Kyalami

Патека Технички податоци
Локација: Јужна Африка Моќност: 9
Датум: Авг 12, 2022 Управување: 12
Должина на патеката: 306.8км Забрзување: 9
Круга: 72 Аеродинамички притисок: Висока
Разлика од круг: 4.261 км Претекнување: Тешко
Просечна брзина: 236.84 км/ч Тврдина на суспензијата: Тврда
Одржани трки: 31 Потрошувачка на гориво: Многу ниска
Број на кривини: 14 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 15s Ниво на грипот: Многу ниско
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S59, R7
Јун 16, 2017
Ioannis Dimitroglou3 1:05.176s
Сезона Master
S39, R17
Јан 14, 2014
Florencia Caro 1:06.959s
Сезона Pro
S76, R17
Јул 9, 2020
Dominique Jean 1:07.621s
Сезона Amateur
S83, R14
Сеп 13, 2021
Romain Lebreton 1:09.473s
Сезона Rookie
S52, R16
Мај 3, 2016
Pedro Cunha 1:11.912s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S69, R6
Мар 12, 2019
Martin Bedoya 1:04.769s
Сезона Master
S73, R7
Ное 22, 2019
Sergey Shinkevich 1:05.756s
Сезона Pro
S76, R17
Јул 10, 2020
Dominique Jean 1:05.954s
Сезона Amateur
S52, R16
Мај 3, 2016
Sergey Galymov 1:07.660s
Сезона Rookie
S52, R16
Мај 3, 2016
Joe Walker 1:09.102s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S28, R10
Дек 9, 2011
Mindaugas Sarocka 1:15.718s
Сезона Master
S59, R7
Јун 16, 2017
Nick Tsagarakis 1:17.346s
Сезона Pro
S70, R15
Јун 14, 2019
Andreas Ramann 1:18.153s
Сезона Amateur
S70, R15
Јун 14, 2019
Daniel Douglas 1:19.794s
Сезона Rookie
S70, R15
Јун 14, 2019
Massimo Tubino 1:23.074s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S28, R10
Дек 9, 2011
Mindaugas Sarocka 1:15.274s
Сезона Master
S28, R10
Дек 9, 2011
Joaquín Quintana 1:16.544s
Сезона Pro
S28, R10
Дек 9, 2011
John Rekoumis 1:17.554s
Сезона Amateur
S70, R15
Јун 14, 2019
Tinie Lourens 1:19.666s
Сезона Rookie
S70, R15
Јун 14, 2019
Jp Oliveira 1:22.027s
Опис

Киалами е патека за мототрки во предградието на Гаутенг, Јужна Африка, северно од Јоханесбург. Патеката се користи за ГП и Формула 1 трки и беше домаќин на многу трки на јужноафриканското Гранд При. Во последниве години, околината на патеката се разви во станбено и комерцијално предградие на Јоханесбург. Патеката, исто така, беше домаќин на пет трки од серијата Супербајк во периодот 1998-2002. Оригинално, почетната патека беше во употреба од 1962 година до политички санкции кои ја елиминираа Големата награда по трката во 1985 година. Патеката била повторно изградена и реновирана во почетокот на 1990-тите години, како дел од комерцијалниот развој, долг правец, , Краутхорн во благ свијок, Скараџиската и Џукскеи или елиминирани или страшно модифицирани , со тоа што патеката стана малку потесна , со повеке свијоци, него првичната брза патека, односно една од најбрзите патеки во календарот за кои важеше порано. Формула 1 ја напушти реновираната патеката во 1993 година, по само две трки (банкрот на промоторите на трката) , а и незадоволни многу од патеката.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
10 14 Jari Aareskoski
1h22:55.716s
Martynas Molneris
2:14.115s
Edvinas Pranculevicius
1:07.167s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
11 17 Jari Aareskoski
1h30:41.628s
Jari Aareskoski
2:29.319s
Jari Aareskoski
1:09.146s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
13 1 Heidi Aareskoski
1h27:49.617s
Leandro Sereno1
2:38.418s
Jari Aareskoski1
1:08.904s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
15 1 Vladimir Islentiev2
1h22:13.114s
Joana Monteiro
2:12.026s
Joana Monteiro
1:06.618s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
17 13 Tomasz Wypych
1h22:19.040s
Tomasz Wypych
2:13.719s
Tomasz Wypych
1:06.718s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
19 Тест патека Total test laps: 887442
Your test laps: ???
- Marek Marchewka
1:06.162s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
20 11 Vladimir Islentiev2
1h33:28.325s
Toygun Senler2
2:34.249s
João Monteiro
1:08.510s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
23 1 Edvinas Pranculevicius1
1h22:23.467s
Edvinas Pranculevicius1
2:12.388s
Paul Lynch
1:06.818s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
25 13 Edvinas Pranculevicius2
1h22:17.129s
Zdenek Hladik2
2:14.178s
Zdenek Hladik2
1:06.721s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
28 10 Leandro Sereno2
1h27:05.198s
Aleksej Sutkin
2:22.253s
Toygun Senler3
1:07.250s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
30 17 Tomasz Kaminski
1h22:59.221s
Leandro Sereno2
2:14.904s
Tomasz Kaminski
1:07.273s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
32 14 Toygun Senler3
1h22:42.631s
Tomasz Kaminski
2:13.928s
Mark Webster
1:06.825s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
35 8 Leandro Sereno5
1h24:06.974s
Rimantas Sagatas1
2:23.537s
Sion Francis
1:06.708s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
39 17 Rimantas Sagatas2
1h22:36.014s
Vsevolod Demydov1
2:12.047s
Sion Francis
1:06.298s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
42 4 Frederico Neves
1h22:51.344s
Vsevolod Demydov2
2:13.890s
Ian Lynch
1:07.338s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
43 2 Leandro Sereno6
1h22:49.470s
Roland Postle
2:13.196s
Vsevolod Demydov2
1:07.006s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
45 14 Roland Postle1
1h21:37.453s
Roland Postle1
2:11.228s
Roland Postle1
1:05.998s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
47 16 Kiran Patel
1h22:20.063s
Kiran Patel
2:13.559s
Kiran Patel
1:06.423s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
50 13 Roland Postle3
1h22:10.631s
Roland Postle3
2:14.432s
Mihail Morozov
1:06.644s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
51 Тест патека Total test laps: 1395073
Your test laps: ???
- Antonio Gattulli
1:06.415s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
52 16 Ioannis Dimitroglou
1h21:35.471s
Ioannis Dimitroglou
2:12.756s
Jan Pavlicek1
1:06.064s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
54 11 Evaldas Ruseckas
1h22:49.941s
Evaldas Ruseckas
2:13.353s
Nikolai Egorov
1:05.721s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 13 Michał Wilczyński
1h22:10.657s
Michał Wilczyński
2:13.047s
Vladimir Jelicic
1:05.742s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 7 Paulo Pinto
1h24:18.732s
Roland Postle4
2:21.642s
Sam Wainwright
1:05.933s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 9 Christos Bobolis4
1h26:04.741s
Lorenzo Bongi
2:33.835s
Ioannis Dimitroglou3
1:06.244s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
65 4 Roland Postle6
1h21:46.645s
Paweł Zaburski
2:13.824s
Roland Postle6
1:05.110s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 1 Christos Bobolis4
1h21:25.660s
Ioannis Dimitroglou3
2:13.190s
Christos Bobolis4
1:05.309s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
69 6 Martin Bedoya
1h21:40.369s
Rafal Celejewski
2:13.109s
Martin Bedoya
1:04.769s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
70 15 Christos Bobolis4
1h34:12.033s
Yug Desai
2:34.310s
Leandro Sereno7
1:15.666s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
73 7 Jan Velske1
1h20:49.657s
Nevzat Kasapoglu
2:13.705s
Jan Velske1
1:05.291s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
76 17 Roland Postle9
1h21:13.618s
George Slater
2:14.522s
Yug Desai1
1:05.171s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
82 Тест патека Total test laps: 1338119
Your test laps: ???
- Mihail Golovanov
1:05.531s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
83 14 George Slater
1h21:30.322s
Roland Postle9
2:12.442s
George Slater
1:05.477s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
86 1 Bert Huylebroeck
1h20:03.055s
Chris Adnams
2:12.994s
Bert Huylebroeck
1:05.022s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката