Serres

Патека Технички податоци
Локација: Грција Моќност: 5
Датум: Не е на календарот Управување: 10
Должина на патеката: 254.9км Забрзување: 9
Круга: 80 Аеродинамички притисок: Висока
Разлика од круг: 3.186 км Претекнување: Тешко
Просечна брзина: 204.47 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 17 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 16 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 12s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S84, R12
Ное 9, 2021
Pedro Moura 56.335s
Сезона Master
S91, R14
Фев 3, 2023
Gyuri Székely 56.993s
Сезона Pro
S41, R13
Мај 13, 2014
Kirill Sikachyov 58.017s
Сезона Amateur
S68, R14
Фев 2, 2019
Luis González 59.251s
Сезона Rookie
S68, R14
Фев 2, 2019
Jason Claydon 1:01.726s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S91, R14
Фев 7, 2023
Simone Scarpa 56.099s
Сезона Master
S59, R12
Јул 4, 2017
Michael Cresswell 57.432s
Сезона Pro
S63, R9
Мар 2, 2018
Georgi Terziev 58.086s
Сезона Amateur
S68, R14
Фев 5, 2019
Marcin Kleczewski 59.393s
Сезона Rookie
S79, R10
Дек 22, 2020
Lupo Carletti 1:00.845s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S87, R2
Апр 18, 2022
Bert Huylebroeck 1:04.571s
Сезона Master
S87, R2
Апр 19, 2022
Pieterjan Staessen 1:05.921s
Сезона Pro
S75, R9
Апр 10, 2020
Dominik Karda 1:07.211s
Сезона Amateur
S65, R11
Јул 13, 2018
Rich Nicholls 1:09.244s
Сезона Rookie
S65, R11
Јул 13, 2018
Veres Tamás 1:12.367s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S87, R2
Апр 19, 2022
Vladimir Valis 1:04.782s
Сезона Master
S87, R2
Апр 19, 2022
Pieterjan Staessen 1:05.568s
Сезона Pro
S87, R2
Апр 19, 2022
Daniel Iliev 1:06.967s
Сезона Amateur
S87, R2
Апр 19, 2022
Marko Nõlvak 1:09.856s
Сезона Rookie
S87, R2
Апр 19, 2022
Lars-åke Englund 1:11.940s
Опис

Серес тркачката патека се наоѓа во југозападниот дел на Серес , меѓу Омонија Атлетскиот парк и зафаќа 1000 хектари. Патеката е направена во 1998 година и била изградена во согласност со техничките спецификации и стандардите за безбедност до ниво на Формула 3. Тоа е најголема патека на Балканот и има 3.186 метри должина и 12-15 метри ширина. Серес тркачката патека е единствена тркачка патека во Грција и на Балканот. Во потполност ги исполнува спецификациите за дизајнот на Меѓународниот Мотоциклистичка Федерација (ФИМ) и е во состојба да спроведе трки до Формула 3 категоријата .

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
39 10 Toygun Senler4
1h20:34.840s
Vsevolod Demydov1
1:54.234s
Michael Winkley
57.947s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
41 13 Vsevolod Demydov2
1h19:45.091s
Stas Prost
1:54.052s
Vsevolod Demydov2
57.582s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
42 Тест патека Total test laps: 1867092
Your test laps: ???
- Alexey Domarev
56.632s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
44 5 Leandro Sereno6
1h19:43.998s
Roland Postle
1:53.352s
Roland Postle
57.703s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 3 Daniel Comalada
1h20:04.599s
Stefan Gommans
1:53.769s
Stefan Gommans
57.949s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
49 5 Roland Postle3
1h20:03.922s
Roland Postle3
1:56.262s
Jan Pavlicek
58.326s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
51 8 Jukka Sireni
1h20:22.560s
José Abi Jaudi
1:56.100s
Sergey Seravin
58.495s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 3 Christos Bobolis3
1h20:54.179s
Roland Postle4
2:03.816s
Justinas Smyšliajevas4
57.041s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 12 Justinas Smyšliajevas4
1h19:42.401s
Rimantas Sagatas2
1:56.641s
Justinas Smyšliajevas4
57.238s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
60 Тест патека Total test laps: 1655004
Your test laps: ???
- Janne Väänänen
56.890s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
63 9 Radek Czech
1h23:25.471s
Radek Czech
2:04.406s
Radek Czech
56.836s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
65 11 Juha Korhonen
1h27:42.549s
Juha Korhonen
2:13.638s
Mark Wright
57.603s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 14 Róbert László1
1h18:37.841s
Christos Bobolis4
1:55.222s
Rafal Celejewski
56.985s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 4 Jan Velske
1h18:30.755s
Nevzat Kasapoglu
1:54.844s
Jan Velske
57.129s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
75 9 Roland Postle8
1h19:51.140s
Yug Desai1
2:02.680s
Jan Velske2
56.362s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
79 10 Ville Pohjanen
1h18:47.688s
Gustavo Bellotto
1:53.847s
Klas Britse
56.633s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
84 12 Ania Piekarska
1h19:42.829s
George Slater1
1:53.619s
Pedro Moura
56.157s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
87 2 Rafal Celejewski
1h24:58.836s
Bert Huylebroeck
2:10.299s
Rimantas Sagatas2
58.036s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
90 Тест патека Total test laps: 1692982
Your test laps: ???
- Giordano Cozzi
57.104s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
91 14 Wouter Teuwen
1h18:46.372s
Wouter Teuwen
1:53.118s
Simone Scarpa
56.099s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката