Brasilia

Патека Технички податоци
Локација: Бразил Моќност: 16
Датум: Апр 26, 2024 Управување: 15
Должина на патеката: 301.1км Забрзување: 7
Круга: 55 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 5.475 км Претекнување: Тешко
Просечна брзина: 210.98 км/ч Тврдина на суспензијата: Тврда
Одржани трки: 30 Потрошувачка на гориво: Висока
Број на кривини: 12 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 13.5s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S92, R14
Апр 11, 2023
George Slater2 1:33.639s
Сезона Master
S92, R14
Апр 10, 2023
Martin Britain 1:35.473s
Сезона Pro
S80, R12
Фев 26, 2021
Jason Claydon 1:37.664s
Сезона Amateur
S89, R11
Сеп 23, 2022
Robertas Vienuolis 1:39.731s
Сезона Rookie
S49, R15
Окт 16, 2015
Gary Mullins 1:42.998s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S69, R10
Мар 26, 2019
Mihail Morozov 1:33.412s
Сезона Master
S94, R12
Авг 8, 2023
Bert Huylebroeck1 1:35.491s
Сезона Pro
S89, R11
Сеп 23, 2022
Rodrigo Velasco 1:35.943s
Сезона Amateur
S51, R15
Фев 23, 2016
Szente Szabolcs 1:38.523s
Сезона Rookie
S47, R14
Јун 9, 2015
Andrea D`Agostino 1:40.110s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S40, R12
Мар 4, 2014
Rimantas Sagatas2 1:49.944s
Сезона Master
S40, R12
Мар 4, 2014
Janne Väänänen 1:51.749s
Сезона Pro
S71, R13
Авг 9, 2019
Francesco Lupo 1:51.985s
Сезона Amateur
S71, R13
Авг 9, 2019
Klas Britse 1:55.428s
Сезона Rookie
S71, R13
Авг 9, 2019
William Pickering 1:59.584s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S85, R7
Дек 28, 2021
Pablo Fernandez 1:50.055s
Сезона Master
S87, R9
Мај 13, 2022
Tony Cullen 1:51.265s
Сезона Pro
S77, R12
Авг 25, 2020
Piotr Szmit 1:52.742s
Сезона Amateur
S87, R9
Мај 13, 2022
Aziz Can Yücel 1:55.335s
Сезона Rookie
S40, R12
Мар 4, 2014
Roland Herczku 1:57.486s
Опис

Автодромот Нелсон Пике е тркачка патека во Бразилија, главниот град на Бразил. Со 5,475км должина на патеката, името на патеката првично беше Автодромот Бразилија во 1974 година. но подоцна е променето името во моменталното. Патеката прво ги донесе трките на неофицијалните Формула 1 трки во Бразилија дури на крајот на 1974 година. Од 1995 година, патеката беше дадена на НЗ Емпедиментос, една од компаниите на Нелсон Пике, од властите на Бразилија. Но во 2006та година областа Бразилија, си ја поврати назад патеката, со оглед на тоа дека компаниите многу малку вложуваа во неа и слабо ја одржуваа, а многу лошо беше менаџирано во тој период.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
13 2 Martynas Molneris
1h32:55.606s
Martynas Molneris
3:13.108s
Martynas Molneris
1:36.466s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
15 13 Heidi Aareskoski1
1h30:04.823s
Heidi Aareskoski1
3:12.411s
Heidi Aareskoski1
1:36.442s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
17 16 Leandro Sereno1
1h30:15.300s
Jari Aareskoski3
3:13.439s
Tomasz Wypych
1:36.400s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
23 15 Edvinas Pranculevicius1
1h30:16.833s
Edvinas Pranculevicius1
3:14.193s
Edvinas Pranculevicius1
1:36.712s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
26 Тест патека Total test laps: 919807
Your test laps: ???
- Laila Britāle
1:35.593s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
29 2 Toygun Senler3
1h33:50.036s
Toygun Senler3
3:12.614s
Toygun Senler3
1:35.634s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
32 4 Wojciech Uzikowski
1h29:53.027s
Wojciech Uzikowski
3:13.179s
Sergey Tuzhilov
1:36.419s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
35 16 Rimantas Sagatas1
1h30:34.716s
Rimantas Sagatas1
3:15.578s
Michael Novikov
1:37.195s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
37 10 Leandro Sereno5
1h30:08.284s
Sion Francis
3:13.137s
Sion Francis
1:36.642s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
40 12 Rimantas Sagatas2
1h39:25.748s
Rimantas Sagatas2
3:26.309s
Rimantas Sagatas2
1:36.334s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
42 2 Vsevolod Demydov2
1h30:07.930s
Roland Postle
3:12.805s
Vsevolod Demydov2
1:35.839s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
47 14 Vsevolod Demydov2
1h29:54.915s
Leandro Sereno6
3:15.086s
Vsevolod Demydov2
1:36.292s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
49 15 Jan Pavlicek
1h30:19.223s
Zdenek Hladik3
3:13.754s
Jan Pavlicek
1:36.588s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
51 15 Ioannis Dimitroglou
1h29:36.049s
Jukka Sireni
3:13.679s
Ioannis Dimitroglou
1:35.818s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 12 Rafael Mantovani
1h30:01.183s
Michał Wilczyński
3:13.682s
Grzesiek Jakubiak
1:35.924s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
60 12 Paulo Pinto
1h28:58.228s
Paulo Pinto
3:13.871s
Paulo Pinto
1:34.701s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 7 Christos Bobolis4
1h30:42.093s
Marek Hajnrych
3:13.572s
Sam Wainwright
1:35.155s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
63 4 Roland Postle5
1h30:24.850s
Christos Bobolis4
3:13.522s
Radek Czech
1:35.670s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
66 13 Pavel Buhharin
1h29:48.839s
Rafal Celejewski
3:12.347s
Łukasz Dudek
1:35.513s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
69 10 Mihail Morozov
1h28:38.662s
Alpo Kaakinen
3:12.398s
Mihail Morozov
1:33.412s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
71 13 Roland Postle6
1h29:32.425s
Gonzalo Alvarez
3:28.338s
Gonzalo Alvarez
1:35.290s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 12 Roland Postle7
1h28:52.220s
Roland Postle7
3:12.658s
Roland Postle7
1:34.064s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
77 12 Yug Desai1
1h43:48.415s
Ethan Littlejohns
3:45.054s
Rimantas Sagatas2
1:50.233s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 Тест патека Total test laps: 1284153
Your test laps: ???
- Kuba Szajbel
1:35.407s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
80 12 Joachim Rang
1h29:52.369s
Ignacio Belatti
3:12.668s
Ignacio Belatti
1:34.053s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
83 4 George Slater
1h29:34.430s
Ania Piekarska
3:13.341s
Ania Piekarska
1:35.372s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
85 7 Pablo Fernandez
1h42:40.819s
Pablo Fernandez
3:44.288s
Pablo Fernandez
1:50.055s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
87 9 Rimantas Sagatas2
1h42:34.384s
Jasper Coosemans1
3:09.923s
Branislav Mihic
1:36.515s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
89 11 Bert Huylebroeck1
1h29:19.952s
Brad Marshall1
3:09.920s
Brad Marshall1
1:34.578s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
92 14 George Slater2
1h29:10.462s
George Slater2
3:09.705s
George Slater2
1:33.891s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
94 12 Rimantas Sagatas4
1h29:23.653s
André de Carvalho
3:10.029s
Rimantas Sagatas4
1:33.817s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
97 11 Bert Huylebroeck1
1h29:28.122s
Bert Huylebroeck1
3:13.377s
Julien Prado
1:34.867s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката