Mexico City

Патека Технички податоци
Локација: Мексико Моќност: 13
Датум: Не е на календарот Управување: 12
Должина на патеката: 305км Забрзување: 7
Круга: 69 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 4.42 км Претекнување: Тешко
Просечна брзина: 231.36 км/ч Тврдина на суспензијата: Меки
Одржани трки: 37 Потрошувачка на гориво: Ниска
Број на кривини: 9 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 24s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: F1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S79, R17
Јан 15, 2021
Roland Postle9 1:09.863s
Сезона Master
S79, R17
Јан 12, 2021
Bert Huylebroeck 1:11.139s
Сезона Pro
S30, R11
Апр 24, 2012
Christer Andersson 1:12.886s
Сезона Amateur
S72, R17
Окт 24, 2019
Jason Claydon 1:13.734s
Сезона Rookie
S14, R17
Јун 5, 2009
Chris Williams 1:16.138s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S74, R11
Фев 14, 2020
George Slater 1:08.780s
Сезона Master
S55, R13
Окт 28, 2016
Juan Carlos Romero 1:11.118s
Сезона Pro
S63, R3
Фев 9, 2018
Rodrigo Velasco 1:11.795s
Сезона Amateur
S72, R17
Окт 25, 2019
Jason Claydon 1:12.094s
Сезона Rookie
S72, R17
Окт 25, 2019
Florin Cehan 1:14.864s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S41, R5
Апр 15, 2014
Toygun Senler5 1:21.285s
Сезона Master
S75, R14
Апр 28, 2020
Paul Williams 1:22.165s
Сезона Pro
S75, R14
Апр 28, 2020
Sam Wainwright 1:23.512s
Сезона Amateur
S75, R14
Апр 28, 2020
Piotr Lorenc 1:26.042s
Сезона Rookie
S75, R14
Апр 28, 2020
Bartosz Szymczak 1:29.443s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S75, R14
Апр 28, 2020
Jasper Coosemans 1:19.647s
Сезона Master
S79, R17
Јан 15, 2021
Dominique Jean 1:21.629s
Сезона Pro
S79, R17
Јан 15, 2021
Sébastien Boulanger 1:22.893s
Сезона Amateur
S53, R8
Јун 7, 2016
Kolya Tarantin 1:24.798s
Сезона Rookie
S53, R8
Јун 7, 2016
Radomir Eric 1:27.265s
Опис

Лоцирана недалеку од парк просторот, патеката го добила името по познатите возачи од Мексико , браката Педро и Рикардо, чиј успех секако има големо влијание во носењето и привлекувањето на Ф1 циркусот тука во 1963тата година, за прв пат. Трката таа година ја доби Џими Кларк во неговиот Лотус, но оваа трка има и една темна дамка, бидејки на истата трагично животот го изгуби Рикардо Родригез, во неофицијална трка пред Ф1, во настан кој исто така се одржуваше на оваа патека. Патеката стана исто така проблематична поради фактот што самата патека е многу нерамна и има нерамна површина во поголемиот дел од патеката, веројатно како резултат на земјотреси, кои се чести на тоа подрачје. Високата надморска височина (поредок воздух односно кислород) исто така прави големи проблеми Финалниот свијок Пералта, иако има банкини, се развиваат на истиот се развиваат екстремно големи брзини . Менсел го помина Бергер тука во трката во 1990та година, за да заврши втор,веднаш позади Алан Прост, така да обезбеди 1-2 победа за Ферари. Потоа следи големата гужва со публиката во текот на трките во 1970тата година. Мексико тогаш ја изгуби трката во Ф1 трките, а се вратија назад тек во 1986та година. Патеката беше реновирана и подновена, а исто така доби и нова пит рамина и гаражи за екипите. Трката во 1992 година, беше последна која се одржа на патеката Мексико Сити, Менсел доминираше со активната суспензија во својот Вилијамс ,која одлично се понашаше на нерамниот терен на патеката, Финансиските проблеми беа најголеми носители втор пат патеката да биде исклучена од Ф1, па така да се до денес остана на тој статус и не се врати назад на календарот на Ф1 циркусот.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
5 14 Gatis Laugalis
1h27:46.543s
Maxim Kotov
2:25.134s
Cristian Iorga1
1:14.193s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
7 8 Maxim Kotov
1h28:00.990s
Edvinas Pranculevicius
2:29.750s
Maxim Kotov
1:14.838s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
8 17 Gatis Laugalis1
1h27:08.345s
Maxim Kotov1
2:39.032s
Rui Fonseca
1:14.040s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
10 10 Martynas Molneris
1h25:50.565s
Martynas Molneris
2:25.829s
Martynas Molneris
1:12.889s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
11 2 Edijs Putniņš
1h25:41.034s
Leandro Sereno
2:37.679s
Jari Aareskoski
1:12.669s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
12 17 Jari Aareskoski
1h26:06.861s
Gatis Laugalis1
2:25.148s
Jari Aareskoski
1:12.844s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
14 17 Vladimir Islentiev2
1h23:46.113s
Vladimir Islentiev2
2:21.080s
Heidi Aareskoski
1:10.786s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
17 15 Tomasz Wypych
1h25:41.057s
Toygun Senler
2:24.409s
Jari Aareskoski3
1:12.504s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
18 Тест патека Total test laps: 980478
Your test laps: ???
- João Monteiro
1:11.368s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
21 6 João Monteiro
1h25:58.563s
Toygun Senler3
2:35.372s
Toygun Senler3
1:12.244s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
25 12 Zdenek Hladik2
1h24:22.080s
Edvinas Pranculevicius2
2:25.523s
Edvinas Pranculevicius2
1:11.763s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
27 15 Wojciech Uzikowski
1h26:38.524s
Justinas Smyšliajevas1
2:32.267s
Justinas Smyšliajevas1
1:11.167s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
30 11 Leandro Sereno2
1h25:07.818s
Tomasz Kaminski
2:24.684s
Tomasz Kaminski
1:12.311s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
34 3 Toygun Senler4
1h31:07.687s
Toygun Senler4
2:24.519s
Toygun Senler4
1:12.852s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
36 11 Toygun Senler4
1h37:35.768s
João Monteiro
2:45.110s
Alex Tkachenko
1:22.841s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
37 Тест патека Total test laps: 1697719
Your test laps: ???
- Christer Andersson
1:11.230s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
39 4 Toygun Senler4
1h25:07.468s
Leandro Sereno6
2:22.475s
Vsevolod Demydov1
1:11.709s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
41 5 Toygun Senler5
1h36:52.705s
Toygun Senler5
2:44.045s
Rimantas Sagatas2
1:22.379s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
43 9 Nikolay Borzenkov
1h33:18.260s
Bastian Tubagus Renaldy
2:23.467s
Bastian Tubagus Renaldy
1:12.120s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
45 12 Maja Soren
1h26:22.846s
Leandro Sereno6
2:34.910s
Maja Soren
1:11.881s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
48 2 Christos Bobolis
1h24:35.664s
Vsevolod Demydov2
2:23.391s
Zdenek Hladik3
1:11.984s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
50 2 Roland Postle3
1h24:36.222s
Jan Pavlicek
2:33.868s
Vsevolod Demydov2
1:11.299s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
53 8 Jan Pavlicek1
1h36:16.214s
Jan Pavlicek1
2:44.136s
Jan Pavlicek1
1:21.222s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 13 Ioannis Dimitroglou1
1h23:46.755s
Ioannis Dimitroglou1
2:23.290s
Ioannis Dimitroglou1
1:09.843s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
58 3 Jarosław Nowacki
1h23:42.258s
Jarosław Nowacki
2:24.668s
Jarosław Nowacki
1:09.903s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
61 9 Róbert László
1h23:50.527s
Jakab Zoltan
2:24.916s
Róbert László
1:10.356s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 Тест патека Total test laps: 1454982
Your test laps: ???
- Luca Molendi
1:11.340s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
63 3 Theodosis Vogiatzis
1h24:50.073s
Radek Sus
2:23.927s
Vsevolod Demydov2
1:10.793s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
65 3 Radek Czech1
1h27:25.555s
Christos Bobolis4
2:24.222s
Michal Szopinski
1:11.232s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 5 Ioannis Dimitroglou3
1h25:57.931s
Ioannis Dimitroglou3
2:35.233s
Radek Sus
1:10.764s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
69 9 David Jones-Winkley
1h23:56.350s
Yug Desai
2:23.167s
Alpo Kaakinen
1:09.769s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 17 Ivan Lukovkin
1h24:34.378s
Jan Velske
2:23.772s
Ivan Lukovkin
1:10.592s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 11 George Slater
1h23:40.511s
George Slater
2:21.072s
George Slater
1:08.780s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
75 14 Jasper Coosemans
1h34:52.565s
Jasper Coosemans
2:44.335s
Jasper Coosemans
1:19.647s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 9 Jasper Coosemans1
1h23:30.311s
Roland Postle9
2:22.876s
Jasper Coosemans1
1:09.799s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
79 17 Pablo Fernandez
1h35:36.023s
Joachim Rang
2:34.433s
George Slater
1:11.751s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
80 11 Rimantas Sagatas2
1h23:39.353s
Ignacio Belatti
2:22.508s
Rimantas Sagatas2
1:09.847s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
83 2 Ania Piekarska
1h24:25.798s
Roland Postle9
2:23.954s
Ania Piekarska
1:09.953s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
84 9 David Rolleston
1h27:56.793s
David Rolleston
2:24.129s
Miel Soeterbroek
1:10.839s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
85 8 Pablo Fernandez
1h24:00.620s
George Slater1
2:22.389s
George Slater1
1:09.921s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката