Sochi

Патека Технички податоци
Локација: Руска Федерација Моќност: 8
Датум: Не е на календарот Управување: 15
Должина на патеката: 310.1км Забрзување: 18
Круга: 53 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 5.851 км Претекнување: Тешко
Просечна брзина: 210.88 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 17 Потрошувачка на гориво: Ниска
Број на кривини: 19 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 23s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: F1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S86, R16
Апр 5, 2022
Brad Marshall 1:41.303s
Сезона Master
S86, R16
Апр 4, 2022
Bruno Caseiro 1:43.254s
Сезона Pro
S61, R16
Ное 19, 2017
Ari Rautamies 1:44.579s
Сезона Amateur
S61, R16
Ное 20, 2017
Aleksandar Aleksandrov 1:46.660s
Сезона Rookie
S49, R13
Окт 9, 2015
Gary Mullins 1:49.614s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S86, R16
Апр 5, 2022
Brad Marshall 1:39.884s
Сезона Master
S86, R16
Апр 5, 2022
Michel Vandecatelle 1:42.028s
Сезона Pro
S86, R16
Апр 5, 2022
Mario Hernandez 1:42.965s
Сезона Amateur
S61, R16
Ное 21, 2017
Martina Mayer 1:44.334s
Сезона Rookie
S52, R15
Апр 29, 2016
Mihály Csontos 1:46.346s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S72, R9
Сеп 27, 2019
Ioannis Dimitroglou4 1:58.320s
Сезона Master
S72, R9
Сеп 27, 2019
Pablo Fernandez 1:59.267s
Сезона Pro
S72, R9
Сеп 27, 2019
Joachim Rang 2:00.282s
Сезона Amateur
S58, R11
Апр 28, 2017
Chris Small 2:03.469s
Сезона Rookie
S58, R11
Апр 28, 2017
Yann Lebelanger 2:08.852s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S58, R11
Апр 28, 2017
Dmitri Nadkho 1:56.846s
Сезона Master
S58, R11
Апр 28, 2017
Alexandr Fedyuk 1:58.167s
Сезона Pro
S58, R11
Апр 28, 2017
Gergő Csernátoni 1:59.482s
Сезона Amateur
S58, R11
Апр 28, 2017
Stefan-Lucas Luscalov 2:01.953s
Сезона Rookie
S61, R16
Ное 21, 2017
William Durant 2:04.752s
Опис

Сочи Автодромот , претходно познат како Сочи интернационална улична трка и Сочи олимписката парк трка е со должина од 5,853 км . Формула Еден трката се вози на улична патека во црноморскиот туристички град Сочи во Краснодар. Руската трка е слична на патеката Жил Вилнев и Сиднеј Олимпискиот парк трка со тоа што ќе се вози околу патеката која се користеше за Олимписката конкуренција. Изградбата на Сочи олимписки парк коло го означува крајот на триесет годишна кампања за Руски ГП, со плановите за "Големата награда на Советскиот Сојуз" со потекло уште во 1983 година пред да биде напуштена поради "бирократски причини" и после тоа уште неколку неуспешни обиди во наредните години. Трката ќе започне на северниот крај на Олимпискиот парк во близина на железничката станица, па се вози западно кон Црното Море. Болидите поминуваат преку надворешниот раб на централниот "Плаза медал" , на подиумот каде се доделуваа олимписките медали . Трката ќе заокружи на плоштадот и одат кон исток до Бољшој лизгачката арена и преку серија остри кривини пред да свртат северно, каде што ќе возат по работ на Олимпискиот парк, над главното Олимпиското село и Лизгачкиот центар Адлер Aрена . Ке ги поминат лизгачките и терените за карлинг , пред да влезат во тунелот позади пит боксовите кон железничата станица , и тука завршува трката со свртување во сто и осумдесет степени кривина. Некои од прилика 1,7 километри должина на трката се вози на јавни патишта,тоа е уште интересен факт за оваа трка .

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
43 17 Roland Postle
1h33:51.238s
Roland Postle
3:28.423s
Shoaib Mohamed
1:43.727s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
44 8 Roland Postle
1h33:41.436s
João Monteiro2
3:25.990s
João Monteiro2
1:42.462s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
45 2 Roland Postle1
1h33:36.051s
Florencia Caro
3:25.788s
Leandro Sereno6
1:42.413s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 Тест патека Total test laps: 1247813
Your test laps: ???
- Devashis Tamhane
1:42.686s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
49 13 Paulo Pinto
1h33:15.555s
Zdenek Hladik3
3:27.884s
Andrian Naidenov
1:43.627s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
52 15 Roland Postle4
1h33:07.358s
Jukka Sireni
3:27.277s
Jukka Sireni
1:42.095s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 6 Ioannis Dimitroglou1
1h33:03.088s
Dmitri Nadkho
3:26.647s
Justinas Smyšliajevas4
1:40.918s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
58 11 Niklas Sörén
1h45:31.211s
Florencia Caro
3:59.999s
Dmitri Nadkho
1:56.846s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
61 16 Roland Postle4
1h45:17.625s
Róbert László
3:26.766s
Róbert László
1:41.521s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
64 6 Łukasz Dudek
1h32:51.118s
Michal Szopinski
3:27.777s
Roland Postle5
1:40.739s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
66 15 Maxim Kotov2
1h33:20.900s
Toni Söyrinki
3:28.338s
Gyuri Székely
1:41.588s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
70 2 Roland Postle6
1h33:02.863s
Yug Desai
3:27.460s
Alpo Kaakinen1
1:40.730s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 9 Jan Velske
1h32:47.805s
Ioannis Dimitroglou4
3:42.741s
Jan Velske
1:41.943s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
75 5 Jan Velske2
1h32:18.540s
Bert Huylebroeck
3:28.355s
Roland Postle8
1:41.326s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 3 Rimantas Sagatas2
1h32:19.395s
Jasper Coosemans1
3:28.365s
Rimantas Sagatas2
1:41.923s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
81 5 Bruno Caseiro
1h32:08.565s
Pablo Fernandez
3:26.974s
Pablo Fernandez
1:40.792s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
83 17 Roland Postle9
1h32:22.340s
Roland Postle9
3:24.876s
Roland Postle9
1:40.623s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
86 16 Brad Marshall
1h31:53.200s
Brad Marshall
3:23.418s
Brad Marshall
1:39.884s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката