Slovakiaring

Патека Технички податоци
Локација: Словачка Моќност: 17
Датум: Не е на календарот Управување: 10
Должина на патеката: 313.9км Забрзување: 15
Круга: 53 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 5.923 км Претекнување: Тешко
Просечна брзина: 228.25 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 17 Потрошувачка на гориво: Висока
Број на кривини: 14 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 19.5s Ниво на грипот: Високо
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S71, R6
Јул 16, 2019
Ioannis Dimitroglou4 1:35.359s
Сезона Master
S92, R16
Апр 18, 2023
Mikael Brostrom 1:35.681s
Сезона Pro
S92, R16
Апр 17, 2023
Mathias Baldo 1:37.654s
Сезона Amateur
S89, R1
Авг 16, 2022
Mike Kreisz 1:38.452s
Сезона Rookie
S92, R16
Апр 18, 2023
Sam Norris 1:43.869s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S89, R1
Авг 19, 2022
Bruno Caseiro 1:33.415s
Сезона Master
S92, R16
Апр 18, 2023
Geir Pukk 1:34.394s
Сезона Pro
S68, R10
Јан 22, 2019
Tomek Miszczak 1:36.757s
Сезона Amateur
S89, R1
Авг 19, 2022
Luceyoko Ferin 1:38.779s
Сезона Rookie
S85, R17
Фев 4, 2022
Firuza Mamajanova 1:40.573s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S34, R9
Јан 15, 2013
Wojciech Uzikowski 1:51.349s
Сезона Master
S75, R6
Мар 31, 2020
Rimantas Sagatas2 1:52.838s
Сезона Pro
S75, R6
Мар 31, 2020
Bronek Obarewicz 1:53.609s
Сезона Amateur
S34, R9
Јан 15, 2013
Sam Brierley 1:56.943s
Сезона Rookie
S34, R9
Јан 15, 2013
Hubert Lasota 2:00.829s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S64, R12
Мај 15, 2018
Lorenzo Bongi 1:48.834s
Сезона Master
S64, R12
Мај 15, 2018
Martin Bedoya 1:49.799s
Сезона Pro
S64, R12
Мај 15, 2018
Julien Prado 1:51.631s
Сезона Amateur
S64, R12
Мај 15, 2018
Onur Guardian 1:54.343s
Сезона Rookie
S64, R12
Мај 15, 2018
Valeria Caballero 1:58.193s
Опис

Aвтодромот Словакиа Ринг е тркачка патека сместена во Орехова Потон , Дунајска Стреда округот во Словачка, и е прибл. 30 километри од Братислава. Таа била изградена во 2008-2009 година. Проектот е на Ханс Рот, искусниот австрискиот архитект кој исто така дизајнирал голем број на други слични проекти во Австрија и Унгарија. Параметрите за трката Словакиа Ринг ја рангирале меѓу најдолгите патеки во Европа. Можно е да се вози трката во 6 различни варијанти во двете насоки, што значи дури 12 различни верзии на трката. Должината на најдолгата верзија на патеката е 5,923 метри, широка 12 метри, а стартноцелната рамнина е широка 20 метри. Постојат четири вештачки создадени коти, т.н. хоризонти на патеката кои ја прават трката уште поразновидна и гарантира уште еден удар на адреналин за возачите. Техничките потешкотии претставуваат голем предизвик и за најискусните возачи, но ширините на обезбедувањето во зоните на излетување гарантираат гарантираат максимална безбедност. Тркачката патека е во согласност со строгите правила на ФИМ и ФИА за организирање на престижни меѓународни возачки настани. На 21 август 2011 година, патеката беше домаќин на петтиот трка на 2011 FIA GT3 Европското првенствена сезона. На 29 април 2012 година Словакиа Ринг беше домаќин на првата трка од FIA WTCC. На 10 јуни, 2012 година, патеката беше домаќин на четвртата рунда од ФИА во 2012 година GT1 Светската првенствена сезона. Една од похрабрите идеи за во иднина е патеката да биде домаќин на Мото ГП трките.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
34 9 Leandro Sereno4
1h34:07.782s
Leandro Sereno4
3:29.287s
Wojciech Uzikowski
1:36.939s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
38 6 Rimantas Sagatas2
1h38:16.551s
Rimantas Sagatas2
3:14.354s
Rimantas Sagatas2
1:37.370s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
41 14 Alexey Manukalov
1h27:51.425s
Leandro Sereno6
3:14.304s
Ian Lynch
1:37.103s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
44 3 Tomek Kiełpiński
1h27:59.300s
Roland Postle
3:16.200s
João Monteiro2
1:37.602s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 1 Roland Postle2
1h27:05.837s
Roland Postle2
3:12.203s
Roland Postle2
1:36.174s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
53 3 Danny Bayliss
1h27:34.929s
Danny Bayliss
3:12.841s
Danny Bayliss
1:35.253s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 17 Christos Bobolis3
1h26:49.086s
Christos Bobolis3
3:12.544s
Christos Bobolis3
1:35.050s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
60 8 Paulo Pinto
1h27:06.587s
Ioannis Dimitroglou3
3:12.593s
Paulo Pinto
1:35.110s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
64 12 Lorenzo Bongi
1h38:25.454s
Christos Bobolis4
3:29.038s
Lorenzo Bongi
1:48.834s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 10 Jens Frostrup
1h26:00.827s
Max Watson
3:13.235s
Max Watson
1:34.357s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
71 6 Roland Postle6
1h26:17.625s
Ioannis Dimitroglou4
3:11.649s
Roland Postle6
1:33.974s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
75 6 Christos Bobolis4
1h33:45.083s
Roland Postle8
3:28.358s
Joachim Rang
1:34.625s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
80 5 Joachim Rang
1h28:44.019s
Pablo Fernandez
3:45.927s
Joachim Rang
1:34.377s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
85 17 Pablo Fernandez
1h26:40.818s
Sergio Fanelli
3:13.260s
Ania Piekarska
1:34.525s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
89 1 Bert Huylebroeck1
1h25:12.483s
Kristijan Mihovic
3:13.001s
Bruno Caseiro
1:33.415s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
92 16 Wouter Teuwen
1h26:26.870s
Bruno Caseiro1
3:11.425s
Brice Meyer
1:33.417s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
97 4 Jean-marc Boissinot
1h25:27.957s
Julien Prado
3:12.913s
Jean-marc Boissinot
1:33.800s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката