Estoril

Патека Технички податоци
Локација: Португалија Моќност: 11
Датум: Не е на календарот Управување: 8
Должина на патеката: 305.2км Забрзување: 14
Круга: 70 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 4.36 км Претекнување: Нормално
Просечна брзина: 226.02 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 27 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 13 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 22.5s Ниво на грипот: Ниско
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S41, R9
Апр 29, 2014
Stas Prost 1:10.598s
Сезона Master
S53, R16
Јул 4, 2016
Tomasz Kaminski 1:11.699s
Сезона Pro
S53, R16
Јул 5, 2016
Mihkel Roogna 1:12.874s
Сезона Amateur
S66, R1
Авг 5, 2018
Nikolay Borzenkov 1:14.826s
Сезона Rookie
S53, R16
Јул 2, 2016
Santtu Sara 1:17.144s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S60, R7
Авг 18, 2017
Paulo Pinto 1:09.445s
Сезона Master
S53, R16
Јул 5, 2016
Tomasz Kaminski 1:10.801s
Сезона Pro
S53, R16
Јул 5, 2016
Mihkel Roogna 1:11.458s
Сезона Amateur
S87, R10
Мај 17, 2022
Goran Kotarlic 1:13.407s
Сезона Rookie
S53, R16
Јул 5, 2016
Luca Bertani 1:14.383s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S26, R2
Јул 1, 2011
Justinas Smyšliajevas 1:20.804s
Сезона Master
S60, R7
Авг 18, 2017
Donatas Paplauskas 1:23.280s
Сезона Pro
S60, R7
Авг 18, 2017
Ricardo Freitas 1:23.968s
Сезона Amateur
S60, R7
Авг 18, 2017
Luiz Souza 1:26.248s
Сезона Rookie
S24, R16
Апр 8, 2011
Daniel Bonilla 1:29.524s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S84, R4
Окт 12, 2021
Jani Syrjäläinen 1:21.385s
Сезона Master
S84, R4
Окт 12, 2021
Mikael Brostrom 1:22.411s
Сезона Pro
S84, R4
Окт 12, 2021
Robert Horvath 1:23.914s
Сезона Amateur
S84, R4
Окт 12, 2021
Damir Hictaler 1:25.589s
Сезона Rookie
S24, R16
Апр 8, 2011
Piotr Szmit 1:28.057s
Опис

Патеката беше домакин на првата поголема трка во 1975 година, кога во Формула2 трка победи звездата која се раѓаше тогаш - Жак Лафит. Французинот победуваше и во наредните две години, со Рене Арну во 1976 година и Пирони во 1977 година. Ф1 трките нема да дојдат на Есторил дури до средината на 1980та година, кога Цезар Торес, менаџерот на Аутомвел Клубот на Португалија, започна кампања за ГП трки тука и за зголемување на туристичката заработка од тие настани. Патеката го доживеа својот климакс во 1994 година, кога прв пат беше домакин на Ф1 трка, на која Лауда успеа да го победи Алан Прост за еден бод разлика и да го добие шампионатот. Во 1985 година Сена доминираше на трката во својот ЏПС Лотус Рено, со победа во неговата историска трка на тешкиот дожд. Во 1987 година ке се памети трката по победата на Прост, негова 28 победа, рушејки го рекордот на Џеки Стјуарт. Во 1997 година трката беше откажана откако организаторите на трката , после неколку пати вложените жалби од страна на ФИА, за промени и подновување на пит и просторите за работа на тимовите, не беа оспособени и не беа подновени. Иако после тоа патеката беше обновена и подновена, она што се бараше од органзиаторите беше направено, но Ф1 трките повеке не се вратија на оваа патека. Сега на патеката се возат само трки на Мото ГП и трки од серијата А1.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
2 12 Mariano Torregomez
1h31:43.644s
Petar Totev
2:31.989s
Daniel Cotlo
1:16.701s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
4 5 Edvinas Pranculevicius
1h29:49.876s
Petar Totev1
2:26.336s
Leandro Sereno
1:14.850s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
5 11 Maxim Kotov
1h29:58.816s
Maxim Kotov
2:25.871s
Maxim Kotov
1:15.197s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
6 15 Gatis Laugalis
1h30:10.833s
Peter Helcmanovsky
2:28.290s
Cristian Iorga1
1:15.574s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
8 14 Maxim Kotov1
1h27:32.409s
Mariano Torregomez
2:28.058s
Maxim Kotov1
1:13.322s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
10 8 Martynas Molneris
1h34:10.538s
Vladimir Islentiev1
2:41.219s
Martynas Molneris
1:14.578s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
11 Тест патека Total test laps: 340541
Your test laps: ???
- Jari Aareskoski
1:09.455s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
13 7 Heidi Aareskoski
1h26:55.164s
Heidi Aareskoski
2:25.258s
Heidi Aareskoski
1:12.728s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
15 10 Heidi Aareskoski1
1h40:55.907s
Heidi Aareskoski1
2:47.838s
Heidi Aareskoski1
1:24.915s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
19 2 Toygun Senler1
1h28:33.619s
Toygun Senler1
2:46.807s
Vladimir Islentiev2
1:12.926s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
21 11 Edvinas Pranculevicius
1h26:03.824s
Edvinas Pranculevicius
2:23.998s
João Monteiro
1:11.860s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
23 10 Edvinas Pranculevicius1
1h26:00.366s
Zdenek Hladik1
2:23.190s
Zdenek Hladik1
1:11.440s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
24 16 Zdenek Hladik1
1h37:39.743s
Zdenek Hladik1
2:43.654s
Leandro Sereno2
1:22.205s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
26 2 Justinas Smyšliajevas
1h37:10.840s
Zdenek Hladik3
2:32.256s
Zdenek Hladik3
1:12.037s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
28 15 Toygun Senler3
1h25:40.172s
Toygun Senler3
2:23.813s
Justinas Smyšliajevas2
1:10.930s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
35 4 Rimantas Sagatas1
1h26:45.164s
Rimantas Sagatas1
2:23.692s
Wojciech Uzikowski
1:12.424s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
37 6 Christos Bobolis
1h27:08.923s
Toygun Senler4
2:24.030s
Roman Maksimenkov
1:12.378s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
41 9 João Monteiro1
1h35:32.152s
Nikolay Borzenkov
2:21.709s
Evaldas Ruseckas
1:11.651s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
47 3 Leandro Sereno6
1h26:27.431s
Leandro Sereno6
2:24.774s
Jan Pavlicek
1:11.785s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
52 12 Ioannis Dimitroglou
1h26:12.359s
Stanislav Frolov
2:24.085s
Ioannis Dimitroglou
1:10.781s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
53 16 Ioannis Dimitroglou1
1h26:00.691s
Jan Pavlicek1
2:23.878s
Alexey Manukalov
1:10.709s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
58 10 Florencia Caro
1h25:45.151s
Robin Goodey
2:22.891s
Rimantas Sagatas2
1:10.091s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
60 7 Paulo Pinto
1h25:18.123s
Christos Bobolis4
2:34.101s
Paulo Pinto
1:09.445s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
66 1 Radek Sus
1h24:11.861s
Theodosis Vogiatzis
2:24.444s
Róbert László1
1:09.593s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
73 2 Toni Söyrinki
1h25:02.049s
Božidar Topčić
2:24.693s
Jan Velske1
1:09.887s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 5 Klas Britse
1h25:32.333s
Jean-marc Boissinot
2:23.097s
Jasper Coosemans1
1:10.087s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
79 Тест патека Total test laps: 1290133
Your test laps: ???
- Toni Söyrinki
1:11.288s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
84 4 David Rolleston
1h37:55.095s
Pedro Moura
2:36.019s
Pedro Moura
1:11.378s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
87 10 Rimantas Sagatas2
1h24:58.780s
Bert Huylebroeck
2:22.104s
Rimantas Sagatas2
1:09.771s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката