Легендата за трката во живо графика  Гуми за суво Суви услови Гуми за дожд  
 
Болид на стартот
 
 
нормален автомобил
 
 
болид со истрошени гуми (важи и за гумите за суво и за дождливо време )
 
 
болид со технички проблем
 
 
грешка на возачот
 
  Гуми за суво Влажни услови Гуми за дожд  
 
нормален автомобил на дожд
 
 
болид со истрошени гуми (важи и за гумите за суво и за дождливо време )
 
 
болид со технички проблем
 
 
грешка на возачот
 
      Питстопа  
 
  болидот влезе во бокс за смена на гуми за суво време и дополнување на гориво  
 
  болидот влезе во пит за смена на гуми за дожд и дополнување на гориво  
 
  на болидот се обидуваат да го поправат проблемот со спојлерите (напред и назад) (а и влез во пит за гуми и гориво). Сината варијанта е најсигурна.  
 
  проба да го поправи болидот од сите технички недостатоци (а секако и пит за нови гуми и дополнување на гориво). Плава компонента е најсигурна за оваа ситуација .  
      Надвор од трката  
 
  болидот испадна од трката, причина: било каков технички проблем или почетна незгода.  
 
  болидот испадна од трката, причина: пукната гума