Interlagos

Патека Технички податоци
Локација: Бразил Моќност: 12
Датум: Не е на календарот Управување: 9
Должина на патеката: 305.9км Забрзување: 10
Круга: 71 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 4.308 км Претекнување: Нормално
Просечна брзина: 220.36 км/ч Тврдина на суспензијата: Меки
Одржани трки: 30 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 14 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 18s Ниво на грипот: Високо
Категорија: F1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S88, R2
Јун 18, 2022
Kristijan Mihovic 1:10.886s
Сезона Master
S16, R17
Окт 16, 2009
João Monteiro 1:12.088s
Сезона Pro
S88, R2
Јун 17, 2022
Gyuri Székely 1:12.147s
Сезона Amateur
S70, R11
Мај 31, 2019
Andris Ceruss 1:14.600s
Сезона Rookie
S45, R13
Јан 30, 2015
Fanel Secara 1:17.291s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S78, R10
Окт 20, 2020
Jasper Coosemans1 1:10.386s
Сезона Master
S78, R10
Окт 20, 2020
Gary Mullins 1:11.708s
Сезона Pro
S88, R2
Јун 21, 2022
Gyuri Székely 1:11.659s
Сезона Amateur
S61, R13
Ное 10, 2017
Nikolay Borzenkov 1:14.093s
Сезона Rookie
S16, R17
Окт 16, 2009
Marek Welik 1:15.150s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S18, R17
Мар 2, 2010
Tomasz Wypych 1:23.170s
Сезона Master
S18, R17
Мар 2, 2010
Wagner Souza 1:24.385s
Сезона Pro
S81, R10
Апр 27, 2021
Bartek Nowak 1:25.049s
Сезона Amateur
S81, R10
Апр 27, 2021
Simon Marks 1:27.934s
Сезона Rookie
S18, R17
Мар 2, 2010
Xavier První 1:31.056s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S18, R17
Мар 2, 2010
Toygun Senler 1:24.688s
Сезона Master
S18, R17
Мар 2, 2010
Nuno Santos 1:25.386s
Сезона Pro
S18, R17
Мар 2, 2010
Ilda Vicente 1:25.986s
Сезона Amateur
S18, R17
Мар 2, 2010
Jimmy De Roy 1:27.004s
Сезона Rookie
S18, R17
Мар 2, 2010
Sam Durrant 1:28.467s
Опис

Лозирана во Сао Паоло,приказната за оваа патека започнува во 1938 година, кога двајца градежници го купија местото, надевајќи се дека натпреварувањето може да привлечи купувачи за станбените обејкти кои биле планирани во тој регион. Првата трка била одржана во 1940 кога патеката беше нечиста, со мал број на трибини за гледачи мал број на гаражи. Имајќи го бразилскиот светски шампион во името на Фитипалди, земјата го сакаше првото Ф1 Гран При. Патеката беше домаќин на првото Гран При во 1972, кое не беше дел од шампионатот а Фитипалди ја воодушеви домашната публика со победа следната година во првата официјална трка. Патеката е именувана според брзилскиот возач Карлос Пејс, кој ја извози својата прва победа во Ф1 на оваа патека во 1975 година. За жал, Пејс тој никогаш не освои друго Гранд При бидејќи загина во авионска несреќа во март 1977. Бразилското ГП остана во Интерлагос се до 1981 година, кога поради влошување на условите принудија трансфер до патеката Jacarepagua во Рио де Жанеиро. Натпреварувањето се врати на патеката во Интерлагос во 1990 година, кога имаше модернизирана и значајно пократка патека, вклучувајаќи ја деликатната 'S' крива на крајот од главниот прав дел од патеката, именуван според најславниот херој на градот, Сена. Во последните десет години направен е понатамошен прогрес и на патеката и на обејктите и добри се изгледите дека патеката ќе продолжи да биди на календарот на Ф1 бидејќи во моментов и не посоти некаква алтернатива во Јужна Америка. Според мислењето на повеќето возачи Интерлагос сеуште е едед од најголемите предизивици, а и многуте ентузијастични домашни фанови го прават натпреварувањето на оваа патека незаборавно.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
1 16 Cristian Iorga
1h49:36.230s
Manuel Gonzalez
2:49.259s
Manuel Gonzalez
1:17.145s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
3 1 Petar Totev
1h30:46.317s
Mariano Torregomez
2:28.432s
Petar Totev
1:14.383s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
4 2 Mariano Torregomez
1h33:54.542s
Maxim Kotov
2:45.636s
Mariano Torregomez
1:17.692s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
5 16 Gatis Laugalis
1h30:50.828s
Vladimir Islentiev
2:27.487s
Cristian Iorga1
1:15.093s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
6 7 Peter Helcmanovsky
1h32:40.982s
Leandro Sereno
2:29.485s
Maxim Kotov
1:16.082s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
8 12 Maxim Kotov1
1h39:38.662s
Maxim Kotov1
2:26.591s
Vladimir Islentiev
1:13.856s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
10 12 Vladimir Islentiev1
1h29:54.781s
Martynas Molneris
2:29.464s
Martynas Molneris
1:14.169s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
12 1 Jari Aareskoski
1h29:27.445s
Gatis Laugalis1
2:27.167s
Jari Aareskoski
1:13.561s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
14 5 Vladimir Islentiev2
1h28:28.780s
Heidi Aareskoski
2:25.430s
Heidi Aareskoski
1:12.521s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
16 17 Vladimir Islentiev2
1h27:16.749s
Tomasz Wypych
2:22.113s
Jari Aareskoski2
1:11.317s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
18 17 Toygun Senler
1h41:21.391s
Toygun Senler
2:48.134s
Toygun Senler
1:24.688s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
20 9 Edvinas Pranculevicius
1h28:30.147s
Edvinas Pranculevicius
2:26.242s
Toygun Senler2
1:12.747s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
22 11 Edvinas Pranculevicius1
1h28:06.490s
Edvinas Pranculevicius1
2:26.101s
Edvinas Pranculevicius1
1:12.456s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
24 2 Edvinas Pranculevicius2
1h27:53.158s
Edvinas Pranculevicius2
2:25.185s
Edvinas Pranculevicius2
1:12.633s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
27 16 Zdenek Hladik3
1h26:55.575s
Toygun Senler3
2:23.045s
Zdenek Hladik3
1:11.572s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
28 6 Zdenek Hladik3
1h26:58.565s
Toygun Senler3
2:23.907s
Zdenek Hladik3
1:11.842s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
31 3 Justinas Smyšliajevas4
1h28:43.495s
Rimantas Sagatas
2:26.044s
Justinas Smyšliajevas4
1:12.776s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
33 15 Toygun Senler4
1h28:49.797s
Wojciech Uzikowski
2:26.124s
Nathan Skelly
1:12.874s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
39 3 Vsevolod Demydov1
1h28:42.040s
Vsevolod Demydov1
2:25.807s
João Monteiro1
1:13.150s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
45 13 Leandro Sereno6
1h33:28.592s
Evgeny Tkachenko
2:25.050s
Damian Zglinicki
1:12.993s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
50 5 Christos Bobolis2
1h29:12.560s
Vsevolod Demydov2
2:26.611s
Joaquín Quintana
1:12.763s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 17 Jan Pavlicek2
1h27:02.265s
Justinas Smyšliajevas4
2:24.215s
Justinas Smyšliajevas4
1:10.853s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
61 13 Roland Postle4
1h27:06.062s
Jakab Zoltan
2:24.829s
Róbert László
1:10.706s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 9 Mateusz Oleś
1h27:47.211s
Maxim Kotov2
2:24.778s
Mateusz Oleś
1:11.502s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
70 11 Łukasz Dudek1
1h27:47.010s
Tomek Kiełpiński
2:26.335s
Cédrick Flament
1:11.563s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
73 5 Jan Velske1
1h27:07.461s
Jasper Coosemans
2:25.674s
Peter Both
1:11.629s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 10 Yug Desai2
1h26:48.175s
Yug Desai2
2:23.946s
Jasper Coosemans1
1:10.386s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
81 10 Roland Postle9
1h29:06.104s
Ania Piekarska
2:36.520s
Ania Piekarska
1:11.502s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
84 11 Twig Fahaji
1h27:21.664s
Twig Fahaji
2:23.563s
Twig Fahaji
1:10.634s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
88 2 Dominiek Van West
1h27:13.228s
Kristijan Mihovic
2:22.361s
Ania Piekarska
1:10.762s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката