Poznan

Патека Технички податоци
Локација: Полска Моќност: 7
Датум: Дек 26, 2023 Управување: 14
Должина на патеката: 306.2км Забрзување: 8
Круга: 75 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 4.083 км Претекнување: Тешко
Просечна брзина: 223.72 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 22 Потрошувачка на гориво: Ниска
Број на кривини: 14 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 14s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S91, R4
Јан 3, 2023
George Slater1 1:06.017s
Сезона Master
S68, R13
Јан 30, 2019
Wouter Teuwen 1:07.932s
Сезона Pro
S68, R13
Јан 30, 2019
Farcy Génel 1:09.261s
Сезона Amateur
S80, R9
Фев 18, 2021
Sam Norris 1:11.042s
Сезона Rookie
S82, R16
Јул 19, 2021
Mike Kreisz 1:12.972s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S82, R16
Јул 20, 2021
George Slater 1:05.695s
Сезона Master
S91, R4
Јан 3, 2023
Gyuri Székely 1:07.488s
Сезона Pro
S82, R16
Јул 20, 2021
Dimitry Korotunenko 1:09.002s
Сезона Amateur
S80, R9
Фев 19, 2021
Sam Norris 1:09.868s
Сезона Rookie
S59, R17
Јул 21, 2017
András Bozóti 1:11.182s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S87, R1
Апр 14, 2022
Bert Huylebroeck 1:16.618s
Сезона Master
S87, R1
Апр 13, 2022
Pieterjan Staessen 1:18.648s
Сезона Pro
S87, R1
Апр 15, 2022
Sean Hillier 1:20.005s
Сезона Amateur
S59, R17
Јул 21, 2017
Geoff Atkin 1:22.167s
Сезона Rookie
S59, R17
Јул 21, 2017
Ian Morrison 1:25.447s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S18, R4
Јан 15, 2010
Leandro Sereno2 1:18.407s
Сезона Master
S51, R6
Јан 22, 2016
Deimison Souza 1:19.100s
Сезона Pro
S51, R6
Јан 22, 2016
Stephen Heathorn 1:20.436s
Сезона Amateur
S51, R6
Јан 22, 2016
Michael Winkley 1:21.807s
Сезона Rookie
S23, R13
Јан 21, 2011
Martin Webb 1:23.782s
Опис

Уникатната патека во Полска е изградена во средината на 70тите од страна на Полската Фабрика за земјоделски алатки и машини Полмо, со претензии тука на оваа патека да ги тестираат Тарпан (или попознати како Хонкер) автомобили. Оваа инвестиција наиде на големо одобрување од локалните власти , но не добија официјална потврда за изградба на патеката. Главен дизајнер на истата е Роман Јанковски, но целиот проект немаше да е возможен без помош на големата група на луѓе водени од страна на Адам Сморависки. Креаторите на патеката сериозно размислуваа да ја направат патеката да биде исто така патека која може да овозможи и тркање на истата на Ф1 трки , а плановите за истата ги прикажаа за прв за време на трка и Гран При викенд во Зандворт, директно на Берни Еклстон. Наскоро после презентацијата, специјална комисија пристигна од Лондон да ја види и оцени иднината на оваа патека во Ф1 натпреварувањата. Еден од резултатите на оваа инспекција е карактеристичниот вијадукт над патеката . Нажалост за проектот со презентација и инаугурација во Ф1 натпреварувањата е откажан, па така да патеката остана како место за бројни тркачки настани, но не на Ф1 циркусот. Неофицијалниот рекорд на патеката (1:14s) е направен од страна на 04.21.2007 од страна на Марк Гене возејки Ферари Ф1. Патеката содржи 14 свијоци ( 5 леви и 9 десни), а најдолгиот правец е 560м со должина вкупна на патеката од 4,083км.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
18 4 Vladimir Islentiev2
1h33:50.461s
Laila Britāle
2:28.564s
Toygun Senler
1:09.860s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
20 2 Vladimir Islentiev2
1h28:12.082s
Toygun Senler2
2:16.636s
Toygun Senler2
1:08.570s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
23 13 Leandro Sereno2
1h40:46.368s
Edvinas Pranculevicius1
2:26.363s
Edvinas Pranculevicius1
1:09.820s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
26 3 Nico Zou
1h28:01.679s
Zdenek Hladik3
2:16.965s
Nico Zou
1:08.766s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
28 Тест патека Total test laps: 1037926
Your test laps: ???
- Wojciech Uzikowski
1:07.202s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
31 12 Rimantas Sagatas
1h27:55.952s
Rimantas Sagatas
2:17.958s
Rimantas Sagatas
1:08.732s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
34 17 Leandro Sereno4
1h27:43.415s
Leandro Sereno4
2:16.315s
Leandro Sereno4
1:08.547s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
37 17 Toygun Senler4
1h28:43.437s
Toygun Senler4
2:17.852s
João Monteiro1
1:09.049s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
42 6 Nikolay Borzenkov
1h28:02.779s
Rimantas Sagatas2
2:16.230s
Leandro Sereno6
1:08.628s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
44 10 Leandro Sereno6
1h28:45.312s
Leandro Sereno6
2:17.956s
Maja Soren
1:08.985s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 9 Leandro Sereno6
1h30:12.795s
Leandro Sereno6
2:28.171s
Devashis Tamhane
1:09.035s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
51 6 Zdenek Hladik3
1h34:35.348s
Vsevolod Demydov2
2:27.039s
Christos Bobolis2
1:09.384s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 7 Ioannis Dimitroglou2
1h27:24.003s
Pavel Buhharin
2:17.094s
Ioannis Dimitroglou2
1:06.779s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 17 Justinas Smyšliajevas4
1h27:38.147s
Vladimir Islentiev2
2:28.416s
Zoltan Kormos
1:07.181s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
63 11 Radek Czech
1h34:08.683s
Radek Czech
2:17.792s
Philippe Laude
1:08.029s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 13 Ioannis Dimitroglou4
1h27:12.874s
Radek Czech2
2:15.357s
Mihail Morozov
1:06.706s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
73 3 Jan Velske1
1h25:55.208s
Nevzat Kasapoglu
2:25.781s
Jan Velske1
1:06.069s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
76 6 Roland Postle9
1h25:51.999s
Roland Postle9
2:15.080s
Gonzalo Alvarez
1:06.569s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
80 9 Joachim Rang
1h26:03.482s
Joachim Rang
2:14.819s
Joachim Rang
1:05.757s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
82 16 George Slater
1h26:20.639s
Roland Postle9
2:13.901s
George Slater
1:05.695s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
83 Тест патека Total test laps: 1278805
Your test laps: ???
- Roland Postle9
1:06.523s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
87 1 Bert Huylebroeck
1h26:23.452s
Bert Huylebroeck
2:22.866s
Brad Marshall1
1:06.115s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
91 4 George Slater1
1h26:27.772s
George Slater1
2:12.910s
George Slater1
1:06.122s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
92 9 Jasper Coosemans1
1h26:29.251s
Jasper Coosemans1
2:13.727s
Jasper Coosemans1
1:06.101s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката