A1-Ring

Патека Технички податоци
Локација: Австрија Моќност: 13
Датум: Не е на календарот Управување: 8
Должина на патеката: 307.1км Забрзување: 9
Круга: 71 Аеродинамички притисок: Ниска
Разлика од круг: 4.325 км Претекнување: Лесно
Просечна брзина: 234.83 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 25 Потрошувачка на гориво: Висока
Број на кривини: 9 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 21s Ниво на грипот: Ниско
Категорија: F1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S57, R4
Јан 31, 2017
Christos Bobolis3 1:07.611s
Сезона Master
S63, R7
Фев 23, 2018
Jan Velske 1:08.878s
Сезона Pro
S88, R7
Јул 8, 2022
György Székely 1:09.846s
Сезона Amateur
S47, R17
Јун 19, 2015
Agustín Avalis 1:11.564s
Сезона Rookie
S65, R7
Јун 26, 2018
Jason Claydon 1:14.107s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S94, R1
Јун 30, 2023
Wouter Teuwen1 1:06.309s
Сезона Master
S59, R13
Јул 7, 2017
Atis Praudiņš 1:08.209s
Сезона Pro
S88, R7
Јул 8, 2022
György Székely 1:09.110s
Сезона Amateur
S53, R15
Јул 1, 2016
Rodrigo Almeida 1:10.166s
Сезона Rookie
S53, R15
Јул 1, 2016
Klaus Kiessling 1:11.741s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S42, R5
Јун 20, 2014
Frederico Neves 1:18.847s
Сезона Master
S94, R1
Јун 29, 2023
Raimonds Urtāns 1:20.153s
Сезона Pro
S42, R5
Јун 20, 2014
Florin Ceapa 1:20.741s
Сезона Amateur
S42, R5
Јун 20, 2014
Mikołaj Przybylski 1:23.008s
Сезона Rookie
S42, R5
Јун 20, 2014
Marcin Brylinski 1:26.908s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S42, R5
Јун 20, 2014
Alexey Manukalov 1:19.108s
Сезона Master
S42, R5
Јун 20, 2014
Martin Bedoya 1:20.357s
Сезона Pro
S63, R7
Фев 23, 2018
André Terezan 1:21.077s
Сезона Amateur
S42, R5
Јун 20, 2014
Przemek Mistrz 1:22.703s
Сезона Rookie
S42, R5
Јун 20, 2014
Anatoli Porevalski 1:24.865s
Опис

Стариот Ојстерејхринг беше изоставен од Ф1 календарот поради зголемување на загриженоста за безбедноста на патеката , по серијата несреќи која започна во 1987 година. Многу фанови жалат за загубата на оваа патека , неговата максимална висока брзина, а и дека патеката е место на некои незаборавни трки и настани во минатото . Ф1 шампионатот не се вратил на патеката , се до изградбата на новата А1 Ринг во 1997 година, патеката била преименувана од австриската телефонска компанија кои и ја финансираат најголемиот дел на реновирањето на истата . Постојат свијоци на нова патека кои се наречени по австриски тркачки легенди - Јохан Ринт и Ники Лауда. Новата патека е пократка, модерен стоп-го пит. Но големата надморска височина има негативен ефект врз перформансите на моторот, што е важно тука пример на долгите правци кои бараат висока брзина на шестиот и седмиот степен на пренос. Комбинацијата на правците од брз и бавни свијоци прави спој тежок посебно за сопирачките. На првата трка во 1997 година победи Жак Вилнев, но изненадување беше Јарно Трули кој ја изненади публиката во својата Прост-Муген Хонда. Во 1999 година беше трката комплетно на Мекларен, но и на Хакинен и Култхард и нивното судирање на вториот свијок, а победата беше на Еди Ирвајн на своето Ферари. Случај со оваа патека на крајот беше превземен од страна на локалните власти зошто самата патека покажа приходи пониски од очекуваните, па патеката беше отстранета од Ф1 календарот во 2004 година поради спор на Австриското законодавство со тутунопроизведувачите и компаниите кои се рекламираа од таа бранша во текот на Ф1 трките .

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
1 8 Cristian Iorga
1h31:03.030s
Manuel Gonzalez
2:29.787s
Daniel Cotlo
1:14.661s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
3 4 Cristian Iorga1
1h28:52.103s
Mariano Torregomez
2:24.100s
Cristian Iorga1
1:12.963s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
4 11 Edvinas Pranculevicius
1h27:20.930s
Vaidotas Valiukas
2:20.202s
Vaidotas Valiukas
1:11.844s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
6 14 Cristian Iorga1
1h29:02.153s
Cristian Iorga1
2:24.828s
Vladimir Islentiev
1:13.812s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
9 5 Maxim Kotov2
1h25:56.490s
Edvinas Pranculevicius
2:22.645s
Maxim Kotov2
1:10.730s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
11 3 Vladimir Islentiev2
1h25:50.364s
Gatis Laugalis1
2:31.830s
Jari Aareskoski
1:10.562s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
12 Тест патека Total test laps: 327948
Your test laps: ???
- Heidi Koski
1:06.338s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
19 3 Toygun Senler1
1h24:20.204s
Toygun Senler1
2:17.821s
Toygun Senler1
1:08.996s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
22 8 João Monteiro
1h24:22.809s
João Monteiro
2:19.664s
Paul Lynch
1:09.586s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
24 17 Zdenek Hladik1
1h23:48.262s
Edvinas Pranculevicius2
2:17.319s
Zdenek Hladik1
1:09.304s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
28 12 Justinas Smyšliajevas2
1h23:20.057s
Wojciech Uzikowski
2:18.556s
Toygun Senler3
1:08.811s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
35 1 Rimantas Sagatas1
1h24:43.577s
Rimantas Sagatas1
2:17.936s
Sion Francis
1:09.212s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
42 5 Guy Smets
1h36:36.669s
Rimantas Sagatas2
2:38.968s
Alexey Manukalov
1:19.108s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
47 17 Zdenek Hladik3
1h24:06.959s
Roland Postle3
2:17.778s
Christos Bobolis
1:08.863s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
52 Тест патека Total test laps: 1217285
Your test laps: ???
- Michael Keeney
1:08.332s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
53 15 Ioannis Dimitroglou1
1h23:41.671s
Ioannis Dimitroglou1
2:18.591s
Christos Bobolis2
1:08.220s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
57 4 Nikolay Ivanov
1h24:19.599s
Christos Bobolis3
2:15.890s
Rafael Mantovani
1:07.640s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 13 Paulo Pinto
1h24:03.117s
Ioannis Dimitroglou3
2:17.875s
Paulo Pinto
1:07.662s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
63 7 Christos Bobolis4
1h27:18.971s
Radek Sus
2:18.425s
Lázsló Mizse
1:07.892s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
65 7 Ioannis Dimitroglou3
1h22:45.280s
Pavel Buhharin
2:19.178s
Łukasz Dudek
1:07.054s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
71 1 Ioannis Dimitroglou4
1h22:58.216s
Andreas Andreou
2:17.876s
Hauke Johannsen
1:07.461s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
73 Тест патека Total test laps: 1238942
Your test laps: ???
- Yiánnis Gripáris
1:08.399s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
76 15 Jasper Coosemans
1h22:51.078s
Jasper Coosemans
2:19.188s
Jasper Coosemans
1:07.244s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
79 9 George Slater
1h23:29.845s
Stefano Siletto
2:18.202s
George Slater
1:07.359s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
82 11 Ania Piekarska
1h23:06.689s
Luca Molendi
2:19.017s
Twig Fahaji
1:07.638s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
88 7 Bert Huylebroeck
1h23:48.645s
Kristijan Mihovic
2:18.171s
Bert Huylebroeck
1:07.453s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
92 8 Lorenzo Di Buono
1h24:47.882s
George Slater2
2:28.821s
Lorenzo Di Buono
1:06.966s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
94 1 Wouter Teuwen1
1h22:37.055s
Wouter Teuwen1
2:26.857s
Wouter Teuwen1
1:06.309s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката