Portimao

Патека Технички податоци
Локација: Португалија Моќност: 9
Датум: Авг 23, 2022 Управување: 14
Должина на патеката: 309.7км Забрзување: 11
Круга: 66 Аеродинамички притисок: Висока
Разлика од круг: 4.692 км Претекнување: Лесно
Просечна брзина: 207.9 км/ч Тврдина на суспензијата: Меки
Одржани трки: 21 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 18 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 15.5s Ниво на грипот: Ниско
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S79, R14
Јан 5, 2021
Rimantas Sagatas2 1:23.513s
Сезона Master
S67, R15
Ное 28, 2018
Joss Giraud 1:24.596s
Сезона Pro
S89, R2
Авг 20, 2022
Filip Dimitrov 1:25.594s
Сезона Amateur
S89, R2
Авг 21, 2022
Mike Kreisz 1:27.138s
Сезона Rookie
S63, R12
Мар 10, 2018
Rares Bogdan 1:31.088s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S85, R13
Јан 21, 2022
Pablo Fernandez 1:21.255s
Сезона Master
S74, R9
Фев 7, 2020
Ayman Daher 1:23.613s
Сезона Pro
S67, R15
Ное 30, 2018
Nikolay Borzenkov 1:24.980s
Сезона Amateur
S67, R15
Ное 30, 2018
Sergei Gordov 1:26.643s
Сезона Rookie
S67, R15
Ное 30, 2018
Jason Claydon 1:28.255s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S85, R13
Јан 21, 2022
Antonio Gattulli 1:36.952s
Сезона Master
S85, R13
Јан 21, 2022
Andrea Iacoponi 1:38.168s
Сезона Pro
S77, R14
Сеп 1, 2020
Joachim Vaes 1:39.103s
Сезона Amateur
S51, R12
Фев 12, 2016
Javier Caceres 1:41.705s
Сезона Rookie
S77, R14
Сеп 1, 2020
Stefano Costalunga 1:45.478s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S77, R14
Сеп 1, 2020
Yug Desai1 1:35.439s
Сезона Master
S77, R14
Сеп 1, 2020
Laurent Quinet 1:36.542s
Сезона Pro
S77, R14
Сеп 1, 2020
Joachim Vaes 1:37.889s
Сезона Amateur
S77, R14
Сеп 1, 2020
Argiris Mamplekos 1:40.443s
Сезона Rookie
S77, R14
Сеп 1, 2020
Nicolás Soto 1:43.151s
Опис

Автодромот во Алгарве или познат како Патека Портимао е долга 4.692 км (2.915 милји) а патеката е лоцирана во Портимао, Португалија. Со вкупен трошок од €195 милиони (приближно $250 милиони долари), а проектот вклучува и патека за картинг, технолошки парк за истражувања, хотел со пет звезди, спортски комплекс и апартмани. На 4ти Април, 2009 година Макс Мозли изјави дека според квалитетот на патеката може да се интегрира во Формула 1 Шампионатот, под капата на Португалското Гран При, се додека се направи комерцијален договор со менаџментот на Формула 1. Во Октомври 2010 година екипите се договорија да ја стават патеката во Портимао во Формула 1 календарот за тестирање заедно со патеката во Бахреин. Патеката е блиска во изглед со стариот Нирбургринг и Спа Франкошамп заради постојаната промена на теренот и окружувањето на патеката. А1 екипата на Португалија и нивниот возач Филип Албукерк направо обзервација на патеката, во која има голем спуст и неколку десни свијоци по главниот правец. Тој исто така коментираше е добра за престигнување заради тоа што патеката е прилично широка. А1 Екипата од Нов Зеланд и нивниот возач Ерл Бамбер изјави дека има неколку посебни свијоци на патеката кои си имаат засебна тактика за секој од нив. Тој исто така изјави и дека патеката е по малку и опасна во смисол како старите тркачки патеки односно старата школа каде има свијоци кои се минуваат со максимална брзина зошто самите се изведени како еден огромен ролеркостер.А1 Екипата на Франција и нивниот возач Николас Прост коментираше дека асфалтот е нов и дека патеката има многу мал грип.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
30 15 Vsevolod Demydov
1h36:08.576s
Toygun Senler3
2:51.966s
Vsevolod Demydov
1:25.213s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
31 Тест патека Total test laps: 1281640
Your test laps: ???
- Rimantas Sagatas
1:24.204s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
32 7 Toygun Senler3
1h43:28.842s
Atis Praudins
2:50.755s
Atis Praudins
1:25.538s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
36 9 Vsevolod Demydov
1h36:03.639s
João Monteiro
2:50.063s
Leandro Sereno5
1:25.308s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
39 Тест патека Total test laps: 1775400
Your test laps: ???
- Luiz Oliveira
1:24.505s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
40 4 Leandro Sereno6
1h35:52.604s
Rimantas Sagatas2
2:51.161s
Toygun Senler5
1:24.672s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
43 7 João Monteiro1
1h44:21.436s
João Monteiro1
2:50.890s
Tomek Kiełpiński
1:25.896s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
44 16 Roland Postle
1h35:21.451s
Roland Postle
2:47.901s
Roland Postle
1:24.597s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 4 Roland Postle2
1h35:23.716s
Roland Postle2
3:02.293s
Roland Postle2
1:24.411s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
49 4 Christos Bobolis1
1h35:26.448s
Jan Pavlicek
2:50.112s
Vsevolod Demydov2
1:24.962s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
51 12 Jan Pavlicek
1h49:07.394s
Zdenek Hladik3
3:16.349s
Jan Pavlicek
1:37.475s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
54 1 Evaldas Ruseckas
1h35:13.225s
Evaldas Ruseckas
2:47.780s
Evaldas Ruseckas
1:23.064s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
57 15 Florencia Caro
1h40:48.720s
Ayman Daher
2:48.819s
Ayman Daher
1:23.363s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
61 6 Roland Postle4
1h34:47.356s
Roland Postle4
2:51.033s
Alexei Malkin
1:23.599s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
63 12 Alpo Kaakinen
1h48:07.985s
Roland Postle5
2:48.705s
Miel Soeterbroek
1:24.173s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
65 Тест патека Total test laps: 1256149
Your test laps: ???
- Mark Wright
1:24.220s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
67 15 Rafal Celejewski
1h34:46.259s
Ioannis Dimitroglou3
2:48.840s
Rafal Celejewski
1:22.681s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
71 4 Roland Postle6
1h34:27.371s
Ioannis Dimitroglou4
2:48.907s
Ioannis Dimitroglou4
1:22.456s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 9 George Slater
1h34:55.735s
George Slater
2:48.899s
George Slater
1:22.684s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
77 14 Rimantas Sagatas2
1h47:49.383s
Joachim Rang
3:16.986s
Yug Desai1
1:35.439s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
79 14 Rimantas Sagatas2
1h34:01.611s
Rimantas Sagatas2
2:47.155s
Pablo Fernandez
1:22.020s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
81 11 Wouter Teuwen
1h38:48.938s
Yug Desai3
2:48.899s
Wouter Teuwen
1:24.329s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
85 13 Pablo Fernandez
1h33:48.702s
Antonio Gattulli
3:02.232s
Pablo Fernandez
1:21.255s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
89 2 Kristijan Mihovic
1h33:35.055s
Brad Marshall1
2:50.055s
Kristijan Mihovic
1:23.003s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката