Bucharest Ring

Патека Технички податоци
Локација: Романија Моќност: 8
Датум: Не е на календарот Управување: 6
Должина на патеката: 245.7км Забрзување: 8
Круга: 80 Аеродинамички притисок: Ниска
Разлика од круг: 3.071 км Претекнување: Лесно
Просечна брзина: 150.5 км/ч Тврдина на суспензијата: Тврда
Одржани трки: 16 Потрошувачка на гориво: Многу висока
Број на кривини: 14 Потрошувачка на гуми: Ниска
Време на влез/излез од боксот: 24s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S62, R1
Ное 29, 2017
Bráulio Monteiro 1:13.971s
Сезона Master
S62, R1
Дек 1, 2017
Márton Martin Safranyik 1:14.727s
Сезона Pro
S38, R11
Окт 15, 2013
Viktor Dyankov 1:15.859s
Сезона Amateur
S70, R7
Мај 17, 2019
Andris Ceruss 1:17.853s
Сезона Rookie
S38, R11
Окт 15, 2013
Anestis Mamplekos 1:20.496s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S90, R10
Ное 22, 2022
Bruno Caseiro 1:13.464s
Сезона Master
S62, R1
Дек 1, 2017
Rui Silva 1:14.614s
Сезона Pro
S90, R10
Ное 22, 2022
Gonçalo Fernandes 1:15.175s
Сезона Amateur
S74, R5
Јан 24, 2020
Oliver Martinez 1:17.030s
Сезона Rookie
S90, R10
Ное 22, 2022
Laurent Kurz 1:18.946s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S27, R1
Сеп 2, 2011
Justinas Smyšliajevas1 1:25.095s
Сезона Master
S32, R6
Авг 17, 2012
Ashwin Mijar 1:26.868s
Сезона Pro
S32, R6
Авг 17, 2012
Alex Herban 1:28.032s
Сезона Amateur
S27, R1
Сеп 2, 2011
Patrick Hautekeete 1:30.310s
Сезона Rookie
S32, R6
Авг 17, 2012
Laurie Light 1:33.785s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S79, R13
Јан 2, 2021
Ignacio Belatti 1:25.066s
Сезона Master
S79, R13
Јан 2, 2021
Laurent Quinet 1:25.392s
Сезона Pro
S79, R13
Јан 2, 2021
Nicolás Mondino 1:26.570s
Сезона Amateur
S85, R12
Јан 18, 2022
Jánosné Tóth 1:29.380s
Сезона Rookie
S79, R13
Јан 2, 2021
Mihail Horvath 1:31.116s
Опис

Букурешт ринг е улична трка во главниот град на Романија Букурешт. Дизајнирана од страна на најпознатиот светски дизајнер на тркачки патеки Херман Тилке, патеката е во центарот на градот,а ја опфаќа и Палатата на Парламентот во средината. Објавено беше во Септември 2010та дека патеката ке биде домакина од АвтоГП шампионатот во Јули 2011та, со светски евент постанувајки позната како Букурешт ГП. Букурешт Ринг е домакин на повеке тркачки натпревари, вклучувајки го ФИА ГТ шампионатот, Британската Формула 3 шампионат, ФИА ГТ3 Европскиот шамионат и Дачиа Логан Купот. Патеката има 7 леви и 7 десни свијоци и должина од 3.071км.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
23 12 Zdenek Hladik1
1h46:43.700s
Edvinas Pranculevicius1
2:30.867s
Edvinas Pranculevicius1
1:16.319s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
27 1 Justinas Smyšliajevas1
1h43:20.201s
Justinas Smyšliajevas1
2:40.058s
Justinas Smyšliajevas1
1:15.551s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
32 6 Sergey Lyogky
1h56:58.092s
Sergey Lyogky
2:53.273s
Sergey Lyogky
1:26.255s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
33 17 Leandro Sereno3
1h44:31.720s
Toygun Senler4
2:33.028s
Nathan Skelly
1:15.939s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
38 11 Aleksej Sutkin
1h57:03.369s
Sion Francis
2:30.215s
Joao Barbosa
1:17.147s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
45 4 Nikolay Borzenkov
1h59:27.902s
Roland Postle1
2:31.586s
Maja Soren
1:17.133s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
48 7 Nikolay Borzenkov
1h43:59.151s
Nikolay Borzenkov
2:31.237s
Nikolay Borzenkov
1:16.029s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
52 4 Ioannis Dimitroglou
1h43:51.604s
Mark Webster
2:31.166s
Ioannis Dimitroglou
1:15.010s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 9 Roland Postle4
1h43:18.441s
Pavel Buhharin
2:30.509s
Vsevolod Demydov2
1:14.320s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 1 Sam Wainwright
1h42:35.153s
Bráulio Monteiro
2:29.450s
David Rolleston
1:13.889s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 14 Radek Sus
1h51:18.154s
Yug Desai
2:42.384s
Martin Bedoya
1:14.700s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
70 7 Ugnius Sagatas
1h43:04.075s
Christos Bobolis4
2:30.917s
Ugnius Sagatas
1:14.513s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 5 Róbert László2
1h43:03.922s
Paweł Zaburski
2:44.008s
Róbert László2
1:14.053s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
79 13 Josh Clark
1h57:25.063s
Gustavo Bellotto
2:42.315s
Gustavo Bellotto
1:17.344s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
85 12 Pablo Fernandez
1h57:22.801s
David Rolleston1
2:41.978s
Rimantas Sagatas2
1:15.840s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
90 10 Dominiek Van West
1h42:18.938s
George Slater1
2:29.482s
Bruno Caseiro
1:13.464s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката