Singapore

Патека Технички податоци
Локација: Сингапур Моќност: 7
Датум: Не е на календарот Управување: 11
Должина на патеката: 309.1км Забрзување: 17
Круга: 61 Аеродинамички притисок: Висока
Разлика од круг: 5.067 км Претекнување: Тешко
Просечна брзина: 222.08 км/ч Тврдина на суспензијата: Тврда
Одржани трки: 34 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 23 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 17s Ниво на грипот: Ниско
Категорија: F1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S87, R15
Јун 2, 2022
Bert Huylebroeck 1:23.465s
Сезона Master
S87, R15
Јун 3, 2022
Gustavo Bellotto 1:25.305s
Сезона Pro
S87, R15
Јун 1, 2022
Gyuri Székely 1:25.931s
Сезона Amateur
S80, R15
Мар 11, 2021
Sam Norris 1:27.773s
Сезона Rookie
S80, R15
Мар 11, 2021
Leonardo Navarro 1:30.924s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S74, R3
Јан 17, 2020
Jan Velske2 1:22.142s
Сезона Master
S60, R15
Сеп 15, 2017
Stefano Fort 1:24.779s
Сезона Pro
S52, R8
Апр 5, 2016
Martino Ghirardi 1:25.323s
Сезона Amateur
S87, R15
Јун 3, 2022
Nikos Tzivas 1:27.107s
Сезона Rookie
S84, R17
Ное 26, 2021
Mattia Casadei 1:29.200s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S28, R3
Ное 15, 2011
Justinas Smyšliajevas2 1:37.603s
Сезона Master
S76, R16
Јул 7, 2020
Kuba Szajbel 1:39.083s
Сезона Pro
S40, R16
Мар 18, 2014
Shoaib Mohamed 1:40.051s
Сезона Amateur
S40, R16
Мар 18, 2014
Aleksey Titarenko 1:42.494s
Сезона Rookie
S40, R16
Мар 18, 2014
Ruben Lansink 1:45.803s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S55, R1
Сеп 16, 2016
Ioannis Dimitroglou1 1:37.658s
Сезона Master
S47, R1
Апр 24, 2015
Konnos Tsag 1:37.936s
Сезона Pro
S47, R1
Апр 24, 2015
Daneks Britāls 1:39.476s
Сезона Amateur
S40, R16
Мар 18, 2014
Alexandre Lietz 1:41.752s
Сезона Rookie
S40, R16
Мар 18, 2014
Igor Piątek 1:43.595s
Опис

Во 2008 година ја имаше таа чест Сингапур да биде домакин на првата нокна трка возена во историјата на Формула 1 трките. Инаугурацијата на Сингапур, покажа дека тоа е голем хит и полн погодок, изведена на нова улична патека, со видиците од зградите и околните објекти кои даваат спектакуларна глетка и вистинско уживање за сите гледачи, а и возачи на самата патека. Инстантно се покажа дека оваа патека ке биде една од најдраматичните и патека каде ке има секогаш големи очекувања. Тајмингот на патеката и времето на трката е усогласено со термините на преносите на Европските телевизии и аудиториумот, така да нема некоја големи временски промени и измени. Се користат како што кажавме локални патишта околу Марина Беј регионот, а патеката е осветлена со огромни рефлектори кои се толку моќни што осветлуваат повеке него самата дневна светлина, а секако се исполнети сите сигурносни протоколи за да ја обезбедат сигурноста и на гледачите и секакона возачите во болидите. Голем е и просторот за публиката и сместувачките објекти, кои што можат да сместат повеке од 80,000 гледачи , додека фиксната пит регија е направена и опремена со најсовремени уреди и работни простории, делукс категорија,сместени во објектот на Сингапур Летечкиот комплекс.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
13 10 Leandro Sereno1
1h42:36.968s
Edijs Putniņš
3:22.572s
Tomasz Wypych
1:27.752s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
14 Тест патека Total test laps: 525322
Your test laps: ???
- Toygun Senler
1:23.942s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
15 16 Jari Aareskoski2
1h29:55.760s
Jari Aareskoski2
2:53.806s
Jari Aareskoski2
1:26.824s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
16 11 Vladimir Islentiev2
1h30:19.357s
Jari Aareskoski2
2:53.584s
Jari Aareskoski2
1:26.913s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
18 2 Toygun Senler
1h29:15.600s
Toygun Senler
2:52.177s
Toygun Senler
1:25.527s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
19 14 Toygun Senler1
1h29:20.668s
Jari Aareskoski3
2:52.950s
Jari Aareskoski3
1:25.842s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
21 17 Edvinas Pranculevicius
1h29:04.435s
Edvinas Pranculevicius
2:53.517s
Edvinas Pranculevicius
1:25.411s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
26 5 Zdenek Hladik3
1h28:44.430s
Zdenek Hladik3
2:52.242s
Zdenek Hladik3
1:25.221s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
27 7 Nico Zou
1h29:10.304s
Laila Britāle
2:52.189s
Nico Zou
1:25.348s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
28 3 Justinas Smyšliajevas2
1h40:47.199s
Wojciech Uzikowski
3:17.286s
Justinas Smyšliajevas2
1:37.717s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
30 9 Vsevolod Demydov
1h29:42.943s
Mark Webster
2:52.153s
Keri Lovell
1:25.944s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
32 16 Leandro Sereno3
1h29:29.053s
Tomasz Kaminski
2:52.109s
Atis Praudins
1:25.315s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
36 15 Rimantas Sagatas2
1h29:03.374s
João Monteiro
2:51.222s
Rimantas Sagatas2
1:24.911s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
38 4 Rimantas Sagatas2
1h28:52.820s
Vsevolod Demydov
2:52.898s
Rimantas Sagatas2
1:25.528s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
40 16 Leandro Sereno6
1h41:41.057s
Rimantas Sagatas2
3:16.864s
Toygun Senler5
1:38.087s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
43 12 João Monteiro1
1h29:20.198s
João Monteiro1
2:50.679s
João Monteiro1
1:25.171s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
44 Тест патека Total test laps: 1610761
Your test laps: ???
- Atis Praudins
1:24.888s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
47 1 Vsevolod Demydov2
1h40:29.878s
Zdenek Hladik3
3:17.524s
Vsevolod Demydov2
1:26.539s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
49 7 Vsevolod Demydov2
1h28:35.373s
Roland Postle3
2:52.073s
Zdenek Hladik3
1:25.470s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
52 8 Stanislav Frolov
1h29:00.449s
Stanislav Frolov
2:49.015s
Stanislav Frolov
1:24.072s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 1 Ioannis Dimitroglou1
1h30:39.910s
Ioannis Dimitroglou1
3:04.420s
Christos Bobolis3
1:23.404s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 14 Ioannis Dimitroglou2
1h40:51.386s
Rimantas Sagatas2
2:52.038s
Vladimir Jelicic
1:24.711s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
58 6 Jarosław Nowacki
1h28:47.424s
Toni Söyrinki
2:53.303s
Jarosław Nowacki
1:25.239s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
60 15 Paulo Pinto
1h29:35.740s
Christos Bobolis4
2:51.389s
Atis Praudins
1:24.240s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
66 11 Roland Postle6
1h37:42.807s
Rafal Celejewski
2:51.940s
Roland Postle6
1:24.659s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 2 Mateusz Oleś
1h29:19.128s
Toni Söyrinki
2:51.483s
Mateusz Oleś
1:24.320s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 Тест патека Total test laps: 1217795
Your test laps: ???
- Andrei Tarnauceanu
1:24.612s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
70 4 Tomek Kiełpiński
1h30:18.666s
Roland Postle6
3:04.421s
Alpo Kaakinen1
1:24.277s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 7 Nevzat Kasapoglu
1h35:12.975s
Jan Velske
2:51.566s
Jan Velske
1:24.724s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 3 Jan Velske2
1h27:09.754s
Jan Velske2
2:49.031s
Jan Velske2
1:22.142s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
75 4 Emil Kwiatkowski
1h29:27.636s
George Slater
2:51.423s
Jan Velske2
1:23.988s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
76 16 Roland Postle9
1h29:14.952s
Yug Desai1
3:03.884s
Roland Postle9
1:23.151s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
80 15 Pablo Fernandez
1h27:39.427s
Pablo Fernandez
2:49.642s
Pablo Fernandez
1:23.026s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
82 4 Jan Velske2
1h27:46.072s
Ania Piekarska
2:51.804s
Jan Velske2
1:22.821s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
84 17 Chew Kai Wen
1h35:46.314s
Chew Kai Wen
3:08.396s
Chew Kai Wen
1:26.038s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
87 15 Rimantas Sagatas2
1h40:25.220s
Bert Huylebroeck
2:47.347s
Bruno Caseiro
1:24.387s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
89 13 Rimantas Sagatas3
1h29:17.248s
Dominiek Van West
2:49.905s
Leandro Sereno7
1:23.728s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката