Rafaela Oval

Патека Технички податоци
Локација: Аргентина Моќност: 18
Датум: Не е на календарот Управување: 10
Должина на патеката: 317.3км Забрзување: 6
Круга: 67 Аеродинамички притисок: Ниска
Разлика од круг: 4.736 км Претекнување: Многу лесно
Просечна брзина: 341.7 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 16 Потрошувачка на гориво: Многу висока
Број на кривини: 8 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 10s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S68, R2
Дек 18, 2018
Roland Postle6 53.291s
Сезона Master
S68, R2
Дек 17, 2018
David Jones-Winkley 54.760s
Сезона Pro
S68, R2
Дек 17, 2018
Dominik Stolybka 57.205s
Сезона Amateur
S68, R2
Дек 15, 2018
Csaba Juhász 59.626s
Сезона Rookie
S76, R11
Јун 17, 2020
Romain Lebreton 1:04.299s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S68, R2
Дек 18, 2018
Róbert László1 49.895s
Сезона Master
S68, R2
Дек 18, 2018
Christophe Dumont 52.676s
Сезона Pro
S68, R2
Дек 18, 2018
Vitaliy Repetsky 53.772s
Сезона Amateur
S68, R2
Дек 18, 2018
Dainius Vaškys 56.345s
Сезона Rookie
S42, R11
Јул 11, 2014
Valery Grigorev 58.831s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S92, R13
Апр 5, 2023
George Slater2 1:08.501s
Сезона Master
S92, R13
Апр 6, 2023
Diogo Abdalla 1:10.309s
Сезона Pro
S51, R14
Фев 19, 2016
Marcin Żak 1:11.578s
Сезона Amateur
S51, R14
Фев 19, 2016
Karl-Martin Müür 1:12.916s
Сезона Rookie
S51, R14
Фев 19, 2016
Csaba Nemeth 1:14.979s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S51, R14
Фев 19, 2016
Zdenek Hladik3 1:06.075s
Сезона Master
S51, R14
Фев 19, 2016
Sebastian Cucciardi 1:07.461s
Сезона Pro
S51, R14
Фев 19, 2016
Alexandre Reis 1:07.914s
Сезона Amateur
S46, R5
Мар 6, 2015
Robert Varsic 1:09.259s
Сезона Rookie
S51, R14
Фев 19, 2016
Hugo Vaz 1:10.831s
Опис

Автодромот Сиудад de Рафаела е патека за трки со мотори во Рафаела, Санта Фе- Аргентина и е изградена во 1952 година и отворена во 1966 година . Трката - во сопственост на Атлетико де Рафаела - беше домаќин на трката на 500 Милји Аргентина до 1971 година и се одржаа околу 300 трки . Рафаела Инди трката се одржа во Автодромот во 1971 година, со победа од страна на Ал Unser во Колт-Форд турбо. Тековни големи трки се одржуваа на патеката и ги вклучуваат TЦ2000, Туризмо Керетера , ТРВ6, Формула Три ЈужнаАмерикана и Јужна Америка Супер Туринг шампионат .

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
42 11 Rimantas Sagatas2
1h6:23.891s
Nikolay Borzenkov
2:01.509s
Rimantas Sagatas2
56.850s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
44 6 Roland Postle
1h13:28.961s
Roland Postle
2:12.310s
Maja Soren
57.064s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 5 Mihail Morozov
1h17:45.952s
João Monteiro2
1:58.701s
Florencia Caro
57.140s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
49 16 Christos Bobolis1
1h5:28.747s
Jan Pavlicek
1:59.184s
Roland Postle3
56.079s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
51 14 Zdenek Hladik3
1h12:55.095s
Roland Postle4
2:19.644s
Zdenek Hladik3
56.717s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
54 7 Christos Bobolis2
1h5:47.724s
Christos Bobolis2
1:59.531s
Roland Postle4
56.071s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 6 Toni Söyrinki
1h5:55.779s
Christos Bobolis4
2:00.480s
Toni Söyrinki
55.634s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 8 Róbert László
1h5:45.674s
Ioannis Dimitroglou3
2:01.290s
Rafal Celejewski
55.327s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
64 17 Ioannis Dimitroglou3
1h5:14.110s
Marek Hajnrych
2:01.002s
Ioannis Dimitroglou3
55.391s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 2 Alpo Kaakinen
0h59:05.343s
Christos Bobolis4
1:48.826s
Róbert László1
49.895s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
76 11 Jasper Coosemans
1h3:46.834s
Andreas Ramann
1:58.647s
Andreas Ramann
53.724s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
81 8 Joachim Rang1
1h3:39.206s
Josh Clark
1:57.230s
Joachim Rang1
53.647s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
86 2 Brad Marshall
1h3:33.469s
Brad Marshall
1:54.990s
Brad Marshall
53.336s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
92 13 George Slater2
1h9:55.612s
George Slater2
2:05.317s
Dominiek Van West
53.161s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
95 14 Mikko Suhonen
1h3:42.356s
Mikko Suhonen
1:56.146s
Mikko Suhonen
52.972s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
98 16 Lorenzo Di Buono
1h3:42.550s
Lorenzo Di Buono
1:54.247s
Atis Praudiņš
53.461s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката