou4
1h30:11.543s
Ioannis Dimitroglou4
2:26.913s
Ioannis Dimitroglou4
1:12.644s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
77 2 Andreas Ramann
1h31:14.642s
Andreas Ramann
2:27.554s
Andreas Ramann
1:13.372s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
80 Pist Testi Total test laps: 1292785
Your test laps: ???
- Toni Söyrinki
1:13.502s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
81 16 Bruno Caseiro
1h30:23.679s
Joachim Rang1
2:29.160s
Bruno Caseiro
1:12.074s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
86 6 Brad Marshall
1h29:56.533s
Rafal Celejewski
2:24.968s
Pablo Fernandez1
1:11.736s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës