Brands Hatch

Патека Технички податоци
Локација: Обединетото Кралство Моќност: 10
Датум: Не е на календарот Управување: 12
Должина на патеката: 315.5км Забрзување: 8
Круга: 75 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 4.207 км Претекнување: Нормално
Просечна брзина: 216.75 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 29 Потрошувачка на гориво: Ниска
Број на кривини: 12 Потрошувачка на гуми: Ниска
Време на влез/излез од боксот: 25.5s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S86, R8
Мар 8, 2022
Rafal Celejewski 1:10.890s
Сезона Master
S68, R12
Јан 29, 2019
Jose Devassy 1:12.510s
Сезона Pro
S68, R12
Јан 26, 2019
Farcy Génel 1:13.382s
Сезона Amateur
S64, R13
Мај 18, 2018
Lucas Lobico 1:15.323s
Сезона Rookie
S64, R13
Мај 17, 2018
Fernando Pinkalsky 1:17.932s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S86, R8
Мар 8, 2022
Rimantas Sagatas2 1:09.867s
Сезона Master
S83, R7
Авг 20, 2021
Matej Matrtaj 1:12.028s
Сезона Pro
S56, R8
Дек 13, 2016
Luis Piedra 1:12.641s
Сезона Amateur
S93, R12
Јун 6, 2023
Mara Thomazine 1:14.306s
Сезона Rookie
S74, R17
Мар 6, 2020
Reece Hyde 1:15.692s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S95, R9
Сеп 29, 2023
André de Carvalho 1:21.837s
Сезона Master
S95, R9
Сеп 29, 2023
Lee Harding 1:22.124s
Сезона Pro
S95, R9
Сеп 27, 2023
Michaela Källström 1:23.711s
Сезона Amateur
S39, R7
Дек 6, 2013
Pedro Diogo 1:26.650s
Сезона Rookie
S74, R17
Мар 6, 2020
Sylvain Elsass 1:29.701s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S66, R10
Сеп 11, 2018
Kevin Abdalla 1:21.350s
Сезона Master
S66, R10
Сеп 11, 2018
Patryk Janczak 1:22.812s
Сезона Pro
S66, R10
Сеп 11, 2018
Alexander Kunze 1:23.663s
Сезона Amateur
S66, R10
Сеп 11, 2018
Smiljan Plazibat 1:25.860s
Сезона Rookie
S52, R14
Апр 26, 2016
Mateusz Kaczyński 1:27.579s
Опис

Брендс Хеч е тркачка патека сместена во Кент, Англија. Прво е користена како патека за крос мото трки, помеѓу фармите, а била домакин на 12 трки на Британското Гран При помеѓу 1964та и 1986та година. Моментално на неа се одржуваат многу Британски и интернационални тркачки евенти и настани. Брендс Хеч нуди два изведби на конфигурација на тркачката патека: пократката Инди изведба на патеката со 1,5км должина и изведба комплетно во природен амбиент, односно изведба како во природен амфитеатар, каде од секое место може да се види секој дел од патеката. Подолгата варијанта на патеката или Гран При изведбата, е долга 2км и била домакин на многу спектакуларни Формула Еден трки низ годините, дуели како пример дуелот на Џо Сиферт со Крис Ејмон во 1968та и идниот Светски Шампион Најџел Менсел и неговата прва победа во 1985тата година. Комплетната Гран При патека почнува со Бребем правецот, со ситни мали прекршувања кои го расипуваат правецот во позитивна смисла, завршувајки со десен свијок,познат како Падок Хил. Без разлика на тежината на свијоците, а и со правецот кој плени, патеката е факт дека има само неколку односно премалку места за претекнување и за возбудувања. Следниот свијок Друид, е брз свијок, со блага нагорнина и зона на кочење на крајот на истиот на местото Хеилвуд Хил. Патеката потоа ја заобиколува јужната трибина на гледачи во блада надолнина, до свијокот наречен Греем Хил, па уште еден малку пооштар свијок кај местото Купер, каде се вози паралелно со пит боксовите. После тој правец , патеката оди нагоре и се качува и стигнува до свијокот од започнува од оштар за на крајот болидте да излегуваа со највисока брзина од истиот, одноно забрзувачки свијок наречен Суртис Свијок. Следниот дел е делот каде од овој свијок се преминува до правецот кој е до стартно целната рамнина, каде на истиот тој дел се возат и достигаат највисоките брзини на оваа патека. Најголемите елевации во поглед на висински разлика на патеката се баш на овај дел, односно местото кое се вика Низината Пилгрим и Хоторн Хил. Патеката после тоа преминува во серија на благи брзи свијоци, низ зелениот дел на патеката, па до средно брзите свијоци Вестфилд и Шинес. Тука патеката преминува од зелените дел , на урбаниот дел, каде следува Кларк Свијокот, каде веке се преминува до стартно целната рамина и до правецот на пит боксовите.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
5 9 Gatis Laugalis
1h36:36.816s
Maxim Kotov
2:27.823s
Edvinas Pranculevicius
1:14.821s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
7 2 Maxim Kotov
1h35:02.381s
Ivan Mishinev
2:26.994s
Maxim Kotov
1:14.219s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
9 9 Maxim Kotov2
1h45:42.117s
Jos Roestenberg
2:30.087s
Vladimir Islentiev
1:15.486s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
11 10 Jari Aareskoski
1h32:30.662s
Jari Aareskoski
2:24.675s
Jari Aareskoski
1:11.765s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
13 11 Jos Roestenberg
1h32:54.148s
Jos Roestenberg
2:24.619s
Jos Roestenberg
1:11.941s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
16 2 Vladimir Islentiev2
1h34:14.949s
Heidi Aareskoski2
2:24.926s
Anton Kuznetsov
1:13.290s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
17 Тест патека Total test laps: 897373
Your test laps: ???
- Edvinas Pranculevicius
1:11.369s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
18 9 Toygun Senler
1h33:03.531s
Toygun Senler
2:25.982s
Toygun Senler
1:12.600s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
21 13 Edvinas Pranculevicius
1h33:27.969s
Edvinas Pranculevicius
2:27.035s
Edvinas Pranculevicius
1:13.052s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
27 6 Leandro Sereno2
1h33:20.507s
Toygun Senler3
2:25.069s
Toygun Senler3
1:12.826s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
32 2 Atis Praudins
1h33:04.343s
Atis Praudins
2:26.260s
Atis Praudins
1:12.759s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
35 11 Rimantas Sagatas1
1h33:52.977s
Rimantas Sagatas1
2:26.011s
Leandro Sereno5
1:12.835s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
36 Тест патека Total test laps: 1644892
Your test laps: ???
- Mattias Svensson
1:11.668s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
39 7 Toygun Senler4
1h45:31.782s
Toygun Senler4
2:45.064s
Aleksej Sutkin
1:22.705s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
43 3 Sergey Sergeev
1h44:10.580s
João Monteiro1
2:35.979s
Kuba Szajbel
1:13.287s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
47 6 Vsevolod Demydov2
1h32:59.255s
Vsevolod Demydov2
2:25.484s
Vsevolod Demydov2
1:12.739s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
49 2 Christos Bobolis1
1h32:42.602s
Christos Bobolis1
2:24.452s
Svetlio Nikolov
1:12.419s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
52 14 Roland Postle4
1h41:18.346s
Marc De Jong
2:46.164s
Vsevolod Demydov2
1:12.797s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 8 Rimantas Sagatas2
1h32:42.968s
Christos Bobolis3
2:24.217s
Rimantas Sagatas2
1:11.034s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
57 Тест патека Total test laps: 1581597
Your test laps: ???
- Dmitri Nadkho
1:11.520s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
60 6 Christos Bobolis4
1h32:52.936s
Christos Bobolis4
2:25.126s
Christos Bobolis4
1:11.001s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
64 13 Roland Postle5
1h36:51.634s
Roland Postle5
2:25.150s
Jesus Fernandez
1:11.037s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
66 10 Alwyn Van Saarloos
1h45:21.901s
Pavel Buhharin
2:47.479s
Kevin Abdalla
1:21.350s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 12 Jens Frostrup
1h32:08.142s
Łukasz Dudek1
2:23.969s
Jens Frostrup
1:11.269s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 2 Jan Velske
1h31:48.806s
Jan Velske
2:26.495s
Jan Velske
1:10.535s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 17 Lee Harding
1h39:32.181s
Carlos Esparza
2:45.853s
Jasper Coosemans
1:11.713s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 4 Jasper Coosemans1
1h32:54.448s
Roland Postle9
2:36.692s
Rimantas Sagatas2
1:10.926s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
83 7 Pablo Fernandez
1h32:18.755s
Lee Harding
2:23.826s
Pablo Fernandez
1:10.474s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
86 8 Rimantas Sagatas2
1h32:18.407s
Rafal Celejewski
2:21.896s
Rimantas Sagatas2
1:09.867s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
88 Тест патека Total test laps: 1582648
Your test laps: ???
- Vladimir Valis
1:11.862s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
89 8 Rimantas Sagatas3
1h35:20.007s
Kuba Szajbel
2:45.939s
Brad Marshall1
1:11.998s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
93 12 Wouter Teuwen
1h31:51.099s
Gonzalo Alvarez
2:25.368s
Wouter Teuwen
1:10.270s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
95 9 Wouter Teuwen1
1h38:11.448s
André de Carvalho
2:44.631s
Alexei Malkin
1:10.917s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката