Mugello

Патека Технички податоци
Локација: Италија Моќност: 11
Датум: Ное 25, 2022 Управување: 13
Должина на патеката: 304.3км Забрзување: 12
Круга: 58 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 5.247 км Претекнување: Тешко
Просечна брзина: 251.72 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 24 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 14 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 13.5s Ниво на грипот: Високо
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S44, R13
Ное 28, 2014
Toygun Senler6 1:15.823s
Сезона Master
S73, R15
Дек 20, 2019
Andreas Ramann 1:17.366s
Сезона Pro
S73, R15
Дек 20, 2019
Daniel Rosa 1:18.298s
Сезона Amateur
S73, R15
Дек 20, 2019
Mike Bennett 1:19.699s
Сезона Rookie
S73, R15
Дек 19, 2019
Yann Lebelanger 1:23.059s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S90, R11
Ное 25, 2022
Kuba Szajbel 1:15.035s
Сезона Master
S53, R14
Јун 28, 2016
Pedro Moura 1:16.276s
Сезона Pro
S53, R14
Јун 28, 2016
Rainer Madalik 1:16.955s
Сезона Amateur
S73, R15
Дек 20, 2019
Ivan Čić 1:19.173s
Сезона Rookie
S53, R14
Јун 28, 2016
Yann Lebelanger 1:20.383s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S64, R14
Мај 22, 2018
Roland Postle5 1:27.999s
Сезона Master
S56, R10
Дек 20, 2016
Mehdi El Fathy 1:29.417s
Сезона Pro
S64, R14
Мај 22, 2018
Jose Filipe 1:30.783s
Сезона Amateur
S64, R14
Мај 22, 2018
Andrian Naidenov 1:32.424s
Сезона Rookie
S20, R14
Јул 6, 2010
Jari Tapani 1:35.863s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S78, R1
Сеп 18, 2020
Rimantas Sagatas2 1:26.959s
Сезона Master
S78, R1
Сеп 18, 2020
Joaquín Quintana 1:29.282s
Сезона Pro
S56, R10
Дек 20, 2016
Joe Walker 1:30.133s
Сезона Amateur
S64, R14
Мај 22, 2018
Onur Guardian 1:31.923s
Сезона Rookie
S56, R10
Дек 20, 2016
Geg Pers 1:35.299s
Опис

Лоцирана околу 30км јужно од Фиренца во ридовите на Кианти регионот, оваа патека нуди една од најсложените сетирања на болидите и воопшто на сите сетирања. Тркањето тука е забележано уште во далечната 1920та година, кога Масерати и Ферари водеа битка на 40 миљи долгата патека направена од јавни патишта. Затворената патека денес, го започна животот и кариерата во 1970та година, супер патека, која се простира на три Тоскански ридови. Беше домакин на првата МотоГП трка во 1976та година и континуирано тоа се случува до денес. Патеката постојано се надоградува со безбедносни надградби , со доста место на незгодните свијоци, а исто така и со сервисна патека покрај главната патека по цела нејзина должина. Тука доста се инвестира бидејки и самата стаза служи често како подлога за тестирања на големи автомобилски компании, посебно на компаниите кои учествуваат во мото и авто трките. Освен Ферари , патеката како што кажавме често ја користат и тестираат тимовите од МотоГП и Светскиот СуперБајк Шампионат, а исто така и светски познати брендови од авто мото индустријата. Мугело никогаш не бил домакин на Ф1 Гран При , но била домакин на Ф2 трки , а исто така и на трки од Интернационалниот Туринг Шампионат.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
2 16 Mariano Torregomez
1h20:15.218s
Mariano Torregomez
2:53.299s
Mariano Torregomez
1:20.324s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
4 8 Maxim Kotov
1h32:31.914s
Petar Totev1
2:54.652s
Petar Totev1
1:22.010s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
5 8 Maxim Kotov
1h33:08.620s
Petar Totev2
3:07.018s
Maxim Kotov
1:35.104s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
8 6 Maxim Kotov1
1h15:43.800s
Maxim Kotov1
2:34.478s
Maxim Kotov1
1:16.604s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
13 6 Edijs Putniņš
1h17:27.111s
Tomasz Wypych
2:37.693s
Jari Aareskoski1
1:18.085s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
17 8 Jari Aareskoski3
1h17:44.969s
Jari Aareskoski3
2:48.422s
Leandro Sereno1
1:17.878s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
20 14 Toygun Senler2
1h16:00.358s
Toygun Senler2
2:45.927s
Toygun Senler2
1:16.665s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
24 Тест патека Total test laps: 997422
Your test laps: ???
- Rafal Celejewski
1:17.242s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
25 17 Edvinas Pranculevicius2
1h16:20.492s
Zdenek Hladik2
2:35.337s
Edvinas Pranculevicius2
1:16.945s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
33 16 Toygun Senler4
1h15:54.799s
Leandro Sereno3
2:34.368s
Toygun Senler4
1:17.001s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
37 4 Toygun Senler4
1h16:48.448s
João Monteiro1
2:33.496s
Toni Söyrinki
1:17.498s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
40 6 Vsevolod Demydov1
1h16:56.658s
Rimantas Sagatas2
2:33.577s
Apostolis Goutzos
1:16.877s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
44 13 Leandro Sereno6
1h16:11.771s
Toygun Senler6
2:32.044s
Toygun Senler6
1:16.366s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
48 8 Vsevolod Demydov2
1h19:04.217s
Christos Bobolis
2:33.117s
Christos Bobolis
1:17.011s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
49 Тест патека Total test laps: 1453129
Your test laps: ???
- Heite Schaumann
1:17.150s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
53 14 Christos Bobolis2
1h16:44.041s
Alexey Manukalov
2:33.867s
Alexey Manukalov
1:16.104s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 10 Ioannis Dimitroglou2
1h26:13.934s
Ioannis Dimitroglou2
2:45.101s
Justinas Smyšliajevas4
1:17.383s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
61 4 Róbert László
1h16:08.136s
Vladimir Islentiev2
2:35.011s
Róbert László
1:15.875s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
64 14 Roland Postle5
1h16:21.211s
Roland Postle5
2:56.572s
Sam Wainwright
1:15.541s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
66 Тест патека Total test laps: 1338667
Your test laps: ???
- Łukasz Dudek
1:16.323s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
67 8 Rafal Celejewski
1h16:16.203s
Rafal Celejewski
2:34.253s
Rafal Celejewski
1:15.275s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
70 6 Christos Bobolis4
1h16:05.908s
Christos Bobolis4
2:34.274s
Mindaugas Bauža
1:15.766s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
73 15 Toni Söyrinki
1h16:00.203s
Jan Velske1
2:34.434s
Jan Velske1
1:15.228s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 1 Rimantas Sagatas2
1h26:32.691s
Rimantas Sagatas2
2:47.466s
Rimantas Sagatas2
1:26.959s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
81 12 Jan Velske2
1h15:36.208s
Jan Velske2
2:34.951s
Jan Velske2
1:15.312s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
85 11 Rimantas Sagatas2
1h15:18.996s
Rimantas Sagatas2
2:35.115s
Rimantas Sagatas2
1:15.219s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
90 11 Kuba Szajbel
1h20:47.480s
Artur Terezan
2:33.772s
Kuba Szajbel
1:15.035s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката