Laguna Seca

Патека Технички податоци
Локација: САД Моќност: 11
Датум: Не е на календарот Управување: 8
Должина на патеката: 284.5км Забрзување: 7
Круга: 79 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 3.601 км Претекнување: Лесно
Просечна брзина: 185.46 км/ч Тврдина на суспензијата: Меки
Одржани трки: 26 Потрошувачка на гориво: Многу висока
Број на кривини: 11 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 16.7s Ниво на грипот: Многу ниско
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S43, R11
Сеп 16, 2014
Toygun Senler6 1:10.781s
Сезона Master
S15, R14
Јул 31, 2009
Anton Kuznetsov 1:11.426s
Сезона Pro
S41, R4
Апр 11, 2014
Kirill Sikachyov 1:12.726s
Сезона Amateur
S15, R14
Јул 31, 2009
Alex Tkachenko 1:14.346s
Сезона Rookie
S79, R16
Јан 12, 2021
Otto Porsanger 1:16.763s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S79, R16
Јан 12, 2021
Toni Söyrinki 1:09.906s
Сезона Master
S63, R1
Фев 2, 2018
Rui Silva 1:11.151s
Сезона Pro
S63, R1
Фев 2, 2018
Gabor Csizmadia 1:12.409s
Сезона Amateur
S54, R6
Авг 2, 2016
Alexei Malkin 1:13.721s
Сезона Rookie
S79, R16
Јан 12, 2021
Sven Müller 1:15.032s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S27, R14
Окт 18, 2011
Wojciech Uzikowski 1:21.603s
Сезона Master
S68, R1
Дек 14, 2018
Abdullah Kasapoglu 1:23.258s
Сезона Pro
S27, R14
Окт 18, 2011
Gino Zernani 1:24.404s
Сезона Amateur
S27, R14
Окт 18, 2011
Vlado Berg 1:26.586s
Сезона Rookie
S27, R14
Окт 18, 2011
Daniel Irimia 1:29.717s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S23, R16
Фев 1, 2011
Zdenek Hladik1 1:22.519s
Сезона Master
S23, R16
Фев 1, 2011
Marius Slavinskas 1:23.349s
Сезона Pro
S23, R16
Фев 1, 2011
Fabricio Camargos 1:24.151s
Сезона Amateur
S32, R5
Авг 14, 2012
Nebojsa Radaljac 1:26.469s
Сезона Rookie
S27, R14
Окт 18, 2011
Joshua Schönberger 1:28.972s
Опис

Позната како Мазда Лагуна Сека Патека по првичниот спонзор, оваа 3,5км долга патека започна со работа во 1957 година и се наоѓа блиску до Монтереј во Калифорниа. Направена е на земјиште на Америчката Армија и чинела околу $1.5 милиона откако блиската Пибл Бич Тркачката Патека се напушти и престана да се користи, поради многу сигурносни недостатоци. Иако никогаш се нема користено како Ф1 патека, на патеката се одржуваа Шампионската Трка секоја година во периодот од 1983 до 2004 година, а сега моментално се користи како Америчка Ле Ман серии , а исто така и за А1 сериите и Мото ГП трките . Најпознатиот во негативна смисла свијок - Коркскру се смета како еден од најтешките, најкритични и најризични свијоци во историјата на сите патеки за мото трки, со оглед на незгодната поставеност, висински пад, и слеп апекс свијок. За време на Шампионските трки во 1996 година , Алекс Занарди го помина Брајан Херта од внатрешната страна на Коркскру, на последниот круг од меморијалната трка, а богами и победа на Занарди. Неколку секции од патеката се преименувани, по имињата на неколку познати имиња во американската тркачка сцена - Андрети херпин, Рахал правецот и Рејни свијокот. Менаџирањето на патеката и промоцијата на големи настани го прави СКРАМП ( спортско тркачко здружение и асоцијација од полуостровот на Монтереј) , не-профитна организација , која средствата од заработката на трките ги префрла во локални добротворни организации и настани. Значајни промени се направени за да се подобрат сигурноста, фабриките погони и доста надградби низ годините, вклучувајки ја адицијата на внатрешната секција во 1988 година и секако проширувањата на многу делови на патеката кои имаа потреба од такво нешто .

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
1 17 Cristian Iorga
1h41:55.400s
Petar Totev
2:33.014s
Cristian Iorga
1:15.690s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
2 8 Mariano Torregomez
1h42:45.256s
Mariano Torregomez
2:32.304s
Petar Totev
1:16.150s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
5 13 Petar Totev2
1h42:50.547s
Vladimir Islentiev
2:42.026s
Vladimir Islentiev
1:16.468s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
7 10 Cristian Iorga1
1h39:07.939s
Maxim Kotov
2:26.778s
Cristian Iorga1
1:13.353s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
10 11 Martynas Molneris
1h38:25.319s
Martynas Molneris
2:37.065s
Martynas Molneris
1:12.609s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
13 3 Heidi Aareskoski
1h46:23.553s
Edijs Putniņš
2:49.854s
Heidi Aareskoski
1:13.218s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
15 14 Jari Aareskoski2
1h37:05.084s
Vladimir Islentiev2
2:21.937s
Jari Aareskoski2
1:11.746s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
18 16 Toygun Senler
1h44:49.752s
Tomasz Wypych
2:24.181s
Toygun Senler
1:12.985s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
20 Тест патека Total test laps: 974595
Your test laps: ???
- Marek Marchewka
1:11.582s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
21 5 Edvinas Pranculevicius
1h38:24.285s
Edvinas Pranculevicius
2:27.158s
Edvinas Pranculevicius
1:13.039s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
23 16 Leandro Sereno2
1h48:10.239s
Zdenek Hladik1
2:34.610s
Nuno Vicente
1:13.212s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
27 14 Justinas Smyšliajevas1
1h39:25.935s
Justinas Smyšliajevas1
2:44.207s
Zdenek Hladik3
1:12.271s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
30 12 Atis Praudins
1h38:27.467s
Toygun Senler3
2:26.586s
Alexey Domarev
1:12.565s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
32 5 Sergey Tuzhilov
1h51:43.261s
Tomasz Kaminski
2:36.172s
Evaldas Okriemas
1:22.862s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
34 16 Leandro Sereno4
1h37:44.387s
Wojciech Uzikowski
2:25.814s
Wojciech Uzikowski
1:12.605s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
41 4 Nikolay Borzenkov
1h38:13.672s
Denis Grahov
2:23.179s
Nikolay Borzenkov
1:11.973s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
43 11 Roland Postle
1h37:26.763s
João Monteiro1
2:22.210s
João Monteiro1
1:11.857s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
47 Тест патека Total test laps: 1589713
Your test laps: ???
- Ricardo Vidal
1:11.225s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
51 13 Yuriy Timchenko
1h38:01.857s
Vsevolod Demydov2
2:24.454s
Sergey Seravin
1:12.266s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
54 6 Danny Bayliss
1h37:43.050s
Danny Bayliss
2:23.802s
Danny Bayliss
1:11.488s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
57 8 Rimantas Sagatas2
1h37:52.395s
Rimantas Sagatas2
2:24.321s
Rimantas Sagatas2
1:10.742s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
63 1 Radek Czech
1h36:28.542s
Theodosis Vogiatzis
2:23.164s
Jakab Zoltan
1:10.670s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 1 Alpo Kaakinen
1h36:28.198s
Mika Pekkarinen
2:34.949s
Max Watson
1:10.607s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
71 12 Gonzalo Alvarez
1h36:53.857s
Christos Bobolis4
2:23.235s
Gonzalo Alvarez
1:10.508s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 Тест патека Total test laps: 1317492
Your test laps: ???
- Kristoffer Johnsson
1:11.363s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
75 12 Andreas Ramann
1h38:11.374s
Roland Postle8
2:36.518s
Andreas Ramann
1:10.156s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
79 16 George Slater
1h36:32.355s
Toni Söyrinki
2:23.060s
Toni Söyrinki
1:09.906s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
81 9 Josh Clark
1h36:49.468s
Josh Clark
2:23.246s
Joachim Rang1
1:10.586s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
88 3 Mihail Morozov
1h38:05.268s
Bert Huylebroeck
2:48.480s
Bert Huylebroeck
1:10.523s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката