Zolder

Патека Технички податоци
Локација: Белгија Моќност: 11
Датум: Фев 28, 2023 Управување: 9
Должина на патеката: 298.3км Забрзување: 10
Круга: 70 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 4.261 км Претекнување: Тешко
Просечна брзина: 227.91 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 30 Потрошувачка на гориво: Ниска
Број на кривини: 17 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 19.5s Ниво на грипот: Ниско
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S62, R16
Јан 22, 2018
Theodosis Vogiatzis 1:08.009s
Сезона Master
S87, R4
Апр 23, 2022
Martin Cook 1:08.891s
Сезона Pro
S41, R7
Апр 22, 2014
Kirill Sikachyov 1:09.729s
Сезона Amateur
S42, R12
Јул 15, 2014
Marcin Gala 1:11.761s
Сезона Rookie
S42, R12
Јул 15, 2014
Kristof Aelbrecht 1:14.196s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S62, R16
Јан 23, 2018
Christos Bobolis4 1:07.313s
Сезона Master
S78, R7
Окт 9, 2020
Mike Bennett 1:08.335s
Сезона Pro
S62, R16
Јан 23, 2018
Diego Mahecha 1:09.592s
Сезона Amateur
S84, R14
Ное 16, 2021
Einaras Budreckas 1:10.906s
Сезона Rookie
S10, R6
Јул 22, 2008
Radek Vach 1:12.505s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S25, R6
Мај 10, 2011
Edvinas Pranculevicius2 1:18.947s
Сезона Master
S31, R2
Мај 29, 2012
Ioannis Dimitroglou 1:20.598s
Сезона Pro
S22, R10
Ное 2, 2010
Geoff Atkin 1:21.578s
Сезона Amateur
S71, R10
Јул 30, 2019
Klas Britse 1:23.701s
Сезона Rookie
S22, R10
Ное 2, 2010
Heidi Aareskoski2 1:26.804s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S29, R7
Фев 3, 2012
Aleksej Sutkin 1:18.624s
Сезона Master
S31, R2
Мај 29, 2012
Ioannis Dimitroglou 1:19.621s
Сезона Pro
S31, R2
Мај 29, 2012
Michal Kruk 1:20.477s
Сезона Amateur
S42, R12
Јул 15, 2014
Mikołaj Przybylski 1:22.603s
Сезона Rookie
S42, R12
Јул 15, 2014
Manolis Sotirakis 1:25.302s
Опис

Патеката Золде, позната и по името Терлемен, е исто така и патека за мото трки и во неа спаѓа и патеката Хојден Золде , Белгија. Изградена во 1963 година, Золде се претстави во Ф1 натпреварите во 10 наврати и тоа од 1970 до 1980 година. Нажалост , Золде е патека која е запаметена по несрекен настан, односно како место каде Жил Вилнев го изгуби животот, за време на трката , односно квалификациите за трка во 1982 година за време на Белгиското Гран При. Тој настан ја промени цела ситуација околу оваа патека, односно означи крај на ерата на оваа патека во Ф1 трките, иако инцидентот немаше никаква врска со проблеми со патеката или со сигурноста на истата . Белгиското Гран При тука се возеше уште еднаш , пред Ф1 циркусот да се префрли на Спа Франкошпан, каде се одржува од тогаш до сега скоро секоја година .

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
9 3 Vladimir Islentiev
1h38:46.906s
Maxim Kotov2
2:35.780s
Vladimir Islentiev
1:12.583s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
10 6 Vladimir Islentiev1
1h22:55.520s
Gatis Laugalis1
2:18.378s
Edijs Putniņš
1:09.019s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
13 5 Jari Aareskoski1
1h24:39.663s
Jari Aareskoski1
2:21.598s
Heidi Aareskoski
1:10.525s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
15 5 Vladimir Islentiev2
1h22:51.381s
Edvinas Pranculevicius
2:17.535s
Adam Wierzba
1:08.713s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
16 Тест патека Total test laps: 774387
Your test laps: ???
- Aleksej Sutkin
1:08.537s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
17 5 Leandro Sereno1
1h29:54.996s
Leandro Sereno1
2:19.603s
Toygun Senler
1:10.222s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
22 10 Zdenek Hladik
1h25:57.797s
Zdenek Hladik
2:39.128s
João Monteiro
1:09.721s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
25 6 Edvinas Pranculevicius2
1h23:50.378s
Zdenek Hladik2
2:29.732s
Zdenek Hladik2
1:09.655s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
27 2 Justinas Smyšliajevas1
1h23:24.543s
Justinas Smyšliajevas1
2:18.412s
Laila Britāle
1:09.297s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
29 7 Atis Praudins
1h27:46.168s
Atis Praudins
2:28.835s
Justinas Smyšliajevas3
1:09.325s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
31 2 Leandro Sereno3
1h32:08.497s
Vsevolod Demydov
2:39.416s
Toygun Senler3
1:11.030s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
34 Тест патека Total test laps: 1388487
Your test laps: ???
- Rimantas Sagatas1
1:08.677s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
35 3 Rimantas Sagatas1
1h23:52.373s
Rimantas Sagatas1
2:19.238s
Rimantas Sagatas1
1:09.996s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
39 6 Toygun Senler4
1h24:55.219s
Paulo Pinto
2:28.352s
Vsevolod Demydov1
1:09.841s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
40 Тест патека Total test laps: 1828512
Your test laps: ???
- Krzysztof Kasinski
1:08.485s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
41 7 Sion Francis
1h23:23.246s
Vsevolod Demydov2
2:16.679s
Vsevolod Demydov2
1:09.067s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
42 12 João Monteiro1
1h34:53.909s
Roland Postle
2:17.051s
Vsevolod Demydov2
1:10.347s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
45 9 Leandro Sereno6
1h23:33.705s
Stefan Gommans
2:18.668s
Stefan Gommans
1:09.520s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
47 7 Vsevolod Demydov2
1h28:40.433s
Roland Postle3
2:29.578s
Devashis Tamhane
1:09.653s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
50 16 Roland Postle3
1h22:50.793s
Roland Postle3
2:19.033s
Roland Postle3
1:08.889s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 10 Aleksey Odegov
1h23:21.982s
Maxim Kotov2
2:17.209s
Guy Smets
1:07.527s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 3 Jukka Sireni1
1h23:36.662s
Roland Postle4
2:19.680s
Krisztián Veinperl
1:08.883s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
61 Тест патека Total test laps: 1573252
Your test laps: ???
- Virgis Lyss
1:08.173s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
62 16 Christos Bobolis4
1h22:22.917s
Theodosis Vogiatzis
2:16.907s
Christos Bobolis4
1:07.313s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 11 Christos Bobolis4
1h22:58.913s
Ioannis Dimitroglou3
2:17.390s
Christos Bobolis4
1:07.813s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
69 4 Róbert László2
1h28:02.740s
Róbert László2
2:29.686s
Róbert László2
1:08.198s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
71 10 Roland Postle6
1h24:36.343s
Roland Postle6
2:39.994s
Jan Velske
1:07.368s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
75 16 Jasper Coosemans
1h23:10.444s
George Slater
2:17.559s
Flavio Mendiković
1:07.854s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 7 Jasper Coosemans1
1h22:48.686s
Jean-marc Boissinot
2:17.726s
Rimantas Sagatas2
1:08.326s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
81 6 Yug Desai3
1h23:30.233s
Ania Piekarska
2:18.896s
Yug Desai3
1:08.479s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
84 14 David Rolleston
1h22:21.035s
Daniele Bontempo
2:19.112s
Miel Soeterbroek
1:07.737s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
87 4 Kristijan Mihovic
1h22:31.370s
Kristijan Mihovic
2:17.026s
Rimantas Sagatas2
1:07.426s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
90 13 Bruno Caseiro
1h23:34.747s
Bert Huylebroeck1
2:41.467s
Bruno Caseiro
1:07.556s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
91 Тест патека Total test laps: 1510062
Your test laps: ???
- Nikos Tzivas
1:08.562s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
92 2 Dominiek Van West
1h28:09.353s
George Slater2
2:29.667s
Brice Meyer
1:07.957s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката