Yas Marina

Патека Технички податоци
Локација: Обединетите Арапски Емирати Моќност: 12
Датум: Не е на календарот Управување: 10
Должина на патеката: 305.5км Забрзување: 17
Круга: 55 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 5.555 км Претекнување: Тешко
Просечна брзина: 221.24 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 39 Потрошувачка на гориво: Ниска
Број на кривини: 21 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 18.5s Ниво на грипот: Високо
Категорија: F1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S88, R15
Авг 5, 2022
Aigars Vitolins 1:31.616s
Сезона Master
S96, R7
Ное 23, 2023
Julien Prado 1:33.359s
Сезона Pro
S88, R15
Авг 2, 2022
György Székely 1:34.196s
Сезона Amateur
S80, R16
Мар 16, 2021
Sam Norris 1:35.681s
Сезона Rookie
S38, R16
Ное 1, 2013
Anestis Mamplekos 1:39.880s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S88, R15
Авг 5, 2022
Aigars Vitolins 1:30.383s
Сезона Master
S96, R7
Ное 24, 2023
Julien Prado 1:32.646s
Сезона Pro
S52, R10
Апр 12, 2016
Michał Wilczyński 1:33.936s
Сезона Amateur
S80, R16
Мар 16, 2021
Sam Norris 1:34.143s
Сезона Rookie
S61, R17
Ное 24, 2017
Nicolás Soto 1:36.966s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S48, R13
Авг 7, 2015
Christos Bobolis 1:47.639s
Сезона Master
S68, R7
Јан 11, 2019
Frederico Neves1 1:48.911s
Сезона Pro
S42, R16
Јул 29, 2014
Maxim Titkov 1:50.061s
Сезона Amateur
S48, R13
Авг 7, 2015
Jed Lilly 1:52.722s
Сезона Rookie
S42, R16
Јул 29, 2014
Kiril Penkov 1:56.455s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S77, R9
Авг 14, 2020
Jasper Coosemans1 1:46.186s
Сезона Master
S77, R9
Авг 14, 2020
Laurent Quinet 1:47.962s
Сезона Pro
S77, R9
Авг 14, 2020
Piotr Szmit 1:49.193s
Сезона Amateur
S71, R17
Авг 23, 2019
Pablo Borges 1:51.651s
Сезона Rookie
S71, R17
Авг 23, 2019
Nicolás Soto 1:52.735s
Опис

Јас Марина патеката е местото каде се одржува трката , односно Абу Даби Гран При. Патеката е дизајнирана и изработена од страна на најголемиот дизајнер за тркачки патеки - Херман Тилке, впрочем како и поголемиот дел на останатите патеки. Јас Марина е втора патека која се натпреварува во Ф1 трките од Средниот Исток, првата е Бахреин . Јас Марина поточно се наоѓа на некои 30 минути од главниот град на УАЕ, Абу Даби. Патеката е направена како Арапска верзија на Монако , 21 свијок кои се поставени од вештачкиот остров, се покрај пристаништетот и марината, низ хотелот Јас Марина, па се до правецот низ песочните дуни, со неколку долги прави деловии неколку прилично тесни свијоци. Патеката има неколку потенцијални места за претекнување. Пит правецот се до свијокот со број 1 е одличен за КЕРС системот. Од свијоците,2,3,4 и 5 се исто така потенцјилни точки и места за престигнување.После свијокот со број 4 има можност за силните болиди да се наттркуваат и да се преминуваат со колегите, односно да се пресечат на крајот од тој дел со малу покасно кочење. Излезот од Пит врви под самата патека, низ тунел. Исто така, дел од патеката врви низ еден од хотелите, што е исто така една убава глетка.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
17 2 Tomasz Wypych
1h28:32.659s
Tomasz Wypych
3:06.708s
Tomasz Wypych
1:33.971s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
18 14 Toygun Senler
1h28:46.792s
Tomasz Wypych
3:12.358s
Vladimir Islentiev2
1:34.745s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
20 6 Toygun Senler2
1h28:16.843s
Toygun Senler2
3:10.834s
Toygun Senler2
1:34.398s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
22 13 Zdenek Hladik
1h32:46.456s
Toygun Senler3
3:10.479s
Toygun Senler3
1:34.930s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
23 8 Edvinas Pranculevicius1
1h28:28.637s
Edvinas Pranculevicius1
3:09.022s
Zdenek Hladik1
1:34.062s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
26 12 Zdenek Hladik3
1h34:11.006s
Zdenek Hladik3
3:37.834s
Zdenek Hladik3
1:34.158s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
28 2 Toygun Senler3
1h27:47.881s
Leandro Sereno2
3:08.852s
Toygun Senler3
1:33.267s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
29 12 Atis Praudins
1h28:28.062s
Marek Marchewka
3:10.268s
Atis Praudins
1:34.152s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
30 3 Leandro Sereno2
1h28:32.791s
Mark Webster
3:10.710s
Denis Grahov
1:34.422s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
31 8 Rimantas Sagatas
1h40:29.525s
Justinas Smyšliajevas4
3:08.182s
Daneks Britāls
1:35.181s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
32 Тест патека Total test laps: 1080050
Your test laps: ???
- Tomasz Petryk
1:33.524s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
33 9 Rimantas Sagatas1
1h27:57.461s
Atis Praudins
3:07.935s
Atis Praudins
1:33.360s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
34 13 Leandro Sereno4
1h28:05.927s
Toygun Senler4
3:07.478s
Toygun Senler4
1:33.541s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
35 6 Rimantas Sagatas1
1h27:45.158s
Rimantas Sagatas1
3:07.864s
Rimantas Sagatas1
1:33.134s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
38 16 Rimantas Sagatas2
1h28:05.156s
Rimantas Sagatas2
3:06.732s
Rimantas Sagatas2
1:33.164s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
40 2 Apostolis Goutzos
1h28:43.075s
Apostolis Goutzos
3:08.747s
Nikolay Borzenkov
1:33.688s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
42 16 Frederico Neves
1h41:35.852s
Frederico Neves
3:38.156s
Alexey Manukalov
1:48.829s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
45 1 Leandro Sereno6
1h30:04.609s
Roland Postle1
3:20.980s
Leandro Sereno6
1:33.043s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
48 13 Roland Postle3
1h37:52.062s
Christos Bobolis
3:37.110s
Christos Bobolis
1:34.233s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
50 9 Roland Postle3
1h28:14.324s
Ioannis Dimitroglou
3:09.170s
Roland Postle3
1:33.936s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
51 4 Jan Pavlicek
1h28:10.369s
Jan Pavlicek
3:07.624s
Roland Postle4
1:33.676s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
52 10 Ioannis Dimitroglou
1h28:15.028s
Christos Bobolis2
3:09.088s
Roland Postle4
1:32.993s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
54 10 Christos Bobolis2
1h28:13.989s
Jan Pavlicek2
3:06.908s
Roland Postle4
1:32.961s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 3 Vsevolod Demydov2
1h28:38.074s
Christos Bobolis3
3:23.348s
Vsevolod Demydov2
1:33.241s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
57 13 Christos Bobolis3
1h28:15.484s
Christos Bobolis3
3:08.559s
Justinas Smyšliajevas4
1:32.651s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 Тест патека Total test laps: 1192738
Your test laps: ???
- Janne Väänänen
1:33.602s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
61 17 Roland Postle4
1h27:38.648s
Róbert László
3:08.570s
Roland Postle4
1:32.758s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
64 2 Łukasz Dudek
1h28:13.197s
Christos Bobolis4
3:09.185s
Theodosis Vogiatzis
1:32.863s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 13 Geoff Atkin
1h29:57.726s
Ioannis Dimitroglou3
3:22.891s
Michael Keeney
1:32.412s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 7 Róbert László1
1h28:51.518s
Rafal Celejewski
3:22.322s
Róbert László1
1:31.390s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
71 17 Paweł Zaburski
1h40:42.463s
Ioannis Dimitroglou4
3:25.098s
Carlos Esparza
1:46.693s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
73 9 Jan Velske1
1h27:41.819s
Nevzat Kasapoglu
3:09.967s
Jan Velske1
1:32.358s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
77 9 Rimantas Sagatas2
1h40:34.457s
Andreas Ramann
3:39.506s
Jasper Coosemans1
1:46.186s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
79 3 Andrea Squizzato
1h27:38.520s
Gyuri Székely
3:09.005s
Andrea Squizzato
1:32.142s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
80 16 Pablo Fernandez
1h37:19.379s
Pablo Fernandez
3:07.752s
Pablo Fernandez
1:32.869s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
83 16 Ania Piekarska
1h27:20.428s
Ania Piekarska
3:07.694s
Ania Piekarska
1:31.623s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
85 3 Twig Fahaji
1h28:06.514s
Antonio Gattulli
3:07.812s
Roland Postle9
1:31.785s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
88 15 Aigars Vitolins
1h26:19.423s
Kristijan Mihovic
3:04.777s
Aigars Vitolins
1:30.383s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
89 Тест патека Total test laps: 1315972
Your test laps: ???
- Terence Carneiro
1:33.645s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
90 9 Bruno Caseiro
1h27:31.351s
Dominiek Van West
3:06.741s
Bruno Caseiro
1:31.454s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
93 6 Ilya Vedenikov
1h27:28.308s
Mikko Suhonen
3:06.243s
Rimantas Sagatas4
1:31.909s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
96 7 Andreas Ramann
1h27:13.403s
Andreas Ramann
3:05.751s
Juan Diego Milán
1:31.568s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката