Austin

Патека Технички податоци
Локација: САД Моќност: 11
Датум: Не е на календарот Управување: 18
Должина на патеката: 308.9км Забрзување: 10
Круга: 56 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 5.516 км Претекнување: Лесно
Просечна брзина: 197.46 км/ч Тврдина на суспензијата: Тврда
Одржани трки: 20 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 20 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 17.5s Ниво на грипот: Високо
Категорија: F1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S90, R1
Окт 21, 2022
Dominiek Van West 1:41.688s
Сезона Master
S95, R15
Окт 20, 2023
Lee Harding 1:43.301s
Сезона Pro
S95, R15
Окт 20, 2023
Andre Morato da Silva 1:45.299s
Сезона Amateur
S76, R12
Јун 23, 2020
Mehdi El Fathy 1:47.241s
Сезона Rookie
S49, R17
Окт 23, 2015
Gary Mullins 1:50.881s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S70, R12
Јун 4, 2019
Róbert László2 1:40.565s
Сезона Master
S95, R15
Окт 20, 2023
Carlos Esparza 1:42.944s
Сезона Pro
S95, R15
Окт 20, 2023
Andre Morato da Silva 1:44.359s
Сезона Amateur
S80, R10
Фев 23, 2021
Sam Norris 1:45.408s
Сезона Rookie
S49, R17
Окт 23, 2015
Quentin Gonzalez 1:48.221s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S82, R6
Јун 15, 2021
Wouter Teuwen 2:00.143s
Сезона Master
S64, R16
Мај 29, 2018
Frederico Neves1 2:01.176s
Сезона Pro
S64, R16
Мај 29, 2018
Rafael Mantovani 2:02.077s
Сезона Amateur
S64, R16
Мај 29, 2018
Andrian Naidenov 2:04.617s
Сезона Rookie
S64, R16
Мај 29, 2018
Flavio Campos 2:09.971s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S73, R1
Ное 1, 2019
Alan Horsley 1:57.268s
Сезона Master
S73, R1
Ное 1, 2019
Sergey Shinkevich 2:00.105s
Сезона Pro
S73, R1
Ное 1, 2019
Montes Dimemola 2:01.643s
Сезона Amateur
S73, R1
Ное 1, 2019
André Ahlberg 2:04.256s
Сезона Rookie
S64, R16
Мај 29, 2018
Mateusz Górny 2:07.362s
Опис

Патеката на Америка е долга 3.427 милји (5,515 км) и служи за трки на мотори и болид и се наоѓа во областа Тревис Каунти, Тексас, во близина на Остин. Дизајнот се базира на повеќе европски Формула патеки , каде е вклучувајќи ја рекреативната Магот Бекет капела на Силверстоун, арена е во искривен облик сличен на Хокенхајм,а има и реплика на осмиот свиок во Истанбул. Други свијоци биле лабаво инспирирани од Сена "S" свијокот во Интерлагос и Аустриаринг односно свијокот Себринг. Една од уникатните карактеристики на патеката е намерното проширување на патеката во свијоците, да се поттикнат возачите да можат да влегуваат во свијоците во различни патеки, односно да овозможи повеке простор за претекнување.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
33 13 Leandro Sereno3
1h47:43.385s
Rimantas Sagatas1
3:31.023s
Rimantas Sagatas1
1:44.366s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
38 13 Rimantas Sagatas2
1h39:48.559s
Vsevolod Demydov
3:28.392s
Rimantas Sagatas2
1:44.223s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
39 1 Leandro Sereno6
1h40:06.488s
Vsevolod Demydov1
3:29.514s
Michael Winkley
1:44.625s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
44 2 Roland Postle
1h40:09.313s
Roland Postle
3:30.951s
Roman Lizogub
1:44.866s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
45 Тест патека Total test laps: 1447198
Your test laps: ???
- Ivan Kudreshov
1:43.890s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
46 6 Christos Bobolis
1h39:44.808s
Christos Bobolis
3:30.785s
Damian Zglinicki
1:44.493s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
49 17 Christos Bobolis1
1h39:15.410s
Christos Bobolis1
3:28.777s
Christos Bobolis1
1:43.703s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
50 1 Christos Bobolis2
1h38:50.394s
Paulo Pinto
3:30.289s
Paulo Pinto
1:43.916s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 11 Ioannis Dimitroglou1
1h39:52.403s
Evaldas Ruseckas
3:29.816s
Alexey Manukalov
1:43.017s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
61 7 Jakab Zoltan
1h39:13.136s
Jakab Zoltan
3:30.157s
Pablo Fernandez
1:42.477s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
64 16 Roland Postle5
1h43:24.103s
Martynas Bražėnas
4:02.975s
Roland Postle5
1:42.259s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 3 Róbert László1
1h38:27.868s
Toni Söyrinki
3:28.551s
Róbert László1
1:42.579s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
70 12 Róbert László2
1h37:11.591s
Róbert László2
3:26.510s
Róbert László2
1:40.565s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
71 Тест патека Total test laps: 1204084
Your test laps: ???
- Ivan Andjelic
1:44.097s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
73 1 Jan Velske1
1h50:18.884s
Jan Velske1
3:43.478s
Toni Söyrinki
1:42.213s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
76 12 Roland Postle9
1h37:57.742s
Roland Postle9
3:28.212s
Jasper Coosemans
1:41.946s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
80 10 Joachim Rang
1h40:13.081s
Joachim Rang
3:43.392s
Joachim Rang
1:41.903s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
82 6 Jan Velske2
1h52:35.456s
Wouter Teuwen
4:02.334s
Jan Velske2
1:43.088s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
84 7 David Rolleston
1h49:40.965s
Roland Postle9
3:27.945s
Michaela Källström
1:43.345s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
86 3 Brad Marshall
1h38:11.879s
Chris Adnams
3:25.668s
Rimantas Sagatas2
1:41.807s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
90 1 Kuba Szajbel
1h37:31.715s
Dominiek Van West
3:24.177s
Dominiek Van West
1:40.672s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
95 15 Luca Molendi
1h37:53.403s
Dominiek Van West
3:24.840s
Luca Molendi
1:41.019s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката