Yeongam

Патека Технички податоци
Локација: Јужна Кореја Моќност: 11
Датум: Не е на календарот Управување: 15
Должина на патеката: 309.2км Забрзување: 13
Круга: 55 Аеродинамички притисок: Висока
Разлика од круг: 5.622 км Претекнување: Нормално
Просечна брзина: 218.62 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 35 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 18 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 23.5s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S90, R5
Ное 3, 2022
Kuba Szajbel 1:33.832s
Сезона Master
S90, R5
Ное 2, 2022
Mato Nikic 1:35.242s
Сезона Pro
S37, R12
Авг 13, 2013
Max Watson 1:36.749s
Сезона Amateur
S95, R12
Окт 8, 2023
Ville Pohjanen 1:38.240s
Сезона Rookie
S46, R17
Апр 17, 2015
Neophytos Christodoulides 1:41.897s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S90, R5
Ное 4, 2022
Bert Huylebroeck1 1:32.575s
Сезона Master
S65, R14
Јул 24, 2018
Zoltan Kormos 1:34.421s
Сезона Pro
S29, R15
Мар 2, 2012
Yuriy Vizir 1:35.696s
Сезона Amateur
S49, R8
Сеп 22, 2015
Mario Põldma 1:37.115s
Сезона Rookie
S53, R10
Јун 14, 2016
Luca Bertani 1:38.597s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S53, R10
Јун 14, 2016
Jan Pavlicek1 1:49.226s
Сезона Master
S76, R9
Јун 12, 2020
Sami Hamada 1:50.486s
Сезона Pro
S65, R14
Јул 24, 2018
Patryk Janczak 1:52.257s
Сезона Amateur
S65, R14
Јул 24, 2018
Ahmet Sonverdi 1:54.456s
Сезона Rookie
S53, R10
Јун 14, 2016
Brian Lockwood 1:58.240s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S76, R9
Јун 12, 2020
Roland Postle9 1:47.735s
Сезона Master
S95, R12
Окт 10, 2023
Pablo Fernandez1 1:49.899s
Сезона Pro
S53, R10
Јун 14, 2016
Lucas Macena 1:50.679s
Сезона Amateur
S53, R10
Јун 14, 2016
Alexandre Fernandes 1:52.320s
Сезона Rookie
S53, R10
Јун 14, 2016
Leandro Souza 1:55.146s
Опис

Во 2010 година, се одржа првото Корејско Гранд При, покрај пристанишниот простор. Патеката ке биде наречена Корејски Интернационална Тркачка Патека. Патеката е дизајнирана од познатиот светски дизајнер на вакви патеки Херман Тилке. Патеката извесни сезони ке биде во календарот, а некои и нема да биде. Конструкцијата започна во 2007 година , а е завршена во 2010 година, Патеката ке биде домакин на трките до 2016 година. После тоа , 5 годишна опција за понатамошно користење на патеката ке мора да биде одлучено и одбрано, за истата да може да се вози и одржува до 2021 година. Организаторите викаат дека патеката го има најдолгиот правец од сите патеки на Азиско тло од 1,2км кој дозволува брзини до 320км/ч. А исто така ке има и посебна патека, во должина од 3км за домашните шамионати ,трки и настани .

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
20 10 Vladimir Islentiev2
1h42:05.451s
Toygun Senler2
3:41.307s
Martynas Molneris
1:49.392s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
22 7 Edvinas Pranculevicius1
1h30:07.729s
Edvinas Pranculevicius1
3:13.529s
Edvinas Pranculevicius1
1:35.832s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
23 9 Edvinas Pranculevicius1
1h30:00.083s
Edvinas Pranculevicius1
3:12.021s
Edvinas Pranculevicius1
1:35.784s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
25 4 Zdenek Hladik2
1h29:49.891s
Zdenek Hladik2
3:13.255s
Zdenek Hladik2
1:35.325s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
27 13 Leandro Sereno2
1h41:59.122s
Leandro Sereno2
3:10.445s
David Rolleston
1:35.734s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
29 15 Justinas Smyšliajevas3
1h29:21.371s
Atis Praudins
3:10.780s
Atis Praudins
1:34.719s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
33 3 Leandro Sereno3
1h32:00.932s
Leandro Sereno3
3:26.877s
Leandro Sereno3
1:36.301s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
36 13 João Monteiro
1h29:41.232s
Leandro Sereno5
3:11.276s
João Monteiro
1:35.438s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
37 12 Sion Francis
1h29:41.303s
João Monteiro1
3:10.475s
Sion Francis
1:34.896s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
38 8 Vsevolod Demydov
1h30:20.980s
Vsevolod Demydov
3:12.003s
Ilya Medvedev
1:35.451s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
40 14 Leandro Sereno6
1h31:26.855s
Leandro Sereno6
3:12.849s
Leandro Sereno6
1:35.561s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
44 11 Roland Postle
1h30:03.976s
Roland Postle
3:11.024s
Roland Postle
1:35.353s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 17 Leandro Sereno6
1h30:08.665s
Leandro Sereno6
3:13.373s
Roland Postle2
1:36.081s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
48 14 Christos Bobolis
1h36:03.648s
José Abi Jaudi
3:11.245s
Mikołaj Przybylski
1:35.684s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
49 8 Vsevolod Demydov2
1h35:51.984s
Vsevolod Demydov2
3:26.721s
Paulo Pinto
1:35.303s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
51 3 Jan Pavlicek
1h29:40.508s
Zdenek Hladik3
3:12.670s
Zdenek Hladik3
1:35.888s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
53 10 Jan Pavlicek1
1h38:36.752s
Jan Pavlicek1
3:39.025s
Alexey Manukalov
1:35.587s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 4 Evaldas Ruseckas
1h29:34.713s
Evaldas Ruseckas
3:11.087s
Dmitri Nadkho
1:33.538s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 4 Ioannis Dimitroglou2
1h30:09.666s
Eduard Gindullin
3:12.538s
Michał Wilczyński
1:34.679s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
58 4 Jukka Sireni
1h42:27.927s
Jarosław Nowacki
3:26.295s
Rimantas Sagatas2
1:35.593s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 11 Christos Bobolis4
1h30:01.756s
Christos Bobolis4
3:11.719s
Nuno Vicente
1:34.444s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
61 15 Roland Postle4
1h28:28.505s
Róbert László
3:12.595s
Tamás Végh
1:33.542s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
63 16 Alpo Kaakinen
1h29:17.347s
Radek Czech
3:10.791s
Radek Czech
1:33.603s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
65 14 Ioannis Dimitroglou3
1h33:34.361s
Ioannis Dimitroglou3
3:26.860s
Róbert László1
1:33.526s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
66 16 Radek Sus
1h28:55.881s
Rafal Celejewski
3:10.806s
Rafal Celejewski
1:33.373s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
69 13 Alpo Kaakinen
1h28:45.559s
Róbert László2
3:11.237s
Róbert László2
1:33.894s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 14 Jan Velske
1h29:02.825s
Nevzat Kasapoglu
3:10.592s
Nevzat Kasapoglu
1:32.757s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 15 Carlos Esparza
1h35:17.400s
George Slater
3:13.106s
Alix Martin
1:35.355s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
76 9 Roland Postle9
1h41:32.532s
Roland Postle9
3:42.867s
Roland Postle9
1:47.735s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
79 5 Andrea Squizzato
1h28:33.649s
Jean-marc Boissinot
3:11.982s
Andrea Squizzato
1:34.417s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
83 5 George Slater
1h42:06.640s
Roland Postle9
3:26.743s
Miel Soeterbroek
1:48.506s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
85 4 Rimantas Sagatas2
1h34:09.617s
Twig Fahaji
3:09.746s
Twig Fahaji
1:33.426s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
90 5 Bruno Caseiro
1h28:54.640s
Kuba Szajbel
3:08.048s
Bert Huylebroeck1
1:32.575s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
92 6 George Slater2
1h33:56.029s
Dominiek Van West
3:09.728s
Gonzalo Alvarez
1:33.332s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
95 12 Wouter Teuwen1
1h41:47.198s
Harsh Sheth
3:10.217s
André de Carvalho
1:35.073s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката