Ahvenisto

Патека Технички податоци
Локација: Финска Моќност: 5
Датум: Не е на календарот Управување: 10
Должина на патеката: 243.2км Забрзување: 7
Круга: 80 Аеродинамички притисок: Висока
Разлика од круг: 3.04 км Претекнување: Нормално
Просечна брзина: 152.75 км/ч Тврдина на суспензијата: Меки
Одржани трки: 22 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 10 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 11.5s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S83, R12
Сеп 7, 2021
Lee Harding 1:11.564s
Сезона Master
S83, R12
Сеп 7, 2021
Edwin Silva 1:13.315s
Сезона Pro
S89, R4
Авг 27, 2022
Filip Dimitrov 1:14.582s
Сезона Amateur
S57, R16
Мар 13, 2017
Ahmad Aloulou 1:16.597s
Сезона Rookie
S49, R14
Окт 13, 2015
Gary Mullins 1:19.014s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S87, R6
Мај 3, 2022
Jasper Coosemans1 1:11.647s
Сезона Master
S83, R12
Сеп 7, 2021
Edwin Silva 1:13.168s
Сезона Pro
S72, R5
Сеп 13, 2019
Michail Ivanov 1:14.380s
Сезона Amateur
S72, R5
Сеп 13, 2019
Stefano Fort 1:15.337s
Сезона Rookie
S57, R16
Мар 14, 2017
Tarcisio Silva 1:17.407s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S36, R6
Мај 17, 2013
Vsevolod Demydov 1:23.871s
Сезона Master
S44, R12
Ное 25, 2014
Paweł Zaburski 1:25.461s
Сезона Pro
S44, R12
Ное 25, 2014
Mikołaj Przybylski 1:26.411s
Сезона Amateur
S66, R8
Сеп 4, 2018
Rodrigo Viana 1:28.235s
Сезона Rookie
S44, R12
Ное 25, 2014
Bane Skakavac 1:31.804s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S79, R7
Дек 11, 2020
Gyuri Székely 1:23.603s
Сезона Master
S79, R7
Дек 11, 2020
Antonio Gattulli 1:25.109s
Сезона Pro
S57, R16
Мар 14, 2017
Ivan Szuszko 1:26.360s
Сезона Amateur
S57, R16
Мар 14, 2017
Toms Polis 1:27.399s
Сезона Rookie
S57, R16
Мар 14, 2017
Hans Van Ransbeeck 1:29.863s
Опис

Ахвенисто Тркачката Патека е тркачка патека лоцирана во Хаменлина, Финска. 3 километарската патека се вози во насока во стрелките на часовникот, патеката има елевација од 32 метри, стартноцелната рамнина е долга 280 метри и ширината на патеката варира од 9 до 17 метри. Неофицијален рекорд на патеката е времето 1:10.000,и е направено во 1982 година од страна на Формула 1 Светскиот Шампион Кеке Розберг. Розберг го направи тоа време за време на показното возење на неговиот Вилијамс Ф1 ФВ08Ц .Официјалниот рекорд на круг е направен од страна на Марко Невалаинен во Формула 3 болид на 16 Септември 2000та година. Два пати Светскиот Шампион во Формула 1 шампионатите Мика Хакинен, два пати го подобри тоа време за време на Карера Купот и таа класа на возила на 29 Мај, 2004та година, со време од 1:19.905 со неговото Порше Карера.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
25 16 Zdenek Hladik2
1h41:07.227s
Zdenek Hladik2
2:27.484s
Zdenek Hladik2
1:14.036s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
28 16 Wojciech Uzikowski
1h40:31.735s
Aleksej Sutkin
2:25.722s
Justinas Smyšliajevas2
1:13.737s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
29 Тест патека Total test laps: 1437803
Your test laps: ???
- Chris Hewitt
1:12.802s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
31 16 Tomasz Kaminski
1h41:44.352s
Atis Praudins
2:28.390s
Toygun Senler3
1:14.464s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
34 11 Vsevolod Demydov
1h41:46.941s
Ioannis Dimitroglou
2:29.187s
Vsevolod Demydov
1:14.567s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
36 6 Vsevolod Demydov
1h42:44.198s
Vsevolod Demydov
2:36.901s
João Monteiro
1:14.453s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
39 11 Leandro Sereno6
1h41:20.023s
Vsevolod Demydov1
2:27.752s
Leandro Sereno6
1:14.430s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
42 8 Vsevolod Demydov2
1h41:33.630s
Nikolay Borzenkov
2:27.335s
Evaldas Ruseckas
1:14.354s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
44 12 Roland Postle
1h41:20.391s
Roland Postle
2:38.024s
Roland Postle
1:14.485s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 8 Daniel Comalada
1h41:19.484s
Daniel Comalada
2:25.942s
Daniel Comalada
1:13.847s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
48 Тест патека Total test laps: 1750427
Your test laps: ???
- Nikolay Borzenkov
1:12.630s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
49 14 Roland Postle3
1h41:50.490s
Jan Pavlicek
2:28.487s
Victor Chernyshev
1:14.608s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
53 2 Christos Bobolis2
1h40:46.630s
Ioannis Dimitroglou1
2:27.361s
Nuno Vicente
1:13.412s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 6 Florencia Caro
1h46:20.454s
Ioannis Dimitroglou2
2:39.629s
Michał Wilczyński
1:13.805s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
57 16 Florencia Caro
1h50:41.597s
Christos Bobolis3
2:28.470s
Aris Tsipras
1:14.663s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
60 10 Atis Praudins
1h40:02.064s
Atis Praudins
2:28.876s
Atis Praudins
1:12.502s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
64 Тест патека Total test laps: 1742532
Your test laps: ???
- Martynas Bražėnas
1:12.977s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
66 8 Gyuri Székely
1h41:56.435s
Rafal Celejewski
2:39.574s
Gyuri Székely
1:13.085s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 15 Gonzalo Alvarez
1h39:41.601s
Gonzalo Alvarez
2:26.013s
Nevzat Kasapoglu
1:12.830s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 5 Jan Velske
1h40:14.010s
Jan Velske
2:26.711s
Jan Velske
1:12.501s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
76 3 Jasper Coosemans
1h46:19.330s
Jasper Coosemans
2:38.175s
Jasper Coosemans
1:12.434s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
79 7 Pablo Fernandez
1h49:30.357s
Kuba Szajbel
2:24.695s
Klas Britse
1:13.281s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
83 12 Roland Postle9
1h39:26.641s
Roland Postle9
2:24.127s
Lee Harding
1:12.059s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
87 6 Jasper Coosemans1
1h39:28.114s
Jasper Coosemans1
2:24.170s
Jasper Coosemans1
1:11.647s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
89 4 Kristijan Mihovic
1h39:53.648s
Rimantas Sagatas3
2:26.214s
Bert Huylebroeck1
1:11.889s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката