Fiorano

Патека Технички податоци
Локација: Италија Моќност: 8
Датум: Не е на календарот Управување: 6
Должина на патеката: 238.6км Забрзување: 7
Круга: 79 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 3.02 км Претекнување: Нормално
Просечна брзина: 187.52 км/ч Тврдина на суспензијата: Тврда
Одржани трки: 17 Потрошувачка на гориво: Многу висока
Број на кривини: 14 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 16.5s Ниво на грипот: Ниско
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S92, R17
Апр 20, 2023
Wouter Teuwen 57.609s
Сезона Master
S92, R17
Апр 21, 2023
Mikael Brostrom 59.238s
Сезона Pro
S88, R10
Јул 15, 2022
Gyuri Székely 59.492s
Сезона Amateur
S82, R14
Јул 10, 2021
Raffaele Bevacqua 1:01.462s
Сезона Rookie
S92, R17
Апр 21, 2023
Sam Norris 1:02.765s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S88, R10
Јул 19, 2022
Leandro Sereno7 57.983s
Сезона Master
S92, R17
Апр 21, 2023
Mikko Suhonen 58.757s
Сезона Pro
S88, R10
Јул 19, 2022
Gyuri Székely 59.028s
Сезона Amateur
S80, R7
Фев 12, 2021
Sam Norris 1:00.297s
Сезона Rookie
S74, R16
Мар 3, 2020
Nicolás Soto 1:01.283s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S34, R12
Јан 25, 2013
João Monteiro 1:06.970s
Сезона Master
S34, R12
Јан 25, 2013
Tim Sewell 1:08.008s
Сезона Pro
S57, R7
Фев 10, 2017
Hristo Kantarev 1:09.171s
Сезона Amateur
S52, R5
Мар 25, 2016
Wojtek Małkiewicz 1:11.053s
Сезона Rookie
S34, R12
Јан 25, 2013
Joao Heraldo Scheffer 1:13.951s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S82, R14
Јул 13, 2021
Jan Velske2 1:08.069s
Сезона Master
S52, R5
Мар 25, 2016
Deimison Souza 1:08.469s
Сезона Pro
S52, R5
Мар 25, 2016
Mert Büyükakar 1:08.903s
Сезона Amateur
S52, R5
Мар 25, 2016
Dair Lago 1:11.032s
Сезона Rookie
S34, R12
Јан 25, 2013
Ivano Brugiotti 1:13.113s
Опис

Конструирана во 1971, на граница со земјата и рамките на Маранело фабриката, оваа патека се користеше ексклузивно за тестирањата на Ферари, за нивните надградби на Ф1 болиди и сериски автомобили . Изградена за неколку месеци , фабриката создава модерна технологија и уметност во автомобилската индустрија, вклучувајки затворени патеки со ТВ и електронски мерења на времињата. Просечна брзина во круг на Формула 1 болидите надминува 180км/ч , со топ крајна брзина над 300км/ч. Со дадената конфигурација на кружна патека, посебно е корисна за тестирање и сетирања пред трките , пример како Монако. Дизајнерите исто така пробаа да реплицираат некои од кривините на познати тркачки патеки што се секако на календарот на светскиот шампионат, пример Раскасе од Монако и Брунхен од Нирбургринг .

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
1 Тест патека Total test laps: 111599
Your test laps: ???
- Michael Fletcher
1:00.531s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
3 7 Petar Totev
1h24:59.295s
Mariano Torregomez
2:12.517s
Daniel Cotlo
1:01.919s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
10 Тест патека Total test laps: 324520
Your test laps: ???
- Martynas Molneris
57.655s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
11 5 Leandro Sereno
1h20:35.328s
Leandro Sereno
1:57.879s
Jari Aareskoski
59.299s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
23 11 Zdenek Hladik1
1h21:26.893s
Zdenek Hladik1
2:00.975s
Edvinas Pranculevicius1
1:00.409s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
29 6 Marek Marchewka
1h20:45.515s
Marek Marchewka
1:58.240s
Justinas Smyšliajevas3
59.429s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
34 12 Leandro Sereno4
1h26:06.143s
João Monteiro
2:14.392s
Roman Maksimenkov
1:00.339s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
39 8 Toygun Senler4
1h20:41.271s
Rimantas Sagatas2
1:57.383s
Michael Winkley
59.214s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 2 Leandro Sereno6
1h20:58.758s
Daniel Comalada
1:58.114s
Sergey Sergeev
59.616s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
47 8 Christos Bobolis
1h21:18.810s
Sujay Warrier
1:58.118s
Jarek Rychlicki
59.679s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
52 5 Roland Postle4
1h27:35.074s
Jan Pavlicek1
2:15.371s
Mark Webster
59.736s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
54 Тест патека Total test laps: 1291223
Your test laps: ???
- Dmitri Nadkho
57.711s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
57 7 Florencia Caro
1h20:29.633s
Christos Bobolis3
2:07.311s
Jarosław Nowacki
58.943s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 14 Jakab Zoltan
1h20:10.660s
Roland Postle5
1:58.718s
Róbert László
57.989s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
69 2 Jens Frostrup
1h32:39.911s
Róbert László2
2:16.875s
David Jones-Winkley
1:08.302s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 16 Roland Postle7
1h19:59.998s
Roland Postle7
1:59.324s
Rogerio Mandler
58.030s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
80 7 Joachim Rang
1h20:25.228s
Ignacio Belatti
1:57.332s
Ignacio Belatti
58.168s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
82 14 Jan Velske2
1h27:07.153s
Luca Molendi
1:59.265s
Ania Piekarska
59.896s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
87 Тест патека Total test laps: 1459248
Your test laps: ???
- Juan Diego Milán
57.885s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
88 10 Kristijan Mihovic
1h20:36.357s
Kristijan Mihovic
1:56.238s
Leandro Sereno7
57.983s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
92 17 Rei Frost
1h20:27.034s
Brice Meyer
1:56.277s
Gyuri Székely
58.155s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката